INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny :*
Dawno mnie tu nie było i przykro mi że tak mało fasolek się pojawiło w tym czasie. Będę trzymała kciuki za Was wszystkie żebyście już niedługo były w upragnionych ciążach
U mnie wszystko rozwija się dobrze, w poniedziałek(8t1d) byliśmy na serduszku i biło pięknie 173 uderzenia na minutę, maluszek ma 1,75cm Mam okropne mdłości, jestem śpiąca i coraz częściej boli mnie głowa. Teraz kończy mi się urlop i trzeba będzie wrócić do pracy... czasu brak.
Przesyłam ciążowe fluidki i mam nadzieję że się przydadzą *!*!*!
Pozdrawiam Was :*lipa, aszka, Mimi86 lubią tę wiadomość
starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 II IUI 02.07.2015
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017 -
migot_ka wrote:Ok, zrobiłam estradiol, anty tpo, anty tg, ft3, ft4 i zostałam z portfelem chudszym o 120zł
Widzisz Bartusiowa, ja o tych badaniach dowiedziałam się tutaj na forum. Cisnęłam mojego lekarza o jakiekolwiek badania, ale powiedział, żebym nie wyszukiwała sobie problemów - tyle w tym temacie
i to jest właśnie ten dramat - nie wyszukuj sobie chorób - po co? zaczniemy cię leczyć jak juz zdiagnozujemy objawy, olać symptomy, po co profilaktyka? najwyżej umrzesz bo wykryjemy choróbsko o rok za późno... no dramat. Lekarze. Ja bym sobie życzyła iść do Wyleczarza a nie lekarza. Chcę być wyleczona a nie w kółko - leczona.
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiec tak wyglada sprawa;
Przed in vitro chce mi dac miesiac antykoncepcji zeby wyciszyc jajniki ale
Dzis mam 7 dc a juz mam 2 pecherzyki o dziwo na lewym jajniku po 15 mm wiec antykoncepcja moze na nie juz nie zadzialac wiec musielibysmy czekac ten cykl przyszly we wrzesniu zeby wziac antykoncepcje i w pazdzierniku in vitro. Wiec skoro juz sa te pecherzyki i to dwa i na jajniku ktore baaardzo rzadko owuluje to w niedziele czyli juz w 9 dc mam wziac ovitrelle (pierwszy raz sama ) i w ponoedzialek ( 10 dc ) iui.
Nie wierze w powodzenie iui, ale skoro mielismy czekac 2 mce to juz zrobimy ta trzecia a jak sie nie uda to w pazdzierniku ivf.
Tylko dostalam estrofem jeszcze i nie pamietam do kiedy mam go brac (? Do owu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 12:08
lipa, lilou lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBartusiowa od poczatku masz dobre przeczucia wiec musialo sie udac )
Ja zastanawian sie czy nie pokombinowac z zastrzykiem tzn. Mam wziac w niedziele o 12 i w poniedzialek o 12 iui czyli jak zawsze 24 h po podaniu, a jako ze mi pekaja po 45 h od podania wg moich boli jajnikow to zastanawiam sie czy nie wiac go 12 h wczesniej i wtedy plemniki mniej beda czeksc na komorke... co myslicie? -
Sylwiaśta - ja działałam zgodnie z moja intuicją. Przy II IUI kazali mi podać zastrzyk na 36 h przed - podałam na 24h przed a i tak pękł szybciej niz IUI była. Kto lepiej niż ty zna Twój organizm? lekarze tylko spekulują. Kieruj się intuicją.
lipa, klara_bella lubią tę wiadomość
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
nick nieaktualny
-
Sylwia ja też ten cykl jakiś szybki mam, iui w 12 dc a nie w 15 i tez dwa pęcherzyki co do estrofemu to ja miałam w 9dc wziąć 2 tabletki w 10dc 3 tabletki i tyle w 11 dc ovitrelle i dziś w 12 dc iuimaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Ja ovitrelle przesunęłam sobie o godzinke, ty jak wiesz ze dopiero pękają po 45 h to o te parę godzin spokojnie przesuń. Dasz rade z zastrzykiem ja też dałam.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Sylwia z tym estrofemem to dopytaj się w klinice. Miałam IUI wyłącznie na cyklu naturalnym więc nie wiem jak w stymulowanym, ale przed crio włączyli mi estrofem od 1 dc w celu zablokowania jajników i owulacji. Zapytaj dokładnie kiedy go brać żeby nie zmarnować cyklu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylwia milo ze pytasz:) my starany sie i zaczyna wszystko sie układać. Jest na pewno lepiej zblizylismy sie do siebie. Widzę ze mojemu bardzo zależy na tym wszystkim. Wcześniej albo było inaczej albo ja byłam tak napalona na juz teraz natychmiast że nic nie widziałam.
Na razie nie są to starania o dziecko a o normalność
Byc moze podejdziemy do tego pod katem starań na jesień.
Daliśmy sobie ten czas i może to też nas dooinguje zeby się o siebie starać. Jak październik list gr nie uda sie zajść w ciążę od stycznia iui pełną parą, bez przerw do skutku.
Póki co chcemy jeszcze spróbować żeby nie mieć sobie nic do zarzucenia.
Na zasadzie-zrobiliśmy co mozemy Droga naturalną, nie mamy sobie do zarzucenia, nie podalismy sie za wcześnie, , a ze oboje chcemy dzieci próbujemy iui.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 17:16
aszka lubi tę wiadomość