Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anonimek wrote:Miałam czekać do bety, ale niestety wczoraj zaczął mnie pobolewać brzuch, typowo jak na okres, więc zobaczymy, co szybciej przyjdzie... Jeśli @ się nie pojawi, to chyba zatestuję w nd lub pon i we wtorek beta zgodnie ze wskazaniem lekarza.
A w ktorym dniu cyklu miałaś IUI? Ja mam miec okres 4.3 i raczej czekam do tego terminu z testowaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 20:31
Lucy2323 lubi tę wiadomość
-
Anonimek wrote:Cześć dziewczyny, chciałabym do was dołączyć ☺️ jestem po pierwszej insemce,to moje pierwsze starania o dziecko. Mój mąż ma stwierdzoną bezpłodność, dlatego też od razu zdecydowaliśmy się na dawcę i teraz zaczęliśmy aid, aż do skutku. U mnie w badaniach wszystko ok, więc czekamy na efekty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 20:32
1.07.2017 początek
1.10.17 wyrok- azoospermia
1.01.2018 - decyzja AID
ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
17.02.18.- I AID
15.03.18- II AID - ale dlaczego??
14.05.18- III AID -
5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
-
Paulina1983r wrote:Czesc Anoninek.Ja jestem tez nowa niestety w tym cyklu nie mialam IUI, mialam hsg dostalam zaszczyk , w niedziele mialam owulacje.Lekarz prosila abysmy najpierw sprobowali naturalnie z pomoca clo i monitoringiem.Po dwoch nieudanych probach mam miec IUI.Sama niewiem co myslec.Ale nadzieja zawsze jest.
Motylek kiedy mialas IUI?Kiedy bedziecie robic bete?
Paulina ja miałam IUI 15.2 w 12 dc, @ mam miec 4.3. Narazie nie bede robila bety poczekam do tego terminu. -
EMka :) wrote:Ogólnie wszystko po staremu. Jedynie co w ostatnich dniach ciągnie mnie w pachwinach i swedzi heh czuję dziś piersi, tak to w ogóle praktycznie nie bolały ,tylko czasem były ociężale przez chwilę. W ostatnich dniach często mi było zimno, a teraz znów uderzenia gorąca mam. Poza tym nic mi nie dolega i pewnie gdyby nie to, że się człowiek wsłuchuję w organizm to wiele z tych objawów by pominął. Czasami pobolewa mnie brzuch jak na @ i mam trochę sluziku raz żółtego raz białego... No to tyle póki co
Najgorzej.. jestem w urojonej ciąży w zasadzie chyba od 5 lat co miesiąc W sumie to nie pamiętam objawów, bo mój organizm wyparł wszystko i ostatnie pół roku odpoczywałam od mierzenia temp o stałej porannej, od obserwacji śluzu, szyjki, objawów, cudów i wianków..
Ale EMka ostatnie 13 dni miałam takie właśnie objawy, zimno + gorączka (raczej permanentny stan podgorączkowy ok 37,3), cycki bolące ale miękkie, ciągnięcia w pachwinach i kłucia w dołku..
W zasadzie myślę, że to może cudowne działanie Ovitrelle..
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Starania od 2013.
* podwójna IUI 07.02+08.02.2018
* II IUI - 03.2018
IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski
V2018 IVF drugie podejście:(
IX CET
XII CET -
EMka :) wrote:Boję się cieszyć póki co więc staram się podejść do jak narazie z dystansem , chociaż ciężko się nie cieszyć... Trzymam kciuki za pozostałe oczekujące, a dziewczyny, tym co nie wyszło na pocieszenie powiem narazie tyle ile mogę- udało się za 1 razem IUI zajść w ciążę , jak będzie dalej nie wiem. Ale to pocieszenie , że metoda skuteczna i warto wierzyć że szybciutko się uda!!!
Tak sobie myślę w ogóle, że teraz urodził sie synek przyjaciółki i teraz też , gdyby wszystko było dobrze poprzednim razem urodziło by się też i nasze dzieciątko , bo minęło właśnie 9miesiecy...póki co jest małe szczescie i mam nadzieję, że już tym razem Bóg da się nam nacieszyć w pełni ta radością. W przeciwnym razie pozostają nam tylko szczepienia w Łodzi.nika77 -
Farelka wrote:Emka jak opisalas jak to wygląda to wierzę że jeszcze moze się uda. Ja testuje w piątek !!! Jest stres
MariaM, nika77, Farelka lubią tę wiadomość
30 lat; starania od 2015r.
[*] 05.2015 - 5tc; [*] 09.2016 - 5tc;[*] 6.2017 - 6tc; [*] 03.2018 ciąża obumarła w 6tc, [*]
Hashimoto, niedoczynność; ANA+; anty-kardiolipinowe IgA - niejednoznaczne;
Mutacje: V R2, MTHFR*, PAI-1**; HSG, laparoskopia, allo-mlr 11.2018 po szczepieniach 39%, testPCT-negatywny, u męża przeciwciała przecieplemnikowe. -
nika77 wrote:Emka,a od kiedy i w jakiej dawce bierzesz Encorton?czy brałaś już od początku cyklu?30 lat; starania od 2015r.
[*] 05.2015 - 5tc; [*] 09.2016 - 5tc;[*] 6.2017 - 6tc; [*] 03.2018 ciąża obumarła w 6tc, [*]
Mutacje: V R2, MTHFR*, PAI-1**; HSG, laparoskopia, allo-mlr 11.2018 po szczepieniach 39%, testPCT-negatywny, u męża przeciwciała przecieplemnikowe. -
MariaM wrote:Najgorzej.. jestem w urojonej ciąży w zasadzie chyba od 5 lat co miesiąc W sumie to nie pamiętam objawów, bo mój organizm wyparł wszystko i ostatnie pół roku odpoczywałam od mierzenia temp o stałej porannej, od obserwacji śluzu, szyjki, objawów, cudów i wianków..
Ale EMka ostatnie 13 dni miałam takie właśnie objawy, zimno + gorączka (raczej permanentny stan podgorączkowy ok 37,3), cycki bolące ale miękkie, ciągnięcia w pachwinach i kłucia w dołku..
W zasadzie myślę, że to może cudowne działanie Ovitrelle..30 lat; starania od 2015r.
MariaM odnośnie Ovitrelle miałam go pierwszy raz a wcześniej tylko raz Pregnyl więc nie mam porównania . Nawet zapomniałam że to są ganotropiny i pojechałam zrobić mega wcześniej badanie , które było bez sensu na tamten czas ale dzisiaj już wiem że swiadczylo jednak o tym dobrym tak więc niestety nie powiem Ci czy może to wpływać ale jak brałam Pregnyl to też zaszłam w ciążę i też brak praktycznie objawów tylko przeczucia i może coś tam w brzuszku delikatnego rozpierało jak dobrze pamietam...30 lat; starania od 2015r.
MariaM tak więc reasumując , chyba Ovitrelle tak długi nie szaleje po organizmie...30 lat; starania od 2015r.
EMka :) wrote:Ja nie mierze już od dłuższego czasu temperatury, śluz jak wyjdzie to widzę , ale ogólnie nie sprawdzam jakoś tam wnikliwie. W tym cyklu nie miałam na przykład żadnego śluzu i nawet mówiłam lekarzowi jak już stwierdził że to będzie w tamten dzień że nie mam śluzu ani nic...więc widzisz cykl kompletnie inny..nie ma reguły. Trzymam kciuki żeby te objawy odzwierciedlila pozytywna beta
Kochanie u mnie beta wczoraj 0,255 a dziś już plamienie się zaczyna.
Odstawiam wieczorną dawkę proga bez konsultacji i czekam na @, badania, które musimy zrobić 2-4 dc i drugą IUI od razu w nowym cyklu bym chciała.
Także no.. życie. EMka Ty i Littlegirl jesteście naszymi promyczkami nadziei.. czekamy na kolejne uśmiechnięte buźki, a my z kolei znajdziemy się na liście marcowejnika77 lubi tę wiadomość
Starania od 2013.
* II IUI - 03.2018
IX CET
XII CET -
nick nieaktualny
-
Nina13 wrote:Mam prośbę czy któraś z Was mogłaby mi napisać tutaj krótka instrukcje jeśli chodzi o mierzenie temperatury itd? Co kiedy powinno być itd
Nina13, napiszę, bo robiłam to regularnie przez prawie 3 lata
Kup sobie termometr owulacyjny, pokazuje 2 miejsca po przecinku, jest zatem dokładniejszy.
Mierzyć temperaturę powinnaś codziennie o tej samej porze, dopuszczalne odchylenie to 0,5h, w przeciwnym wypadku program taki jak Ovufriend zignoruje twój pomiar danego dnia
Znaczenie ma miejsce pomiaru, bo zauważ, że inną temperaturę masz nawet teraz pod pachą (zewnętrza) a inną np. w pochwie(wewnętrzną).
Ja co rano mierzyłam temp dowcipnie, znaczy waginalnie, bo było mi tak najwygodniej i najpewniej, a w okresie okołoowulacyjnym ma to znaczenie.. będziesz to obserwować na swoim wykresie.
Mam nadzieję, że tryb pracy pozwoli Ci na mierzenie temperatury, bo myślę, że mija się z celem jeśli pracuje się w tybie zmianowym..
Acha.. mierzyć temperaturę powinnaś po nieprzerwanym odpoczynku/śnie min. 4h, zaraz po przebudzeniu, koniecznie zanim wstaniesz z łóżka na siusiu. Także termometr na stoliczku nocnym lub pod poduszką
Jak juz wstaniesz Twój organizm się rozbudza, krew zaczyna szybciej krążyć i temp delikatnie ale zawsze się podnosi.
Powodzenia
Nina13 lubi tę wiadomość
Starania od 2013.
* II IUI - 03.2018
IX CET
XII CET -
EMka :) wrote:Od sierpnia 2017. Najpierw 10mg do stycznia a potem zmniejszylam na 5mg bo puchlam...
Ja w nowym cyklu zaczynam od 4dc do IUI,a później lekarz powiedział mi jak i co dalej...mam nadzieję,że ten Encorton pomoże jeśli wyciszy immuno...tylko tak długo trzeba go brać żeby zadziałał?bardzo puchłaś po nim?nika77 -
MariaM wrote:Kochanie u mnie beta wczoraj 0,255 a dziś już plamienie się zaczyna.
Odstawiam wieczorną dawkę proga bez konsultacji i czekam na @, badania, które musimy zrobić 2-4 dc i drugą IUI od razu w nowym cyklu bym chciała.
Także no.. życie. EMka Ty i Littlegirl jesteście naszymi promyczkami nadziei.. czekamy na kolejne uśmiechnięte buźki, a my z kolei znajdziemy się na liście marcowej
Mam nadzieję,że tych uśmiechniętych buziek będzie na lutowej liście zdecydowanie więcej,a reszta zamknie się w marcu i przechodzimy wszystkie na raz na forum na fiolecie...myślcie już o nazwie naszego nowego forum.nika77 -
Farelka wrote:Lucy mam nadzieję że się uda i mi i Tobie. I ja też się boję porażki Ale póki co UROJONA CIĄŻA wiesz jakie sobie żyje hehe
Farelka nie bój, my Wam te nieuśmiechnięte buźki zatrzymamy na tej liście.. także tego Czekamy na Wasze uśmiechy, kciuki zaciskam i śledzę forumLucy2323, Farelka, Motylek1313 lubią tę wiadomość
Starania od 2013.
* II IUI - 03.2018
IX CET
XII CET -
nick nieaktualny