X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf a moze byc i tak ze podejdziecie do IUI i sie nie uda, mozesz tez gorzej zniesc, nikt nie gwarantuje ze invitro sie uda. Powiem Ci ze do IUI sie tez bierze zastrzyki na pękniecie albo na stymulke -tak samo jak w invitro, tyle,ze oczywiscie mniej, ale my kobiety jezeli mamy instykt macierzynski rozwiniety to zniesiemy wszystko. Ja po 1 zastrzyku to miałam trzęsiawke, rece mi latały itd a dałam rade, kazda z nas jest silna jezeli chodzi o takie sprawy. Oczywiscie invitro jest bardziej zaawansowane, jest narkoza itd, ale walczyc trzeba, musisz troche zmienic nastawienie, nie poddawac sie, ale walczyc. Ja wiem ze mi niby dobrze mowic, ale mozna tez całkiem nic nie robic i czekac, i dopiero wpasc w depreche, dlatego tak czy owak walczyc trzeba :) To prawda ze my kobiety i tak dzwigamy to na naszych barkach ale trzeba wierzyc sie ze uda bo jak pokazuje to forum wielu sie udaje nawet po latach leczenia :) i wielu podejsc. Poza tym nie nastawiaj sie za kazdym cyklem na ciąze, lepiej sie miło zaskoczyc niz szlochac np.

KasicaLisica, ChudaRuda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    reszta faktycznie niezla choc najgorsze jest to ze 98% to wady glówki :/
    lepkosc da se zniwelowac..witamina c , duz wody oklady na jaderka ( takie oklady z apteki zelowe
    jak bedziecie robic nastepne badania zrobice od razu z posiewem.. bedziecie miec pewnosc.. no i sprawdzilabym USG jader..sprawdzc czy nie ma zylakow, i mikrozwapnien

jelsi bedziecie podcodzic do IVF to koniecznie zrobcie genetyke..o pry slabej morfologii i liczbie.. warto sprawdzic czy tam jest wszytsko ok

Dziękuję:) A jak myślisz, jest sens podchodzić do IUI z takimi wynikami?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps jesli jest to jedno badanie nie ma tez co panikowac ;)
    bo mogl byc w jakiejs niedyspozycji :)

dobrze ze wdrozyliscie suplementacje bo zawsze wspomoze trohe organizm szczegolnie w cynk i selen no i kwas foliowy ktory jest bardzo wazny na dobry material genetyczy przenoszony przez plemnik :)

Elf lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, teraz jestem w pierwszym cyklu stymulowanym clo. wcześniej brałam pękacze i lutkę.

Do ovulki jest ok, clo też mnie nie rusza, zastrzyki sobie robię bez mrugnięcia. A potem wchodzi progesteron i się rozklejam - działa na mnie depresyjnie. Przy duphastonie jest trochę lepiej, przy lutce myślalam, że zwariuję. Wiem, że niewiele kobiet tak ma..cóż. No i on na to patrzy co miesiąc :/. No i te monitoringi, rośnie, nie rośnie...ciężko jest mi nie nastawiać się jeśli tak mam rozplanowany miesiąc :/

Plus jest taki, że dopiero jak zobaczył ile cierpię to zgodził się zrobić badanie nasienia. Taki typ faceta :/ muszę go urabiać systematycznie.

Nie boję się in vitro, szpitali itd. Wiem, że ta moja depresja jest chwilowa i indukowana chemicznie, potem wracam do pionu.

aszka lubi tę wiadomość

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem ciekawa jak u Was było po IUI. Jestem szósty dzień po i czuje się jakbym zaraz miała dostać okres - mam taki charakterystyczny ból brzucha, pojawił się trądzik i mega nerw jak przed okresem, dosłownie ten sam rodzaj nerwowości :) I jeszcze... tam (wiecie gdzie) jakaś wydzielina biała, oszczędzę Wam szczegółów. Na szczęście tego nie ma aż tyle, żebym nie ogarnęła tematu. U Was też tak było po inseminacji?

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ps jesli jest to jedno badanie nie ma tez co panikowac ;)
    bo mogl byc w jakiejs niedyspozycji :)

dobrze ze wdrozyliscie suplementacje bo zawsze wspomoze trohe organizm szczegolnie w cynk i selen no i kwas foliowy ktory jest bardzo wazny na dobry material genetyczy przenoszony przez plemnik :)

Wiem, ale też nie liczę, że morfologia skoczy do 16% ;)
    Powtórka i zacznę go cisnąć o dalszą diagnostykę, a wierz mi to będzie droga przez mękę z nastawieniem mojego męża. :/

Czy IUI rozważamy Twoim zdaniem czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 21:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Dziewczyny, jestem ciekawa jak u Was było po IUI. Jestem szósty dzień po i czuje się jakbym zaraz miała dostać okres - mam taki charakterystyczny ból brzucha, pojawił się trądzik i mega nerw jak przed okresem, dosłownie ten sam rodzaj nerwowości :) I jeszcze... tam (wiecie gdzie) jakaś wydzielina biała, oszczędzę Wam szczegółów. Na szczęście tego nie ma aż tyle, żebym nie ogarnęła tematu. U Was też tak było po inseminacji?
    a masz taki perłowy sluz?

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Taki biały (niezręcznie o tym pisać), ale jakieś grudki się zrobiły. Chyba jutro do pracy wezmę kilka par majtek :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf zawsze mozna podejsc do IUI, ale jak wspomnialam przy obnizonych wynikach spada skutecznosc, Wasza decyzja. Ale z tym mezem masz racje, urabiaj urabiaj, bo jak nie wypali to trzeba miec plan awaryjny-invitro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Taki biały (niezręcznie o tym pisać), ale jakieś grudki się zrobiły. Chyba jutro do pracy wezmę kilka par majtek :)
    objawów moze byc masa a roznie moze byc, ja sadze ze jak brzuch boli to juz dobrze, a jak sie okaze to trudno powiedziec. Kciukam &&.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 22:03

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Może to jakieś uczulenie na duphaston albo coś innego. Niestety - jestem realistką. Wiem, że szanse są malutkie, ale kciukanie się przyda. Dziękuję bardzo za nie! :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do IUI ..ja bym najpierw zrobila powtorne wyniki .. jelsi bedzie poprawa to wtedy bym sprobowala :)
    przed IUI zrobilabym HSG zeby zminimalizowac wszystko co moze przeszkodzic, posiewy nasienia, i Twoje ..

jestem zdania ze jesli podchodzic do IUI to przygotowanym jak najlepiej mozna

nie wiem na jakim jestescie etapie przygotowan do IUI :)

ojj ci faceci .. ale spokojnie ja mysle ze jelsi facetowi zalezy a Ty [porozmawiasz z nim sensownie przedstawiajac fakty.. ze to nie tylko ze wzgl na jego plodnosc ale i zdrowie jego Twoje i waszego dziecka ktore pewnie niedlugo sie pojawi powinien tak samo jak i ty sieprzebadac :)

ps ja myslalam ze moj maz po rozpoznaniu azoospermii calkowicie odmowi wspolpracy mowiac ze widac jest nam pisane nie miec dzieci .. baroz sie zdziwilam kiedy wlasnie wtedy nabral takiego powera do dzalan ze sama bylam w sozku .. skoro nawet powiedzial ze zgodzi sie na pokrojenie jader ;) w calu szukania plemnikow :D
    takze porozmawiaj ze swoim .. nie nachalnie ale tez stanowaczo .. :)
    mysle ze dorosly facet to zrozumie :)
    w koncu wielka krzywda mu sie nie dzieje ..a jedynie robi sobie przejmnosc ;)

aszka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica, teraz to wszystkie dziwne objawy może podpiąć pod objawy ciążowe. Ja swoje tłumacze tak: jest to cykl, w którym brałam pierwszy raz takie hormony, puregon, pregnyl, pierwszy raz miałam IUI, a więc prawdopodobnie mój organizm właśnie w taki sposób może reagować na te nowinki. Po prostu przez to wszystko ja już nie znam swoich cykli :) nie wiem jak długi może być ten cykl, czy te bóle piersi są normalne czy nie, nie wiem co znaczyło to plamienie, ból brzucha.
    Po prostu musimy się obserwować i nie panikować w potencjalnych, kolejnych cyklach.
    Ale i tak życzę Ci z całego serca aby to były objawy ........... :) :). Za ile dni testujesz?

aszka, carolla lubią tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozpoczęliśmy przygotowań do IUI - rozważamy opcje.
    Wiem, ze najpierw powtórka badań nasienia i moje hsg i jeszcze dużo innych po drodze ;).

Poza tym IUI jest dla mojego męża do przełknięcia. Chyba jest tak jak pisze Aszka, on chyba myśli, że in vitro to nie wiadomo co - czarna dziura ;)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    hihi, tez mojemu to mowilam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:
    Nie rozpoczęliśmy przygotowań do IUI - rozważamy opcje.
    Wiem, ze najpierw powtórka badań nasienia i moje hsg i jeszcze dużo innych po drodze ;).

Poza tym IUI jest dla mojego męża do przełknięcia. Chyba jest tak jak pisze Aszka, on chyba myśli, że in vitro to nie wiadomo co - czarna dziura ;)
    to najpierw powtorzcie badania jak pisze Ania i hsg koniecznie.

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

w koncu wielka krzywda mu sie nie dzieje ..a jedynie robi sobie przejmnosc ;)[/QUOTE]

Oj dla mojego to taka lekka trauma, dlatego jeżeli będzie konieczność ponownego oddania nasienia to umówimy się tak, że mąż odda w domu i przyjedziemy już z pełnym pojemniczkiem :) do naszej "kliniki" mamy ok 10 min samochodem :)

Ania_84, aszka lubią tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    hihi, tez mojemu to mowilam :D

Na mojego nie działa ten argument, dziwny jakiś ;)

Ania_84, aszka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to na spokojnie dogadaj meza.. oczaruj go tym ze zrobi sobie dobrze dodatkowo ;) heheh.. zminimalizujcie to co mozecie .. i podejdzcie do IUI
    zrobcie na pewno posiewy , orz jelsi macie mozliwosci wymazy na chlamydie, uroplaste,myhoplste. hoc tu moze twoj sie buntowac :P bo mu beda grzebac przy cewce moczowej..no alleee.. nie musi o tym wiedziec przed badaniem :)
    tak jak moj nie wiedzial ze badanie prostaty to wkladanie palca w odbyt ;P

aszka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:

Oj dla mojego to taka lekka trauma, dlatego jeżeli będzie konieczność ponownego oddania nasienia to umówimy się tak, że mąż odda w domu i przyjedziemy już z pełnym pojemniczkiem :) do naszej "kliniki" mamy ok 10 min samochodem :)[/QUOTE]

Dokładnie to samo mieliśmy - musiałam być z nim i nie mogłam nawet dotknąć gazetki na stole, wszystkiego się brzydził ;) Już myślałam, że nie da rady..
    Powtórkę też robimy w domu.

‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ