INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mnie brakuje 1 cyklu stymulowanego, żeby załapać się na rządówkę. Póki co i tak nie ma pieniędzy,a my musimy się najpierw wyleczyć, żeby móc ewentualnie 6 cykl stymulować. Teraz mamy z mężem nadzieję, że ivf ani iui nie będą już potrzebne jak wyleczymy ureaplasme, to się uda naturalnie!!
Peonia88
-
nick nieaktualny
-
MAJOWE 20 IUI
16.05 - aszka /1
18.05 - Aga 1 /1
21.05 - kkkaaarrr /1
23.05 - glitterpink /1
31.05 - kmb / 6
CZERWCOWE 15 IUI
03.06 - karmela85 /2
08.06 - bartusiowa-mama /1
18.06 - MiliTu /2
29.06 - taśta /1
LIPCOWE 22 IUI
02.07 - Viera Yves/2
03.07 - Malwa85/3
27.07 - kawuszka/1
SIERPNIOWE 12 IUI
06.08 - AnULa7/2
13.08 - bartusiowa-mama/3
WRZEŚNIOWE IUI
03.09 - Kamilam8/2
05.09 - Beta84/1
14.09 - gaja13/4
- brak ciąży
- ciąża
- ciąża /poronienie
Ilość równe ilości prób IUI02 06 2015 26 06 2015
21 07 2015 14 09 2015
-
nick nieaktualny
-
Kochane, znowu potrzebuje pomocy
Za chwilę zaczynam stymulację do 3 inseminacji Aromkiem. Wcześniej brałam 2x1 przez 4 maks 5 dni. Efekt- w 1 cyklu dwa pęcherzyki, w tym jeden pęcherzyk.
Dziś lekarz podjął decyzję, że do najbliższej inseminacji będę stymulowana przez 8 dni 2x1 tabletka (nadal Aromek). Czy ktoś brał tak długo ten lek w przygotowaniu do IUI? -
Hej dziewczynki, nie było mnie trochę, bo miałam wesele brata, ale pomału się ogarniam i wracam do rzeczywistości Czekam na małpiszona, żeby zapisać się do szpitala...może jutro wredota przylazie...
Lilou przyczyna znaleziona, teraz cel-pal Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie
Kamila przykro mi...
Trzymam kciuki za wszystkie oczekujące...Kamilam8, lilou lubią tę wiadomość
-
Kupiłam sobie książkę "In Vitro" Ważne rozmowy na trudny temat, Bogdy Pawelec.
Właśnie ją czytam i cytuję:
"Już w tej chwili podczas dyskusji o inseminacji mówi się, że jej skuteczność jest bardzo niska. Z tego powodu w Anglii już się tego zabiegu prawie wcale nie wykonuje."
"Pacjentki powinny mieć świadomość, że inseminacja przechodzi do lamusa, a często także odbiera kobiecie szansę na własne dziecko."
Co o tym sądzicie?
Peonia88
-
lilou wrote:Kupiłam sobie książkę "In Vitro" Ważne rozmowy na trudny temat, Bogdy Pawelec.
Właśnie ją czytam i cytuję:
"Już w tej chwili podczas dyskusji o inseminacji mówi się, że jej skuteczność jest bardzo niska. Z tego powodu w Anglii już się tego zabiegu prawie wcale nie wykonuje."
"Pacjentki powinny mieć świadomość, że inseminacja przechodzi do lamusa, a często także odbiera kobiecie szansę na własne dziecko."
Co o tym sądzicie?
coś w tym może byc, widać po naszej liście i statystykach
mojej znajomej, któa stara się tak długo jak my i jest w końcu w ciąży, lekarz wogóle nie proponował inseminacji. mówił, że to strata czasu i pieniędzy.sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
na początku starań miał 29 mln, teraz o wiele mniej, chyba 7mln, bo jest infekcja no i w poniedziałek dowiedzieliśmy, że jest też ureaplasma. Morfologie miał 11. Ruch też w normie. Jedyne co to zawsze miał obniżoną objętość nasienia. Test wiązania plemników z hialuronianem -81%.
Mam nadzieję, że ta ureaplasma jest przyczyną naszej niepłodności. Choroba jest zaawnasowana, dr rysował plusiki i miał ich aż 5 (+++++) w 3 różnych miejscach. Liczymy na to, że wyleczymy paskudztwo i uda się naturalnie spłodzić 3 dzieci, marzy nam się duża rodzina
U nas nigdy do zapłodnienia nie dochodziło, nie było poronień, a czytałam, że ta ureaplasma powoduje poronienia, ale ponoć też niepłodność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2015, 16:10
Peonia88
-
Też to tak odbieram, że po prostu tracimy czas na procedury IUI, niepotrzebne stymulacje i hiperowulacje. Ale to mimo wszystko bardziej w kontekście "mam prawie 40lat i co teraz ?" Mimo wszystko udaje się niektórym szczęściarom to IUI