X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • agutelka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jest to,że ja naprawdę uwierzyłam że to jednorazowe plamienie tydzień po IUI to było zagnieżdżenie...ja chyba też ostatni raz a później zapytam doktora co dalej?

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agutelka przykro mi.Faktycznie niedobrze nam poszło w tym miesiącu.Agutelka a która to jest Twoja inseminacja?

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Hipp Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie ustaliłam z moją że ostatni raz a w międzyczasie wpisuje się do kolejki do laparo i histero a potem w zależności od wyniku bede myślała dalej

Ambriel lubi tę wiadomość

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
    Operacja żylaków powrózka nasiennego.
    Ciągła walka z infekcjami :'(
  • agutelka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To była druga...

Ambriel lubi tę wiadomość

• Hipp Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agutelka jeszcze masz szansę bo te pierwsze mają najlepsza skuteczność. Zależy też od tego ile masz lat

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
  • kalade Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekalnia wrote:
    Wiesz co ? Jeśli nie wykluczasz IVF to ja na twoim miejscu szłabym już w IVF. Załapiecie sie do refundacji ?
    Nie wykluczam i też już myślę że to bez sensu ładować teraz 2 tys w IUI, jaka szanse powodzenia niskie. Tym bardziej, że łapiemy się na dofinansowanie. Tylko wizyta dopiero przed IVF 2 sierpnia, a 25 lipca miałam miec IUI, więc nie wiem czy odpuścić cykl czy jednak zrobić:/

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju wrote:
    Dokładnie mi tak samo lekarz powiedział do którego trafilam po tym jak mi lekarz który mnie operował zlecił od razu po laparo antyki przez trzy miesiące. Lekarz zrobił wielkie oczy i mówi ze zabrał mi tym najlepszy czas na zajście w ciążę.
    Parę miesięcy temu byłam na ogólnopolskim kongresie o endo w Warszawie . Wypowiadali się lekarze który specjalizuja się w leczeniu tej choroby. Mówili ze endo jest tak podstępną choroba ,ze wystarczy nie taki ruch 'nożem' podczas operacji i w danym miejscu umiejscawia się endo i sobie tam robi spustoszenie. Miedzy innymi wypowiadał się dr.Olek ( poczytajcie sobie o nim ) pracowal w klinice w Niemczech która typowo zajmuje sie leczeniem endometriozy ,a teraz ma swoja w poznaniu
    https://miracolo.clinic/ .
    Tak, do pół roku po laparoskopii ponoć największe szanse. Mi się udało w 4 cyklu, ale wyszło jak wyszło, a teraz IUI już chyba nie ma sensu w moim przypadku.
    A Ty kiedy miałaś laparoskopie?

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • agutelka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp wrote:
    Agutelka jeszcze masz szansę bo te pierwsze mają najlepsza skuteczność. Zależy też od tego ile masz lat
    No wlasnie mam 36 lat

• Maju Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Tak, do pół roku po laparoskopii ponoć największe szanse. Mi się udało w 4 cyklu, ale wyszło jak wyszło, a teraz IUI już chyba nie ma sensu w moim przypadku.
    A Ty kiedy miałaś laparoskopie?
    Przykro mi...
    Ja miałam laparo rok temu w połowie maja .Ah ci lekarze , jeden lepszy od drugiego :/

Starania od 2016 r.,laparoskopia 15.05.17 Endometrioza I stopnia ,AMH= 0,9 ,
    Hormony ok ,Jajowody drożne (w lewym wolniejszy przepływ) , Nasienie ok,
    27.04.18 1 IUI :( lametta+ovitrel
    29.05.18 2 IUI :( lametta+pregnyl
    22.06.18 3 IUI :( lametta+pregnyl
    Przerwa ->wakacje->zmiana lekarza
  • Maju Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Hipp przykro mi ;(

a u mnie dół jak cholera.
    Na jutro miałam wyznaczony termin porodu z Naszym synkiem.
    Ukochaną Babcie mam na intensywnej terapii.
    Na dodatek napisała do mnie znajoma żeby pochwalić się że zaszła w ciążę, nieplanowaną. I zaczęła mi radzi co mam zrobić żeby też zaciążyć.
    Nie obyło się bez naszego "ulubionego" tekstu jedzcie na wakacje i przestańcie myśleć o dziecku...
    Ja już chyba nie mam siły na to wszystko.
    Bardzo mi przykro :(
    Każdy mądry kto przez to nie przeszedł...
    Zacisnij zęby i dasz rade :*

• Maju Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agutelka wrote:
    Mi tez możecie dopisać niepowodzenie :( Beta ujemna a ja coraz bardziej brudzę...już nawet nie mam siły płakać.tym razem nie zrobię przerwy tylko działamy znowu.ehhh...ujowe to życie :(
    Sciskam Cie mocno :*
    Tylko się nie załamuj !

• Hipp Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agutelka a bierzecie pod uwagę ivf?

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
  • MagdRy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja chyba jutro bede miala drugie IUI ale test owulacyjny mi nie wychodzi i zaczynam watpic :( moj pecherzyk wczoraj mial 17.5 wiec zobaczymy czy sie jutro cos wykluje eh. Odebralam tez wyniki nasienia do IUI i przed przygotowaniem do IUI plemnieki ruchliwe 50% a ruch postepowy 40%. Po przygotowaniu plemniku ruchliwe 75% a ruch postepowy 70%. Koncentracja 6.5. Nie wiem czy ok czy nie ok bo i tak sie nie udalo

Hipp lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agutelka wrote:
    To była druga...
    agutelka trzymamy kciuki za kolejną to prawda te początkowe mają dużą skuteczność jak na ten zabieg.A invitro 30%?Gdzieś słyszałam, że stosunek 2 zdrowych osób daje tylko 20% szans na poczęcie.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • agutelka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic...teraz mam mieć jakiś wlew do macicy przed IUI.natomiast o IVF troche rozmawialiśmy...w sumie największe obawy to kasa czy damy radę. Jutro siądziemy i pogadamy...dzisiaj czuję się taka pusta

• Hipp Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj taka pełna nadziei a dziś jak flak. Agutelka a jak u ciebie z amh? Bo to też od tego zależy. Mnie aktualnie nie stać na ivf i nie będzie przez kolejne dwa lata przynajmniej... Wiosna zaczęliśmy budowę domu

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Hej kochane ja chyba jutro bede miala drugie IUI ale test owulacyjny mi nie wychodzi i zaczynam watpic :( moj pecherzyk wczoraj mial 17.5 wiec zobaczymy czy sie jutro cos wykluje eh. Odebralam tez wyniki nasienia do IUI i przed przygotowaniem do IUI plemnieki ruchliwe 50% a ruch postepowy 40%. Po przygotowaniu plemniku ruchliwe 75% a ruch postepowy 70%. Koncentracja 6.5. Nie wiem czy ok czy nie ok bo i tak sie nie udalo
    MagRy wygląda to obiecująco:) Testami się nie martw.MI ani jeden test owulacyjny nie wyszedł drogi i tani komplenie nic null nawet po zaobserwowaniu owulacji na usg.Trzymam mocno kciuki.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • agutelka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp wrote:
    Ja też wczoraj taka pełna nadziei a dziś jak flak. Agutelka a jak u ciebie z amh? Bo to też od tego zależy. Mnie aktualnie nie stać na ivf i nie będzie przez kolejne dwa lata przynajmniej... Wiosna zaczęliśmy budowę domu
    No właśnie nie najlepiej z amh...brałabym kredyt ale zmieniłam dopiero pracę więc umowa na czas i kto mi da kredyt? A mój chłop ma tyle kredytu że klekajcie narody.nie wiem nawet nie chce mi się o tym myśleć. Jutro siądziemy i pogadamy.a myślałam że sie teraz uda i będę miała dla.ojca na 60 urodziny prezent w postaci wnuka a tu dupa

• Hipp Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agutelka czuje jakbyśmy na jednym wózku jechały my też mamy duży kredyt hipoteczny na dom, a specjalnie rano jechałam na betę żeby mężowi zrobić na rocznicę ślubu prezent... Koszmar

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja mam jutro 35 urodziny.A w sierpniu 10 rocznicę ślubu.Z prezentu nici a widzicie niby nie przykładamy wagi do dat.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ