INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Ołowiana niestet bakterie w moczu prawie za kazdym razem sa bakteriami w nasieniu.. a gronkowiec zlocisty to juz nie przelewki .. ja bym odczekala..niech urolog zbada meza.. wyleczy w tym czasie siepzeleczycie
nie raz lepiej odpuscic 1,2 cykle i doleczyc sie niz pozniej naraziac sie na niepowodzenia lub co gorsza starty
niestety nie raz nasienie moze byc ok a bakterie sa i wskazuje na to kilka paramaterow ktore lekarze olewaja. a ktroe daja sygnal ze cos sie dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 17:18
-
ołowiana wrona wrote:ANATOLKA !! co na to lekarze ?? Nie udusiłaś tam kogoś? bo ja bym chyba zagryzła
Powiedziałam co myślę. Nie ważne to już nic nie zmieni. Ilość, ruch, morfologia nic nie wskazywało na bakterie.
Co więcej, żeby nie męczyć męża ciągłymi posiewem kontrolnymi nasienia (to jednak dyskomfort oddawać nasienie do kubeczka) badalismy czy mocz jest czysty, bo i tu i tu były bakterie. W pewnym momencie byłam cała happy, bo mocz okazał się czysty. Wtedy zrobiliśmy nasienie. Okazało się, że mocz czysty a w nasieniu nadal bakterie... I tak pół roku się z tym bujalismy...
Nawet nie chce sobie przypominać tego. -
Ania_84 wrote:Ołowiana niestet bakterie w moczu prawie za kazdym razem sa bakteriami w nasieniu.. a gronkowiec zlocisty to juz nie przelewki .. ja bym odczekala..niech urolog zbada meza.. wyleczy w tym czasie siepzeleczycie
nie raz lepiej odpuscic 1,2 cykle i doleczyc sie niz pozniej naraziac sie na niepowodzenia lub co gorsza starty
niestety nie raz nasienie moze byc ok a bakterie sa i wskazuje na to kilka paramaterow ktore lekarze olewaja. a ktroe daja sygnal ze cos sie dzieje
Aniu - urolog stwierdził CYTUJĘ: "50% populacji ma gronkowca, to nie ma sensu leczyć, coś pan tak uczepił tego biednego gronkowca, może sobie być i jest wszystko dobrze"... a mąż mówił, że się staramy o dziecko, że bez powodzenia, że jestem juz po jednej nieudanej inseminacji a przed nami kolejne - no cholery w bok można dostać z tymi konowałami! Przyjaciel farmaceuta załatwił mu antybiotyk czekam az przyjdzie pocztą -ale sugerował, że jeśli mi w posiewie nic nie wyszło to sama nie powinnam brać bo ja nie muszę być nosicielem. Więc myślę, że siebie przelecze naturalnymi metodami - wyciąg z pestek grejfruta, pokrzywa i goździk -
nick nieaktualny
-
Gronkowiec moze byc , ale uspiony samajestem posiadaczem moja mama niestety byla posiadaczem i uaktywnil sie w kolanie. pol roku w szpitalu ledwo ja odratowali , a wtedy tlko autoszczepionka.. i ponowne uspienie..
ja do gronkowca niem am zaufania..ze tak powiem.. moze sie obudzic w kazdym momencie .. wiec jesli jest w ansieniu lepiej by bylo sie go pozbyc
nie wiem na ile % moze byc przeszkoda w zajsciu ale oprocz gronkowca mobga byc inne bakterie wiec warto to sprawdzic -
dziewczyny serio u was nie robia posiewu nasienia.. matko to my bez plemnikow i za kazdym raze dr nam kazal robic naseinie plus posiew.. fakt dochodzila tu opcja biopsja jader...ale nawet jak byla kontrola po 3 miesiacach zawsze p badanie plus posiew
-
sylwiaśta159 wrote:Anatolka znowu zasialas we mnie ziarnko podejrzliwosci fakt ze to bylo pol roku temu, ale robilismy posiew i wyszly pojedyncze streptococcus mitis. Urolog powiedzial zeby sie tym nie przejmowac... jak myslisz?
Ja wiedziałam, że nie zaczniemy póki posiew nie będzie jalowy. Powtórzyłabym przed procedura. Na Raciborskiej jest szybko, sprawnie i tanio - 25 zł posiew ten zwykły. -
nick nieaktualnyLekarze tez mowili ze to tak pospolita bakteria ze mozna ja wyleczyc i za chwile znowu pojedyncze beda bo to taka bakteria ze w jamie ustnej nawet jest.. eh.
Swoja droga majac te bakterie nie mieliscie podwyzszonych leukocytow?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 17:42
-
nie zawsze sa podwyzszone leukocyty w nasieniu
i moj maz jest tego przykladem leukocytow brak jesyne co to pH okolo 8
czesc labow nawet nie rozgranicza komorek okraglych i leukocytow.. nie raz jest napisane komorki okragle i tyle.. -
no i uplynnienie u mojego.. 20 min co w prypadku braku plemnikow i tak jest za dlugo
lekarze dosyc czesto ida normami ..ale nie pododaja do siebie kilku czynnikow.. i zadko kiedy powiedza a moze byc sprawdzic ..
-
nick nieaktualnyu nas ilość komórek okrągłych 0,1 ilość leukocytów 0,upłynnienie 15min tylko ph 8,5- wg lekarza efekt żylaków...no nic...moze powtórze posiew, pochlastam sie jak cos wyjdzie bo juz sie cieszylam, ze dzis przyszly wyniki cftr i azf prawidłowe, czyli ostatnie badania jakie mieliśmy mieć przed stymulacją a tu cos wyjdzie w posiewie... ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 18:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny