INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
lipa wrote:tak, IUI może być efektywna, gdy nei ma takich dużych problemów po stronei kobiety, jak u mnie. My nasienie mamy super. A ja też nigdy nawet nie widziałam 2 kresek. Z moją endomendą boję się, że nawet w ivf będzie cięzko. Tak jak pisze bartusiowa - nei dość, że moje hashimoto może chcieć unicestwiać wszystkie zarodki, to jeszcze endometrioza - toksyczne środowisko w macicy.
a mój endokrynolog też powiedział mi, że nie ma co się przejmować dietą, że nie ma ona wpływu na autoagresję. Ale ja uważam inaczej.
ja także uważam inaczej. Niestety jeszcze wiele wody w Wiśle... niee, to zły przykład - bo tam nie ma wody ale w Nilu przepłynie - zanim ktoś zwróci na to uwagę w rozumieniu komercyjnym.
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Izabela23 wrote:Hej, a powiedzcie mi ile mniej więcej kosztuje Was inseminacja? ile miesięcznie wynosi Was tak ze wszystkim
u mnie IUI 600 zł, monitornig jednorazowy do IUI 50 zł, ovitrelle - 90zł w klinice (cena z opakowania 69zł). Leków nie musiałam więc przyoszczędziłam. Jeszcze koszty paliwa, zalezy ile trzeba jechać.
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Kikaaa wrote:dziewczyny a jaką macie morfologię? I czy Wam lekarz mówił, że ma to wpływ jak reszta jest ok??? Macie jakieś doświadczenia????
chodzi o morfologię.. krwi, czy plemników ?
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Kikaaa wrote:dziewczyny a jaką macie morfologię? I czy Wam lekarz mówił, że ma to wpływ jak reszta jest ok??? Macie jakieś doświadczenia????
bo jeśli chodzi o plemniczki - to u nas było dość dziwnie. 1 badanie nasienia w szpitalu (nie klinice) 89% prawidłowych. Kolejne - bardziej szczegółowe w klinice - morfologia....0%. WTF?? Kolejne badanie 3% w innym 7% (to było max, wtedy zaciążyłam naturalnie, 11.2014).
Ogólnie spotkałam sie z teorią że morfologia nie ma większego wpływu. Ponieważ 99% panów nie ma super morfologii a dzieci mają. Tylko potem dzieci nie są idealnie symetryczne bo plemnik nie był idealny. I nigdy nie będzie! Jeśli chodzi o morfologię, to te % prawidłowych - to sie juz do IVF tyczy a nie jako tako do starań. Bo jesli plemnik ma o 0,1 mikrona za dużą główkę - to już jest odrzucany jako nieprawidłowy. Stąd te słabe parametry morfologii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:37
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
bartusiowa-mama wrote:chodzi o morfologię.. krwi, czy plemników ?
haha plemników oczywiście, bo łąduje w M. witaminki na poprawę , ale czytałam, że standardowo 4 % występuje. U nas inne parametry super, lekarz powiedział, że wyniki M. ok, ale jak doczytałam, to morfologia też ma znaczenie, może niepotrzebnie się czepiam??? -
nick nieaktualny
-
hej:) koniec nerwówki bo juz jestem po zastrzyku :)zrobilam sobie go o 12:40 sama - brawo Ja
co do nasienia to my tez mamy 20 mln po preparatyce ale 0% ruchu A, dlatego nie wierze ze jutrzejsza iui bedzie miala pozytywny final i dlatego jak sylwiasta powoli przygotowuje sie do imsi.
U nas koszt iui to 700 zl plus 3 razy usg po 80 zl i ovitrelle 100 zl co daje nam kwote 1040 zł. wrrr moglam tego nie podliczac bo juz nerwow dostalam hehe
dziewczyny przykro mi ze sie nie powiodlo , cholera oby nie bylo powtorki z lipcaaszka, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny odebrałam bete, wynik 61,32
nie wiem czy już się cieszyć, za 1 IUI też się udało ale ciąża biochemiczna.
Za 1 razem przyrost mały po 2 tyg 22,2. Teraz dużo większy.
Oby się udało.sylwiaśta159, lipa lubią tę wiadomość
Staramy się od 3 lat
styczeń 2015 - histeroskopia {polip}
marzec 2015 - HSG - drożność jajowodów
22.04.2015 - 1 IUI - ciąża biochemiczna (Poronienie)
06.08.2015 - 2 IUI -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnULa7 wrote:dziewczyny odebrałam bete, wynik 61,32
nie wiem czy już się cieszyć, za 1 IUI też się udało ale ciąża biochemiczna.
Za 1 razem przyrost mały po 2 tyg 22,2. Teraz dużo większy.
Oby się udało.AnULa7 lubi tę wiadomość