Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas po 1 nieudanej AID plan jest taki, że podchodzimy na tym cyklu do 2 próby. Jeśli sie nie uda to robimy drożność jajowodów, miesiąc przerwy i kolejne podejście. Dr proponowała żeby teraz zrobić drożność i kolejna inseminacja po drożności ale ostateczna decyzje nam zostawiła.
I najważniejsze, sama stwierdziła, że pierwsza inseminacja była raczej za późno zrobiona. Pęcherzyk pękł w niedziele wieczorem, inseminacja w poniedziałek o 16. Inseminacje robiła inna dr niż ta, która stwierdziła ze była za późno.... -
Cześć wszystkim,
jakiś czas temu przeczytałam cały wątek od początku i od tamtego momentu śledzę go na bieżąco, ale dopiero dziś zdecydowałam się dołączyć. My staramy się o ciążę 2,5 roku, w tym miesiącu mieliśmy 2 IUI, w piątek mam zrobić betę (Dzień dziecka, bardzo proszę o kciuki). U nas jedynym zdiagnozowanym problemem (póki co) były obniżone parametry nasienia. Piszę były, bo przy obu IUI parametry były już w normie, biorąc pod uwagę pierwsze wyniki sprzed roku poprawiły się kilkukrotnie, także liczę, że w końcu się uda ( każda z Nas liczy
). Są tu jakieś dziewczyny z Wrocławia?
P.S. Do IUI jestem stymulowana Clo i Ovitrelle i też przeraża mnie coraz bardziej wystający brzuch.
Selina, Nathi2468 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
on___ wrote:U nas po 1 nieudanej AID plan jest taki, że podchodzimy na tym cyklu do 2 próby. Jeśli sie nie uda to robimy drożność jajowodów, miesiąc przerwy i kolejne podejście. Dr proponowała żeby teraz zrobić drożność i kolejna inseminacja po drożności ale ostateczna decyzje nam zostawiła.
I najważniejsze, sama stwierdziła, że pierwsza inseminacja była raczej za późno zrobiona. Pęcherzyk pękł w niedziele wieczorem, inseminacja w poniedziałek o 16. Inseminacje robiła inna dr niż ta, która stwierdziła ze była za późno....
W jakiej klinice robicie IUI? Drożne jajowody to warunek konieczny do zabiegu, inaczej to nie ma sensu -
nick nieaktualnyOn ale kto Wam w ogóle robi IUI bez drożności? To strata kasy naprawdę. Jajowody trzeba sprawdzić, nawet jak są drozne, to płyn je dobrze przepłuka i IUI będzie miało po tym sens. Można zrobić to w tym samym cyklu (o ile robi się drożność za pomocą usg), no chyba że finanse Was trzymają, to podzielcie na 2 cykle. Ja osobiście nie robiłabym 2 IUI bez drożności
-
tolerancyjna wrote:Dziękuję Kochana! A jak Wy się czujecie? Jak malutka - choć już pewnie nie taka malutka
uwierz mi że ja teraz do malutkich nie należe :p brzuch już mnie wyprzedza , a mała ma już ponad 2kg :p ale czujemy się ogólnie dobrze , trochę to ciepło mnie spowalnia bo nic mi się nie chce , ale ogólnie jest okido87, tolerancyjna, Nathi2468, Selina lubią tę wiadomość
16.09.2016 I AID18.10.2016 II AID
CP
usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AIDbeta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
on___ zgadzam się z dziewczynami, że lepiej zrobić drożność najpierw. Strata kasa to jedno, ale ważniejszy powód to możliwość ciąży pozamacicznej jeśli występuje niedrożność, a taka ciąża to już poważniejsze komplikacje.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Kiara1992. wrote:Hej dziewczyny . Ściskam te którym się niestety nie udało. Trzymam kciuki za te testujace niedługo .
Ja dziś nam 12 dc i byłam na monitoringu . Mam 3 pęcherzyki , 2 po ok 14mm i 1 12,8 mm . Endo 10,2 mm.
W czwartek mam zrobić wieczorem zastrzyk i inseminacja w piątek i druga w sobotę. Mam nadzieję że urosną ładnie do tego czasu te pęcherzyki bo w czwartek jest święto I robiąc zastrzyk monitoringu nie będę miała bo zamknięte . Także mam nadzieję że Pani doktor wszystko dobrze wyliczyla , choć dziwi mnie że jak będzie tak późno zawsze miałam 14 dc A teraz inseminacja 16 i 17 dc będzie bo narazie pęcherzyki za małe. Ja mam urlop do niedzieli Także zamierzam tylko odpoczywać .
Kiara ja też zawsze miałam ovu w 14 dniu a za 4 iui dopiero 16 dc i pęcherzyk jeszcze był widoczny , a co najlepsze nie byłam wtedy niczym stymulowana , także głowa do góry ,trzymam kciuki:)16.09.2016 I AID18.10.2016 II AID
CP
usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AIDbeta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
Lolka30 wrote:Cześć wszystkim,
jakiś czas temu przeczytałam cały wątek od początku i od tamtego momentu śledzę go na bieżąco, ale dopiero dziś zdecydowałam się dołączyć. My staramy się o ciążę 2,5 roku, w tym miesiącu mieliśmy 2 IUI, w piątek mam zrobić betę (Dzień dziecka, bardzo proszę o kciuki). U nas jedynym zdiagnozowanym problemem (póki co) były obniżone parametry nasienia. Piszę były, bo przy obu IUI parametry były już w normie, biorąc pod uwagę pierwsze wyniki sprzed roku poprawiły się kilkukrotnie, także liczę, że w końcu się uda ( każda z Nas liczy
). Są tu jakieś dziewczyny z Wrocławia?
P.S. Do IUI jestem stymulowana Clo i Ovitrelle i też przeraża mnie coraz bardziej wystający brzuch.
Powodzenia! My tez mamy 2,5 roku starań za sobą, w tym niecały rok pod okiem lekarzy. Żałuję, że dopiero teraz podchodzimy do iui ale lepiej późno niz wcale -
W novum robimy inseminacje, może zle sie wyraziłem. Drożność przez usg miała robiona i jest Ok. Chodzi o ta drożność bardziej zaawansowana.... czyli nawet jeśli drożność przez usg robiona i Ok to nie ma sensu robić inseminacji? To dlaczego nikt nam o tym nie powiedział wcześniej.
-
Ojkaojka też żałuję, że dopiero w tym roku poszliśmy do kliniki. Wcześniej korzystaliśmy tylko z konsultacji u ginekologa, endokrynologa i urologa w Luxmedzie, jednak w klinice podchodzą do tematu kompleksowo noi specjalizują się w tym temacie...Ale czasu nie cofniemy, trzeba patrzeć w przyszłość i działać póki starczy sił, wiary i pieniędzy niestety
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Zdecydowalismy się z mezem na podejście do 2 IUI. Wczoraj miałan USG. Dzisiaj na jade na 2 IUI ... Po pierwszym nieudanym IUI miałam mega dola wiec teraz staram się bardziej podejść z dystansem do tego ( chociaż i tak wiem ,ze oszukuje sama siebie) ...Starania od 2016 r.,laparoskopia 15.05.17 Endometrioza I stopnia ,AMH= 0,9 ,
Hormony ok ,Jajowody drożne (w lewym wolniejszy przepływ) , Nasienie ok,
27.04.18 1 IUIlametta+ovitrel
29.05.18 2 IUIlametta+pregnyl
22.06.18 3 IUIlametta+pregnyl
Przerwa ->wakacje->zmiana lekarza -
nick nieaktualnyon___ wrote:W novum robimy inseminacje, może zle sie wyraziłem. Drożność przez usg miała robiona i jest Ok. Chodzi o ta drożność bardziej zaawansowana.... czyli nawet jeśli drożność przez usg robiona i Ok to nie ma sensu robić inseminacji? To dlaczego nikt nam o tym nie powiedział wcześniej.
Po prostu wszystkie zrozumiałyśmy, że nie miała robionego żadnego badania drożności. Sono-hsg jak najbardziej jest dobrą metodą oceny drożności jajowodów, ale jeśli lekarz chce powtórzyć badanie starą/standardową metodą, to najwyraźniej ma jakieś argumenty ku temu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 13:30
-
nick nieaktualnyOn dokładnie tak jak pisze Freya, napisałeś że będzie miała robiona drożność po 2 nie udanej IUI, skąd miałyśmy wiedzieć że było wcześniej sono hsg
Zaawansowana drożność to pewnie chodzi o selektywne hsg albo laparoskopię? To już operacja, aczkolwiek dużo może powiedzieć.
Skoro po hsg było wszystko ok, to działajcie z kolejną IUI -
Selina wrote:On dokładnie tak jak pisze Freya, napisałeś że będzie miała robiona drożność po 2 nie udanej IUI, skąd miałyśmy wiedzieć że było wcześniej sono hsg
Zaawansowana drożność to pewnie chodzi o selektywne hsg albo laparoskopię? To już operacja, aczkolwiek dużo może powiedzieć.
Skoro po hsg było wszystko ok, to działajcie z kolejną IUISelina lubi tę wiadomość
-
Grisella wrote:Aneczka, a kiedy zaczynasz cykl? Może coś się wyjaśni w pracy do tego czasu?
Ja daję sobie czas do końca tygodnia na decyzję, wizyta u gina co prawda dopiero we wtorek, ale musimy jeszcze zrobić badania na wirusy, wygasły nam stare:( właśnie, zapomniałam, że w marcu mieliśmy mieć 1 iui, ale pęcherzyk nie chciał rosnąću mnie w pracy też oczywiście nie wiedzą...
Trzymam kciuki, żebyśmy obie dobrze zdecydowały! -
Ten maj to jakas porażka ... Oby czerwiec drogie dziewczynki był dla nas najlepszym miesiącem w życiuStarania od 2016 r.,laparoskopia 15.05.17 Endometrioza I stopnia ,AMH= 0,9 ,
Hormony ok ,Jajowody drożne (w lewym wolniejszy przepływ) , Nasienie ok,
27.04.18 1 IUIlametta+ovitrel
29.05.18 2 IUIlametta+pregnyl
22.06.18 3 IUIlametta+pregnyl
Przerwa ->wakacje->zmiana lekarza -
Lolka30 ja jestem z Wrocławia
gdzie i u kogo się leczysz?
My do pierwszej IUI podchodziliśmy bez jakiegokolwiek badania drożności ale decyzja zapadła taka przez to że doszło 2 razy do ciąży tylko nie zostały utrzymane najprawdopodobniej przez zły materiał od plemnikaW czerwcu wracamy do kliniki i zobaczymy czy tym razem też nam zrobi bez drożności.
po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasyzero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
taśta my w invimedzie u dr Ż. Byliśmy najpierw w invictcie, ale po pierwszej wizycie zrezygnowaliśmy z tej kliniki.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień