inseminacja 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGosiaa wrote:Czara a długo się wcześniej starałaś o dziecko? Super że się udało bez inseminacji i wspomagania
Betti, starania są drogie, oj... bardzo. My przez ten cały czas moglibyśmy sobie kupić dobry samochód. Jednego dnia wydaliśmy 1200 zł na badania (hormony, kariotypy i mutacje - wtedy tylko męża!). Zgarbiliśmy się jak pani na recepcji powiedziała ile mamy zapłacić. A takich badań było mnóstwo. To jest straszne, bo wielu osób zwyczajnie na to nie stać, a pomocy z państwa nie ma. w TV puszczają bzdurną reklamę o królikach za miliony zł, a niepłodni, których jest tak dużo (wczoraj naliczyłam 5 par wśród znajomych!) muszą bulić z własnej kieszeni za każde badanie.
Chociaż jestem w ciąży, temat niepłodności wciąż jest mi bardzo bliski. Ostatnio w Dzień Dobry TVN leciał reportaż o niepłodności, w którym wystąpiły wspaniałe i odważne dziewczyny z grupy Obudź w sobie życie. Oczywiście cały przepłakałam. Jeśli nie oglądałyście, podeślę Wam link.ninkali lubi tę wiadomość
-
Ja już po oddaniu krwi na badania pytalam kiedy robic drożność i można po owu, ale trzeba odpuścić sobie wtedy starania i sie zabezpieczać w tym cyklu. Mozliwe ze wyniki wymazow będą wczesniej, powiedziała mi ze mogę ewentualnie przyjść 2 stycznia na drożność jak wyniki beda ok, ale chyba poczekam bo i tak juz nam kasy w tym miesiącu nie starczy, a wypłata mi nie dojdzie do tego czasu. I musielibysmy odpuscic ten cykl. Także bede mieć okolo polowy stycznia. Zapytam sie jeszcze czy dr będzie mi robic stymulacje bo z moim cyklem jest raczej ok. Umowie sie może na wizyte przed Sylwestrem25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzara bardzo się cieszę że Ci się udało, kurde potrzeba nam więcej takich przypadków .
Sylwia trzymam kciuki za harmonogram działań i za kasę, u nas to też duży problem i doskonale Cię rozumiem
Ja mam dziś najsłabszy dzień od roku... myślę o tym wszystkim o niepowodzeniach, staraniach, faszerowaniu się tonami leków, że przez rok wydałam prawie 8 tys na badania, leki i zabiegi, o tym że jestem już grubaskiem (tak na mnie działają leki)- jest mi tak strasznie źle samej ze sobą....i do tego przykro.
-
Gosiaa kurcze, gorszy dzień powiadasz? Weź dziś wieczorem męża pod pachę i idźcie razem na spacer, pogadacie. Postaraj się przywołać w swojej głowie miłe wydarzenia z Twojego życia, to pomaga. Odpędź złe myśli od siebie.
Jeśli Cię to pocieszy to popatrz na mnie - mi też się w tym roku nie udało, też przytyłam i wydałam 2 tys więcej od Ciebie Nie jesteśmy w tym wszystkim same. Popatrz ile dobrych, ciepłych osób boryka się z rozmaitymi problemami na tym forum. To przerażające. Normalne, że każda z nas ma gorszy dzień... Już kiedyś pisałam, że święty by zwariował z tym wszystkim. Ale dasz radę, najważniejsze że podjęłaś rękawicę do walki!
A dodatkowymi kg się nie przejmuj, po porodzie będziesz chodziła z Maleństwem na spacerki i figura wróci do normy Aby tylko te kilka kilogramów było naszym problememWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 12:45
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
nick nieaktualnyRety Sylwiaa992 trzymam kciuki. Może uda Ci się po drożności zajść. I mi gin mowil że tylko do ovu się robi. Wszystko przed Toba!
Gosiaa, tule mocno!!!! Ja juz mam cholerę przez te kasę!
Czara! Trzymam kciuki! Bierz L4 Ty z dzidzia jesteście najwazniejsze a pracodawca niech się martwi. Tyle wysiłku i odpoczynek Ci się należy!
A ja dziś w pracy prawie się rozpłakałam i tak wkurzyłam! Dzwoni mój M który rano miał zrobić kariotyp,okazało się że moja klinika robi po świętach. Choć w rejestracji co innego powiedziano mi w zeszłym tygodniu! Wkurzyłam się, że stracimy miesiąc przez niego! Mówiłam by zrobil wczesniej, ale on ma zawsze czas. Szybko znalazłam inne miejsce i zamiast 390, to 500...zrobil. Tak mnie to wkurzylo. Jeszcze rano patrzę a tak ciut plamienie, co mam zawsze... Mam już powoli wszystko to co zawsze w cyklu... Po świętach idę zapytac o kredyt... Jak mnie dziś to wkurza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 13:29
-
Czara mi dziś powiedziała że można, ale wtedy cały cykl z zabezpieczniem. Ja będę mieć sono hsg. Ale i tak postaram się zrobić przed owu w następnym cyklu, bo narazie musze czekać na następną wypłatę same moje badania przed IUI wyniosa 1200 zl, nie wiem czy mąż jesZcze nie będzie musiał czegos zrobić. Do tego robiliśmy szczegółowe badanie nasienia czyli 240 zl i pierwsza wizyta z usg 200 zl. Także trochę poszlo a teraz świeta wiec sa wydatki25 cykl starań- nasz Aniołek czuwa nad nami z góry 9tc
Będziemy starać się od nowa.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. -
Dziewczyny nic tylko się za kieszeń trzymać też mnie to niesamowicie denerwuje.
Ale człowiek by oddał wszystko żeby mieć tą pełną rodzinę. Mam nadzieję, że chociaż w nagrodę trafią do nas wdzięczne i grzeczne Aniołeczki
Ninkali 3maj się :-*Iwkaaa, Sylwiaa992 lubią tę wiadomość
3 x IUI
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
nick nieaktualnySylwiaa992 wrote:Czara mi dziś powiedziała że można, ale wtedy cały cykl z zabezpieczniem. Ja będę mieć sono hsg. Ale i tak postaram się zrobić przed owu w następnym cyklu, bo narazie musze czekać na następną wypłatę same moje badania przed IUI wyniosa 1200 zl, nie wiem czy mąż jesZcze nie będzie musiał czegos zrobić. Do tego robiliśmy szczegółowe badanie nasienia czyli 240 zl i pierwsza wizyta z usg 200 zl. Także trochę poszlo a teraz świeta wiec sa wydatki
ninkali, Iwkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNinkali, tak mi przykro Nie denerwuj się! te chłopy takie są. Wszystko palcem trzeba pokazać, a i tak zrobią źle.
Ja jeszcze pracuję, za miesiąc pójdę na zwolnienie. Praca dobrze mi robi, bo nie myślę o głupotach. Po weekendzie, kiedy tylko leżę, jestem kłębkiem nerwów, ciągle coś sobie wkręcam. Wczoraj miałam USG genetyczne i cieszę się, że w weekend miałam akurat zjazd - przynajmniej nie myślałam, nie stresowałam się. Na zajęciach ciągle ćwiczenia, a po nich przychodziłam padnięta i spałam. -
Czara ja oglądałam ten reportaż bo dziewczyny na innym wątku podesłały super reportaż też się popłakałam masakra jakaś!!
Ninkali u mnie ostanio było podobnie tyle że happy endem. dr kazał oddać krew na kariotypy więc poszłam na rrejestrację, a babeczki mówią że juz nie można i za późno więc mówię że dr mi kazał po czym akurat przyszedł na rejestrację i usłyszał rozmowę zdziwił się że już nie można więc zadzwonił do lab i zapytał czy da radę zgodzili się i szybko poleciałam teraz pozostaje mi czekać w niepewnościIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎 -
Czara ja też tak chciałam zrobić i oddać krew ale niestety jak przejmuję Euthyrox to nie mogę i musieliśmy za wszystkie badania zapłacićStarania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm -
Gosia ja też przytyłam odkąd się staramy i to sporo bo przez 2 lata prawie 10 kilo:/ Prawie jak w ciąży hihihi Miałam też ograniczony ruch przez ból kolan ale po nowym roku idę na jakiś aerobik - może na psychikę też mi dobrze zrobi
tolerancyjna lubi tę wiadomość
Starania od czerwca 2015r.
- 3 IUI - X 2019
nick nieaktualnyNo dziewczyny, jestem po monitoringu, 150 zl za monitoring to gruba przesada ale ok, zadnych torbirli nie ma jest 10 dzien cyklu 3 pecherzyki 17-20mm w prawym jajniku za to endometrium tylko 7,5 mowia by poczekac 3 dni do standardowego 13 dnia cyklu i endo bedzie ladne... a jak nie bedzie? Czy gin w klinice zgodzi sie na inseminacje na 3 pecherzykach? Czy w ciagu 3 dni nie zrobia sie z nich torbiele? Eh mam dosc
-
agika88 wrote:No dziewczyny, jestem po monitoringu, 150 zl za monitoring to gruba przesada ale ok, zadnych torbirli nie ma jest 10 dzien cyklu 3 pecherzyki 17-20mm w prawym jajniku za to endometrium tylko 7,5 mowia by poczekac 3 dni do standardowego 13 dnia cyklu i endo bedzie ladne... a jak nie bedzie? Czy gin w klinice zgodzi sie na inseminacje na 3 pecherzykach? Czy w ciagu 3 dni nie zrobia sie z nich torbiele? Eh mam dosc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 17:14
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Agika88 moim zdaniem wszystko ładnie wygląda Orzechy i winko w ruch i za 3 dni będzie piękne endo ZobaczyszStarania od czerwca 2015r.
- 3 IUI - X 2019
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AgnieszkaH wrote:Tolerancyjna mnie bez bromergonu tak bolały piersi jak piszesz a odkąd go biorę to bóli raz nie ma wcale a czasem są ale takie typowe jak przed @3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰