X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Seni83 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jutro jest mój 11 dzień po IUI jak myślicie robić już test? Tylko dodam ze po pierwszym IUI @dostałam po 10 dniach...

• Marysia_30 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział że w moim wieku powinno być tak 2-2,5 Ja w tym roku kończę 32 (mój nick jest trochę nieaktualny :)
    Trochę się doluje bo jak teraz mam czekać 2 miechy to nie zdążę urodzić w tym roku i będę miała 33 jak urodzenia (o ile dobrze pojdzie)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia_30 wrote:
    Mi powiedział że w moim wieku powinno być tak 2-2,5 Ja w tym roku kończę 32 (mój nick jest trochę nieaktualny :)
    Trochę się doluje bo jak teraz mam czekać 2 miechy to nie zdążę urodzić w tym roku i będę miała 33 jak urodzenia (o ile dobrze pojdzie)
    Weż się uspokój ;) ja mam 33! jesteśmy mlode, my i nasze komórki jajowe, tak musimy myśleć :D

tolerancyjna, Littlegirl, Truskawkowa90, KoniczynkaNaSzczęście, Motylek1313 lubią tę wiadomość

• Marysia_30 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Weż się uspokój ;) ja mam 33! jesteśmy mlode, my i nasze komórki jajowe, tak musimy myśleć :D

Hehe no dobra. Jesteśmy młode i jeszcze mamy czas na dzieci :) tak muszę sobie to tłumaczyć:)

tolerancyjna, inka1985, Motylek1313 lubią tę wiadomość

• tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowa, ja mam @ więc mnie mogło ponieść, ale Ciebie to już nw co tłumaczy :-D

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia_30 ja nawet nie słyszałam o przeciwcialach przeciwjajnikowych. Jedynie o przeciwplemnikowych. I co to Frax? Opowiedz coś :-)
    A zdradzisz u kogo byłaś?

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srebrzysta u mnie właściwie to nic nie ma o inseminacji moze jakaś kropelka zwykłego przezroczystego

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie czy ten śluz zwiastuje na tak wczesnym etapie ? W ciąży chyba jest gesty i kremowy czy biały Ale to wydaje mi się że już po terminie @.

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Dziewczyny jak myślicie czy ten śluz zwiastuje na tak wczesnym etapie ? W ciąży chyba jest gesty i kremowy czy biały Ale to wydaje mi się że już po terminie @.
    A czy to nie jest tak, ze jak sie aplikuje luteinę (progesteron) dowcipnie, to biały/ kremowy i gęsty jest dlatego, że ta tabletka się tam rozpuszcza? Przepraszam, jeśli zadałam głupie pytanie, ale ja się sama z sobą czuję ostatnio jak filmie science-fiction :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 22:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 tak dokładnie, po luteinie dowcipnej tak własnie jest, biały gęsty, lepki śluz

inka1985 lubi tę wiadomość

• Truskawkowa90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolerancyjna jak mnie normalnie tak ponosi to sobie wyobraź mnie jak mam okres :P strach się bać :P
    Inka ale mnie rozbawilas tekstem że czujesz się jak w filmie science-fiction :D miałaś na myśli jakiś konkretny? Ja czasem jak mnie takie dziwne rzeczy spotykają, jakieś wydzieliny i inne cuda, czuje się jak obcy 8 pasażer Nostromo :P

starania od 05.2015
    JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
    ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
    ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
    10.2017-01.2018 -> 4 IUI :(
    06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    inka1985 tak dokładnie, po luteinie dowcipnej tak własnie jest, biały gęsty, lepki śluz
    Udaje ciązowy, łobuz jeden hahaha :P ja mam wrażenie, że mój organizm mnie trolluje w tym miesiącu. chyba myślałam, że przechytrzę własną głowę, ale niekoniecznie ;)

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia30 moja koleżanka z innego wątku miała to badanie i wyszło jej właśnie pozytywnie a znalazłam taki opis ;

Badanie przeciwciał przeciw antygenom jajnikowym jest pomocne w diagnostyce izolowanej pierwotnej niewydolności jajników oraz przebiegającej w związku z autoimmunologiczną poliendokrynopatią. Znaczenie kliniczne tych przeciwciał w zespole policystycznych jajników lub rzadkim autoimmunologicznym Ophoritis nie jest jednoznacznie wyjaśnione.
    Pierwotna niewydolność jajników charakteryzuje się zaburzeniami wytwarzania komórek rozrodczych i funkcji jajników, dotknięte pacjentki sa bezpłodne (częstość występowania 1%). W części przypadków przyjmuje się etiologię autoimmunologiczną - szczególnie gdy stwierdzone są inne choroby autoimmunologiczne, np. choroba Basedowa, choroba Addisona, insulinozależna cukrzyca.
    Pierwotna niewydolność jajników przejawia się wówczas jako część autoimmunologicznej poliendokrynopatii.
    U pacjentek, które kilkakrotnie poddawały się sztucznemu zapłodnieniu stwierdza się wzrost przeciwciał przeciw antygenom jajnika, co wskazuje na postępujące zaburzenia płodności.

hchypc0zgq8syrex.png
  • Arcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana85 wrote:
    Witajcie.

Podczytuje ale nie jestem w stanie wszystkiego przeczytac...
    Od jakiegos czasu mysle nad IUI...czy podany koszt tej procedury to jest za całość, jak to wyglada?
    Jakie badania musze mieć ( chce zrobic do 1 wizyty by przyspieszyć)
    Generalnie u mnie na pierwszy rzut oka wszystko ok, maz minimalnie mniejsza ruchliwosc, ale ilość ok..
    Starania jak widac bezowocne od 8, a nawet 9 lat...
    Cześć najlepiej jak na początku zrobisz podstawowe hormonalne kolejny krok to na pewno drożność jednak jlzalecam ci najpierw wizytę i najlepiej ustalić lekarzem plan działania u męża tez przydały by się postawowe badabia hormonów. Na pewno warto mieć aktualne badanie cytologiczne i posiew jeżeli chodzi i podstawy . W przypadku męża dobrze też powtórzyć badanie nasienia bo jak wiadomo co 3 mce się zmienia Czy bierze jakieś witaminy na poprawę? Mój bierze Fertimal plus, wit. D,C,E i poprawiły mu się wyniki.

KoniczynkaNaSzczęście lubi tę wiadomość

Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
    AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
    M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
    1 IUI 28.02.2018 - :(
    2 IUI 23.04.2018 :(
    I IVF 13.02.2021 :(
    2 mrozaczki
  • Marysia_30 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    Marysia_30 ja nawet nie słyszałam o przeciwcialach przeciwjajnikowych. Jedynie o przeciwplemnikowych. I co to Frax? Opowiedz coś :-)
    A zdradzisz u kogo byłaś?

Właśnie nie wiem co to za badania. Lekarz mi tłumaczył ale nie skumalamam :) a lecze się we Wrocławiu. Teraz pierwszy raz w Invimed u dr Gizlera. Bardzo profesjonalny lekarz i klinika. Nie ma porównania z Invicta. Są tu może jakieś dziewczyny z Wrocławia? Gdzie się leczycie?

• Marysia_30 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych badań jeszcze to mówił że pomogą one odpowiedzieć na pytanie dlaczego mam tak niska rezerwę jajników a (AMH) i na ich podstawie podejmie decyzję jaka procedurę zastosować teraz u mnie.

• MariaM Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Zauważyłam kolejny objaw PMS. Do wczoraj byłam totalnie zmęczona (pewnie schodziły hormony po ovitrellu, więc byłam w urojonej ciazy) a dziś wszystko mnie wkurwia :P Taka sytuacja.

To znowu jest nas dwie.. Też mnie dzisiaj wszystko wkurwiało.. do tego stopnia, ze jak mnie jeden pracownik z równowagi wyprowadził telefonem, ze jest 15tego, godz 15 a on jeszcze wypłaty nie ma, to mu zawarczałam "Nosz kurwa mać" :P
    I ch.. :D

inka1985, Motylek1313 lubią tę wiadomość

06ca2b388c9bf788b763696d5b86e902.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    Starania od 2013.
    * podwójna IUI 07.02+08.02.2018 :(
    * II IUI - 03.2018 :(
    IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski :(
    V2018 IVF drugie podejście:(
    IX CET :(
    XII CET <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ja to w jakiejś desperacji chyba jestem, Jak się boję zastrzyków tak sama musiałam dać sobie ovitrell bo Mąż w pracy to jeszcze do tego wbiłam sobie drugi raz bo mi się wydawało że coś zostało jakaś kropelka i nie chciałam zmarnować

MariaM lubi tę wiadomość

• MariaM Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Powiem Wam że ja to w jakiejś desperacji chyba jestem, Jak się boję zastrzyków tak sama musiałam dać sobie ovitrell bo Mąż w pracy to jeszcze do tego wbiłam sobie drugi raz bo mi się wydawało że coś zostało jakaś kropelka i nie chciałam zmarnować

Nina posikałam się :-D

06ca2b388c9bf788b763696d5b86e902.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    Starania od 2013.
    * podwójna IUI 07.02+08.02.2018 :(
    * II IUI - 03.2018 :(
    IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski :(
    V2018 IVF drugie podejście:(
    IX CET :(
    XII CET <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arcia wrote:
    Cześć najlepiej jak na początku zrobisz podstawowe hormonalne kolejny krok to na pewno drożność jednak jlzalecam ci najpierw wizytę i najlepiej ustalić lekarzem plan działania u męża tez przydały by się postawowe badabia hormonów. Na pewno warto mieć aktualne badanie cytologiczne i posiew jeżeli chodzi i podstawy . W przypadku męża dobrze też powtórzyć badanie nasienia bo jak wiadomo co 3 mce się zmienia Czy bierze jakieś witaminy na poprawę? Mój bierze Fertimal plus, wit. D,C,E i poprawiły mu się wyniki.

Cześć.
    Moj maz robil pare dni temu badanie nasienia i vzekamy jeszcze na morfologie i posiew na bakterie beztlenowe. Dopiero wczoraj mu zaczelam dawac wit C...ile mg dziennie? On jest antylekowy i antylekarzowy, wiec jak mu nie przypomne to on zapomni i nie wezmie....
    Czytalam wczoraj o suplach i tez mysle nad tym Fertilem...tylko troche duzo trzeba go brac.
    Ja z supli pije tylko Inofolic i witaminy E D i bComplex, magne b6, dolaczylam w tym cyklu Iladian bo mam czeste infekcje i na ostatniej cytologi wyszly grzyby...moze tu jest problem...nie wiem...
    Musze sie zarejestrowac do lekarki na NFZ i poprosic o te badania...tylko wiecie jak to jedt czasem z tym proszeniem sie...ona widzi problem tylko w prolaktynie ( mialam podwyzszona, bralam dostinex) teraz juz jest ok i owulacje mam potwierdzane monitoringiem u innego doktorka..ale o tym posiewie nie pomyslalam....

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ