X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną inseminacja 2017
Odpowiedz

inseminacja 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i bylam dzis na ponownym usg i troche nie wiem co myslec..3 pecherzyki na prawym jajniku 18mm,20mm,24mm i endometeium 7,5 mm:/ przykro mi troche bo pewnue zbyt male ale IUIma sie odbyc jutro, jak sie nie skurczy jeszcze bardziej :(

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika, a nie stymuluje Ci ginek też dodatkowo endo? Ja też mam z natury cienkie, a przy clo to już w ogóle pewnie była ruina, kazal mi łykać estrofem w końskiej dawce.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroblowa- jestem stymulowana letrozolem, in nie uposledza endo zawsze kialam kolo 10mm a tym razem takie liche..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Wroblowa- jestem stymulowana letrozolem, in nie uposledza endo zawsze kialam kolo 10mm a tym razem takie liche..
    Agika do jutra jest jeszcze kupa czasu ;) Ja dzień przed (przy letrozolu) miałam 7,6, a w dzień IUI 8,2, także spokojnie Kochana :) Trzymam kciuki :* P.S. Są aż trzy pęcherzyki i na nich się skup :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 11:51

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, dobrze didik mówi. Ja w sumie miałam w poniedziałek przed IUI 4,7... w piątek w dzień IUI nie wiem ile było, bo już gin nie sprawdzał, ale trza być dobrej mysli. :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • ja1986 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Ja1986, w ciąży mentalnej i permanentnej i takiej, co Do87 stwierdziła :):):) ech niczego innego nie pragnę...niczego....
    A Tobie dziś równo 9 tydzień! JEJKU!!!Jak się czujesz?

a dobrze nawet , trochę mdłości , trochę wymioty ale bez wielkiego nasilania ... zresztą co ja ci będę opowiadac niedługo sama się przekonasz :P;P;P

ninkali lubi tę wiadomość

16.09.2016 I AID :( 18.10.2016 II AID :) CP :( usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID :(
    02.11.2017 IV AID :) beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
    iv09vcqgxm883epp.png
  • ja1986 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróblowa teraz czekamy na Twoję betę oby była duuuużżżża:)

Wróblowa lubi tę wiadomość

16.09.2016 I AID :( 18.10.2016 II AID :) CP :( usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID :(
    02.11.2017 IV AID :) beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
    iv09vcqgxm883epp.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja1986 wrote:
    wróblowa teraz czekamy na Twoję betę oby była duuuużżżża:)
    Dzięki Kochana, ale powiem Ci, ze nie chce tego testowania, boję się i w ogóle.. brr.. na samą myśl mam stresa. :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze!! Musi sie nam udac!
    Ja1986 a jak tam u Ciebie?
    Didik zobaczymy , po tylu latach juz nic mnie nie zdziwi :) i te 3 pecherzyzki no zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika będzie dobrze <3 az tyle jajeczkek - cudnie, o endo się nie martw 7,5 też już jest oki :-)

Wróblowa czekamy na bete.

ja od dziś lameta, za tydzień inseminacja :D więc za tydzień też już będę w ciąży razem z Wami :D
    Ja chyba musze zrobić kariotypy, bo u mnie jest najprawdopodobniej problem z implantacja - porozmawiam jutro z Panią dr. Podobno clexane bardzo pomaga w takim wypadku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2017, 13:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaa dal mi Acard 1x1 od iui do czasu bety. Nie miałam żadnych badań na krzepliwość etc. Dal mi i tyle oprócz dupka.
    Wroblowa!!!!! Masz Clo przy cienkm endometrium? Jejku! Bo Clo uposledza je! Dlatego ja mam Lamette :) tu już było kilka takich wątków o tym. Serio serio! Lametta tylko:) a ja piłam winko,jadlam migdaly... Ech i tylko po Lamettcie ciut rośnie

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Wroblowa!!!!! Masz Clo przy cienkm endometrium? Jejku! Bo Clo uposledza je! Dlatego ja mam Lamette :) tu już było kilka takich wątków o tym. Serio serio! Lametta tylko:) a ja piłam winko,jadlam migdaly... Ech i tylko po Lamettcie ciut rośnie

No własnie brałam Clo i to 2x1. :O i jednocześnie estrofem na porost endo. Dlatego boje się że fasolek mógł też przez to się nie zadomowić.
    Ty testujesz w czwartek? :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie 3dc, lecimy od nowa. Dziś miałam wizytę, jajniki czyste gotowe do stymulacji, też zaczęłam lamette 1x2 rano.
    Monitoring mam w 11dc, czyli 29.12. Najchętniej już bym przeskoczyła do tego dnia, ale przed nami taki czas, że trzeba z niego jak najwięcej czerpać, odpocząć i oderwać myśli.
    Jutro ostatni dzień w roku w pracy, zakończony oficjalną wigilia firmową i nieoficjalnym piwkiem, a potem melduje sie w pracy dopiero 3 stycznia. :)

Moja klinika ma dyżury w święta i może się okazać, że będę miała drugą IUI w Nowy Rok... Sylwestra spędzamy blisko domu, ale może się okazać, że musimy imprezowo zacisnąć pasa :P

Czara - mojej krwi niestety nie chcą, przez hormony tarczycy, które przyjmuję na co dzień :(

Chętnie obejrzę ten program o niepłodności, jak macie gdzieś link :)

tolerancyjna lubi tę wiadomość

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • Truskawkowa90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolerancyjna żyje żyje, miło że pytasz :) jeśli chodzi o mojego M. To porozmawialismy sobie ostatnio o wszystkim co nas boli, bez udawania twardzieli. Bardzo dobrze nam ta rozmowa zrobiła:) stanęło na tym, że M umówil się na początek stycznia do urologa, który też jest andrologiem i do tej pory nie będzie brać supli. Ma trochę obawy czy przy jego mikrozwapnieniach w jajkach, taką ilością suplementów sobie nie zaszkodzi i moje tłumaczenia że Nie, na nic się zdały więc odpuscilam i jeśli na wizycie lekarz mu też to powie to wtedy zacznie brać z powrotem ale nie te które kupiłam bo nie da rady ich połknać ;) także pomyśle nad czymś innym, koniecznie w tabletkach a nie kapsułkach :) A poza tym cieszymy się czasem bez liczenia dni, umawiania wizyt itd i jest bardzooo miło :) A co tam u Ciebie?jak samopoczucie? Czujesz już magię świąt bo ja wcale :/ praca,praca i jeszcze raz praca...
    Agika, trzymam kciuki żeby twoje Endo do jutra urosło jak szalone, a jak nie to ja sobie z nim porozmawiam! :D
    No dziewczyny przydały by się jakieś dobre wieści na zakończenie tego roku :)

starania od 05.2015
    JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
    ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
    ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
    10.2017-01.2018 -> 4 IUI :(
    06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    No własnie brałam Clo i to 2x1. :O i jednocześnie estrofem na porost endo. Dlatego boje się że fasolek mógł też przez to się nie zadomowić.
    Ty testujesz w czwartek? :P
    O rety! Wiesz co,pogadajmy na priv ok....

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowa, te niektore tabletki są wielkie. Mój mąż mówił, że l-karnityna jest wielkości tabletki do zmywarki ;)

On blokadę ma w głowie. Przedstaw mu dane, na co jest która tabletka, ilu parom pomogły suplementy. Ja się panicznie boję igieł, a od początku ciąży sama robię sobie zastrzyki, co było dla mnie niewyobrażalne.

Któraś wyżej pisała, ze heparyna może pomóc zajść w ciążę. Różne opinie są na ten temat. Jeśli są mutacje typu pai-1 czy jakaś trombofilia, to można spróbować, ale raczej acard się podaje. Heparyna przy wskazaniach od pozytywnego testu.

• Gos77 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    Truskawkowa, te niektore tabletki są wielkie. Mój mąż mówił, że l-karnityna jest wielkości tabletki do zmywarki ;)

On blokadę ma w głowie. Przedstaw mu dane, na co jest która tabletka, ilu parom pomogły suplementy. Ja się panicznie boję igieł, a od początku ciąży sama robię sobie zastrzyki, co było dla mnie niewyobrażalne.

Któraś wyżej pisała, ze heparyna może pomóc zajść w ciążę. Różne opinie są na ten temat. Jeśli są mutacje typu pai-1 czy jakaś trombofilia, to można spróbować, ale raczej acard się podaje. Heparyna przy wskazaniach od pozytywnego testu.

No z tą heparyną, jak ze wszystkim, zależy od lekarza. Moja poprzednia mówiła, że nawet nie od pozytywnego testu, ale od pęcherzyka ciążowego. Z kolei moja aktualna mówi, że przy problemach z krzepliwością, gdzie występuje skłonność do mikrozakrzepów, zarodek może nie mieć szans na zagnieżdżenie.... Dlatego w niektórych przypadkach stosuje się już po owulacji. Ja mam obniożone białko S, jedno poronienie w 9tc i jedna biochemiczna, obie bez heparyny. Teraz stosuję już po owulacji. Mam nadzieję, że pomoże!

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przywitałam @.
    Truskawkowa, ja święta czuje :-) od wczoraj jestem na wolnym i wracam do pracy dopiero 3 stycznia :-) także piosenki świąteczne już mi bokiem wychodzą :-)

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos, ja teraz właśnie przez obniżone białko S jestem na heparynie. Myślę jednak, że te zastrzyki to nie jakiś wiesiołek czy witamina C, trzeba z tym uważać i lepiej sprawdzić czy rzeczywiście jest potrzebna (przy mutacjach czy obniżonym białku S). Słyszałam, że mogą Tworzyć się mikrozakrzepy, co utrudnia zagnieżdżanie. Ale to chyba tylko przy tych wymienionych problemach?

• Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolerancyjna przykro mi :( Ja czekam aż @ się rozkręci bo na razie plamienie... Która testuje teraz? :D

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ