INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny zrobiłam wczoraj badania hormonalne w polsce i zgłupiałam już całkowicie takie mam wyniki
estradiol 209 norma 43.8-211
progesteron 34,30 norma 1,7-27,0
prolaktyna 925,8 norma 80-600
beta HCG 4,57 w 8dc
a ci holenderscy lekarze twierdzą że wszystko jest ok ale jestem zła bo jak widać nie jest ok a może coś ja źle interpretuje?Pomocy!!!02 06 2015 26 06 2015
21 07 2015 14 09 2015
-
kleis wrote:Gaja13 miałaś iui kilka dni przede mną. Jak samopoczucie? Jakieś objawy, przeczucia? Kiedy testujesz? u mnie dopiero kilka dni po iui więc muszę czekać. Nie nastawiam się, że wyjdzie, ale i tego nie wykluczam, po prostu jestem otwarta na to co przyjdzie tymbardziej, że pierwsza próba bez żadnych leków, bo chciałam dać sobie szansę na naturalnym cyklu, ale jak się nie powiedzie to w październiku będzie stymulacja.02 06 2015 26 06 2015
21 07 2015 14 09 2015
-
gaja13 wrote:Dziewczyny zrobiłam wczoraj badania hormonalne w polsce i zgłupiałam już całkowicie takie mam wyniki
beta HCG 4,57 w 8dc
a ci holenderscy lekarze twierdzą że wszystko jest ok ale jestem zła bo jak widać nie jest ok a może coś ja źle interpretuje?Pomocy!!!
hmm, jak na mój gust to wczesna ciążą, tak jak mówi bartusiowa. -
Dziewczyny!
Dziękuje Karo85 za miłe słowa.
gaja13, wydaje mi się, że te wyniki wskazują bardzo wczesną ciąże, ale nie rozumiem, dlaczego takie wartości w 8 dc.
U mnie wczoraj na monitoringu okazało się, że pękło jajeczko. Sama byłam w szoku, bo przy cyklach 33 dniowych nie powinno tak być, że w 14 dniu szczyt. Dobrze, że jezdzilam na monitoring od poniedziałku. Tak wiec wczoraj przeżyłam swój pierwszy zabieg IUI, na naturalnym cyklu,lekki dyskomfort w trakcie, ale mam tak świetnego lekarza, że nawet żartował. Po preparatyce nasienia okazało się, że problem z ruchliwością znikł, tak wiec mam jakąś nadzieje.
Drażni mnie trochę mój mąż, bo karze mi leżeć cały czas, nic nie robić. Nie wyobrażam sobie takiego 2 tygodniowego wyczekiwania. Zastrzegł od razu, że zbliżeń nie bedzie, bo on nie chce nic naruszyć, chociaż sam lekarz stwierdził, że nie ma zastrzeżeń.
Traktowałyście siebie jakoś inaczej po IUI?Artemida Białystok dr. Z
08.14 [*] 05.15 [*]
Zbijanie PRL; Mąż - spodziectwo prąciowe, słaba ruchliwość.
22.09.15 1 IUI
Następne podejście: styczeń '16 -
nick nieaktualnygaja13 wrote:Dziewczyny zrobiłam wczoraj badania hormonalne w polsce i zgłupiałam już całkowicie takie mam wyniki
beta HCG 4,57 w 8dc
a ci holenderscy lekarze twierdzą że wszystko jest ok ale jestem zła bo jak widać nie jest ok a może coś ja źle interpretuje?Pomocy!!! -
nick nieaktualnyAmii nie ma specjalnych zalecen po IUI, ja normalnie chodzilam do pracy. Jak cos sie ma zadziac to i tak sie zadzieje, bo to w srodku a nie na zewnatrz
lenia ja encortonu nie bralam, moze zadzown do lekarza i sie zapytaj.lenia lubi tę wiadomość
-
Gaja chyba chciała napisać, że 8dp, a nie 8 dc:)
kochana nie puszczam kciuków!!!!!aszka, _analiza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gaja ja tez trzymam kciuki za zielonego kropka daj znac jak bedziesz cos wiecej wiedziala
Amii cierpliwosci w odliczaniu dni do testu. Ja po iui funkcjonuje normalnie,moze staram sie nie przemeczac. Powodzeniaendometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
Gaja, dołączam do grupy obstawiającej ciążę! Kciuki! !
Dziewczyny a swoją drogą powiedzcie mi bo chwilowo mam amnezję - które badania robi się w 2 dc? Jutro chyba się wybiorę do diagnostyki i nie wiem co robić. .. amh? Estradiol? Prolaktyna? Które z hormonalnych kazali Wam robić na świeżo przed inseminacją? LH fsh mam sprzed 3 miesięcy gdzieś? Mam nadzieje ze ich też nie musze powtarzać. ..19.07.2016 r. Aleksander
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny_analiza wrote:Gaja, dołączam do grupy obstawiającej ciążę! Kciuki! !
Dziewczyny a swoją drogą powiedzcie mi bo chwilowo mam amnezję - które badania robi się w 2 dc? Jutro chyba się wybiorę do diagnostyki i nie wiem co robić. .. amh? Estradiol? Prolaktyna? Które z hormonalnych kazali Wam robić na świeżo przed inseminacją? LH fsh mam sprzed 3 miesięcy gdzieś? Mam nadzieje ze ich też nie musze powtarzać. .. -
nick nieaktualny_analiza wrote:Gaja, dołączam do grupy obstawiającej ciążę! Kciuki! !
Dziewczyny a swoją drogą powiedzcie mi bo chwilowo mam amnezję - które badania robi się w 2 dc? Jutro chyba się wybiorę do diagnostyki i nie wiem co robić. .. amh? Estradiol? Prolaktyna? Które z hormonalnych kazali Wam robić na świeżo przed inseminacją? LH fsh mam sprzed 3 miesięcy gdzieś? Mam nadzieje ze ich też nie musze powtarzać. .. -
nick nieaktualnyGaju, ja tez mysle, ze to wczesna ciaza. Ja tez mialam wczoraj robiona bete, zupelnie przypadkiem, bylam na kontroli w kilnice, 58dc, i lekarz na usg wypatrzyl, ze cos chyba jest na rzeczy. okazalo sie, ze beta 5,cos (nie pamietam ile po przecinku). Jutro ide powtorzyc. Boje sie jak nie wiem, bo owu wedlug tempki byla w 52 dc a dwa tygodnie temu podczas wizyty lekarz mowil, ze przy takim cyklu nikle szanse na ciaze bo endo za "stare".
-
Dziewczyny, a odczuwałyście jakiś ból w podbrzuszu? Zauważyłam dzisiaj kremowe plamienie. Męczy mnie też biegunka.
Może to ze stresu...Artemida Białystok dr. Z
08.14 [*] 05.15 [*]
Zbijanie PRL; Mąż - spodziectwo prąciowe, słaba ruchliwość.
22.09.15 1 IUI
Następne podejście: styczeń '16 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny