X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • kleis Ekspertka

Wysłany: 19 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :) chciałabym dołączyć do Waszego wątku. Od jakiegoś czasu tu zaglądam, ale dopiero w tym cyklu wróciłam do starań o dzidzię po długiej przerwie. W czwartek miałam pierwszą inseminację na cyklu naturalnym. U mnie problem to lekka endometrioza i mięśniak (obie zmiany były usunięte kilka miesięcy temu, stąd ta przerwa w staraniach). Dodatkowo inseminacja była z użyciem mrożonego nasienia z powodu choroby męża, ale wyniki były b. dobre więc mam nadzieję, że inseminacja ma szanse powodzenia. Teraz najgorsze - czekanie...

endometrioza, mięśniaki
    laparoskopia 2010, laparotomia 2015
    2015 - 2 IUI :(
    IV 2016 - 1 IVF
    X 2016 - 2 IVF
    21 X 2017 crio
    30 IV 2018 crio
    konsultacje immonulogiczne
    18.02.2019 crio
    od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
    14.10.2019 beta 453,4 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleis oby sie powiodło, trzymam kciuki.

• agaciucha Znajoma

Wysłany: 20 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

dziewczyny może wiecie jak wygląda badanie nasienie i jaki to koszt mniej więcej oczywiście?

Muszę jakoś zmusić mojego męża,ponieważ moje wyniki są ok i lekarz nie chce dalej mnie leczyć,bo to może być winna z jego strony;/ masakra;/

4 lata, stymulacje, drożność...czas na inseminscje ;(
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie ogólne to koszt około 100 zł, morfologia plemnika dodatkowo 50zl. 2-5 dni abstynencji przed badaniem. Na badanie trzeba się w większości klinik umówić.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • agaciucha Znajoma

Wysłany: 20 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czy można przygotować sperme w domu,czy trzeba gdzieś tam w wc oddać?bo to strasznie stresujące dla męża;/ (nic nie mówił,ale ja to widze)

• agaciucha Znajoma

Wysłany: 20 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa może ktoś wie...zapytam

miałam stymulacje owulacji...kochaliśmy się,owulacja była (robiłam paski owulacyje),niestety jest już tydzień i testy ciążowe negatywne.

Co może być problemem z zapłodnieniem? (wykluczając męża)
    Co może byc nie tak jeszcze ze mną,że nie doszło do zapłodnienia?

Polecacie zrobić jeszcze jakieś dodatkowe badania?

bo nie wiem co dalej;/

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój oddaje w klinice. Koszt to 240 zł za pełne badanie. Nikt go nie wyczytuje tylko wyświetla się jego numerek i wchodzi dostaje pojemniczek i idzie do specjalnego pokoiku a nie do WC. U nas w provicie tak jest. Można niby oddać w domu ale musisz w ciągu 30 minut dostarczyć nasienie do kliniki i utrzymywać odpowiednią temperaturę.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym polecala zbadać nasienie bo dużo panów ma z tym problem. Ty możesz mieć też np niedrozne jajowody i choćby wsio byli ok z nim to do zapłodnienia nie dojdzie. To są tylko przykłady.

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaciucha wrote:
    aa może ktoś wie...zapytam

miałam stymulacje owulacji...kochaliśmy się,owulacja była (robiłam paski owulacyje),niestety jest już tydzień i testy ciążowe negatywne.

Co może być problemem z zapłodnieniem? (wykluczając męża)
    Co może byc nie tak jeszcze ze mną,że nie doszło do zapłodnienia?

Polecacie zrobić jeszcze jakieś dodatkowe badania?

bo nie wiem co dalej;/
    Skoro jest tydzien po owulacji to naturalne ze wychodza negatywne ;) moglo nawet jeszcze nie dojsc do zagniezdzenia ;) test sie robi co najmniej 12 dni po owulacji.
    Testy owulacyjne nie potwierdzaja owulacji a jedynie to ze organizm przygotowuje sie do niej ale z roznych powodow moglo do niej nie dojsc.

Podstawa to badanie hormonow fsh lh testosteron prolaktyna TSH anty tpo anty tg progesteron, badanie droznosci jajowodow no i oczywiscie badanie nasienia. Posprawdzaj ceny bo sa kolosalne rozbierznosci. My za pierwsze pelne badanie mikroskopowe z morfologia zaplacilismy 60 zl. Za komputerowe trzeba zaplacic troche wiecej u nas w gyncentrum razem z testem na przeciwciala przeciwplemnikowe zaplacilismy tak jak mimi 240 zl. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 12:09

• agaciucha Znajoma

Wysłany: 20 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jesteś po laparoskopi? mój lekarz mi cos o tym mówił...ale byłam pewna,że nam się teraz uda,ale nie;/ znów nie;/

co to jest w ogóle?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaciucha wrote:
    Jesteś po laparoskopi? mój lekarz mi cos o tym mówił...ale byłam pewna,że nam się teraz uda,ale nie;/ znów nie;/

co to jest w ogóle?
    Ale skad wiesz ze sie nie udalo?

• agaciucha Znajoma

Wysłany: 20 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

bo lekarz kazał mi po tygodniu zrobić test i wyszedł negatywnie;/ powtórzę go jeszcze za kilka dni,ale mój ginekolog mówił,że po tygodniu powinna się pojawić blada druga kreska,a u mnie nawet cienia nie było;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzien po owulacji blada kreska
    ? Nie ma takiej mozliwosci... samo zagniezdzenie nastepuje od 5 do 12 dni po owulacji. Czyli zaplodnione jajo jeszcze moglo ci sie nie zagniezdzic, dodatkowo z tego co wiem to dopiero po 48 h zaczyna sie wydzielac bhcg dzieki ktoremu mozna wykryc ciaze... i to testem z krwi bo stezenie do wykrycia na tescie byloby zbyy niskie... 7 dni po owulacji to czesto jeszcze nie wychodza testy dziewczynom po in vitro gdzie gotowa zaplodniona komorka musi sie tylko zagniezdzic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2015, 12:16

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to było pytanie do mnie, to tak jestem po laparoskopii odrazu gin zrobił mi histeroskopie i droznosc jajowodow - fajnie bo wszystko za jednym zamachem. Zrób podstawowe badania o których pisze sylwiasta, plus może amh to jest rezerwa jajników. Ja mam wysoki wynik dlatego gin zalecił laparoskopie. Ale tak czy siak wysłalabym męża na badanie. Ja miałam już dużo badań zrobionych walkowalam siebie a wyszło ze to u męża kapa.

2r8rj48at734p213.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test sikany najlepiej rób w dniu spodziewanej miesiączki lub jak Sylwia pisze 12 dni po owulacji nigdy wcześniej. A najlepiej zrobić test z krwi beta hcg.

2r8rj48at734p213.png

• agaciucha Znajoma

Wysłany: 20 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny obyście miały rację..ale znów pojawia się nadzieja...boje się rozczarowania ponownego;/ za kilka dni zrobie jeszcze raz test;/

najgorsze te czekanie;/

• agaciucha Znajoma

Wysłany: 20 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

a jeżeli chodzi o badanie to lh,fsh itd. miałam robione i było ok.

jedynie co to za duży cukier mam;/ biore metformax .

do tego biore duhaston i inofolic.

• agaciucha Znajoma

Wysłany: 20 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

staram się słuchać swojego organizmu..

od kilku dni mam podwyższoną temperaturę, ból w jajnikach (kłucie),ból piersi...ale to pewnie oznaki ponownego miesiączkowania;/

jak u was to wygląda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciucha jak ja zaszłam po IUI to nie mialam ani tempki podwyzszonej ani bolu jajnikow ani innych objawów. Dla mnie takie samonakrecanie sie jest bez sensu, bo wielokrotnie na tym forum były przypadki ksiazkowej owulacji, ksiazkowej IUI a ciazy brak. Trzeba czekac do testu, przebadac faceta, zbadac droznosc jajowodów i dopiero dalej kontynuoowac IUI.

• kleis Ekspertka

Wysłany: 20 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, powiedz za ktorym razem udala sie iui u Ciebie i czy byla na cyklu naturalnym czy na stymulowanym?

endometrioza, mięśniaki
    laparoskopia 2010, laparotomia 2015
    2015 - 2 IUI :(
    IV 2016 - 1 IVF
    X 2016 - 2 IVF
    21 X 2017 crio
    30 IV 2018 crio
    konsultacje immonulogiczne
    18.02.2019 crio
    od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
    14.10.2019 beta 453,4 ❤
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ