Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
agutelka przykro mi.Faktycznie niedobrze nam poszło w tym miesiącu.Agutelka a która to jest Twoja inseminacja?
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ja właśnie ustaliłam z moją że ostatni raz a w międzyczasie wpisuje się do kolejki do laparo i histero a potem w zależności od wyniku bede myślała dalej
Ambriel lubi tę wiadomość
Starania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
Operacja żylaków powrózka nasiennego.
Ciągła walka z infekcjami :'( -
Agutelka jeszcze masz szansę bo te pierwsze mają najlepsza skuteczność. Zależy też od tego ile masz latStarania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
Poczekalnia wrote:Wiesz co ? Jeśli nie wykluczasz IVF to ja na twoim miejscu szłabym już w IVF. Załapiecie sie do refundacji ?
-
Maju wrote:Dokładnie mi tak samo lekarz powiedział do którego trafilam po tym jak mi lekarz który mnie operował zlecił od razu po laparo antyki przez trzy miesiące. Lekarz zrobił wielkie oczy i mówi ze zabrał mi tym najlepszy czas na zajście w ciążę.
Parę miesięcy temu byłam na ogólnopolskim kongresie o endo w Warszawie . Wypowiadali się lekarze który specjalizuja się w leczeniu tej choroby. Mówili ze endo jest tak podstępną choroba ,ze wystarczy nie taki ruch 'nożem' podczas operacji i w danym miejscu umiejscawia się endo i sobie tam robi spustoszenie. Miedzy innymi wypowiadał się dr.Olek ( poczytajcie sobie o nim ) pracowal w klinice w Niemczech która typowo zajmuje sie leczeniem endometriozy ,a teraz ma swoja w poznaniu
https://miracolo.clinic/ .
A Ty kiedy miałaś laparoskopie? -
kalade wrote:Tak, do pół roku po laparoskopii ponoć największe szanse. Mi się udało w 4 cyklu, ale wyszło jak wyszło, a teraz IUI już chyba nie ma sensu w moim przypadku.
A Ty kiedy miałaś laparoskopie?
Ja miałam laparo rok temu w połowie maja .Ah ci lekarze , jeden lepszy od drugiegoStarania od 2016 r.,laparoskopia 15.05.17 Endometrioza I stopnia ,AMH= 0,9 ,
Hormony ok ,Jajowody drożne (w lewym wolniejszy przepływ) , Nasienie ok,
27.04.18 1 IUIlametta+ovitrel
29.05.18 2 IUIlametta+pregnyl
22.06.18 3 IUIlametta+pregnyl
Przerwa ->wakacje->zmiana lekarza -
martusiawp wrote:Hipp przykro mi ;(
a u mnie dół jak cholera.
Na jutro miałam wyznaczony termin porodu z Naszym synkiem.
Ukochaną Babcie mam na intensywnej terapii.
Na dodatek napisała do mnie znajoma żeby pochwalić się że zaszła w ciążę, nieplanowaną. I zaczęła mi radzi co mam zrobić żeby też zaciążyć.
Nie obyło się bez naszego "ulubionego" tekstu jedzcie na wakacje i przestańcie myśleć o dziecku...
Ja już chyba nie mam siły na to wszystko.
Każdy mądry kto przez to nie przeszedł...
Zacisnij zęby i dasz rade :*Starania od 2016 r.,laparoskopia 15.05.17 Endometrioza I stopnia ,AMH= 0,9 ,
agutelka wrote:Mi tez możecie dopisać niepowodzenie
Beta ujemna a ja coraz bardziej brudzę...już nawet nie mam siły płakać.tym razem nie zrobię przerwy tylko działamy znowu.ehhh...ujowe to życie
Tylko się nie załamuj !Starania od 2016 r.,laparoskopia 15.05.17 Endometrioza I stopnia ,AMH= 0,9 ,
Hej kochane ja chyba jutro bede miala drugie IUI ale test owulacyjny mi nie wychodzi i zaczynam watpic
moj pecherzyk wczoraj mial 17.5 wiec zobaczymy czy sie jutro cos wykluje eh. Odebralam tez wyniki nasienia do IUI i przed przygotowaniem do IUI plemnieki ruchliwe 50% a ruch postepowy 40%. Po przygotowaniu plemniku ruchliwe 75% a ruch postepowy 70%. Koncentracja 6.5. Nie wiem czy ok czy nie ok bo i tak sie nie udalo
Hipp lubi tę wiadomość
-
agutelka wrote:To była druga...
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ja też wczoraj taka pełna nadziei a dziś jak flak. Agutelka a jak u ciebie z amh? Bo to też od tego zależy. Mnie aktualnie nie stać na ivf i nie będzie przez kolejne dwa lata przynajmniej... Wiosna zaczęliśmy budowę domuStarania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
MagdRy wrote:Hej kochane ja chyba jutro bede miala drugie IUI ale test owulacyjny mi nie wychodzi i zaczynam watpic
moj pecherzyk wczoraj mial 17.5 wiec zobaczymy czy sie jutro cos wykluje eh. Odebralam tez wyniki nasienia do IUI i przed przygotowaniem do IUI plemnieki ruchliwe 50% a ruch postepowy 40%. Po przygotowaniu plemniku ruchliwe 75% a ruch postepowy 70%. Koncentracja 6.5. Nie wiem czy ok czy nie ok bo i tak sie nie udalo
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Hipp wrote:Ja też wczoraj taka pełna nadziei a dziś jak flak. Agutelka a jak u ciebie z amh? Bo to też od tego zależy. Mnie aktualnie nie stać na ivf i nie będzie przez kolejne dwa lata przynajmniej... Wiosna zaczęliśmy budowę domu
-
Agutelka czuje jakbyśmy na jednym wózku jechały my też mamy duży kredyt hipoteczny na dom, a specjalnie rano jechałam na betę żeby mężowi zrobić na rocznicę ślubu prezent... Koszmar
Starania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
Kobietki ja mam jutro 35 urodziny.A w sierpniu 10 rocznicę ślubu.Z prezentu nici a widzicie niby nie przykładamy wagi do dat.
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV