X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • AnULa7 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie clo po paru miesiącach wogole przestało działać

Staramy się od 3 lat
    styczeń 2015 - histeroskopia {polip}
    marzec 2015 - HSG - drożność jajowodów
    22.04.2015 - 1 IUI - ciąża biochemiczna (Poronienie)
    06.08.2015 - 2 IUI
  • AnULa7 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie napisałam i tylko jedna linijkę wkleiło???!!!

Staramy się od 3 lat
    06.08.2015 - 2 IUI
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Dawno się nie odzywałam, ale do Was wracam.

Wakacje w terminie owulacji nic nie dały, podobnie jak ostatni cykl.
    W tym miesiącu robię ostatnie podejście do inseminacji, tym razem z innymi lekami (dipherelina + menopur).

Ale już się zapisałam na konsultację w sprawie in vitro - w przyszłym tygodniu.

Zrobiliśmy też badania genetyczne (kariotyp) i oczywiście wszystko w porządku...

Staramy się już dwa lata, ehhhh.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    o.O o.O o.O o.O o.O o.O??? to na Chuuuu mi to, skoro jeden to ja i bez tego mam?! ;/

Mogły być puste. Teraz z lekiem raczej mają komórkę.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Ja do IUI już nie podchodzę, stymuluje cykle i jedynie starania naturalne, czekam na kasę w rządowym ivf. Nie chce tracić czasu więc próbujemy naturalnie, kiedyś Nam się udało, nie wiem jakie wyniki miał wtedy M- ale się udało.
    Jeśli chodzi o podwójną stymulację o dziwo czułam się dużo lepiej niż po pojedyńczej

rozumiem Cię dokładnie. Ja chyba też sie zdecyduje na stymulowane ale naturalne do listopada daję sobie czas. W grudniu decyduję się na in vitro. Niestety nie mam co liczyć na refundację :((( Ale fajnie, że taka opcja istnieje in vitro nasza nadzieja :)

?pokaz=69995759d13fdd9bc.png

Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • kasieńka_ Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    no wszędzie trzeba doliczyć leki... w gyn powiedziano mi ze 2000 zł na wszelki wypadek trzeba liczyć ... ale pewnie z lutinusem, a ja bedde się upierac przy luteinie jeśli podejdę do ivf w gyncentrum... i tak mysle czy nie brac tego pakietu tylko zapłacic normalnie + leki to wtedy wyjdzie 10 tys za podejscie i jak zostana mrozaki to potem tylko 1000 zł za transfer...
    albo w invimedzie za 10 tys 2 procedury tylko tam o 700 zł rozszy jest transfer tylko ciekawe też jaki koszt leków... i jakos tak nie mam zaufania o invimedu ...

no ttlko tez bez lekow te 8 tys mysle

a czemu nie masz zaufania do Invimedu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam tam kariotypy i jakos mo tam nie pasowalo... nie mam konkretnych powodow. Wydawalo mi sie ze panuje jakis nielad.

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę spytać co jest powodem u Was niepłodności? Któraś z Was zmaga się z PCO i hashimoto?

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • lipa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabela ja mam pco i hashimoto, do tego endometrioza

age.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk, puk dziewczyny! Co tam u Was się dzieje? Pojawiły się już jakieś pierwsze owoce sierpniowych IUI? Nie mogłam znaleźć postu z listą.

Ja odliczam dni do wizyty u lekarza 25 sierpnia i liczę na to, że będzie już widoczne serduszko! Mam taką nadzieję, że już zobaczymy serduszko!

Myślcie kochane pozytywnie, każdy dzień zaczynajcie z nową energią, nawet jak upadacie i macie dosyć. Będzie dobrze, to tylko kwestia czasu!

Mimi86, Ania_84 lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 20 mln plemnikow ogolem. I chyba tylko to.

Udalo mi sie zalapac na darmowe podgladanie jajeczek ale w 10 dc zobacze czy beda dwa jak nie to odpuszczamy ta iui. A w piatek wizyta w sprawie ivf :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 13:51

• AnULa7 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatni cykl stymulowany na femarze, odrazu pojawiły się 2 pęcherzyki. Dominujący 22 i 16 mm. Inseminacja II w klinice vitrolive w szczecinie.
    Jednak Pani dr z kliniki zaproponowała, że najlepsza stymulacja przez zastrzyki(że niby większa szansa, bo więcej pęcherzyków na zapłodnienie)
    Czy któraś z WAS jest stymulowana przez igły?
    Jutro beta, ale już mam doła...że znów nic z tego, jakoś nie czuję żebym była w ciązy. Za pierwszym IUI mniewałam objawy ciąży, teraz nie bardzo.
    Jedynie trochę wrażliwe piersi ale to może być objaw zbliżajacej się miesiączki.
    Temperatura podwyższona 37,2 ale biorę dupka. Dużo staraczek pisze, że przez dupka mają podwyższoną tempkę. A więc to nic nie znaczy:(
    aż się boję jutrzejszego wyniku. Po I IUI korzystałam z pomocy terapeutki, bo sama sobie nie dałam rady, ciągły płacz i dół.
    Zastanawiam się nad in vitro? Dziewczyny, Jakie trzeba spełniać wymogi aby skorzystać z dofinansowania? Trochę to kosztuje

Staramy się od 3 lat
    06.08.2015 - 2 IUI
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka... ja takie słowa od ciężarówki też już słyszałam.. "wierz, musi się udać"... i to było dokładnie wtedy kiedy widziałam pozytywny test... i kolejne poronienie... no niestety nie każdemu jak widać pisane... poza tym trochę łatwiej jest tak mówić "po tamtej stronie mocy" :) Choć wiem, że każda z nas w każdym momencie może na nią przejść. To jednak wiara w pewnym momencie chyba się kończy i ustępuje złości i żalom.....

Ja jestem już tym zmęczona.... świadomość, że pozytywny test wcale nie wywoła u mnie radości i euforii a paniczny strach co się stanie w najbliższym tygodniu... jest frustrująca... z drugiej strony - chciałabym jak najszybciej w tę trzecią ciążę zajść.. może to zabrzmi okropnie... bo nie chcę poronić, ale jak ma się stać to niech będzie jak najszybciej - może mnie wówczas zechcą zdiagnozować i podać ten zjebany lek... względnie in vitro? tam chyba od razu podają "żelazny zestaw"?? sama już nie wiem... po prostu jestem tym wszystkim strasznie zmęczona.... jak chyba większość z nas.

migot_ka lubi tę wiadomość

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula - wg mojej wiedzy dupek nie podnosi temperatury. Być może jest to sprawa indywidualna...? u mnie na 100% nie podnosi. Wręcz w tym cyklu mam BARDZO słabą temperaturę, nienaturalnie niską w porównaniu do innych cykli. Jeśli 37.2 u ciebnie w konkretnym dniu cyklu to norma - to nie ma co sie nakręcać. U mnie by od razu bylo że albo gorączka albo fasolcia ;) Takich temp to ja nie miewam :) z wielkim trudem dobijam do 36,9 (w czasie przeszłej ciąży z dupkiem 3xna dobę)

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam delikatne PCO (jajniki policystyczne ale małe nie przerosniete, AMH 7,8 ) a moj mąż ma slabe nasienie brak ruchu postepowego A.
    U nas wszytsko zalezy od tej piatkowej inseminacji jak beda ok wyniki to podejdziemy do 3 iui tez a jak beda takie jak ostatnio to in vitro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 18:14

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważylam ze w kazdym cyklu reaguje troche inaczej na clo...
    w pierwszym cyklu w 13 dniu 4 dojrzale pecherzyki (peky 3)
    w drugim cyklu w 12 dniu 1 dojrzaly i dwa male (ktore sie potem same wchlonely, pekl 1)
    teraz w trzecim cyklu w 9 dniu juz mam dwa prawie dojrzale i o dziwo iui zamiast w 15 d bedzie juz w 12 dc. Moze to bedzie ta szczesliwa, ehh chyba sie rozmazylam hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 17:34

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta za wizyte w sprawie invitro. Czekam na wiesci co tam lekarz Wam powie.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Aszka :* podchodzimy komercyjnie, wiekszosc badan chyba mamy zrobionych tylko na wyniki kariotypow czekamy, mam nadzieje, ze we wrzesniu juz podejde :) jestem pelna nadziei :)

lipa lubi tę wiadomość

• Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czym mówią badania kariotypow? Ile kosztują?

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ