INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwiaśta159 wrote:Wiec tak wyglada sprawa;
Przed in vitro chce mi dac miesiac antykoncepcji zeby wyciszyc jajniki ale
Dzis mam 7 dc a juz mam 2 pecherzyki o dziwo na lewym jajniku po 15 mm wiec antykoncepcja moze na nie juz nie zadzialac wiec musielibysmy czekac ten cykl przyszly we wrzesniu zeby wziac antykoncepcje i w pazdzierniku in vitro. Wiec skoro juz sa te pecherzyki i to dwa i na jajniku ktore baaardzo rzadko owuluje to w niedziele czyli juz w 9 dc mam wziac ovitrelle (pierwszy raz sama ) i w ponoedzialek ( 10 dc ) iui.
Nie wierze w powodzenie iui, ale skoro mielismy czekac 2 mce to juz zrobimy ta trzecia a jak sie nie uda to w pazdzierniku ivf.
Tylko dostalam estrofem jeszcze i nie pamietam do kiedy mam go brac (? Do owu?
Zrobiłabym dokładnie tak samo. Szkoda tracić cyklu, a jak już są pęcherzyki ładne, to warto próbować z iui. Trzymam kciuki, żeby się udało.
A do ivf w GC będziesz podchodzić u dr M? A będziesz miałą ivf czy IMSI? Jaki protokół ci zaproponowali? długi czy krótki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 17:33
Peonia88
-
Viera Yves wrote:Cześć dziewczyny :*
Dawno mnie tu nie było i przykro mi że tak mało fasolek się pojawiło w tym czasie. Będę trzymała kciuki za Was wszystkie żebyście już niedługo były w upragnionych ciążach
U mnie wszystko rozwija się dobrze, w poniedziałek(8t1d) byliśmy na serduszku i biło pięknie 173 uderzenia na minutę, maluszek ma 1,75cm Mam okropne mdłości, jestem śpiąca i coraz częściej boli mnie głowa. Teraz kończy mi się urlop i trzeba będzie wrócić do pracy... czasu brak.
Przesyłam ciążowe fluidki i mam nadzieję że się przydadzą *!*!*!
Pozdrawiam Was :*
Miło się czyta takie wieści Nie chcesz iść na L4? A ciążowe fluidki mają tu dużo roboty patrząc na nasze statystyki!!
Peonia88
-
nick nieaktualnyU dr Piekarz
Chyba dlugi bo mowi ze proponuje na wrzesien antyko cepcje zeby wyciszyc jajniki to potem rowniej sie stymuluja
Bede miala imsi, komercyjnie
Lunka :* bardzo sie ciesze dobrze zrobila Wam przerwa, a dobry zwiazek to podstawa rodziny )) czekamy tutaj na Ciebie, licze ze uda sie bez iui jak odetchniecie to wszystko pojdzie gladkoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 17:43
-
nick nieaktualnyKWIETNIOWE 17 IUI
15.04 - Kamila8k /3
MAJOWE 20 IUI
16.05 - aszka /1
18.05 - Aga 1 /1
21.05 - kkkaaarrr /1
23.05 - glitterpink /1
31.05 - kmb / 6
CZERWCOWE 15 IUI
03.06 - karmela85 /2
08.06 - bartusiowa-mama /1
18.06 - MiliTu /2
29.06 - taśta /1
LIPCOWE 22 IUI
02.07 - Viera Yves/2
03.07 - Malwa85/3
27.07 - kawuszka/1
SIERPNIOWE IUI
01.08 - india/2
03.08 - gocha04/2
04.08 - kamilam8/1
04.08 - migot_ka/2
06.08 - AnULa7/2
08.08 - Brtiii86/1
13.08 - bartusiowa-mama/3
21.08 - mimi86/2
21.08 - Suzii/1
24.08 - sylwiaśta159/3
- brak ciąży
- ciąża
- ciąża /poronienie
Ilość równe ilości prób IUI -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, właśnie odebrałam wyniki...udało mi się zrobić FT3, FT4, Anty TG, Anty TPO i estradiol. Wszystko w normie, oprócz Anty TG!!!
Norma jest 0-4,11, a ja mam 49,82!!!
Czy któraś wie, co to znaczy, bo nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi... -
Uf , jestem juz po IUI . Poleżałam 15 min , w pon idę na kontrol . Jakoś sie uspokoiłam po zabiegu , a bardzo sie denerwowałam przed . Mimi 86 pewnie siedzisz na fotelu , czkam na wieściAMH 1.8 endomenda 1st
HSG -ok
ivf 07.2016 invicta gdańsk
15.02 laparo
3IUI clo
2016 IVF
2017 IVF
Crio????? -
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:" przeciwciała anty tg związane są również z brakiem implantacji po zapłodnieniu in vitro" skoro po i vitro to w naturalnych staraniach/iui tez ...
Czytałam to...kurcze wiedziałam, że coś musi być na rzeczy -
migot_ka wrote:Hej dziewczyny, właśnie odebrałam wyniki...udało mi się zrobić FT3, FT4, Anty TG, Anty TPO i estradiol. Wszystko w normie, oprócz Anty TG!!!
Norma jest 0-4,11, a ja mam 49,82!!!
Czy któraś wie, co to znaczy, bo nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi...
Może świadczyć o zapaleniu tarczycy. Kierunek endokrynolog.
A TSH? FT3 i 4 też mają mieć chyba jakieś określone proporcje względem siebie. Tak mi się coś kojarzy, więc sama norma może nie być miarodajna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 21:04
-
AnULa7 wrote:Tak jestem ze Szczecina. Leczę sie u dr jasiek - Uzar. Świetna doktor i bardzo dobre opinie. Polecam.
Pierwsza IUI miałam w policach, zaś druga w vitrolive. Tak jak piszesz problem przez NFZ. Może we wrześniu wszystko wróci do normy. Dzis betę robiłam. Koło 18 wynik. Mam mega dola...
A mozesz powiedzieć, ile kosztowałą Cie ta IUI w Vitro, ale tak całkowite koszty?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 21:07
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny Już myślałam, że jeszcze zdążę się dopisać do listy z sierpniowymi IUI a tu jednak doopa. Pewna swego pojechałam na kontrolne usg w 1 dzien cyklu by sprawdzić czy nie mam torbieli zanim zacznę stymulację. I co słyszę? Jakiś pęcherzyk 24 mm O.O W 12 dniu cyklu (czyli jakieś 2 tyg temu) mialam dominujący na prawym a teraz ten "wyrośnięty"na lewym. Miewałyście tak??? Dodam, że do domu wróciłam z zaleconymi antykami...
-
nick nieaktualnylenia wrote:Hej dziewczyny Już myślałam, że jeszcze zdążę się dopisać do listy z sierpniowymi IUI a tu jednak doopa. Pewna swego pojechałam na kontrolne usg w 1 dzien cyklu by sprawdzić czy nie mam torbieli zanim zacznę stymulację. I co słyszę? Jakiś pęcherzyk 24 mm O.O W 12 dniu cyklu (czyli jakieś 2 tyg temu) mialam dominujący na prawym a teraz ten "wyrośnięty"na lewym. Miewałyście tak??? Dodam, że do domu wróciłam z zaleconymi antykami...
lenia lubi tę wiadomość
-
TSH ostatnio robiłam w czerwcu rok temu i było 2,250 (norma 0,270-4,200)
---
FT3 - 5,24 (norma 3,5-6,5)
FT4 - 14,06 (norma - 11,5 - 22,70)
anty TPO - 2,46 (norma - 0-5,61) -
jestem juz po inseminacji na dwoch niepeknietych pecherzykach (maja po 21 mm).
Juz dzis wiem ze byla to nasza ostatnia inseminacja - wyniki o polowe gorsze niz ostatnio
ilość plemników to 13 mln a ostatnio bylo 20 a test migracji (swim up) tylko 5 mln a ostatnio bylo 9 no i oczywiscie jak zwykle 0% ruchu A.
Więc jesli teraz sie nie powiodlo to od nastepnego cyklu przygotowujemy sie do imsi .maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Suzii wrote:Uf , jestem juz po IUI . Poleżałam 15 min , w pon idę na kontrol . Jakoś sie uspokoiłam po zabiegu , a bardzo sie denerwowałam przed . Mimi 86 pewnie siedzisz na fotelu , czkam na wieści
ja oczywiscie nie lezalam nawet minuty w Provicie twierdzą ze nie trzeba lezec a szkoda bo bylabym spokojniejsza.
suzi ja tez mam w poniedzialek kontrolne usg. Powodzeniamaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306