X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną inseminacja 2017
Odpowiedz

inseminacja 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki..jednak za granica pomagają na swoich warunkach :/ wiec niestety musimy czekać

• tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    Powiedzcie mi tylko, bo z tego wszystkiego zapomniałam zapytać lekarki, badania z krwi hbs hcv, wr i te inne to mam zrobić i ja i mój mąż, prawda?
    U mnie wyglądało to tak, razem mieliśmy do zrobienia grupe krwi, anty-HIV-1,2, anty-HCV, HBs Ag, Anty-HBc, VDRL
    Ponadto ja chlamydia, toxo Ig i IgM, Rubella IgG, IgM

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    Cześć dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie drugiego podejścia do inseminacji hormonalnej
    Niestety dzis dostałam miesiączkę :/ A chciałabym podejść do drugiej inseminacji czy to prawda ze powinnam odczekać miesiac przed następnymi staraniami ?
    Możesz podejść do iui, ale musisz mieć pewność ze pecherzyk z poprzedniego cyklu pękł (pewnie miałaś usg po iui) No i stymulację zaczyna się przeważnie 2 dnia cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didik34 nie miałam usg po iui najpierw zaczęłam terapie w trzecim dniu cyklu tabletkami typu estrogen przez 4 dni piąty dzien zakończyłam tabletka i wieczorem zaczęłam zastrzyki z Menopur po trzech miałam usg (14mm i 11mm) ale kazano mi wziąć jeszcze dwa zastrzyki przez dwa dni kolejne.Po dwóch dniach i kolejnym usg Mogłam zrobic zastrzyk z Ovitrell i na drugi dzien miałam inseminacje.Tydzien po byłam na badaniu krwi (progesteron) a dzis miałam iśc na betę ale ale po co mam iśc na betę skoro mam miesiączkę a test wyszedł negeatywny spytałam pani piguły przez telefon ..No takie maja reguły :( wiec musze iśc na betę jutro A kolejne próby moge zaczac w następnym cyklu :/ Bo miło przypadki ze pacjentki były w ciąży i miały plamienie

didik34 lubi tę wiadomość

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    U mnie wyglądało to tak, razem mieliśmy do zrobienia grupe krwi, anty-HIV-1,2, anty-HCV, HBs Ag, Anty-HBc, VDRL
    Ponadto ja chlamydia, toxo Ig i IgM, Rubella IgG, IgM
    Dzięki, tak mi się właśnie wydawało, ale wolałam się upewnić:) U mnie zestaw podobny, tylko bez grupy krwi

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wnadzieji pokomlikowane tam masz niektóre rzeczy, ale z tego co czytam to dobrze podchodzą do tematu!!!

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WNadzieji wrote:
    didik34 nie miałam usg po iui najpierw zaczęłam terapie w trzecim dniu cyklu tabletkami typu estrogen przez 4 dni piąty dzien zakończyłam tabletka i wieczorem zaczęłam zastrzyki z Menopur po trzech miałam usg (14mm i 11mm) ale kazano mi wziąć jeszcze dwa zastrzyki przez dwa dni kolejne.Po dwóch dniach i kolejnym usg Mogłam zrobic zastrzyk z Ovitrell i na drugi dzien miałam inseminacje.Tydzien po byłam na badaniu krwi (progesteron) a dzis miałam iśc na betę ale ale po co mam iśc na betę skoro mam miesiączkę a test wyszedł negeatywny spytałam pani piguły przez telefon ..No takie maja reguły :( wiec musze iśc na betę jutro A kolejne próby moge zaczac w następnym cyklu :/ Bo miło przypadki ze pacjentki były w ciąży i miały plamienie
    Wnadzieji życzę bety , ale uważam ze skoro nie miałaś usg po iui to powinnaś je zrobić. Mnie po pierwszej iui nie pękł jeden pecherzyk, który przeobraził się w pecherzyk krwotoczny, który potem może przerodzić się w torbiel zwłaszcza jak zacznie się kolejna stymulację . Dlatego moja ginka po pierwszej iui zrobiła mi usg, potem miałam miesiąc przerwy i przed kolejna stymulacja w drugim dniu cyklu zrobiła mi usg, żeby się upewnić, ze pecherzyk z ostatniej owulacji pękł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziekuje za odpowiedz Tez podchodzę do tej bety z przymróżeniem oka ale jak mus to mus
    Mieszkam spory kawałek od kliniki ale pewnie wybiorę sie tam na kontrolne usg przed kolejnym cyklem
    Przesyłam pozdrowienia i duzo powodzenia i cierpliwości :) chyba wszystkie tego potrzebujemy :)

didik34 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

beta 147 :) chyba dobrze?

wszamanka, inka2707, Truskawkowa90, Totoro, AgnieszkaH, tolerancyjna, Pikselka, didik34, ja1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolerancyjna super, że @ w końcu przyszła :)

tolerancyjna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziewczyny,

Rzekłabym -a co tam;) - zajebiście!!!! Gratulacje kochana!!! W końcu się dzieje !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 19:52

KarolinaDe, tolerancyjna lubią tę wiadomość

• Truskawkowa90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziewczyny,

To bardzo dobrze!!:) jesteś w ciąży kochana :) jak tam dotarło to już do Ciebie, że po takim czasie starań w końcu się udało?

starania od 05.2015
    JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
    ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
    ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
    10.2017-01.2018 -> 4 IUI :(
    06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Dziewczyny,

Przepiękna beta! Rośnijcie zdrowo!

KarolinaDe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowa90 wrote:
    To bardzo dobrze!!:) jesteś w ciąży kochana :) jak tam dotarło to już do Ciebie, że po takim czasie starań w końcu się udało?

Nie, jeszcze cały czas w szoku jestem :) w ogóle nie spodziewałam się, że się uda i to za pierwszym razem. Już nawet miałam umówioną pierwszą wizytę do in-vitro na środek grudnia na wszelki wypadek:)

W poniedziałek dowiem się od Pani doktor co dalej:)
    Mój M to już o wózku dzisiaj gadał:D musiałam szybko go na ziemię sprowadzać:)

• Truskawkowa90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe, bardzo się cieszę że Ci się udało. Już planowałaś kolejną IUI i in vitro a tu zobacz jaka niespodzianka:) to teraz trzymaj za nas kciuki:)

starania od 05.2015
    JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
    ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
    ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
    10.2017-01.2018 -> 4 IUI :(
    06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam cały czas i wierzę, że Wam też sie wszystkim uda!!!:)

didik34, tolerancyjna, Truskawkowa90, Nathi2468 lubią tę wiadomość

• Pikselka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe, no to teraz oficjalnie-gratuluję :))
    super wieści!

Tolerancyjna, z Twojej @ cieszę się równie bardzo co z bety Karoliny :D Świetnie, że możesz działać!

Dziewczyny, nie poddawać się! może sposobem jest zaplanowanie dalszych kroków w razie niepowodzeń? :> u mnie i Karoliny podziałało ;)

KarolinaDe, tolerancyjna, vaola86 lubią tę wiadomość

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że tak. Jak ma się w głowie plan B,C i D to łatwiej jest wyluzować:)

Iwkaaa, Totoro lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowa90 wrote:
    Tolerancyjna, to fantastyczna wiadomość, że @ nie kazała aż tak długo za sobą czekać :)

Betti, kochana nie stresuj się, a może IUI była udana i już jesteś w ciąży :)oczywiście z całego serca Ci tego życzę :)

KarolinaDe, daj znać jak wyniki bety,trzymam kciukasy żeby była wysoka :-*

Wszamanka, również mam nadzieję,że po USG okaże się że możesz zacząć przygotowywać się do IUI,ja zaczęłam wczoraj stymulację także byśmy miały mniej więcej w tym samym czasie IUI :)daj znać co i jak :)

Jeśli o mnie chodzi byłam wczoraj u gina po receptę na CLO i generalnie moja IUI w tym cyklu stoi pod znakiem zapytania, ponieważ może się okazać ,że najodpowiedniejszym dniem do jej wykonania będzie 1 listopada :( 31 pażdziernika idę na USG i mam nadzieję,że pęcherzyki będą na tyle małe,że wytrzymają do 2 listopada bo nie chciałabym zmarnować tego cyklu :(
    A powiedzcie mi dziewczyny, w którym dniu cyklu Wy miałyście IUI?

Truskawkowa nie ma co sie sugerować, w którym dniu cyklu inne osoby miały IUI. U nas samych każdy cykl jest inny a co dopiero biorąc pod uwage fakt, ze kazda z nas jest inna. Najważniejsze moim zadaniem jest badanie krwi. Tylko po piku LH i estradiolu jestes w stanie okreslic kiedy pecherzyki popekaja. Nawer usg nie daje Ci 100% pewności bo nigdy nie wiesz przy jakiej dokladnie wielkosci w danym cyklu pecherzyk peknie.

Gratuluje wszystkim, ktorym sie udało. Jaki tu u nas ostatnio wysyp :) moze jednak ta IUI ma sens :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaDe wrote:
    Myślę, że tak. Jak ma się w głowie plan B,C i D to łatwiej jest wyluzować:)

Ojjj zeby to u mnie zadziałało, ile to juz razy miałam plany B,C i D i jak na razie niestety po prostu je realizuje

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ