X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • lilou Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Czyli ja u ginekologa a mąż u urologa? ??
    A to nie miarodajne z krwi wychodzi?? Czy z krwi nie robią?

Ja będę miała u urologa ten posiew robiony w przyszłym tygodniu. Tam gdzie mój mąż. Na wyniki czeka się ok. 2 tyg.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Dziewczyny, widzę ze obcykane jesteście w tych wszystkich badaniach. Przed nami prawdopodobnie inseminacja i tak czytam o tym ureaplasmach, mykoplasmach i innych świństwach i nie wiem czy w normalnym posiew ie to wychodzi? Czy muszę robic z krwi mi i mężu ?

A to forum na prawdę warto czytać, bo można się więcej dowiedzieć niż u lekarza! :)

_analiza lubi tę wiadomość

Peonia88
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej a jak robiłam chlamydia trachomatis i wynik wyszedł 0,39 czyli negatywny, bo wątpliwy zaczyna się chyba od 0,8 to mogę liczyć na to ze jej nie mam? Czy krew nie jest pewna i lepiej z tej cewki?

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Hej hej a jak robiłam chlamydia trachomatis i wynik wyszedł 0,39 czyli negatywny, bo wątpliwy zaczyna się chyba od 0,8 to mogę liczyć na to ze jej nie mam? Czy krew nie jest pewna i lepiej z tej cewki?

Negatywny to negatywny :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    W posiewie nie wyjdzie. Chlamydie ureo i mycoplasme najlepiej u obojga wymaz z cewki moczowej.

A pobranego materiału w wymazie to się nie "sieje" przypadkiem później w laboratorium, żeby wynik otrzymać? ;-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta co z tobą kiedy testujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 12:45

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• mkl Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    mkl, witaj moja imienniczko :)
    co do wrogiego śluzu, to mnie tak samo lekarze mówili, że od tego badania się już odchodzi. Ale miałam badane z krwi czy nie ma przeciwciał p/plemnikom.
    Czy robiłaś posiew na chlamydie, ureaplasme i hormony u męża??
    U mnie też było cały czas wszystko dobrze przez 2,5 roku nie umieliśmy znaleźć przyczyny. Dopiero teraz okazało się, że mąż ma ureaplasmę.
    Gdybym mogła cofnąć czas, to nie wahałabym się zrobić wszystkich badań jakie są możliwe na starcie! Znacznie ułatwiło by nam to starania. A nie wiem czemu, ale lekarze nie zbyt chętnie wysyłają nas na badania. Wolą leczyć w ciemno, albo pomoże albo nie.

posiewów tych nie robiłam, hormony męża też nie sprawdzaliśmy...ech chyba trzeba się zabrać za te badania:/ a jakie hormony męża trzeba sprawdzić??

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy ureplasma nie ma przypadków jakiś objawów u mężczyzn??

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• lilou Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma bardzo zaawnasowaną ureaplasme i nie ma do tej pory żadnych objawów, jedynym objawem jest brak ciąży po 2,5 roku staraniach.
    My też dopiero teraz zabraliśmy się za hormony u męża. Wyniki nasienia, posiew nasienia były wcześniej dobre. Później mąż złapał jakąś bezobjawową infekcję, którą odkryliśmy podczas podchodzenia do 3 iui. Dr z kliniki wysłał nas do urologa. Urolog przed wdrożeniem leczenia infekcji wykonał posiew na ureaplasme, mycoplasme, chlamydię i jeszcze coś, nie pamiętam nazwy. Przy okazji zbadał męża i pobrał krew, żeby zbadać hormony. I tu się okazuję, że mój M ma bardzo niski poziom testosteronu, również brak objawów! Badanie hormonów miał wykonane w ciągu miesiąca już 3 raz i okazuje się, że poziom testosteronu cały czas wzrasta (ze 114 do 170 chyba, przy normie min. 250). Dr mówił, że tak może być od stresu i musimy odczekać. A prace ma bardzo stresującą, więc to może być przyczyną niskiego testosteronu. Jeszcze nie wiemy co dalej z tymi hormonami. Pewnie będą po wyleczeniu ureaplasmy jeszcze raz sprawdzane i wtedy się okaże czy leczenie hormonalne jest konieczne.
    Ja badałam hormony bodajże 4 lata temu i rok temu również i wyniki miałam prawie identyczne, a u męża po tygodniu się zmieniają.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o mycoplazmie, ureaplasmie i chlamydii dowiedziałam się dopiero tutaj od dziewczyn z forum. Żaden lekarz nas na te badania niestety nie skierował i leczyliśmy się w ciemno. Dopiero teraz jest wdrożone leczenie problemu. A niestety czas ucieka, chociaż nie powinnam narzekać, bo mamy dopiero 27 (ja) i 29 (M) lat, ale nie wiadomo ile jeszcze potrwa leczenie, a młodsi nie będziemy.

Peonia88
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou niski testosteron raczej nie jest od stresu.. szczegolnie tak niski ..
    bardziej bym obstawia ze jest to wynik bakterii .. bo nawet zepsute zeby moga obnizac testosteron.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 14:28

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • lilou Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dzięki za informacje, zęby mój M ma zdrowe. Też słyszałam, że od zębów czasem nie można w ciążę zajść, ale my akurat bardzo dbamy o zdrowe zęby i wszystko jest ok i co pół roku kontrolujemy.
    Jeszcze za dużo nie wiem o hormonach u mężczyzn a o tej ureaplsmie też za dużo nie ma informacji w internecie. Czy trzeba zrobić jeszcze badanie z krwi na te ureaplasmy itp? czy wystarczy posiew?

Peonia88
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja moge ci podowiedziec co hormononach co uroplasmy niestety my nie robilismy nawte bo nie mielismy takiej koniecznosci .. ale wiem ze ta farnia potrafi duzo namieszac..

co do hormonow jakie robisliscie ..??

w ocenie hormonalnej najwazniejsze jest FSH,LH testosteron i estradiol one spro moga wniesc w kieunku obnizonego testosteronu - zawsze robi sie je razem najlepiej z rana , dzien przed najlepiej nie wspolzyc , nie pic alkoholu i byc w miare wypoczetym
    dodatkow robi sie TSH i prolaktyne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 15:01

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • lilou Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pamiętam dokładnie jakie hormony mąż badał. Ale było ich na pewno co najmniej 4. Wszystkie pozostałe były w normie tylko ten testosteron był bardzo niski. Hormony były badane wieczorem :/

Peonia88
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo to lepiej sprawdzcie z rana

chodzi o to ze w natualny cyklu wydzielania testosterionu ze tak powiem .. sa jakby 3 fazy do okolo 9 radno test jest ten najbardziej prawdziwy pozniej zaczyna spadac zracji tetgo ze podczas dnia jest wysilek fizyczny, organizm potrzebuje wiecej energii a za to rowniez odpowiada testosteron.. pozniej wieczorem gdzie w godzinach po 18 zaczyna rosnac.. i kulinacyjny punkt osoga w godzinach pozno wieczornych .. wtedy tez bardzo czesto faceci glownie maja ochote na sex ;) tak samo jak i z rana bo sa wypoczeci
    to tak po krotce nakreslony opis ;)

taknam to dr tłumaczyl :)

lilou lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • lilou Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za informacje :) Wyślę męża jeszcze raz zbadać hormony rano na czczo i zobaczymy co tam wyjdzie. Martwię się już na zapas leczeniem hormonalnym u mężczyzn, naczytałam się wiele niedobrych rzeczy na ten temat :/ Oby leczenie nie było konieczne!

Peonia88
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Bardzo dziękuję za informacje :) Wyślę męża jeszcze raz zbadać hormony rano na czczo i zobaczymy co tam wyjdzie. Martwię się już na zapas leczeniem hormonalnym u mężczyzn, naczytałam się wiele niedobrych rzeczy na ten temat :/ Oby leczenie nie było konieczne!
    spokojnie nawet jelsi moj maz byl leczony hormonalnie przez pol roku :) i wszytsko jest w porzadku wazne zeby prowadzil wteyd go dobry lekarz..ktory przed podaniem hormonow sprawdza markery i kontroluje hormony zgodnie ze standardami leczenia :) u mojego meza akurat leczenie hormonalne wplynela na niego bardzo dobrze po raz pierwszy od kilkunastu miesiecy ma hormony w normie :) , a jego samopoczucie jest o niebo lepsze.. :)

jak bedziesz miala pytania to wal smialo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 15:21

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • lilou Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jak rozpoznać dobrego lekarza? Wszyscy lekarze sobie myślą, że to właśnie oni są najlepsi, a po 1, 2 wizytach ciężko stwierdzić czy jest dobry czy nie.
    Nasz obecny urolog opinie w internecie ma bardzo dobre, jedyne co to ceny mnie u niego przerażają, a nie jestem skąpa, jak trzeba płacić to płacę, jak wiem, że może mi to pomóc. Jestem świadoma tego, że nikt za darmo leczyć nie będzie, ale niektórzy lekarze perfidnie żerują na naszym nieszczęściu.
    Wydaliśmy już tyle pieniędzy na lekarzy, że niestety, jak tak dalej pójdzie to niedługo się kasa skończy, co jest dla nas dodatkowym stresem.

Peonia88
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt dlatego trzeba probowac :) my zanim trafilismy do Wolskiego przeszlimy kilku urologow(andrologow ) choc takiej specjalizacji nie ma w Polsce..noo ale ;)
    dla mnie androlog o urolog specjalizujacy sie w nieplodnosci meskiej, ktory ma wiedze odnoscnie gosporadki hormonalnej u mezczyzn

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania skarbnico wiedzy hailm.gif

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ