X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KMK wrote:
    A moje pytania na szybko są takie:

1) Czy w tej klinice jest możliwość zrobienia IUI na FNZ? (mam tonę papierów z 3 lat starań)
    2) Jeśli się nie da to powiedzcie ile "prywatnie" kosztuje taka impreza?
    3) Czy macie jakiegoś godnego polecenia gina (jak chcecie napiszcie mi na prv jeśli nie rzucacie tu nazwiskami)

aszka - zaakceptuj proszę moje zaproszenie bo zdaje się wiesz sporo o klinice na którą poluję.

Jeśli któraś z Was miałaby czas mi poopowiadać o invictowych procedurach - chętnie przyjmę zaproszenie prv. Wchodzę w fazę desperacji :/

Będę Was poczytywać... Miłego dnia!
    Zaprosiłam CIę do przyjaciółek- leczyłam się w Invicta 13 cykli. Odpowiem na każde pytanie. Odwiedzałam każdego lekarza z kliniki.

KMK lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    A ją wczoraj dostalam strasznego bólu w podbrzuszu i myślała że ponad na izbę przyjęć bo nie do wytrzymania. Ale po dwóch nospach przestało.dziś jadę do swojej gin na usg
    napisz jak po wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gocha04 wrote:
    A może tą torbiel czułaś, bo np. pękła..
    Właśnie dlatego jadę dziś na usg sprawdzić. Tyle że gdyby torbiel pękła to ból byłby nie do zniesienia i by nie przeszedł tak łatwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pierwsze kroki w kierunku IUI poczynione :)
    4 września wizyta w klinice. To będzie jeszcze ten cykl. Ale wypytam o wszystko i po kolejnym okresie dołączam do wątku :)

migot_ka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    No pierwsze kroki w kierunku IUI poczynione :)
    4 września wizyta w klinice. To będzie jeszcze ten cykl. Ale wypytam o wszystko i po kolejnym okresie dołączam do wątku :)
    do kogo Cie zapisali?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam do K i było wolne miejsce. Znam tylko P, najpierw wydał mi się ok, ale potem przeanalizowałam rozmowę i jednak spróbuję u K :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    Chciałam do K i było wolne miejsce. Znam tylko P, najpierw wydał mi się ok, ale potem przeanalizowałam rozmowę i jednak spróbuję u K :)
    i dobrze K. chyba az tak na invitro nie namawia.

klara_bella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara wazne ze juz ruszylo, zawsze to krok do przodu

Migotka jak tylko bedziesz miala wynik bety daj znac

Brtii daj znac jak po wizycie

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam do Was takie pytanie właśnie o inseminację, Wy już bardziej doświadczone :)
    Tak więc o dzidzię staramy się już sama nie wiem ile ;) ponad 3 lata, w między czasie przytrafiła nam się ciąża naturalna,ale straciliśmy dzidzie w 28 tc,ale nie o tym ja :) podjęliśmy decyzję o klinice leczenia niepłodności. Możecie mi powiedzieć jak wygląda przygotowanie do inseminacji? Wiem,że na początku wizyta pierwsza to badanie hormonów itp, bo mieliśmy styczność z jedną kliniką,ale chcielibyśmy zacząć od inseminacji. Powiedzcie mi czy możliwe jest żeby np w klinice wykonali in seminację,ale z nasienia męża ale mrożonego? mamy taki problem,że mieszkamy za granicę mąż nie mogłby jeździć ciągle ze mną żeby oddać nasienie przed insemką dlatego pomyślałam,że mógłby oddać nasienie do depozytu w klinice a potem inseminację wykonać z tego nasienia? czy coś takiego jest możliwe? mam pco i hashimoto, cykle bezowulacujne

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 - czy po poronieniu wykonali u ciebie szereg badań - na przyczynę? Też mam hashi, 2 x poronienie ale wczesne - i ni-chuja nie wierzę że to tak bez przyczyny. Czegoś takiego nie ma, a na odpieprz mówią - wady płodu i tyle. Hashi uwielbia iść w parze z PCO. I jest niebezpieczne dla ciąży, co lekarze "dr.med." bagatelizują całkowicie. Czy masz inne problemy natury immunologicznej?

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    Izabela23 - czy po poronieniu wykonali u ciebie szereg badań - na przyczynę? Też mam hashi, 2 x poronienie ale wczesne - i ni-chuja nie wierzę że to tak bez przyczyny. Czegoś takiego nie ma, a na odpieprz mówią - wady płodu i tyle. Hashi uwielbia iść w parze z PCO. I jest niebezpieczne dla ciąży, co lekarze "dr.med." bagatelizują całkowicie. Czy masz inne problemy natury immunologicznej?
    opowiem po kolei. Byliśmy w klinice leczenia niepłodności jakiś większych działan nie podjęliśmy jeszcze 2 cykle stymulowane i nic. Zaskoczyłam naturalnie. Ciąża przebiegała bezproblemowo do 23 tc zabolał mnie brzuch pojechałam do gina okazało się,że szyjka ma 11 mm szybko szpital i szew na szyjkę, po kilku dniach lekarz zdecydował,że mnie wypisuje do domu mimo,że nie chciałam bo się bałam. W domu leżałam ciągle po tygodniu znowu szpital bo bolał mnie brzuch po dwóch dniach lekarz mnie wypisał i powiedział,że mam problem W GŁOWIE tak mi powiedział. W domu dalej leżałam potem pojechałam do mojego gina bo w nocy ciągle sikałam ale gin sprawdził tylko czy szew trzyma ale nie sprawdził wód za pare dni przestałam czuć ruchy okazało się,że dziecko nie żyje z powodu bezwodzia. Załamanie okropne. Gin z kliniki powiedział,że takie rzeczy się zdarzają.
    Pojechałam do zwyklego gina który był przy porodzie zrobił mi mnóstwo badań i odkrył właśnie moje hashimoto, wysłał mnie nawet do reumatologa okazało się,że mam trochę przeciwciał ANA, do tego mam łuszczycę czyli kolejny problem immunologiczny.

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama a czy orientujesz się jak to wygląda z tą inseminacją o co pytałam w poprzednim poście?

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej można IUI robić z nasienia mrożonego.

Izabela23 lubi tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bede miała IUI z nasienia mrożonego w tym cyklu. Maź musi zrobic badania i bez problemu jak są dobrze to mrożą

Izabela23 lubi tę wiadomość

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie :) bo zastanawiałam się jak rozwiązać problem właśnie z tym,że mąż nie będzie mógł przyjeżdżać, czyli jest to sytuacja do rozwiązania.
    A czy któraś tu z dziewczyn leczy się może w Białymstoku?

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Gdańsk invicta

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka?

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 2,0 ;(
    Ehh...chyba ostatni raz robię betę...to jest strasznie stresujące...;(
    Nie wiem tylko skąd te wcześniejsze krwawienia;(

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale beta nie jest 0! Moze urosnie????

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak robiłam też miałam 2,0, więc nic z tego...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ