INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
a mnie tak ciekawi, przy jakiej wielkosci pecherzykow daje sie ten zastrzyk na pekanie i kiedy potem inseminacja
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnyKamilam8 wrote:Dziewczyny zaczęłam się martwić... Jestem w trakcie stymulacji do 3 IUI. Ponieważ w ostatnim cyklu miałam jeden pęcherzyk lekarz postanowił mi zwiększyć czas stymulacji. Biofę Aromek 2x1 od 2 dc aż do 9. Kazał mi przyjść na kontrolę 9 dc ale postanowiłam iść dziś (7 dc) dla pewności czy wszystko ok. Byłam u innego lekarza bo mojego nie było ale w tej samej klinice. I jaki wynik? Mam 4 pęcherzyki od 12 mm. Cztery! Pytam się czy mam już przestać brać Aromek a on, że nie będzie zmianiał decyzji lekarza prowadzącego i to bardzo ładna stymulacja. No więc pytam czy przy 4 można robić inseminację a on, że nie wiadomo czy wszystkie będą ok. Co myślicie o tej sytuacji? Macie podobne doświadczenia? Boję się przestymulowania, boję się utraty cyklu...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aszka wiem ze IVF tez ma jakas skutecznosc i wszytsko zalezy od wielu czynnikow
dlatyego po porstu sie nie nastawiam ze akurat sie uda czy tez nie..po prstu co ma byc to bedzie
Cosma tak jak Aszka napiszala AID to nasienie ndawcy
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Aszka wiem ze IVF tez ma jakas skutecznosc i wszytsko zalezy od wielu czynnikow
dlatyego po porstu sie nie nastawiam ze akurat sie uda czy tez nie..po prstu co ma byc to bedzie
Cosma tak jak Aszka napiszala AID to nasienie ndawcyAnia_84 lubi tę wiadomość
-
ldatego co ma być to będzie
ja juz pochodze do tego w sposób neutralny.. bo jak zawsze sie nastawialam ze moze cos sieuda..czy to znalezc pem,nieki czy cos..to pozniej rozczarowanie bolało o wiele bardziejaszka, lilou lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcha
Ja w poniedzialek ide na usg podejrzec czy cos tam dojrzewa i w jakiej ilosci, troche mnie to przeraza, ze moze za duzo dojrzec bo u mnie owulacja normalnie raczej wystepowala a teraz jestem stymulowana niewiadomo po co.
Dziewczyny czy macie problemy z zasnieciem po tych stymulacjach? Biore od kilku dni gonal f tak o dziewietnastej i popadlam w bezsennosc, nie wiem czy to z tym ma zwiazekWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 09:14
-
nick nieaktualnyCosma wrote:Acha
Ja w poniedzialek ide na usg podejrzec czy cos tam dojrzewa i w jakiej ilosci, troche mnie to przeraza, ze moze za duzo dojrzec bo u mnie owulacja normalnie raczej wystepowala a teraz jestem stymulowana niewiadomo po co.
Dziewczyny czy macie problemy z zasnieciem po tych stymulacjach? Biore od kilku dni gonal f tak o dziewietnastej i popadlam w bezsennosc, nie wiem czy to z tym ma zwiazek -
Ania_84 wrote:prosze tam sa osobne numery tel dla pacjentow z Polski
http://www.gyncentrum.com/pl
lekarze mowia plynnie po polsku personel tezjak pisalam dmaila to po polsku i tez po polsku mi odpowiedzieli
A czy tam nie pracują tak czasem ci sami lekarze, co w GC w Katowicach? Kiedyś jak się umawiałam na iui, to mi dr z GC Katowic mówiła, że rano nie może, bo musi być w Czechach.
A w GC w Katowicach spotkałam na korytarzu lekarzy czy embriologów mówiących po czesku.
Ale cennik faktycznie korzystniejszy niż w PL.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 13:10
Peonia88
-
Kamilam8 wrote:Dziewczyny zaczęłam się martwić... Jestem w trakcie stymulacji do 3 IUI. Ponieważ w ostatnim cyklu miałam jeden pęcherzyk lekarz postanowił mi zwiększyć czas stymulacji. Biofę Aromek 2x1 od 2 dc aż do 9. Kazał mi przyjść na kontrolę 9 dc ale postanowiłam iść dziś (7 dc) dla pewności czy wszystko ok. Byłam u innego lekarza bo mojego nie było ale w tej samej klinice. I jaki wynik? Mam 4 pęcherzyki od 12 mm. Cztery! Pytam się czy mam już przestać brać Aromek a on, że nie będzie zmianiał decyzji lekarza prowadzącego i to bardzo ładna stymulacja. No więc pytam czy przy 4 można robić inseminację a on, że nie wiadomo czy wszystkie będą ok. Co myślicie o tej sytuacji? Macie podobne doświadczenia? Boję się przestymulowania, boję się utraty cyklu...
Też miałam kiedyś 4 pęcherzyki i do iui miało dojść, nie doszło z innych przyczyn. Ale ja osobiście się cieszyłam, że w końcu wyhodowałam więcej niż 1 pęcherzyk.Kamilam8 lubi tę wiadomość
Peonia88
-
Cosma wrote:Acha
Dziewczyny czy macie problemy z zasnieciem po tych stymulacjach? Biore od kilku dni gonal f tak o dziewietnastej i popadlam w bezsennosc, nie wiem czy to z tym ma zwiazek
U mnie też zawsze naturalnie owu występowała, jednak jak cykl jest stymulowany podobno zwiększa szansę na zajście w ciążę. Ja byłam stymulowana zawsze clo, więc nie wiem jak jest po gonalu.
Peonia88
-
Ania_84 wrote:ldatego co ma być to będzie
ja juz pochodze do tego w sposób neutralny.. bo jak zawsze sie nastawialam ze moze cos sieuda..czy to znalezc pem,nieki czy cos..to pozniej rozczarowanie bolało o wiele bardziej
Gratuluję podejścia! I tak nie mamy na to wpływu, czy się uda czy nie. Robimy wszystko co w naszej mocy. Trzymam kciuki, niech ta walka o maleństwo już się skończy!
Peonia88
-
nick nieaktualny
-
pysia wrote:a mnie tak ciekawi, przy jakiej wielkosci pecherzykow daje sie ten zastrzyk na pekanie i kiedy potem inseminacja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 17:38
aszka lubi tę wiadomość
-
Niezapominajko - u nas dobrze krwawienie (nie plamienie) było raczej nie zagrażające bąbelkowi chyba z szyjki... tak czy siak jest OK i po jednorazowym incydencie - jest ok. Wychodzac ze szpitala słyszałam już bijące serduszko
Gajo jesli to był 8 dpo.... to czekam na dobre wiadomości bo innej opcji nie przewiduję
Dziewczyny IUI się udaje! Wierzcie w to. Dużo zależy od samego momentu IUI..aszka, Amii lubią tę wiadomość
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
nick nieaktualny
-
Lenia słyszałam że ok 48 godzin. Ale komorka jajowa (przewiduje się) ze tylko 12 godzin po owulacji z czego najlepsze są pierwsze 6 godzin. Szczesciary mają komórki dozywajace do 24h. Plemniki natomiast swoją zdolność do zapłodnienia osiągają ok 8 godzin po dotarciu do jajnika. Tyle suchej teorii
lenia lubi tę wiadomość
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 -