Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMarysia_30 wrote:Mi powiedział że w moim wieku powinno być tak 2-2,5 Ja w tym roku kończę 32 (mój nick jest trochę nieaktualny
Trochę się doluje bo jak teraz mam czekać 2 miechy to nie zdążę urodzić w tym roku i będę miała 33 jak urodzenia (o ile dobrze pojdzie)tolerancyjna, Littlegirl, Truskawkowa90, KoniczynkaNaSzczęście, Motylek1313 lubią tę wiadomość
-
inka1985 wrote:Weż się uspokój ja mam 33! jesteśmy mlode, my i nasze komórki jajowe, tak musimy myśleć
Hehe no dobra. Jesteśmy młode i jeszcze mamy czas na dzieci tak muszę sobie to tłumaczyćtolerancyjna, inka1985, Motylek1313 lubią tę wiadomość
-
Truskawkowa, ja mam @ więc mnie mogło ponieść, ale Ciebie to już nw co tłumaczy
31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔 -
Marysia_30 ja nawet nie słyszałam o przeciwcialach przeciwjajnikowych. Jedynie o przeciwplemnikowych. I co to Frax? Opowiedz coś
A zdradzisz u kogo byłaś?31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔 -
nick nieaktualnyFarelka wrote:Dziewczyny jak myślicie czy ten śluz zwiastuje na tak wczesnym etapie ? W ciąży chyba jest gesty i kremowy czy biały Ale to wydaje mi się że już po terminie @.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 22:36
-
nick nieaktualny
-
Tolerancyjna jak mnie normalnie tak ponosi to sobie wyobraź mnie jak mam okres strach się bać
Inka ale mnie rozbawilas tekstem że czujesz się jak w filmie science-fiction miałaś na myśli jakiś konkretny? Ja czasem jak mnie takie dziwne rzeczy spotykają, jakieś wydzieliny i inne cuda, czuje się jak obcy 8 pasażer Nostromostarania od 05.2015
JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej
-
nick nieaktualnyNina13 wrote:inka1985 tak dokładnie, po luteinie dowcipnej tak własnie jest, biały gęsty, lepki śluz
-
Marysia30 moja koleżanka z innego wątku miała to badanie i wyszło jej właśnie pozytywnie a znalazłam taki opis ;
Badanie przeciwciał przeciw antygenom jajnikowym jest pomocne w diagnostyce izolowanej pierwotnej niewydolności jajników oraz przebiegającej w związku z autoimmunologiczną poliendokrynopatią. Znaczenie kliniczne tych przeciwciał w zespole policystycznych jajników lub rzadkim autoimmunologicznym Ophoritis nie jest jednoznacznie wyjaśnione.
Pierwotna niewydolność jajników charakteryzuje się zaburzeniami wytwarzania komórek rozrodczych i funkcji jajników, dotknięte pacjentki sa bezpłodne (częstość występowania 1%). W części przypadków przyjmuje się etiologię autoimmunologiczną - szczególnie gdy stwierdzone są inne choroby autoimmunologiczne, np. choroba Basedowa, choroba Addisona, insulinozależna cukrzyca.
Pierwotna niewydolność jajników przejawia się wówczas jako część autoimmunologicznej poliendokrynopatii.
U pacjentek, które kilkakrotnie poddawały się sztucznemu zapłodnieniu stwierdza się wzrost przeciwciał przeciw antygenom jajnika, co wskazuje na postępujące zaburzenia płodności. -
Załamana85 wrote:Witajcie.
Podczytuje ale nie jestem w stanie wszystkiego przeczytac...
Od jakiegos czasu mysle nad IUI...czy podany koszt tej procedury to jest za całość, jak to wyglada?
Jakie badania musze mieć ( chce zrobic do 1 wizyty by przyspieszyć)
Generalnie u mnie na pierwszy rzut oka wszystko ok, maz minimalnie mniejsza ruchliwosc, ale ilość ok..
Starania jak widac bezowocne od 8, a nawet 9 lat...
KoniczynkaNaSzczęście lubi tę wiadomość
Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
tolerancyjna wrote:Marysia_30 ja nawet nie słyszałam o przeciwcialach przeciwjajnikowych. Jedynie o przeciwplemnikowych. I co to Frax? Opowiedz coś
A zdradzisz u kogo byłaś?
Właśnie nie wiem co to za badania. Lekarz mi tłumaczył ale nie skumalamam a lecze się we Wrocławiu. Teraz pierwszy raz w Invimed u dr Gizlera. Bardzo profesjonalny lekarz i klinika. Nie ma porównania z Invicta. Są tu może jakieś dziewczyny z Wrocławia? Gdzie się leczycie? -
inka1985 wrote:Zauważyłam kolejny objaw PMS. Do wczoraj byłam totalnie zmęczona (pewnie schodziły hormony po ovitrellu, więc byłam w urojonej ciazy) a dziś wszystko mnie wkurwia Taka sytuacja.
To znowu jest nas dwie.. Też mnie dzisiaj wszystko wkurwiało.. do tego stopnia, ze jak mnie jeden pracownik z równowagi wyprowadził telefonem, ze jest 15tego, godz 15 a on jeszcze wypłaty nie ma, to mu zawarczałam "Nosz kurwa mać"
I ch..inka1985, Motylek1313 lubią tę wiadomość
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Starania od 2013.
* podwójna IUI 07.02+08.02.2018
* II IUI - 03.2018
IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski
V2018 IVF drugie podejście:(
IX CET
XII CET -
nick nieaktualnyPowiem Wam że ja to w jakiejś desperacji chyba jestem, Jak się boję zastrzyków tak sama musiałam dać sobie ovitrell bo Mąż w pracy to jeszcze do tego wbiłam sobie drugi raz bo mi się wydawało że coś zostało jakaś kropelka i nie chciałam zmarnować
MariaM lubi tę wiadomość
-
Nina13 wrote:Powiem Wam że ja to w jakiejś desperacji chyba jestem, Jak się boję zastrzyków tak sama musiałam dać sobie ovitrell bo Mąż w pracy to jeszcze do tego wbiłam sobie drugi raz bo mi się wydawało że coś zostało jakaś kropelka i nie chciałam zmarnować
Nina posikałam się
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Starania od 2013.
* podwójna IUI 07.02+08.02.2018
* II IUI - 03.2018
IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski
V2018 IVF drugie podejście:(
IX CET
XII CET -
nick nieaktualnyArcia wrote:Cześć najlepiej jak na początku zrobisz podstawowe hormonalne kolejny krok to na pewno drożność jednak jlzalecam ci najpierw wizytę i najlepiej ustalić lekarzem plan działania u męża tez przydały by się postawowe badabia hormonów. Na pewno warto mieć aktualne badanie cytologiczne i posiew jeżeli chodzi i podstawy . W przypadku męża dobrze też powtórzyć badanie nasienia bo jak wiadomo co 3 mce się zmienia Czy bierze jakieś witaminy na poprawę? Mój bierze Fertimal plus, wit. D,C,E i poprawiły mu się wyniki.
Cześć.
Moj maz robil pare dni temu badanie nasienia i vzekamy jeszcze na morfologie i posiew na bakterie beztlenowe. Dopiero wczoraj mu zaczelam dawac wit C...ile mg dziennie? On jest antylekowy i antylekarzowy, wiec jak mu nie przypomne to on zapomni i nie wezmie....
Czytalam wczoraj o suplach i tez mysle nad tym Fertilem...tylko troche duzo trzeba go brac.
Ja z supli pije tylko Inofolic i witaminy E D i bComplex, magne b6, dolaczylam w tym cyklu Iladian bo mam czeste infekcje i na ostatniej cytologi wyszly grzyby...moze tu jest problem...nie wiem...
Musze sie zarejestrowac do lekarki na NFZ i poprosic o te badania...tylko wiecie jak to jedt czasem z tym proszeniem sie...ona widzi problem tylko w prolaktynie ( mialam podwyzszona, bralam dostinex) teraz juz jest ok i owulacje mam potwierdzane monitoringiem u innego doktorka..ale o tym posiewie nie pomyslalam....