X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • agutelka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jest to,że ja naprawdę uwierzyłam że to jednorazowe plamienie tydzień po IUI to było zagnieżdżenie...ja chyba też ostatni raz a później zapytam doktora co dalej?

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agutelka przykro mi.Faktycznie niedobrze nam poszło w tym miesiącu.Agutelka a która to jest Twoja inseminacja?

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Hipp Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie ustaliłam z moją że ostatni raz a w międzyczasie wpisuje się do kolejki do laparo i histero a potem w zależności od wyniku bede myślała dalej

Ambriel lubi tę wiadomość

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
    Operacja żylaków powrózka nasiennego.
    Ciągła walka z infekcjami :'(
  • agutelka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To była druga...

Ambriel lubi tę wiadomość

• Hipp Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agutelka jeszcze masz szansę bo te pierwsze mają najlepsza skuteczność. Zależy też od tego ile masz lat

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
  • kalade Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekalnia wrote:
    Wiesz co ? Jeśli nie wykluczasz IVF to ja na twoim miejscu szłabym już w IVF. Załapiecie sie do refundacji ?
    Nie wykluczam i też już myślę że to bez sensu ładować teraz 2 tys w IUI, jaka szanse powodzenia niskie. Tym bardziej, że łapiemy się na dofinansowanie. Tylko wizyta dopiero przed IVF 2 sierpnia, a 25 lipca miałam miec IUI, więc nie wiem czy odpuścić cykl czy jednak zrobić:/

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju wrote:
    Dokładnie mi tak samo lekarz powiedział do którego trafilam po tym jak mi lekarz który mnie operował zlecił od razu po laparo antyki przez trzy miesiące. Lekarz zrobił wielkie oczy i mówi ze zabrał mi tym najlepszy czas na zajście w ciążę.
    Parę miesięcy temu byłam na ogólnopolskim kongresie o endo w Warszawie . Wypowiadali się lekarze który specjalizuja się w leczeniu tej choroby. Mówili ze endo jest tak podstępną choroba ,ze wystarczy nie taki ruch 'nożem' podczas operacji i w danym miejscu umiejscawia się endo i sobie tam robi spustoszenie. Miedzy innymi wypowiadał się dr.Olek ( poczytajcie sobie o nim ) pracowal w klinice w Niemczech która typowo zajmuje sie leczeniem endometriozy ,a teraz ma swoja w poznaniu
    https://miracolo.clinic/ .
    Tak, do pół roku po laparoskopii ponoć największe szanse. Mi się udało w 4 cyklu, ale wyszło jak wyszło, a teraz IUI już chyba nie ma sensu w moim przypadku.
    A Ty kiedy miałaś laparoskopie?

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • agutelka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp wrote:
    Agutelka jeszcze masz szansę bo te pierwsze mają najlepsza skuteczność. Zależy też od tego ile masz lat
    No wlasnie mam 36 lat

• Maju Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Tak, do pół roku po laparoskopii ponoć największe szanse. Mi się udało w 4 cyklu, ale wyszło jak wyszło, a teraz IUI już chyba nie ma sensu w moim przypadku.
    A Ty kiedy miałaś laparoskopie?
    Przykro mi...
    Ja miałam laparo rok temu w połowie maja .Ah ci lekarze , jeden lepszy od drugiego :/

Starania od 2016 r.,laparoskopia 15.05.17 Endometrioza I stopnia ,AMH= 0,9 ,
    Hormony ok ,Jajowody drożne (w lewym wolniejszy przepływ) , Nasienie ok,
    27.04.18 1 IUI :( lametta+ovitrel
    29.05.18 2 IUI :( lametta+pregnyl
    22.06.18 3 IUI :( lametta+pregnyl
    Przerwa ->wakacje->zmiana lekarza
  • Maju Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Hipp przykro mi ;(

a u mnie dół jak cholera.
    Na jutro miałam wyznaczony termin porodu z Naszym synkiem.
    Ukochaną Babcie mam na intensywnej terapii.
    Na dodatek napisała do mnie znajoma żeby pochwalić się że zaszła w ciążę, nieplanowaną. I zaczęła mi radzi co mam zrobić żeby też zaciążyć.
    Nie obyło się bez naszego "ulubionego" tekstu jedzcie na wakacje i przestańcie myśleć o dziecku...
    Ja już chyba nie mam siły na to wszystko.
    Bardzo mi przykro :(
    Każdy mądry kto przez to nie przeszedł...
    Zacisnij zęby i dasz rade :*

• Maju Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agutelka wrote:
    Mi tez możecie dopisać niepowodzenie :( Beta ujemna a ja coraz bardziej brudzę...już nawet nie mam siły płakać.tym razem nie zrobię przerwy tylko działamy znowu.ehhh...ujowe to życie :(
    Sciskam Cie mocno :*
    Tylko się nie załamuj !

• Hipp Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agutelka a bierzecie pod uwagę ivf?

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja chyba jutro bede miala drugie IUI ale test owulacyjny mi nie wychodzi i zaczynam watpic :( moj pecherzyk wczoraj mial 17.5 wiec zobaczymy czy sie jutro cos wykluje eh. Odebralam tez wyniki nasienia do IUI i przed przygotowaniem do IUI plemnieki ruchliwe 50% a ruch postepowy 40%. Po przygotowaniu plemniku ruchliwe 75% a ruch postepowy 70%. Koncentracja 6.5. Nie wiem czy ok czy nie ok bo i tak sie nie udalo

Hipp lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agutelka wrote:
    To była druga...
    agutelka trzymamy kciuki za kolejną to prawda te początkowe mają dużą skuteczność jak na ten zabieg.A invitro 30%?Gdzieś słyszałam, że stosunek 2 zdrowych osób daje tylko 20% szans na poczęcie.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • agutelka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic...teraz mam mieć jakiś wlew do macicy przed IUI.natomiast o IVF troche rozmawialiśmy...w sumie największe obawy to kasa czy damy radę. Jutro siądziemy i pogadamy...dzisiaj czuję się taka pusta

• Hipp Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj taka pełna nadziei a dziś jak flak. Agutelka a jak u ciebie z amh? Bo to też od tego zależy. Mnie aktualnie nie stać na ivf i nie będzie przez kolejne dwa lata przynajmniej... Wiosna zaczęliśmy budowę domu

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Hej kochane ja chyba jutro bede miala drugie IUI ale test owulacyjny mi nie wychodzi i zaczynam watpic :( moj pecherzyk wczoraj mial 17.5 wiec zobaczymy czy sie jutro cos wykluje eh. Odebralam tez wyniki nasienia do IUI i przed przygotowaniem do IUI plemnieki ruchliwe 50% a ruch postepowy 40%. Po przygotowaniu plemniku ruchliwe 75% a ruch postepowy 70%. Koncentracja 6.5. Nie wiem czy ok czy nie ok bo i tak sie nie udalo
    MagRy wygląda to obiecująco:) Testami się nie martw.MI ani jeden test owulacyjny nie wyszedł drogi i tani komplenie nic null nawet po zaobserwowaniu owulacji na usg.Trzymam mocno kciuki.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • agutelka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp wrote:
    Ja też wczoraj taka pełna nadziei a dziś jak flak. Agutelka a jak u ciebie z amh? Bo to też od tego zależy. Mnie aktualnie nie stać na ivf i nie będzie przez kolejne dwa lata przynajmniej... Wiosna zaczęliśmy budowę domu
    No właśnie nie najlepiej z amh...brałabym kredyt ale zmieniłam dopiero pracę więc umowa na czas i kto mi da kredyt? A mój chłop ma tyle kredytu że klekajcie narody.nie wiem nawet nie chce mi się o tym myśleć. Jutro siądziemy i pogadamy.a myślałam że sie teraz uda i będę miała dla.ojca na 60 urodziny prezent w postaci wnuka a tu dupa

• Hipp Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agutelka czuje jakbyśmy na jednym wózku jechały my też mamy duży kredyt hipoteczny na dom, a specjalnie rano jechałam na betę żeby mężowi zrobić na rocznicę ślubu prezent... Koszmar

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja mam jutro 35 urodziny.A w sierpniu 10 rocznicę ślubu.Z prezentu nici a widzicie niby nie przykładamy wagi do dat.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ