inseminacja 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy Truskawkowa !
Miło że jesteś z Nami
Dziękujemy za wsparcie i również tego samego życzymy Wam
Jeżeli chodzi o nasienie męża to warto iść do androloga i popytać o jakąś suplementacje i niech rzuci papierosy jeżeli pali i alko też !! U mojeto męża morfologia zła ale skolei ruch podskoczył odkąd nie pali i pije wódkiIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
Iwkaaa, mąż jakieś 1,5 roku temu rzucił palenie, właśnie ze względu na wyniki. Nawet nie wiesz jaki to był szok dla mnie kiedy po 10 jeśli nie więcej latach palenia, oznajmił mi, że jeśli to ma pomóc to on przestanie palić,tak po prostu.... A wcześniej setki razy próbował rzucić i bez efektów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 18:02
starania od 05.2015
JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej
-
a Twój mąż bierze jakieś suplementy czy poprawa ruchliwości wynika tylko z odstawienia używek? My jakiś czas temu byliśmy u androloga, ale chyba źle trafiliśmy bo generalnie nie wniósł nic do naszego leczenia. Mój ginekolog polecił branie Fertil men plus,podobno pomaga, a więc zobaczymy bo zasadniczo nie mamy nic do stracenia...starania od 05.2015
JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej
-
nick nieaktualnyTruskawkowa90 wrote:a Twój mąż bierze jakieś suplementy czy poprawa ruchliwości wynika tylko z odstawienia używek? My jakiś czas temu byliśmy u androloga, ale chyba źle trafiliśmy bo generalnie nie wniósł nic do naszego leczenia. Mój ginekolog polecił branie Fertil men plus,podobno pomaga, a więc zobaczymy bo zasadniczo nie mamy nic do stracenia...
Truskowkowa, mojemu mężowi andolog kazał brać Profertil - 1 tabletkę dziennie. Po 3 miesiącach morfologia poskoczyła 0% do ponad 4%. -
Cześć Truskawkowa!
Ja już po monitoringu, moje pęcherzyki przetrwały - 19,18 i 17 mm, IUI jutro.
Pod uwagę jeszcze braliśmy środę, ale ostatnio owulka mi wyskoczyła w 12 dc, a dziś mam 13 dc, więc nie chcieliśmy ryzykować, że jednak pękną za wcześnie.Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
To super Truskaweczka że rzucił!
Dobrze że współpracujemój mąż brał kiedyś ten fertliman plus ale to mu za wiele nie pomogło teraz androlog przepisał mu właśnie Profertil ale czy to coś pomoże.... Aktualnie jest po badaniu chromatyny plemnikowej i wyniki nie są zadawające.... Zalecają iui i ivf ale napisali że i przy tych opcjach może być problem
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
Truskawkowa90 wrote:a Twój mąż bierze jakieś suplementy czy poprawa ruchliwości wynika tylko z odstawienia używek? My jakiś czas temu byliśmy u androloga, ale chyba źle trafiliśmy bo generalnie nie wniósł nic do naszego leczenia. Mój ginekolog polecił branie Fertil men plus,podobno pomaga, a więc zobaczymy bo zasadniczo nie mamy nic do stracenia...
-
Nie było mnie z Wami parę dni musiałam troche odskoczyć w piątek byłam robić test na bete lekarz dał mi nadzieję żyłam nią cały weekend myśląc o tym że wynik w poniedziałek (przypadało w moje urodziny) więc sobie wkrecilam ze na pewno to bedzie to no ale niestety w niedziele wieczotem przyszla @ a ja sie załamałam. Dziś znowu mam zacząć zastrzyki ale jakoś nie mam nakretu zmęczyłam się tymi rozczarowaniami ale się nie poddam.
Teraz pytanie do Was chciałabym iść do jakiejś kliniki w Polsce. Możecie mi jakąś polecić? Albo jakiegoś lekarza? Doradzcie coś proszę19.01.2017 laparoskopia- endometrioza
prolaktyna obniżona Cabergoline
drożność jajowodów ok
23.06.2017 IUI
28.08.2017 IUI
21.09.2017 IUI ;( -
rebe wrote:Cześc,
Staramy się od ponad trzech lat i jestem przed moja pierwsza inseminacja- czynnik żeński .
Dostałam od lekarzy rozpisany plan:
Włącznie3-6 dc: puregon 50
6 dc: analiza krwi (estradiol i nie wiem co jeszcze)+ usg
W zależności od wyników i usg albo biorę dalej puregon albo inseminacja. Do czasu inseminacji codziennie badanie krwi + usg.
Mam wstrzyknąć również Ovitrelle (pewnie przed inseminacja?) i potem progesteron.
Czy ten plan ma sens?
Czekam teraz na okres i potem się zaczyna...
Bardzo się boje, zwłaszcza ze to w publicznej klinice i nie znam lekarzy. Oraz mam stracha, ze pomylą pojemnik ze sperma ;/ czy to w ogóle możliwe?
Dzięki i trzymam kciuki za was wszystkie
Nie martw się pojemniki da podpisywane przy Was i zanim je podadzą patrzysz czy jest ta sama naklejka. Każda z nas dostaje najpierw stymulant a potem coś na pęknięcia. Ja np nie biorę progesteronu ale wieksozsc dziewczyn go dostaje. Czy pomaga ta droga no coz... sama widzisz ile nas tu jest ostatnio jednej z nas się udało więc jest nadzieja. Której nie można tracić jeśli chcesz osiągnąć cel i tulić maluszka. Każda tu trzyma kciuki za każdą. Powodzenia oby Twoja droga była jak najkrotsza19.01.2017 laparoskopia- endometrioza
prolaktyna obniżona Cabergoline
drożność jajowodów ok
23.06.2017 IUI
28.08.2017 IUI
21.09.2017 IUI ;( -
Witam nowe koleżanki!
rebe - teoretycznie nie ma możliwości pomyłki, u nas sprawdzają wszystko chyba ze 3 razy, nawet przed samym podaniem pielęgniarka 'enty' raz pyta o datę urodzin męża. Jak byliśmy na 1 IUI, mąż wiedząc że nie mam pamięci do dat zaczął odpowiadać za mnie, za co został skarconywiem, że Pani starała się rozluźnić atmosferę i w sumie jej się udało. Za to 2 raz z dat odpowiadałam śpiewająco
Kajeczka, co do lekarzy to może powiedz jaki rejon Polski by Cię interesował? W moim powodzeniem cieszą się w Warszawie: Novum i Invicta oraz teoretycznie niedaleko Bocian - Białystok.3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Truskawkowa, rebe,witajcie!
Kajeczka,bardzo mi przykro:( szczególnie,ze się tak nastawialas. Ja zrobiłam sobie to samo rok temu-czekałam do urodzin i zastała mnie @. Choć to boli niezależnie od dnia.
Rebe, nie martw się o kwestie techniczne,wszystko będzie ok. Co do stymulacji,to zdaje się,ze jestem jedyna osoba na tym wątku,która podchodzili do IUI na cyklu niestymulowanym i bez wspomagaczy po. Ginka zadecydowała,ze skoro owuluuje,to lepiej zmniejszyć do minimum ryzyko torbieli i trudności z zagniezdzeniem,ale po pierwsze u nas wskazaniem był czynnik męski,a po drugie-wcale nie do końca podobał mi się brak wspomagaczy!
Truskawkowa,niech mąż jeszcze majtki rzucimoj bral profertil,wyniki sie znacznie polepszyly,ale co z tego skoro przy iui znowu było bez szału
wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r. -
Dziewczyny, ja już po! Moje 3 pęcherzyki pękły dziś w nocy, ale mój lekarz powiedział, że to wręcz idealna sytuacja i że lepiej się wstrzelić z czasem nie mogliśmy. Po wszystkim zrobił mi usg i pokazał, gdzie umieścił nasienie, kazał poprawić ze dwa razy w domu i zajść w ciążę
Tak więc niedługo poprawiamyjusy, Iwkaaa, Truskawkowa90 lubią tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
-
Cheresta wrote:Witam
Dołączam się do wątku bo i nas chyba czeka inseminacja jestem totalnie pogubiona i nie wiem od czego zacząć
wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r. -
inka2707 wrote:Dziewczyny, ja już po! Moje 3 pęcherzyki pękły dziś w nocy, ale mój lekarz powiedział, że to wręcz idealna sytuacja i że lepiej się wstrzelić z czasem nie mogliśmy. Po wszystkim zrobił mi usg i pokazał, gdzie umieścił nasienie, kazał poprawić ze dwa razy w domu i zajść w ciążę
Tak więc niedługo poprawiamy
Pikselka wrote:Witamy:) ja tez dopiero byłam pogubiona maksymalnie,a potem minął miesiąc i było już po wszystkim;) jaka jest u Ciebie przyczyna kwalifikacji? Przynajmniej drożność masz już za soba:))
Nie wiem w ogóle od czego zacząć. Czy umówić się do androloga czy na wizytę konsultacyjną? -
Cheresta wrote:Jajowody drożne i w ogóle wszystko jest u mnie ok. Dziś byłam na wizycie i pokazałam mojemu lekarzowi wyniki nasienia męża. Powiedział że są złe i że on tu nic nie pomoże, mamy się zgłosić do kliniki. Według niego szanse na naturalne poczęcie są bardzo małe i najprawdopodobniej skierują nas na inseminację.
Nie wiem w ogóle od czego zacząć. Czy umówić się do androloga czy na wizytę konsultacyjną?
Cześć Czeresta
Moim zdaniem, najpierw się umówcie na wizytę konsultacyjną, tylko koniecznie z wynikami męża. Do androloga i tak pewno Was skieruje lekarz.
Pikselko, pierwsza poprawka już byłano nic, tylko zachodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 13:36
Iwkaaa lubi tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07