Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Miła27 wrote:Mam problem z dodaniem całej wiecie dlaczego ?muszę ją parę razy edytowaćpo 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy zero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
nick nieaktualny
-
No to widze co lekarz to inaczej mówi by pościć. Pytam bo tez mieliśmy tylko półtora dnia odstępu bo myślałam ze IUI będzie w piątek/sobota a była w środę i zonk! Nawet się nie przyznawałem doktorkowi ale jak opisywał nasienie to ze dobre uff .. wiem ze na drugi raz będę przestrzegać postu z mężem ale przed owulacja a po okresie to mam takie chętkę Że nie umiałam powiedzieć stop15.08.19r. Wojciech ❤️
-
RudaAnna wrote:No to widze co lekarz to inaczej mówi by pościć. Pytam bo tez mieliśmy tylko półtora dnia odstępu bo myślałam ze IUI będzie w piątek/sobota a była w środę i zonk! Nawet się nie przyznawałem doktorkowi ale jak opisywał nasienie to ze dobre uff .. wiem ze na drugi raz będę przestrzegać postu z mężem ale przed owulacja a po okresie to mam takie chętkę Że nie umiałam powiedzieć stopmoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
artam89 wrote:To kiedy masz robic bete? U mnie jesli w pt mam mieć iui to beta ma być 28.12 kurka jak tu swieta przeżyćStarania od 4 lat, niepłodność wtórna,
2017 laparoskopia, usunięty mięśniak
Żołnierzyki ok
10.11.2018- I IUI
10.12.2018-II IUI
02.02.2019-III IUI -
Salma wrote:Liczę na to, że okaże! w końcu musi się okazać dla każdej z nas szczęśliwe! myślę, że prędzej czy później. Jedni muszą się bardziej namęczyć od drugich, ale w końcu wszystkie się doczekamy mocno w to wierzę, bo tez i nie mam wyjścia heh trzymam kciuki za twoją inseminacjęStarania od 4 lat, niepłodność wtórna,
Żołnierzyki ok
10.11.2018- I IUI
10.12.2018-II IUI
02.02.2019-III IUI -
RudaAnna wrote:Dziewczyny a ilu dniowy ma post wasz partner wiedząc ze ma być inseminacja ?Starania od 4 lat, niepłodność wtórna,
Żołnierzyki ok
10.11.2018- I IUI
10.12.2018-II IUI
02.02.2019-III IUI -
nick nieaktualnyTo wszystko zależy czy macie problem z nasieniem czy nie, a jeśli tak - to jaki? Może niektóre z Was pamiętają jak wylewałam tu łzy, bo mieliśmy ledwo 24h przerwy przed IUI. Wyszło, że to były nasze najlepsze wyniki ze wszystkich IUI. Natomiast IUI (3) udało nam się przy najsłabszych wynikach nasienia, gdy mąż chorował i wszystkie parametry spadły nam o połowę.
evkill, Salma lubią tę wiadomość
-
Freyja wrote:To wszystko zależy czy macie problem z nasieniem czy nie, a jeśli tak - to jaki? Może niektóre z Was pamiętają jak wylewałam tu łzy, bo mieliśmy ledwo 24h przerwy przed IUI. Wyszło, że to były nasze najlepsze wyniki ze wszystkich IUI. Natomiast IUI (3) udało nam się przy najsłabszych wynikach nasienia, gdy mąż chorował i wszystkie parametry spadły nam o połowę.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Dziewczyny, jak myślicie, jest sens robić betę 11 dni po IUI? Będę się kłuć w piątek i myślę, czy przy okazji nie zrobić.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualny
-
kahanka wrote:Dziewczyny, jak myślicie, jest sens robić betę 11 dni po IUI? Będę się kłuć w piątek i myślę, czy przy okazji nie zrobić.po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy zero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
nick nieaktualnykahanka wrote:Dziewczyny, jak myślicie, jest sens robić betę 11 dni po IUI? Będę się kłuć w piątek i myślę, czy przy okazji nie zrobić.
-
Selina wrote:A kiedy robiłaś zastrzyk? To 11dpo takie kontrowersyjne jest, może wyjść np 3 i będziesz myślała czy to zarodek czy pozostałości Ovi Ja bym do 13dpo chociaż odczekała, ale jak uważasz38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualnykahanka wrote:Selina, to byłoby 12 dni po Ovitrelle. Po pierwszej IUI zrobiłam sikańca 8 dpo, a 10 po zastrzyku i nawet cień nie wyszedł, więc nie sądzę, żeby mi wyszedł z krwi 2 dni później. Pytanie tylko czy ew. ciąża już by się pokazała.
-
nick nieaktualnyNo i już po wszystkim. SonoHsg okazalo sie mniej bolesne niż moja @ Obydwa jajowody drożne
Niestety w tym cyklu juz nici z IUI endo nadal male tylko 4.6 i pecherzyk marny 10mm nic nie urosl.
Dzis 12dc wiec lekarz na cud nie liczy ze cos super urosnie.
Od kolejnego cyklu Lametta.
Nigdy nie mialam doczynienia z tym lekiem.
Ostatnie 2 cykle naturalne byly ladne z owulacja a tu niespodzianka.
Mozecie sie podzielić opinia na temat stymulacji tym lekiem? Mam brac 2x dziennie od 3-7 dc.
-
nick nieaktualnyW sumie to sie ciesze z tej stymulacji. Dr mowi ze jesli uzyskamy 2 lub 3 ladne pecherzyki to szansa na udane IUI jest duzo wyzsza niz na naturalnym cyklu.
Martwi mnie troche ze to endo marne. Lametta tez wplywa na endo?
Bo zaopatrzenie w wino i orzechy wlasnie zrobilamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 15:59