INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMirabelka30 wrote:o Betty miło! nam jeśli pierwsza się nie uda też będziemy uderzać na Warszawę;)a czego Ty tam jeździsz? ktoś polecał?
Rutelka a lekarz ile kazał Ci brać?
Z drugiej strony jak ma się udać to uda się w Lub
kleis lubi tę wiadomość
-
Bas ja na pierwsza wizyte poszłam do Wojewódzkiego bo do niego chodzila moja kolezanka. Ale Potem inseminacje robiła mi dr Zygler (juz 2 razy)-super babka, cały czas żartuje. Dała mi na szczęście podpisany korek od probówki z nasieniem hahaha mam teraz taki talizman Przed ta drugą inseminacja byłam na wizycie u dr Lewickiej. Ogólnie obie panie doktor polecam. Tam jest tak, ze IUI robi ten lekarz który akurat ma dyzur i miejsce. Przekazują sobie karte pacjenta i wszystko leci zgodnie z planem.
Co do czasu leczenia, to w Lbn jakos nie trafilam na dobrego lekarza. Trafilismy do Novum w grudniu 2014 a w lutym po badaniach mielismy juz IUI która sie udała. Potem poronienie, nie mielismy czasu na kolejne wizyty i teraz sie dopiero zebralismy i pojechalismy po raz kolejny. Niepłodnosc idiopatyczna i jeden niedrozny jajowód.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 19:38
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualnyBetty Boop wrote:Bas ja na pierwsza wizyte poszłam do Wojewódzkiego bo do niego chodzila moja kolezanka. Ale Potem inseminacje robiła mi dr Zygler (juz 2 razy)-super babka, cały czas żartuje. Dała mi na szczęście podpisany korek od probówki z nasieniem hahaha mam teraz taki talizman Przed ta drugą inseminacja byłam na wizycie u dr Lewickiej. Ogólnie obie panie doktor polecam. Tam jest tak, ze IUI robi ten lekarz który akurat ma dyzur i miejsce. Przekazują sobie karte pacjenta i wszystko leci zgodnie z planem.
Co do czasu leczenia, to w Lbn jakos nie trafilam na dobrego lekarza. Trafilismy do Novum w grudniu 2014 a w lutym po badaniach mielismy juz IUI która sie udała. Potem poronienie, nie mielismy czasu na kolejne wizyty i teraz sie dopiero zebralismy i pojechalismy po raz kolejny. Niepłodnosc idiopatyczna i jeden niedrozny jajowód.Betty Boop lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny :*
Jestem "starą" forumowiczką z pozytywnym lipcowym IUI. Przyszłam odwiedzić stare śmieci
Co do brania clo... Ja miałam naturalne cykle(niepłodność idiopatyczna), zawsze 1 pęcherzyk który naturalnie pękał. W klinice przypisali clo 1/2 tabletki i urosły mi 3 pęcherzyki!! Także nie ma reguły.
Rutelka trzeba też brać pod uwagę fakt że lekarz przy(ewentualnej)następnej iui będzie się kierował zaleceniami które wcześniej zalecił... więc będzie brał pod uwagę że stymulacja była po 1 tabletce na dzień... a nie po pół. No chyba że przyznasz się że brałaś inaczej?
Trzymam za Was dziewczyny ogromne kciuki i przesyłam moc fluidów &&&&&&&&&;P;P;P;P;P
niezapominajka lubi tę wiadomość
starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 II IUI 02.07.2015
Marcel
[/link]
ponowne starania
I IUI 22.03.2017 -
nick nieaktualny
-
Bas1990 wrote:Z tym duphatsonem to nie wiem poczytaj bo ja nigdy nie bralam a kiedy testujesz? Hm ja nie słyszałam o ovum w sumie leczylam się w abovo ale jedna insem bez skutku a teraz w cm chodzki u Dr Stetnera ale zobaczymy co to będzie a jakie masz wskazania do insem? U nas wszystko Dobrze a Dzidziusia nie ma
u mnie wskazania do iui to moja endo... miałam na wiosnę operację, usunęli wszelkie zmiany, miałam też standardowe badania, sprawdzoną drożność (na szczescie wszystko ok a teraz drugie podejcie do iui. Za pierwszym razem inseminacje wykonywał dr Haratym, ale bez stymulacji i jak sądzę to mogła byc przyczyna niepowodzenia. Teraz byłam na gonalu i sądzę, że mam większe szanse. Jeśli chodzi o ovum to słyszałam od znajomych, że mają dobrą opinię, więc dlatego zdecydowałam się spróbowac tutaj. Przekonem się już niedługoendometrioza, mięśniaki
laparoskopia 2010, laparotomia 2015
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
konsultacje immonulogiczne
18.02.2019 crio
od 06.2019 konsultacje u naprotechnologa
14.10.2019 beta 453,4 ❤ -
Mirabelka30 wrote:Witam Ja również jestem z Lublina, ale inseminacja dopiero przede mna. Trzymam kciuki za Wasze powodzenie;) Bas wiem że Ty poprzednią inseminację robiłaś u dr Tkaczuk i powiedz mi czym różniła się inseminacja u niej i stettnera?
Witaj Mirabelka fajnie, ze tyle nas z jednego miasta.Powiedz gdzie Ty planujesz zrobić iui? z czym u Was jest problem. Bedziesz miała stymulacje? powodzenia i wytrwałości w staraniachendometrioza, mięśniaki
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
18.02.2019 crio
nick nieaktualnykleis wrote:u mnie wskazania do iui to moja endo... miałam na wiosnę operację, usunęli wszelkie zmiany, miałam też standardowe badania, sprawdzoną drożność (na szczescie wszystko ok a teraz drugie podejcie do iui. Za pierwszym razem inseminacje wykonywał dr Haratym, ale bez stymulacji i jak sądzę to mogła byc przyczyna niepowodzenia. Teraz byłam na gonalu i sądzę, że mam większe szanse. Jeśli chodzi o ovum to słyszałam od znajomych, że mają dobrą opinię, więc dlatego zdecydowałam się spróbowac tutaj. Przekonem się już niedługo
-
Kleis ja też miałam iui u dr Mroczkowskiego To Twoja pierwsza inseminacja u niego?07.2014 HSG- oba jajowody drożne
09.2015 laparoskopia, histeroskopia- endometrioza I st.
02.12.2015 IUI
25.01.2016 IUI
03.2016 IUI
Po 4 latach starań, niespodziewane II -
Hej, jeżeli można to dołącze do Was Jak dobrze pójdzie to niebawem tez mnie czeka pierwsza inseminacja. Staramy sie 3 lata. Powód braku ciazy nieznany. Narazie te całe przygotowania tony badan i stymulacja idą jak flaki w oleju.
Co do Clo 1 tab dziennie to nie jest teoretycznie duZo, choc wiadomo kaZdy organizm jest inny. Na wątku Clo były dziewczyny co przy własnej owulacji brały clo na jej polepszenie i wyhodowaly kilka porządnych pęcherzyków. A sa tez takie gdzie nic nie rusza przy samym clo i ja do takich należę. Muszę stosować clo i zastrzyki Fostimon czasem Menopur a potem po całej batali cos na pęknięcie w razie 'W'.
Przez ostatni miesiac brałam np tabletki anty ponieważ jajniki zostały przestymulowanie. Także czasem trzeba zrobić krok do tylu aby potem zrobić dwa do przodu
Obecnie Mam cichutka nadZieje w sercu i liczę na urodzinowy prezent zaraz na początku stycznia oby sie życzenie spełniło! Wam rowniez tego ŻyczęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 22:37
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Ka.Ma. wrote:Kleis ja też miałam iui u dr Mroczkowskiego To Twoja pierwsza inseminacja u niego?endometrioza, mięśniaki
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
18.02.2019 crio
Kleis to moja w ogóle pierwsza inseminacja. Wcześniej się leczyłam u prof. Jakiela i to on mnie skierował do ovum na iui. Póki co jestem zadowolona bo dr Mroczkowski jako pierwszy zobaczył, że u mnie może być problem z niepekajacymi pecherzykami. Cykl miałam stymulowany clo + ovitrelle + metypred, a teraz jeszcze duphaston, ale to były jeszcze zalecenia prof. J. Betę albo test mam zrobić w środę, ale chyba @ jest juz tuż za rogiem bo brzuch mnie boli i chodzę rozdrażniona. A u Ciebie jakie wrażenia po inseminacji u dr M.?07.2014 HSG- oba jajowody drożne
09.2015 laparoskopia, histeroskopia- endometrioza I st.
02.12.2015 IUI
25.01.2016 IUI
03.2016 IUI
Po 4 latach starań, niespodziewane II -
Sama iui sprawnie i bezbolesnie. Milo i fachowo. 2 dni pozniej usg. Dr powiedzial ze wszystko poszlo ok i jest szansa na sukces. Jestem dobrej mysli
A u Ty jakie masz wrazenia? Na co bralas metypred?
endometrioza, mięśniaki
2015 - 2 IUI
IV 2016 - 1 IVF
X 2016 - 2 IVF
21 X 2017 crio
30 IV 2018 crio
18.02.2019 crio
nick nieaktualny