INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykleis wrote:Bas ja tez jestem z lublina i to moje drugie podejscie. Z testowaniem nie bede sie spieszyla i poczekam 14 dni bo podczas wczesniejszych staran wychodzil cien kreski, ktory okazal sie potem pozostaloscia po pregnylu.
-
Bas ja lecze sie w ovum u dr Mroczkowskiego i w tej klinice to moje pierwsze iui. Maja dobre opinie wiec jestem dobrej mysli.
Z tym testowaniem to ja sie jednal wstrzymam do 14 dpo. Teraz jestem na duphastonie. Biore ten lek po raz pierwszy, czy on tez moze blokowac @?endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
A Ty Bas gdzie chodzisz do lrkarza?endometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
nick nieaktualnyZ tym duphatsonem to nie wiem poczytaj bo ja nigdy nie bralam a kiedy testujesz? Hm ja nie słyszałam o ovum w sumie leczylam się w abovo ale jedna insem bez skutku a teraz w cm chodzki u Dr Stetnera ale zobaczymy co to będzie a jakie masz wskazania do insem? U nas wszystko Dobrze a Dzidziusia nie ma
-
nick nieaktualnyWitaj Mirabelka hm trudne pytanie napewno tym że w abovo u Dr Tkaczuk była obecna nie miła położna co mnie dodatkowo stresowalo a tak hm u Dr nic nie bolało było normalnie dyskomfort ale ok a u Dr Stetnera nie było położnej to dla mnie duży plus bo po co się stresować u biologia który przygotowywał nasienie męża mogliśmy zobaczyć plemniczki pod mikroskopem dostałam taki raport ile mi podano tych plemników jaki miały ruch A a jaki B i po ulepszenia jak się poprawiło no i minus taki ze ta ostatnia u Dr bolala przeraźliwie droznosc tak nie bolała jak to no ale dr Twierdzi że to dobry znak bo podał je pod dużym ciśnieniem i że trafiły bardzo głęboko no zobaczymy jaki będzie wynik ale jakoś wierzę że Będzie dobrze... A kochana długo się leczysz? Do jakiego lekarza Chodzisz? Z czym macie problem ze się nie udaje
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
a ja od wczoraj zaczęłam 23 cykl starań. Dziś zaczęłam branie Clostylbegytu. Mam brać od 2 do 6 dnia cyklu po 1 tabletce, ale biorę pierwszy raz i trochę się boję, więc wzięłam dziś tylko 1/2 tabletki.
To będzie mój drugi cykl z IUI, z tym, że pierwszy stymulowany. Boję się tego, że pęcherzyki urosną za wielkie i za dużo. Czy któraś tak miała, że była stymulowana CLO mimo tego, że normalnie naturalne cykle miała owulacyjne i z pięknym pęcherzykiem?
Czy jak będę brała po 1/2 tabletki, to myślicie, że będzie za mały efekt?
p.s. Zaraz zlokalizuję tabelkę naszą inseminacyjną i wkleję, bo jest gdzieś już daleko stąd. Jeśli ktoś pisał, że chciałby dołączyć, a ja go nie dopisałam, to niech napisze jeszcze raz, mogłam coś przeoczyć. -
nick nieaktualnyRutelka wrote:Hej dziewczyny,
a ja od wczoraj zaczęłam 23 cykl starań. Dziś zaczęłam branie Clostylbegytu. Mam brać od 2 do 6 dnia cyklu po 1 tabletce, ale biorę pierwszy raz i trochę się boję, więc wzięłam dziś tylko 1/2 tabletki.
To będzie mój drugi cykl z IUI, z tym, że pierwszy stymulowany. Boję się tego, że pęcherzyki urosną za wielkie i za dużo. Czy któraś tak miała, że była stymulowana CLO mimo tego, że normalnie naturalne cykle miała owulacyjne i z pięknym pęcherzykiem?
p.s. Zaraz zlokalizuję tabelkę naszą inseminacyjną i wkleję, bo jest gdzieś już daleko stąd. Jeśli ktoś pisał, że chciałby dołączyć, a ja go nie dopisałam, to niech napisze jeszcze raz, mogłam coś przeoczyć.Mirabelka30, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKWIETNIOWE 3 IUI/1 udane=33%
MAJOWE 20 IUI/5 udanych =25%
CZERWCOWE 15 IUI/4 udane=26%
LIPCOWE 22 IUI/3 udane=13%
SIERPNIOWE 12 IUI/2 udane=16%
WRZEŚNIOWE 10 IUI/1 udana=10%
PAŻDZIERNIKOWE 6 IUI/2 udane=33%
LISTOPADOWE 17(18) IUI/4 udane=24%
GRUDNIOWE:
1. 02.12.2015 - Ka.Ma./1
2. 03.12.2015 - Betty Boop
3. 03.12.2015 - zuza1212/2
4. 07.12.2015 - Joanna85/4
5. 08.12.2015 - Beatrajs/1
6. 08.12.2015 - Bas1990/3
7. 09.12.2015 - kleis/2
8. 11.12.2015 - Karo85/1 -
nick nieaktualnyDzięki Bas1990 i Mirabelka30...
może zwiększę dawkę do 1, a może zostanę przy połówce... ciągle się waham...
Mirabelka30 wrote:Rutelka ja brałam właśnie 1/2 clo przy własnej owulacji i pięknym pęknięciu pęcherzyka;) Dają to po to żeby podkręcić trochę wzrost pęcherzyka żeby był lepszej jakości. Bo nie zawsze to że rośnie i pęka wystarcza;) Mi akurat nie pomogło chociaż brała 4 miesiące, ale teraz do inseminacji też będę brała 1/2 clo i jeszcze zastrzyk na pęknięcie;) -
Bas1990 wrote:Kochana to moja 3 insem chodzę do lekarza w Lublinie a Ty gdzie się leczysz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 17:18
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Rutelka wrote:Hej dziewczyny,
Ja tez nie miałam problemów z owulacja ale mam jeden jajowód niedrozny wiec dostałam 1/2 clo i jeszcze mialam dodatkowo 4 zastrzyki menopur i nie bylam przestymulowana wiec mysle ze mozesz byc spokojna.
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualnyMirabelka30 wrote:o Betty miło! nam jeśli pierwsza się nie uda też będziemy uderzać na Warszawę;)a czego Ty tam jeździsz? ktoś polecał?
Rutelka a lekarz ile kazał Ci brać?
Lekarz kazał brać po 1 tabletce. Ale trochę się boję. Monitoring mam mieć w przyszłą sobotę, a więc już po wybraniu wszystkich CLO zalecanych... -
Mirabelka ja sie kierowałam doświadczeniem moich 2 znajomych. Obie leczyły sie w lublinie, podchodziły do IUI ale sie nie udawało. W koncu pojechały do novum i obie juz maja 3 letnie bobasy. Ja postanowilam nie tracic czasu i od razu tam pojechalam. Tam zlecili mi wszystkie badania, ktore moglam zrobic w Lublinie i pojechalam na konsultacje juz z wynikami. W lutym podeszlismy do pierwszej IUI i od razu sie udało. Super atmosfera, miły i dyskretny personel. Niestety w 10 tyg poronilam. Teraz pojechalismy na drugie IUI. Oba cykle stymulowane i oba IUI robione na niepeknietym pęcherzyku. Jedyny minus to koszty i dojazdy ale cóz.... oby sie opłaciło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 17:45
Mirabelka30 lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Rutelka wrote:Hej dziewczyny,
p.s. Zaraz zlokalizuję tabelkę naszą inseminacyjną i wkleję, bo jest gdzieś już daleko stąd. Jeśli ktoś pisał, że chciałby dołączyć, a ja go nie dopisałam, to niech napisze jeszcze raz, mogłam coś przeoczyć.
Ja brałam Clo po całej tabletce i tak jak bez stymulacji miałam jeden pęcherzyk tak po stymulacji 2 pecherzyki. Poza tym owulka wypadła szybciej w 12 dniu a nie 14-15. Wydaje mi sie ze Clo działa delikatnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 18:15
-
nick nieaktualnyBetty Boop wrote:Mirabelka ja sie kierowałam doświadczeniem moich 2 znajomych. Obie leczyły sie w lublinie, podchodziły do IUI ale sie nie udawało. W koncu pojechały do novum i obie juz maja 3 letnie bobasy. Ja postanowilam nie tracic czasu i od razu tam pojechalam. Tam zlecili mi wszystkie badania, ktore moglam zrobic w Lublinie i pojechalam na konsultacje juz z wynikami. W lutym podeszlismy do pierwszej IUI i od razu sie udało. Super atmosfera, miły i dyskretny personel. Niestety w 10 tyg poronilam. Teraz pojechalismy na drugie IUI. Oba cykle stymulowane i oba IUI robione na niepeknietym pęcherzyku. Jedyny minus to koszty i dojazdy ale cóz.... oby sie opłaciło.