Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Poczekalnia wrote:Powiem wam, że prawda jest taka, że to zależy od waszego lekarza. Ja mojego ubłagałam, żeby wystarczył wynik z 26 dc. I zgodził się zaryzykować. Ale to był mój lekarz. Znał mnie bardzo dobrze- całą naszą historię on prowadził, więc wziął tą odpowiedzialność na siebie. Nie wiem jak inny do tego podejdzie. Wiem, że AMH powinno być z początku cyklu, ale u mnie udało się inaczej
Mnie każdy lekarz mówił zd przy amh dzień cyklu nie ma znaczenia, ale powtórzę badania po trzeciej iui i postaram się zrobić to w początkowych dniach... -
rebe wrote:Mnie każdy lekarz mówił zd przy amh dzień cyklu nie ma znaczenia, ale powtórzę badania po trzeciej iui i postaram się zrobić to w początkowych dniach...
Anulka.f AMH robi się z krwi.Inseminacje robi się w klinice po wielu badaniach i konultacjach.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Kobietki ja mam jutro 35 urodziny.A w sierpniu 10 rocznicę ślubu.Z prezentu nici a widzicie niby nie przykładamy wagi do dat.
Troche ucichlam bo dyzo pracy bylo, wlasnie probuje sie podlaczyc do tematu...
Wszystkim, ktorym sie nie udalo - bardzo mi przykro...lacze sie w bolach...
U mnie dzis 3 dzien cyklu, ale na wizyte sie nie umowilam. Poki co odpuszczam...Olka
Ponad 4 lata starań (w tym 2 spontaniczne)
Hashimoto
Wysoka PRL
Jajowody drożne
Słabe nasienie (morfologia od 6 do 18% w zależnosci od badania, ruch postepowy ok 25%)
I IUI - 12.2017 - nieudana
II IUI - 07.2018 - we will seeod 02.07. luteina, duphaston i aspirin cardio
-
Przed inseminacją lekarz zleci wiele badań AMH to jedno z badań kwalifikujących.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 2 września 2021, 21:31
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Olkaaaa wrote:100 lat 100 lat Ambriel! Oby jak najszybciej udalo ci sie zaciazyc, tego Ci zycze!!!
Troche ucichlam bo dyzo pracy bylo, wlasnie probuje sie podlaczyc do tematu...
Wszystkim, ktorym sie nie udalo - bardzo mi przykro...lacze sie w bolach...
U mnie dzis 3 dzien cyklu, ale na wizyte sie nie umowilam. Poki co odpuszczam...
Olkaaaa ale jesteś kochana, najlepsze życzenia.Strasznie dziękuję.U mnie też trzeci dzień, zaczęłam stymulację, podejście drugie.Wizyta 30.07.Zadzwoniłam też do swojej pani dyrektor, żeby uprzedzić bo mnie to strasznie stresowało i dobrze to przyjęli Bogu dzięki.
Poczekalnia baaaardzo mocno trzymamy kciukiOlkaaaa lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Niestety nie wiem wejdź na wątek o niskim AMH.Nie ma za co.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 2 września 2021, 21:33
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
To nie jest tak, że nie ma szans na inseminacje przy niskim AMH, ale nie ma ona wtedy większego sensu. AMH to rezerwa jajnikowa, jeśli ktoś ma b.niską to nie ma sensu inseminacja, bo każda stymulacja obniża AMH a czas jest kluczowy. Dodatkowo mając niskie AMH potrzeba często dużo większych dawek leków, bo organizm na małe może nie reagować.Najczęściej przy b.słabym wyniku lekarze od razu sugerują in vitro.
-
Mój lekarz mi mówił że przy amh poniżej 1 on proponuje 3 szybkie inseminację miesiąc po miesiącu i jeśli się nie uda to in vitro. Przy niskim amh jest poprostu mniej czasu na działanie. Znowu za wysokie amh świadczy o zespole policystycznych jajników jeśli dobrze pamiętam. Wydaje mi się że to badanie nie jest konieczne do inseminacji ale lekarze zazwyczaj je zlecają wraz z kompletem innych badań przy leczeniu niepłodności. Do inseminacji ja mialam konieczne badania zakaźne takie jak np HIV, kiła itdWiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 2 września 2021, 21:33
Ambriel lubi tę wiadomość
MedArt 12/2018
-
Najlepiej jak byś po rozmawiała z lekarzem który zajmuje się leczeniem niepłodności w twoim przypadku.Z tego co się orientuje to stymulacja trwale obniża rezerwę ze względu na zwiększoną produkcje pęcherzyków w danym stymulowanym cyklu.Twoja owulacja jest wtedy 'mocniejsza' i produkujesz zwiększoną liczbę jajeczek do uwolnienia w jednym cyklu. Niżej podaje ci linka do artykułu który rozjasni ci o co chodzi z tym badaniem .
http://m.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/hormony/badanie-amh-hormon-antymullerowski-normy-i-interpretacja_46296.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 20:22 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 2 września 2021, 21:34
Starania od 2016 r.,laparoskopia 15.05.17 Endometrioza I stopnia ,AMH= 0,9 ,
Hormony ok ,Jajowody drożne (w lewym wolniejszy przepływ) , Nasienie ok,
27.04.18 1 IUIlametta+ovitrel
29.05.18 2 IUIlametta+pregnyl
22.06.18 3 IUIlametta+pregnyl
Przerwa ->wakacje->zmiana lekarza -
Ewunia84 wrote:Ja tez mrocz...ja już miałam 4 i nic z tego ty już jesteś po pierwszej? Wlaściwie nie wiem co teraz tylko in vitro pozostaje u nas słaba morfogia plemników jakie miałaś parametry przy iui?
U męża patologicznych 98 % a tylko 2 % prawidłowych. Mąż brał profertil 3 opakowania i teraz nie wiemy na ile się poprawiło. Przy IUI podano
21 mln plemników w tym;
koncentracja 120ml na 1 ml. Ruch A -20% B-50%
Czy typ A oznacza plemniki o ruchu postępowym szybkim a typ B o wolnym ? Czy coś namieszałam?? Kto coś więcej wie proszę o podpowiedZ ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 22:41
21.11.2018 mamy serduszko ❤️
6.11.2018r beta 11841 ❤️
3.11.2018r beta 4664❤️ Cykl naturalny bez clo
15.09.18r 3 IUI bez clo
Wrzesień HSG jajowody drożne
17.08.18 2 IUI z clo
18.07.18 1 IUI
2017 sierp Laparoskopia
Lipiec2017 poronienie ciąża 10 tydz.
Endometrioza 2 stopnia
Starania od wrzesień 2016r -
Maja29 wrote:
Fragmentacja u męża jest bardzo dobra i ilość bardzo duza i lekarz stwierdził ze wyniki nie są najgorsze. Jednak naturalnie udać się coś nie może...21.11.2018 mamy serduszko ❤️
6.11.2018r beta 11841 ❤️
15.09.18r 3 IUI bez clo
17.08.18 2 IUI z clo
18.07.18 1 IUI
2017 sierp Laparoskopia
Endometrioza 2 stopnia
Ewunia84 wrote:Już wyczerpalam wszystkie możliwości chyba też miałam laparoskopie rok temu i niestety nic nie wniosła jedna ciąże biochemiczna więc mamy bardzo podobna historie tylko jestem o 5 lat starsza niestety....21.11.2018 mamy serduszko ❤️
6.11.2018r beta 11841 ❤️
15.09.18r 3 IUI bez clo
17.08.18 2 IUI z clo
18.07.18 1 IUI
2017 sierp Laparoskopia
Endometrioza 2 stopnia
Aneczka2014 wrote:A czy lepiej robić IUI na niepękniętym czy na pękniętym pęcherzyku? Czy nie ma to znaczenia?
Sam sie zastanawiam. 1IUI mialam na pekajacym, pecherzyk byl ale widac bylo tez plyn wiec zaczal pekac. Teraz mialam na peknietym. Spytalam lekarza czy nie jest za pozno a on ze nie bo jest swierzo pekniety bo endometrium jeszcze sie nie zmieniko czy cos takiego. Sama nie wiem...Ambriel lubi tę wiadomość
-
Hej ja po monitoringu . Pecherzyk ciążowy jest w dobrym miejscu ale za wcześnie żeby było coś widać . Mam nadzieję że będzie zarodek w nim . Strasznie mnie to stresuje również dlatego że musiałam szefowej powiedzieć i juz cała firma huczy . A to dopiero 5 tydz przecież . No ale musi być dobrze . Za tydzień w piątek mam kolejne usg . Więc musi być dobrze .
Ambriel, kalade, Maju, ja1986, Hipp, evkill, Poczekalnia, Lolka30, do87, SylwiaLu, Lucy2323 lubią tę wiadomość
2018- 3 inseminacje AID
05.03.2019 - urodzony synuś Wojtuś
04.04.2019- Wojtuś został aniolkiem 😭
30.09.2020- termin w klinice novum
14.10.2020- 1 AID 🥳
beta 360
13.11.2020 Mamy bijące serduszko ♡ -
Kiara1992. wrote:Hej ja po monitoringu . Pecherzyk ciążowy jest w dobrym miejscu ale za wcześnie żeby było coś widać . Mam nadzieję że będzie zarodek w nim . Strasznie mnie to stresuje również dlatego że musiałam szefowej powiedzieć i juz cała firma huczy . A to dopiero 5 tydz przecież . No ale musi być dobrze . Za tydzień w piątek mam kolejne usg . Więc musi być dobrze .
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Dziewczyny... nie wiem, co się dzieje... odstawiłam progesteron we wtorek, żeby czekać na okres, bo widziałam te torbiel... ale okres spoznia się juz 3 dni więcej... zrobiłam dzisiaj test i są 2 kreski. Czy naprawdę moglo się udać mimo tego?Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
#30 lat #hashimoto #wegemama