Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Jatoszka tylko ja już heparyny nie mogę zmienić
miałam brać od dziś a mogłam dopiero wieczorem jak dotarłam do domu. Myślisz że 4-5h pomiędzy acardem a heparyną będzie ok?
w przyszły piątek idę do swojego lekarza, więc jestem ciekawa co powie
-
&&& dla potrzebujących :*
Selina, Motylek1313, Nathi2468 lubią tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
nick nieaktualnykalade wrote:A jakie macie wskazania do heparyny i acard? Ja mam mutacje PAI w heterozygocie, i jeden lekarz powiedział, że mam brać heparynę od pozytywnego testu, a drugi, że nic nie brać
w przyszły piątek idę do swojego lekarza, więc jestem ciekawa co powie
Cieszę się jednak, że dostałam już. Biorę od wczoraj a IUI mam jutro. Ovitrelle wzięłam przed północą, więc pewnie jutro będzie owu
Acard biorę już prawie rok, bo od czerwca i odstawiam tylko po negatywnej becie albo jak @ przyjedzie i zaczynam znów parę dni po @ -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Ja PAI1 homo, więc ponoć gorzej. Dopiero teraz gin zdecydowała mi się dać ten lek a wcześniej immunolodzy i hematolog powiedzieli, że nie ma sensu, że ewentualnie dopiero w ciąży
Cieszę się jednak, że dostałam już. Biorę od wczoraj a IUI mam jutro. Ovitrelle wzięłam przed północą, więc pewnie jutro będzie owu
Acard biorę już prawie rok, bo od czerwca i odstawiam tylko po negatywnej becie albo jak @ przyjedzie i zaczynam znów parę dni po @
Spróbuję też z tym ananasem, może coś pomoże i czerwone wino i wiesiołek, bo po łyżeczkowaniu boje się, że z Endo może być problem:/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyizabel_ka wrote:Ja również mam homo PAI i mam zlecony brać Acard i heparyne po pozytywnym teście... Może faktycznie lepiej by było brać ją po iui...
Na Twoim miejscu jednak Acard bralabym teraz a nie po pozytywnym teście -
Dziewczyny jestem załamana, nie udało się w tym cyklu zrobić pierwszej inseminacji. Pani doktor stwierdziła że po clo jest za dużo pęcherzyków. Na prawym mam jeden 12mm a na lewym trzy 18mm, 19mm, 21mm. p. doktor powiedziała żeby ten cykl odpuścić. Jest mi tak strasznie źle bo myślałam że już ruszymy do przodu
W następnym cyklu bez stymulacji najprawdopodobniej będziemy robić inseminację
-
madixxx wrote:Dziewczyny jestem załamana, nie udało się w tym cyklu zrobić pierwszej inseminacji. Pani doktor stwierdziła że po clo jest za dużo pęcherzyków. Na prawym mam jeden 12mm a na lewym trzy 18mm, 19mm, 21mm. p. doktor powiedziała żeby ten cykl odpuścić. Jest mi tak strasznie źle bo myślałam że już ruszymy do przodu
3 x IUI
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
nick nieaktualnymadixxx wrote:Dziewczyny jestem załamana, nie udało się w tym cyklu zrobić pierwszej inseminacji. Pani doktor stwierdziła że po clo jest za dużo pęcherzyków. Na prawym mam jeden 12mm a na lewym trzy 18mm, 19mm, 21mm. p. doktor powiedziała żeby ten cykl odpuścić. Jest mi tak strasznie źle bo myślałam że już ruszymy do przodu
chyba co lekarz to opinia
Ja mam na 1 jajniku też 3: 23mm, i 2x po 18,5mm a na drugim dwa małe po 15mm, których dr nie brała pod uwagę w ogóle
Co dla jednych jest normą dla innych już może być za dużo
Czym teraz byłaś stymulowana? Dostałaś mimo to zastrzyk na pęknięcie żebyście się mogli starać naturalnie? -
Po małej przerwie po pierwszym nieudanym aid wracam znowu z prośbą wpisania na listę
wczoraj miałam drugi zabieg, na cyklu stymulowanym clo. Miałam pełno obaw czy przez stymulację nie będę miała za dużo pęcherzyków, bo z góry mi powiedziano, że przy 3 i więcej nie zrobią mi IUI, a kolejnego cyklu straconego bym chyba nie zniosła. No i udało się wyhodować dwa pęcherzyki, ale podczas drugiego monitoringu okazało się, że jeden przestał rosnąć
więc szanse na bliźniaki są mniejsze, a już miałam nadzieję
tak czy siak, od jutra biorę duphaston a testowanko za dwa tygodnie.
tolerancyjna, Gaja88, ja1986, Lucy2323 lubią tę wiadomość
Azoospermia, u mnie wszystko (niby) ok.
8 x AID bez skutku
20.11.2018 start in vitro
06.12.2018 szczęśliwy transfer, brak mrozaków -
Selina, jaszmurka, tolerancyjna dziękuje dziewczynki :*
Madixx wiem co czujeszmiałam to samo. Bardzo mi przykro
tolerancyjna lubi tę wiadomość
Starania od 05.2015
hsg ok,hba87% IgA,IgG0%, fragmentacja dna 21%; nasienie ok
I iui 23.11.2017
II iui 12.04.2018
III iui 06 i 07.06.2018
30.07.2018 laparoskopia
IV iui 04.09.2018
V iui 27.10.2018
Szczepienia limfocytami
IVF-3 transfery nieudane
2021 ciąża naturalna
2023 ciąża naturalna -
Red Head wrote:Madixxx ja miałam 4 pecherzyki dojrzałe i teraz spodziewam się trojaczków, lekarka sama się mnie spytała czy chcę ryzykować bo była duża szansa na bliźniaki ale my chcieliśmy i wyszły trojaczki;p3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
Selina wrote:Jatoszka tylko ja już heparyny nie mogę zmienić
miałam brać od dziś a mogłam dopiero wieczorem jak dotarłam do domu. Myślisz że 4-5h pomiędzy acardem a heparyną będzie ok?
ja miedzy zastrzykiem a acardem mam jakies 8h roznicy i nie wiem czy 4-5 to nie z malo-nie znam sie -
nick nieaktualny