Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Beta 1,2 chyba już wystarczy tych iui. Nie ma to sensu w naszym przypadku.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Beta 1,2 chyba już wystarczy tych iui. Nie ma to sensu w naszym przypadku.Starania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
Operacja żylaków powrózka nasiennego.
Ciągła walka z infekcjami :'( -
Melpo wrote:Generalnie to ta znajoma nie miała żadnych problemów zdiagnozowanych. Czyli tak jak ja właściwie.
Ja nawet byłam u niego na 1 wizycie - on własnie mi robił sono-HSG , bo akurat tam termin mi podpasował.
Własnie zlecił mi identycznie to samo co tej dziewczynie, i z internetu dowiedziałam się że wszystkim właśnie zleca to samo. Ogólnie jego zalecenia to:
1) chodzenie w bawełnianej bieliźnie, unikanie spodni i rajstop, jedynie pończochy, w domu to tylko bez majtek , żeby wszystko się wietrzyło
2) mycie tylko w wodzie bez płynów zapachowych
3) spanie na brzuchu, bo on z usg widzi jak macica jest zgięta i w która stronę spimy i spanie na brzuchu ma to wyprostowac
4) nie wolno siedzieć z noga na nogę tylko z podnóżkiem, nogi zgięte 90 stopni
5) nie golić się, bo skóra się tam zaparza
6) Dieta - niskowęglowodanowa
7) codziennie ruch do mokrego podkoszulka (min godzina)
czopki - distreptza czy biostrepta - na rozpuszczenie tych zrostów w macicy które robią nam się w macicy przez te złe nawyki.
Dziwne to wszystko. Ale wisi u niego przed gabinetem mnóstwo zdjęć maluchów z podziękowaniami.
Może jak stracę wszelkie nadzieje, to znów się tam wybiorę
1 i 2 spoko, tylko to są zasady prawidłowej higieny intymnej p prostu...
6 i 7 no ruch i ograniczenie cukru są wskazane u każdego, wielkie mi odkrycie.
Reszta zaleceń to jakieś bzdury totalne. A te niby zrosty mają wszystkie jego pacjentki, bo jedzą słodycze, golą się i siedzą z nogą na nogę tak? I magiczne globulki je rozpuszczają? No szkoda że jeszcze za ich pomocą nie udrożnia "niedrożnych jajowodów", które sam zdiagnozował...
Przepraszam, nie chcę cię urazić, ale wg mnie ten człowiek żeruje na ludzkiej naiwności i ogromnej chęci posiadania dziecka, to jest straszne.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Evkill A tak mocno Ci kibicowalam
bardzo mi przykro naprawdę
2018- 3 inseminacje AID
05.03.2019 - urodzony synuś Wojtuś
04.04.2019- Wojtuś został aniolkiem 😭
30.09.2020- termin w klinice novum
14.10.2020- 1 AID 🥳
beta 360
13.11.2020 Mamy bijące serduszko ♡ -
Evkil trzymaj się i nie trać wiary
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Evril zostaniemy lada moment mamami. Zamienimy IUI na In Vitro I bedzie ok
Lucy2323 lubi tę wiadomość
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
Pojechałam od razu do mojego dr i czekam w poczekalni, 20 osób. Będę tu do wieczora. Książki nie brałam bo i tak nie mam nastroju na czytanie,vwiec tak będę siedzieć i czekać próbując opanować ta gule w gardle.
W sobotę widziałam kobietę 120 kg z 6 letnim synem, który też miał nadwage. No i jaki to ma sens? O co tu chodzi.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Kiara1992. wrote:Freja, maja29, lkbenetta bardzo mi przykro przesyłam fluidy ciążowa i trzymam kciuki za kolejny cykl.
Poczekalnia ja w tamtym roku miałam poważny wypadek rowerowy i 2 miesiące byłam na zwolnieniu dlatego teraz nawet na niego nie wsiadam . Mam nadzieję że nic Ci nie będzie i maluszek zostanie już z Tobą .
Któraś z dziewczyn pytała o inseminacje AID. Trzeba do kliniki i tak około 45 minut przyjść wcześniej żeby przygotowali nasienie bo dopóki się nie pojawisz tego nie zrobią.
Evkill jak to dupa ???? Masz już wyniki bety ????
Mam pytanie czy orientujecie się czy nagle odstawienie progesteronu w ciąży może zaszkodzić ? Lekarz kazał mi odstawić za 3 dni to będzie początek 9 tc ale boję się tak z 2 tabletek od razu do zera zejsc -
Dzień po iui zmarł mój najlepszy sąsiad. Myślałam ., Że to znak. Wiecie jedno życie się kończy a drugie zaczyna.
Człowiek to jest w stanie wbić sobie do głowy największą głupotę, byleby się tylko czegoś uczepić.moja historia
Evkill życie nie jest sprawiedliwe, to wiadomo od dawna. Niektórzy zajdą od razu, niektórzy po latach starań, niektórzy nigdy, a niektórzy zabiją swoje dziecko zanim zdąrzy się urodzić...
Może rozwiniesz myśl z grubą kobietą? Nie zasłużyła żeby być matką?
Myślę, że są gorsze rzeczy niż otyłość. -
Nie o to chodzi że nie zasłużyła, ale wiadomo, że to utrudnienia zajscie. A jej się udalo. No i uważam że bardzo krzywdzi swoje dziecko, które w tak młodym wieku ma nadwagę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 17:57
moja historia
nick nieaktualnyevkill wrote:Dzień po iui zmarł mój najlepszy sąsiad. Myślałam ., Że to znak. Wiecie jedno życie się kończy a drugie zaczyna.
Człowiek to jest w stanie wbić sobie do głowy największą głupotę, byleby się tylko czegoś uczepić.
Kochana, tak mi przykroWiem, ja też sobie tak wmawiałam... to tylko powiększyło ból porażki na końcu... Myślicie o in vitro?
-
No pewnie chłopak nie bedzie miał łatwo. Eh 6 lat temu mogła być szczupła. Nigdy nie znamy przyczyny, może to jakaś choroba metaboliczna, a może po prostu obżera się fast foodami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 18:07
-
Freyja wrote:Kochana, tak mi przykro
Wiem, ja też sobie tak wmawiałam... to tylko powiększyło ból porażki na końcu... Myślicie o in vitro?
moja historia
evkill wrote:Zobaczę co mi dziś lekarz powie. Myślę, że nie ma na co czekać. Nie zniosę już kolejnej porażki.
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Nie robiłam, jakie są wskazania?moja historia
Ja mam na skierowaniu napisane wskazanie niepłodność pierwotna. Generalnie podczas laparoskopii oglądają Ci macicę z zewnątrz i dodatkowo jajowody i jajniki, a w histeroskopii oglądają macicę od wewnątrz, sprawdzają czy nie ma jakichś polipów itd., jeśli jest taka potrzeba to od razu usuwają, mogą też pobrać wycinek do zbadania.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Susula wrote:Evkill ja też mam uzgodnione z lekarzem że przed ivf po trzeciej próbie Iui zrobimy histeroskopie żeby zobaczyć czy nie ma niespodzianek w środku.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
A u mnie w klinice histeroskopia jest wymagana o inseminacji. Jak niedrożne jajowody nie ma sensu wogóle podchodzić do iui.