X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimek wrote:
    Miałam czekać do bety, ale niestety wczoraj zaczął mnie pobolewać brzuch, typowo jak na okres, więc zobaczymy, co szybciej przyjdzie... Jeśli @ się nie pojawi, to chyba zatestuję w nd lub pon i we wtorek beta zgodnie ze wskazaniem lekarza.

A w ktorym dniu cyklu miałaś IUI? Ja mam miec okres 4.3 i raczej czekam do tego terminu z testowaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 20:31

Lucy2323 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Malinowa5 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonimek wrote:
    Cześć dziewczyny, chciałabym do was dołączyć ☺️ jestem po pierwszej insemce,to moje pierwsze starania o dziecko. Mój mąż ma stwierdzoną bezpłodność, dlatego też od razu zdecydowaliśmy się na dawcę i teraz zaczęliśmy aid, aż do skutku. U mnie w badaniach wszystko ok, więc czekamy na efekty
    Kochaniutka ja też AID :) tylko 17.02 kiedy testujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 20:32

1.07.2017 początek
    1.10.17 wyrok- azoospermia
    1.01.2018 - decyzja AID
    ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
    17.02.18.- I AID :(
    15.03.18- II AID :( - ale dlaczego??
    14.05.18- III AID - :(
    5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1983r wrote:
    Czesc Anoninek.Ja jestem tez nowa niestety w tym cyklu nie mialam IUI, mialam hsg dostalam zaszczyk , w niedziele mialam owulacje.Lekarz prosila abysmy najpierw sprobowali naturalnie z pomoca clo i monitoringiem.Po dwoch nieudanych probach mam miec IUI.Sama niewiem co myslec.Ale nadzieja zawsze jest.
    Motylek kiedy mialas IUI?Kiedy bedziecie robic bete?

Paulina ja miałam IUI 15.2 w 12 dc, @ mam miec 4.3. Narazie nie bede robila bety poczekam do tego terminu.

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • MariaM Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EMka :) wrote:
    Ogólnie wszystko po staremu. Jedynie co w ostatnich dniach ciągnie mnie w pachwinach i swedzi heh czuję dziś piersi, tak to w ogóle praktycznie nie bolały ,tylko czasem były ociężale przez chwilę. W ostatnich dniach często mi było zimno, a teraz znów uderzenia gorąca mam. Poza tym nic mi nie dolega i pewnie gdyby nie to, że się człowiek wsłuchuję w organizm to wiele z tych objawów by pominął. Czasami pobolewa mnie brzuch jak na @ i mam trochę sluziku raz żółtego raz białego... No to tyle póki co :)

Najgorzej.. jestem w urojonej ciąży w zasadzie chyba od 5 lat co miesiąc :) W sumie to nie pamiętam objawów, bo mój organizm wyparł wszystko i ostatnie pół roku odpoczywałam od mierzenia temp o stałej porannej, od obserwacji śluzu, szyjki, objawów, cudów i wianków..
    Ale EMka ostatnie 13 dni miałam takie właśnie objawy, zimno + gorączka (raczej permanentny stan podgorączkowy ok 37,3), cycki bolące ale miękkie, ciągnięcia w pachwinach i kłucia w dołku..
    W zasadzie myślę, że to może cudowne działanie Ovitrelle..

06ca2b388c9bf788b763696d5b86e902.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    Starania od 2013.
    * podwójna IUI 07.02+08.02.2018 :(
    * II IUI - 03.2018 :(
    IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski :(
    V2018 IVF drugie podejście:(
    IX CET :(
    XII CET <3
  • nika77 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boję się cieszyć póki co więc staram się podejść do jak narazie z dystansem , chociaż ciężko się nie cieszyć... Trzymam kciuki za pozostałe oczekujące, a dziewczyny, tym co nie wyszło na pocieszenie powiem narazie tyle ile mogę- udało się za 1 razem IUI zajść w ciążę , jak będzie dalej nie wiem. Ale to pocieszenie , że metoda skuteczna i warto wierzyć że szybciutko się uda!!!
    Tak sobie myślę w ogóle, że teraz urodził sie synek przyjaciółki i teraz też , gdyby wszystko było dobrze poprzednim razem urodziło by się też i nasze dzieciątko , bo minęło właśnie 9miesiecy...póki co jest małe szczescie i mam nadzieję, że już tym razem Bóg da się nam nacieszyć w pełni ta radością. W przeciwnym razie pozostają nam tylko szczepienia w Łodzi.
    Emka,a od kiedy i w jakiej dawce bierzesz Encorton?czy brałaś już od początku cyklu?

nika77
  • EMka :) Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Emka jak opisalas jak to wygląda to wierzę że jeszcze moze się uda. Ja testuje w piątek !!! Jest stres
    Mocno Ci tego życzę!!! Ale szczerze z tymi objawami to my wyczekujące tak się doszukujemy objawów a większość kobiet nie ma żadnych , dopiero brak miesiączki daje do myślenia. Mam kilka przykładów wśród znajomych więc od jakiegoś czasu staram się myśleć że nie koniecznie wszystko musi boleć i w ogóle...a przede wszystkim te nieszczęsne cycki. W poprzednim cyklu to nawet im robiłam trzęsienie co chwilę żeby się upewnić czy je czuje:p Później gadałam z koleżanką i mówie jej że teraz po IUI ani mnie cycki nie bolą ani nic...ona też podchodzi do IUI już 6raz a poprzednio 9razy robiła IUI i za 9razem się udało i ma synka. Teraz stara się o drugie szczęście. No i kończąc wątek popatrzyła na mnie i powiedziała z zaskoczeniem na moje stwierdzenie "przecież nie muszą Cię cycki boleć zebys była w ciąży". No i tak pomyślałam że faktycznie różnie jest i niekoniecznie to musi być wyznacznik. No i w tym cyklu akurat trafiona sugestia. Bo cyce czuje od dziś dopiero ;)

MariaM, nika77, Farelka lubią tę wiadomość

30 lat; starania od 2015r.
    [*] 05.2015 - 5tc; [*] 09.2016 - 5tc;[*] 6.2017 - 6tc; [*] 03.2018 ciąża obumarła w 6tc, [*]

Hashimoto, niedoczynność; ANA+; anty-kardiolipinowe IgA - niejednoznaczne;
    Mutacje: V R2, MTHFR*, PAI-1**; HSG, laparoskopia, allo-mlr 11.2018 po szczepieniach 39%, testPCT-negatywny, u męża przeciwciała przecieplemnikowe.

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika77 wrote:
    Emka,a od kiedy i w jakiej dawce bierzesz Encorton?czy brałaś już od początku cyklu?
    Od sierpnia 2017. Najpierw 10mg do stycznia a potem zmniejszylam na 5mg bo puchlam...

[*] 05.2015 - 5tc; [*] 09.2016 - 5tc;[*] 6.2017 - 6tc; [*] 03.2018 ciąża obumarła w 6tc, [*]

Mutacje: V R2, MTHFR*, PAI-1**; HSG, laparoskopia, allo-mlr 11.2018 po szczepieniach 39%, testPCT-negatywny, u męża przeciwciała przecieplemnikowe.

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaM wrote:
    Najgorzej.. jestem w urojonej ciąży w zasadzie chyba od 5 lat co miesiąc :) W sumie to nie pamiętam objawów, bo mój organizm wyparł wszystko i ostatnie pół roku odpoczywałam od mierzenia temp o stałej porannej, od obserwacji śluzu, szyjki, objawów, cudów i wianków..
    Ale EMka ostatnie 13 dni miałam takie właśnie objawy, zimno + gorączka (raczej permanentny stan podgorączkowy ok 37,3), cycki bolące ale miękkie, ciągnięcia w pachwinach i kłucia w dołku..
    W zasadzie myślę, że to może cudowne działanie Ovitrelle..
    Ja nie mierze już od dłuższego czasu temperatury, śluz jak wyjdzie to widzę , ale ogólnie nie sprawdzam jakoś tam wnikliwie. W tym cyklu nie miałam na przykład żadnego śluzu i nawet mówiłam lekarzowi jak już stwierdził że to będzie w tamten dzień że nie mam śluzu ani nic...więc widzisz cykl kompletnie inny..nie ma reguły. Trzymam kciuki żeby te objawy odzwierciedlila pozytywna beta :)

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaM odnośnie Ovitrelle miałam go pierwszy raz a wcześniej tylko raz Pregnyl więc nie mam porównania . Nawet zapomniałam że to są ganotropiny i pojechałam zrobić mega wcześniej badanie , które było bez sensu na tamten czas ale dzisiaj już wiem że swiadczylo jednak o tym dobrym ;) tak więc niestety nie powiem Ci czy może to wpływać ale jak brałam Pregnyl to też zaszłam w ciążę i też brak praktycznie objawów tylko przeczucia i może coś tam w brzuszku delikatnego rozpierało jak dobrze pamietam...

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaM tak więc reasumując , chyba Ovitrelle tak długi nie szaleje po organizmie...

• MariaM Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mierze już od dłuższego czasu temperatury, śluz jak wyjdzie to widzę , ale ogólnie nie sprawdzam jakoś tam wnikliwie. W tym cyklu nie miałam na przykład żadnego śluzu i nawet mówiłam lekarzowi jak już stwierdził że to będzie w tamten dzień że nie mam śluzu ani nic...więc widzisz cykl kompletnie inny..nie ma reguły. Trzymam kciuki żeby te objawy odzwierciedlila pozytywna beta :)

Kochanie u mnie beta wczoraj 0,255 a dziś już plamienie się zaczyna.
    Odstawiam wieczorną dawkę proga bez konsultacji i czekam na @, badania, które musimy zrobić 2-4 dc i drugą IUI od razu w nowym cyklu bym chciała.
    Także no.. życie. EMka Ty i Littlegirl jesteście naszymi promyczkami nadziei.. czekamy na kolejne uśmiechnięte buźki, a my z kolei znajdziemy się na liście marcowej :)

nika77 lubi tę wiadomość

Starania od 2013.
    XII CET <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prośbę czy któraś z Was mogłaby mi napisać tutaj krótka instrukcje jeśli chodzi o mierzenie temperatury itd? Co kiedy powinno być itd

• MariaM Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Mam prośbę czy któraś z Was mogłaby mi napisać tutaj krótka instrukcje jeśli chodzi o mierzenie temperatury itd? Co kiedy powinno być itd

Nina13, napiszę, bo robiłam to regularnie przez prawie 3 lata :)

Kup sobie termometr owulacyjny, pokazuje 2 miejsca po przecinku, jest zatem dokładniejszy.
    Mierzyć temperaturę powinnaś codziennie o tej samej porze, dopuszczalne odchylenie to 0,5h, w przeciwnym wypadku program taki jak Ovufriend zignoruje twój pomiar danego dnia :)
    Znaczenie ma miejsce pomiaru, bo zauważ, że inną temperaturę masz nawet teraz pod pachą (zewnętrza) a inną np. w pochwie(wewnętrzną).
    Ja co rano mierzyłam temp dowcipnie, znaczy waginalnie, bo było mi tak najwygodniej i najpewniej, a w okresie okołoowulacyjnym ma to znaczenie.. będziesz to obserwować na swoim wykresie.
    Mam nadzieję, że tryb pracy pozwoli Ci na mierzenie temperatury, bo myślę, że mija się z celem jeśli pracuje się w tybie zmianowym..
    Acha.. mierzyć temperaturę powinnaś po nieprzerwanym odpoczynku/śnie min. 4h, zaraz po przebudzeniu, koniecznie zanim wstaniesz z łóżka na siusiu. Także termometr na stoliczku nocnym lub pod poduszką :)
    Jak juz wstaniesz Twój organizm się rozbudza, krew zaczyna szybciej krążyć i temp delikatnie ale zawsze się podnosi.
    Powodzenia :)

Nina13 lubi tę wiadomość

Starania od 2013.
    XII CET <3
  • nika77 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od sierpnia 2017. Najpierw 10mg do stycznia a potem zmniejszylam na 5mg bo puchlam...
    Emka,bierzesz Encorton non stop,tak od sierpnia???czy tylko przed owulacją?
    Ja w nowym cyklu zaczynam od 4dc do IUI,a później lekarz powiedział mi jak i co dalej...mam nadzieję,że ten Encorton pomoże jeśli wyciszy immuno...tylko tak długo trzeba go brać żeby zadziałał?bardzo puchłaś po nim?

nika77
  • nika77 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaM wrote:
    Kochanie u mnie beta wczoraj 0,255 a dziś już plamienie się zaczyna.
    Odstawiam wieczorną dawkę proga bez konsultacji i czekam na @, badania, które musimy zrobić 2-4 dc i drugą IUI od razu w nowym cyklu bym chciała.
    Także no.. życie. EMka Ty i Littlegirl jesteście naszymi promyczkami nadziei.. czekamy na kolejne uśmiechnięte buźki, a my z kolei znajdziemy się na liście marcowej :)
    MariaM to jesteśmy już dwie do marcowej iui i uśmiechniętej buźki na liście.
    Mam nadzieję,że tych uśmiechniętych buziek będzie na lutowej liście zdecydowanie więcej,a reszta zamknie się w marcu i przechodzimy wszystkie na raz na forum na fiolecie...myślcie już o nazwie naszego nowego forum.

nika77
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka Ale mnie rozbawilas z robieniem trzęsienia cyckom hahaha

EMka :) lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moje też macam i macam Ale nic. Chociaż dziś jak jakiś dziwny ból taki od zewnątrz bardziej bliżej pach i jakby taki klujacy..calkiem inaczej niż zwykle ...

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy mam nadzieję że się uda i mi i Tobie. I ja też się boję porażki Ale póki co UROJONA CIĄŻA wiesz jakie sobie żyje hehe

Motylek1313 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • MariaM Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Lucy mam nadzieję że się uda i mi i Tobie. I ja też się boję porażki Ale póki co UROJONA CIĄŻA wiesz jakie sobie żyje hehe

Farelka nie bój, my Wam te nieuśmiechnięte buźki zatrzymamy na tej liście.. także tego :) Czekamy na Wasze uśmiechy, kciuki zaciskam i śledzę forum <3

Lucy2323, Farelka, Motylek1313 lubią tę wiadomość

Starania od 2013.
    XII CET <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariaM bardzo Ci dziękuję i proszę jakbyś mogła to napisz mi jeszcze kiedy powinien być skok temp i jak się powinna utrzymywać, Wiesz o co mi chodzi

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ