Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
srebrzysta wrote:A macie dupka ? Ja wydebiłam od lekarza bo nie chciał mi dać ale powiedział że jak się mam pewniej czuć to przepisze , więc biorę 2 razy po 1 duphaston 10 dni od dzus
-
srebrzysta wrote:Kochana a co dostaliście na przeciwciała ? Bo ja łykami steryd enkorton 5mg
nie badalismy przeciwcial
jedynie morfologie. komp badanie CASA. fragmentacje DNA i wiazanie z kwasem hialuronowym. oprocz malej ilosci i motfologi 5% reszta wynikow u nas ok
-
ja wiem tylka jaka byla koncentracja po preparatyce a nie ile podano. ale wnioskuje ze jesli tylko 0.5 ml sie podaje to w takim razie dostalam max 2.5mln zolnierzykow...ale tak- liczy sie ten jeden najwazniejszy. tak tez mowi moj gin...
na razie sie martwie bo na razie owu ani widu ani slychu.
za to cos ze mnie wyleciało- taki plyn przeźroczysty i trochę sluzu podbarwionwgo na rozowo.
wyplywalo Wam cos po Iui?
-
ja wiem tylka jaka byla koncentracja po preparatyce a nie ile podano. ale wnioskuje ze jesli tylko 0.5 ml sie podaje to w takim razie dostalam max 2.5mln zolnierzykow...ale tak- liczy sie ten jeden najwazniejszy. tak tez mowi moj gin...
za to cos ze mnie wyleciało- taki plyn przeźroczysty i trochę sluzu podbarwionwgo na rozowo.
-
-
Sysunia89 wrote:Tak Ci lekarz kazał testować? Mi powiedział że po 10 dniach mam zrobić betę czyli 21 ale to jest niedziela więc już pewnie poczekam do 14dpo ale z drugiej strony tak jak mkgk mówi można wcześniej biochemiczną wykryć tylko to też zależy od lekarza... jeden mówi tak a drugi że w dniu spodziewanej miesiączki lub dzień po
Wiesz co , ja się po prostu boję wcześniej testować .... wolę już chyba poczekać... Mam wrażenie , że i tak nic z tego nie będzie. Jak na samym początku cieszyłam się i byłam pewna optymizmu , tak teraz mam zupełnie odwrotne myśli...
palyna -
hej Dziewczyny,
czy po IUI wyplywalo cos z Was?
mi po zabiegu bezpośrednio nie, ale po jakjsmis 8-9 godzinach nagle mialam mokrą bieliznę-cos przezroczystego plus trochę zabarwien krwia.
niestety tracę nadzieje bo mija juz24h a ja badal nie czuje owulacji... -
nick nieaktualnyHope2018 wrote:hej Dziewczyny,
czy po IUI wyplywalo cos z Was?
mi po zabiegu bezpośrednio nie, ale po jakjsmis 8-9 godzinach nagle mialam mokrą bieliznę-cos przezroczystego plus trochę zabarwien krwia.
niestety tracę nadzieje bo mija juz24h a ja badal nie czuje owulacji...
Ja przy każdej inseminacji miałam założony taki tampon żeby nic nie wypłynęło i zdejmowałam go dopiero następnego dnia według wskazań lekarza. Wtedy też był mokry i podbarwiony lekko krwią.
Nie martw się, że nie masz jeszcze owulacji. Plemniczki dostały pożywkę w której sobie pożyją dłużej niż 24H:) A może owu była tylko bezobjawowa:) -
AgnieszkaH wrote:Ja przy każdej inseminacji miałam założony taki tampon żeby nic nie wypłynęło i zdejmowałam go dopiero następnego dnia według wskazań lekarza. Wtedy też był mokry i podbarwiony lekko krwią.
Nie martw się, że nie masz jeszcze owulacji. Plemniczki dostały pożywkę w której sobie pożyją dłużej niż 24H:) A może owu była tylko bezobjawowa:)
ja dostalam tylko wkładkę...
ale dziękuję...z tego wynika ze cos tam moze wylecieć moze ta pozywka:) -
witam was i dolaczam sie. Inseminacje_ moją pierwszą miałam 13 stycznia w 14 dc. 12dc pecherzyk mial 22mm i wtedyvtez zastrzyk ovitrelle byl. Wiem że inseminacja była na niepeknietym pęcherzyku. Po poludniu napisze wam z tej kartki po inseminacji ile podano, ile pkemnikow itp bo teraz jestem w pracy.
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Gaja88 wrote:mkgk, 02.01
Sysunia89 - oczywiście dam jutro znać co i jak5 lat starań
Niedoczynność tarczycy
Mięśniaki macicy
Nasienie OK
Histeroskopia 04.2017 (usunięte polipy)
Styczeń 2018 I-IUI
Luty 2018 II-IUI
Kwiecień 2018 III-IUI