Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MariaM wrote:Motylek a jak samopoczucie w 11dp iui?
Ja miałam IUI w dzień owu i dzień po, także nie ma reguły.. dużo jest tych puzzli, które muszą akurat doskonale się ułożyć.. pęcherzyk musi pęknąć, musi być w nim komórka jajowa, komórka musi być "zdrowa", żołnierzyki muszą czekać, razem zgrać się muszą idealnie, potem dzielić się jak trzeba, potem wgryźć i działać i żyć.. Trudną mają drogę te nasze dzieci, żeby dać nam radość.
Dlatego musimy być silne, żeby silne były nasze dzieciaczki :*
Maria samopoczucie takie sobie, im bliżej terminu @ tym bardziej się boje, że się nie uda i tym razem. Na przemian mi pulsują jajniki, sutki nadal bolesne. Śluzu mało. Staram się wierzyć, że się uda ale chyba zwariuje przez te 5 dni.
Jakos do tej pory udawało mi sie myśli zająć. Niestety tydzień byłam chora, na antybiotyku więc nie wiem cy to czasem nie popsuło wszystkiego. -
Jaszmurka wrote:Nie sądzę, żeby tak było z plemnikami
Tak jak pisze MariaM, wiele rzeczy musi się zgrać, żeby się udało. Takie proste a takie to skomplikowane
Dziewczyny ja dzis dostalam propozycje w pracy, ktorej nie bardzo moge odmowic...wiaze sie ona niestety tez z wiekszym stresem Z drugiej strony nie wiem jak dlugo potrwaja jeszcze starania, wiec odrzucac tylko z tego powodu nie ma sensu...Ciezko
Jaszmurka bierz tą robotę i się nie oglądaj. Nie ma co się zastanawiać. Jak się trafi ciąża to wtedy się będziesz martwiła.Jaszmurka lubi tę wiadomość
-
Motylek1313 wrote:A mi lekarz nie wspomniał nic o robieniu bety.
A bierzesz proga po IUI?
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Starania od 2013.
* podwójna IUI 07.02+08.02.2018
* II IUI - 03.2018
IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski
V2018 IVF drugie podejście:(
IX CET
XII CET -
nick nieaktualnyMotylek1313 wrote:A mi lekarz nie wspomniał nic o robieniu bety.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 09:14
-
MariaM wrote:Gosia1992 co to za proszki?? Kurde może zamówimy w hurcie?
4IUI w najbliższym cyklu?MariaM lubi tę wiadomość
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
inka1985 wrote:Idę IDE Sono robię 1 marca, więc za 2 dni. Jutro zacyznam stymulację, w poniedziałek monitoring, więc jeśli będzie tak jak w zeszłym miesiącu to we wtorek pewnie IUI. My będziemy próbować minimum 3 razy, albo tyle ile zaleci lekarz. Wiem, że te "porażki" nei są łatwe i cholera wynik bety po IUI boli duzo bardziej niż okres przy normalnym cyklu, ale jakoś trzeba próbować. Starania naturalne też nas wykańczały psychicznie, więc narazie pozostaje mi wierzyć w IUI.
czyli ktory to dzien cyklu bedzie?
nie wiem czy lepiej isc w 9 czy 7:) -
Figulina wrote:Kochana, nie chcę Cię wprowadzać w błąd, bo nie pamiętam w jaki dzień cyklu sama robiłam prolaktynę. Ale wiesz co, w poprzednim miesiącu rozmawiałam z moją Panią doktor, która powiedziała, że prolaktyna ma znaczenie przy cyklach naturalnych, bo faktycznie zbyt wysoki poziom może blokować owulację, natomiast, gdy cykle są stymulowane, to nie ma już takiego znaczenia, bo i tak leki "zmuszają" pęcherzyki do wzrostu, a potem do pęknięcia i w zasadzie tylko na tym etapie prolaktyna może namieszać. Jeśli ma się owulkę potwierdzoną monitoringiem to podwyższona prolaktyna nie jest problemem. Nie wiem, jakie są normy u Ciebie, ja miałam do 25, więc teoretycznie ze swoim wynikiem mieścisz się w normie.
Ja sama miałam kiedyś podwyższoną prolaktynę jeszcze zanim zaczęłam stymulację, wtedy wyniosła ona 35 Pani doktor zaleciła mi branie Castagnusa i po miesiącu wyniosła 16. Od tamtej pory już jej nie badam, ale Castagnus według zaleceń biorę nadal, tak na wszelki wypadek.
A jeśli chodzi o ten mój przedłużony cykl, to tak jak pisałam przez 1,5 dnia (14 dpo inseminacji) miałam delikatne brudzenie, zdziwiło mnie to, że nie przerodziło się w plamienie (jedynie był to śluz o kolorze kawy z mlekiem - nawet nie był widoczny na bieliźnie, jedynie na papierze toaletowym). W każdym miesiącu na dzień przed okresem mam plamienie ze skrzepami, więc na pewno bym tego nie pomyliła. Mam tylko nadzieję, że właśnie wtedy okres nie próbował się jednak przebić, a ja duphastonem mu to skutecznie uniemożliwiłam Fatycznie trochę długo to trwa, bo dziś już jest 24 dpo inseminacji, ale wdziałam wypowiedzi dziewczyn, którym okres się spóźniał 2 tygodnie i to już po odstawieniu dupka. Jak widać ludzki organizm jest wielką zagadką i w zasadzie każdy objaw może nas oszukać
dziękuję
ja jestem bez stymulacji bo zawsze jak mialam monitoring to była...
trzymam kciuki za wynik bety:) -
nick nieaktualnyHope2018 wrote:czyli ktory to dzien cyklu bedzie?
nie wiem czy lepiej isc w 9 czy 7:) -
inka1985 wrote:Motylku, a bierzesz progesteron? Bo może jeśli nie bierzesz to nie musisz robić bety tylko czekać czy przyjdzie @ czy nie. Dla dziewczyn, które wspomagaja się po IUI progesteronem beta jest raczej konieczna, bo okres przychodzi po jego odstawieniu, więc można sobie zupełnie niepotrzebnie wydlużyć cykl. Niemniej jednak powiem Ci, ze to dziwne. Kliniki wręcz wymagają bety dla potwierdzenia czy leczenie się udało czy nie udało.
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
Motylek1313 wrote:A mi lekarz nie wspomniał nic o robieniu bety.
Mi też nie, zobaczymy co powie druga dr.
Moze powiedzialaby na monotoringu po IUI, ale nie bylam juz w klinice, bo to dla mnie zbedny koszt, jesli moge zrobic w Medicover za darmo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 10:45
-
nick nieaktualnyHope2018 wrote:ale sonohsg 10 dzien?
i co bierzesz przeciwbolowego?
lekarz nie wspominał, żebym brała coś przeciwbólowego, natomiast dzień wcześniej mam wziąć antybiotyk, który mi przepisał, na wszelki wypadek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 11:26
-
nick nieaktualny
-
inka1985 wrote:Motylku, a bierzesz progesteron? Bo może jeśli nie bierzesz to nie musisz robić bety tylko czekać czy przyjdzie @ czy nie. Dla dziewczyn, które wspomagaja się po IUI progesteronem beta jest raczej konieczna, bo okres przychodzi po jego odstawieniu, więc można sobie zupełnie niepotrzebnie wydlużyć cykl. Niemniej jednak powiem Ci, ze to dziwne. Kliniki wręcz wymagają bety dla potwierdzenia czy leczenie się udało czy nie udało.
Jeśli przyjdzie okres to znaczy że sie nie udało i nie trzeba wydawać kolejnej kasy na bete. Nie biorę proga bo IUI na cyklu naturalnym.
-
nick nieaktualnyMotylek1313 wrote:Jeśli przyjdzie okres to znaczy że sie nie udało i nie trzeba wydawać kolejnej kasy na bete. Nie biorę proga bo IUI na cyklu naturalnym.
Jakie było w takim razie wskazanie do IUI u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 11:55