INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwista a jednak in vitro? trzymam kciuki, my tez komercyjnie i moze tez we wrzesniu zaczniemy sie przygotowywac, ale poki co iui przed nami (ale jakos w nia nie wierze przy parametrach meza)maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnySuzi poczytaj na necie... wszystko jest opisane dokladnie. My w invimedzie za os placilismy 320 zl w Katowocach.
Mimi tak, nie chcemy dluzej zwlekac, jakos w skutecznosc IUI nie wierze... zreszta wszedzie napisane jest ze ma ona sens przy lekko zmniejszonych parametrach nasienia...
Caly czas zastanawiamy sie jeszcze nad ta 3 IUI... ale szkoda mi tysiaca zlotych... a z drugiej strony jesli bylyby dwa prcherzyki moze warto sprobowac... ale chyba nie bedziemy probowac. -
no widze ze myslisz tak jak ja, mnie tez to czekanie dobija...
u nas wsyztsko bedzie wiadomo po tej piatkowej drugiej inseminacji... ale szczerze tez juz caly czas mysle o in vitro . do tej iui podchodze na miekko bo i tak nie wierze ze cos u nas zdziala. taka mam cicha nadzieje ze oby dwa pecherzyki podrosna i pekna (moze wtedy choc jeden sie zaplodni) no ale zobaczymy, poki co jutro znow musze sobie zastrzyk zrobic wrrrrmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
-
nick nieaktualny
-
Mi za pierwszym razem też zrobili w provicie bo miałam akurat dojrzałe pęcherzyki a ostatnio wyszło mi robić zastrzyk o 3 w nocy wiec musiałam sama brr wiec jutro też już zrobię sama trudnomaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
-
Oficjalnie zgłaszam nadejście @. Sylwia możesz wpisać mi
-
Sylwaśta, też nie wierzę w skuteczność iui. My na razie pauzujemy, bo mamy jakąś bakterię, tzn. mąż ma, a ja pewnie już też mam, tylko jeszcze nie zdążyłam się przebadać. Dzięki jeszcze raz za polecenie androloga, mąż był bardzo zadowolony, mówił że takiego lekarza jeszcze w życiu nie spotkał. Wizyta kosztowała nie mało, ale być może już niedługo uda się znaleźć powód naszych niepowodzeń, bo lekarz postawił wstępnie jakąś diagnozę, co muszą jeszcze badania potwierdzić. I te pieniążki, które mieliśmy wydać na iui przejdą nam teraz na badania, ale czuję, że to będzie kolejny krok bliżej naszego cudu. Jestem zadowolona, że w końcu ktoś wziął się za szukanie powodu, a nie tylko w ciemno. Odebraliśmy wyniki w GC z posiewu, w którym już wyszła ta bakteria i dr Cz już nam miała receptę dla męża wystawić, ale zrezygnowaliśmy i dzięki bogu mąż miał kolejnego dnia wizytę u urologa umówioną. Przynajmniej wiemy na czym stoimy.
Trzymam za Ciebie kciuki i na pewno będę podglądać co tam piszesz o ivf. Myślę, że nie będziecie żałować tej decyzji i szybko się doczekacie maleństwa
Peonia88
-
lilou wrote:migotka, bardzo mi przykro, jakie plany dalej?
w tym cyklu odpuszczam IUI...może nowa pani dr zleci jakieś badania...
Wiem jednak, że to już ostatni krok przed InVitro...
A mężowi jaką diagnozę postawił androlog? -
Napiszę jak badania potwierdzą diagnozę. Jednak nic dobrego i być może przyczyną naszych niepowodzeń jest czynnik męski, a nie niepłodność idiopatyczna ani psychika. Ale to wszystko się okaże. Na razie zapowiada się leczenie, które może potrwać nawet 10 tyg!!!
Peonia88
-
sylwiaśta159 wrote:KWIETNIOWE 17 IUI
15.04 - Kamila8k /3
MAJOWE 20 IUI
16.05 - aszka /1
18.05 - Aga 1 /1
21.05 - kkkaaarrr /1
23.05 - glitterpink /1
31.05 - kmb / 6
CZERWCOWE 15 IUI
03.06 - karmela85 /2
08.06 - bartusiowa-mama /1
18.06 - MiliTu /2
29.06 - taśta /1
LIPCOWE 22 IUI
02.07 - Viera Yves/2
03.07 - Malwa85/3
27.07 - kawuszka/1
SIERPNIOWE IUI
01.08 - india/2
03.08 - gocha04/2
04.08 - kamilam8/1
04.08 - migot_ka/2
06.08 - AnULa7/2
08.08 - Brtiii86/1
13.08 - bartusiowa-mama/3
21.08 - mimi86/2
21.08 - Suzii/1
- brak ciąży
- ciąża
- ciąża /poronienie
Ilość równe ilości prób IUI
Ja niestety negatywnie -
AnULa7 wrote:ostatni cykl stymulowany na femarze, odrazu pojawiły się 2 pęcherzyki. Dominujący 22 i 16 mm. Inseminacja II w klinice vitrolive w szczecinie.
Jednak Pani dr z kliniki zaproponowała, że najlepsza stymulacja przez zastrzyki(że niby większa szansa, bo więcej pęcherzyków na zapłodnienie)
Czy któraś z WAS jest stymulowana przez igły?
Jutro beta, ale już mam doła...że znów nic z tego, jakoś nie czuję żebym była w ciązy. Za pierwszym IUI mniewałam objawy ciąży, teraz nie bardzo.
Jedynie trochę wrażliwe piersi ale to może być objaw zbliżajacej się miesiączki.
Temperatura podwyższona 37,2 ale biorę dupka. Dużo staraczek pisze, że przez dupka mają podwyższoną tempkę. A więc to nic nie znaczy:(
aż się boję jutrzejszego wyniku. Po I IUI korzystałam z pomocy terapeutki, bo sama sobie nie dałam rady, ciągły płacz i dół.
Zastanawiam się nad in vitro? Dziewczyny, Jakie trzeba spełniać wymogi aby skorzystać z dofinansowania? Trochę to kosztuje
Na refundację w Sz-nie nie ma szans, przynajmniej na razie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 00:38
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnula tutaj już chyba sylwiasta159 kilka dni temu podała wymogi do refundowanego in vitro.
A jeśli chodzi o stymulację,to ją mam wpierw lametta a potem 3-4zastrzyki menopur. Same zastrzyki średnio działają,także ją mam taki zestaw. No ale u mnie zaś problem z pekaniem pęcherzyka. Dlatego z gin już rozmawiała o kwalifikacji do in vitro. Dlatego muszę zrobić amh jeszcze raz,bo tak to długość starań ,hsg mam. U nas problem z moimi jajnikami,bo tak nasienie jest ok i z iui mogłoby się udać ,no ale pęcherzyki musiałyby pękać a nie robić się torbiele. Choć jeszcze nie wszystko stracone bo jednak owu chyba była,takie mam wieści z mojego ostatniego usg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 07:36
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, mam pytanie o inseminacje w Olsztynie lub okolicach, u kogo robić, czy któraś z Was może coś doradzić. Najgorzej jak człowiek mieszka w małej dziurze..3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKWIETNIOWE 17 IUI
15.04 - Kamila8k /3
MAJOWE 20 IUI
16.05 - aszka /1
18.05 - Aga 1 /1
21.05 - kkkaaarrr /1
23.05 - glitterpink /1