X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka2014 wrote:
    Nie,nie widziałam filmiku. Będę w domu to może uda mi się go znaleźć bo w tel.ciezko. Niestety nie pamiętam jaki miałam wtedy wynik ale był lekko poza norma i biorę po pół tabletki.
    Poszukaj w wolnej chwili, ja też miałam raz wynik lekko powyżej normy, ale nigdy nic nie brałam. Tak w skrócie to ten profesor na wykładzie mówił, że leczenie lekko podwyższonej prolaktyny w przypadku, gdy kobieta ma normalnie owulację to duży błąd. Tłumaczy tam dokładniej co i jak, ale nie pamiętam dobrze więc nie będę wymyślać.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ambriel i lolka.
    Użyje maści. A te silne tablety po becie

Ambriel lubi tę wiadomość

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • Asik89 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Lucy też bym zastosowała maść, myślę że nieleczona opryszczka jest gorsza niż zastosowanie miejscowo lek.

Asik89 myślę, że możesz od razu zapisywać się na drożność, wypytaj od razu jakie badania wymagają i przygotuj sobie ich wyniki. Pewnie będziesz musiała powtórzyć wymazy po leczeniu antybiotykiem. Jak długo bierzesz już letrox? Może trzeba będzie zwiększyć dawkę, poziom TSH 2,5 jest maksymalny przy staraniach, a tak naprawdę zaleca się trzymać w ok.1.

Letrox biorę od 12 czerwca, ale badanie robiłam po 3 tyg. brania, więc obstawiam, że teraz mam jeszcze mniejszy poziom. Dostałam wczoraj wykaz co mam zrobić tj. TSH fT4, prolaktyna test MTC. Prolaktyna w marcu 29,1, w lipcu w trakcie brania Letroxa(nie wiem czy ma wpływ ) 51,8.

Lepiej po kuracji zrobić te badania czy nie ma to znaczenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 10:55

Staramy się od maja 2017 r.
    Mąż - baaardzo mała ilość ejakulatu, baaardzo mała liczba plemników - nie wiadomo czemu ... :( w planach wizyta u endo.(hipogonadyzm?)
    Ja - niedoczynność tarczycy - Letrox
    Hsg - ok
    Podwyższona prolaktyna po obciążeniu - Norprolac
    Aromek na owulkę
  • evkill Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik89 wrote:
    Wiesz miałam nadzieję, bo spoźniał mi sie okres 4 dni ... a on w tkacie badania mówi, że okres pojawi się za kilka godzin... no i dostałam w nocy :| Potem jak już coś mówił to jak do ściany... ;/ Orientujesz się albo ktoś z forum jak długo trzeba czekać na termin, jeśli chodzi o drożność? Nie wiem czy juz teraz dzwonic i sie umawiać czy dopiero jak wyniki będę mieć? Jestem w tym wszystkim tak zielona, że juz chyba bardziej nie można ...
    Zadzwoń od razu bo w artvimwdzie do Chrostowskiego jest teraz b.ciezko się dostać. Więc i tak będziesz czekać długo. Ja mam wizytę na 18 września, ale wszystko wskazuje na to, że z niej nie skorzystam. Ale na pewno jeszcze nie mogę Ci tego potwierdzić.
    Jak się dodzwonisz to napisz mi na priv na kiedy masz termin.

Dziewczyny ja się z Wami żegnam. W obecnej chwili jestem totalnie rozbita i zrezygnowana. Musze odpocząć od tematu. Życzę Wam, żeby iui było Wasza ostatnia droga do macierzyństwa. Dzięki dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 10:59

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Asik89 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Zadzwoń od razu bo w artvimwdzie do Chrostowskiego jest teraz b.ciezko się dostać. Więc i tak będziesz czekać długo. Ja mam wizytę na 18 września, ale wszystko wskazuje na to, że z niej nie skorzystam. Ale na pewno jeszcze nie mogę Ci tego potwierdzić.

Dziewczyny ja się z Wami żegnam. W obecnej chwili jestem totalnie rozbita i zrezygnowana. Musze odpocząć od tematu. Życzę Wam, żeby iui było Wasza ostatnia droga do macierzyństwa. Dzięki dziewczyny.

Dzięki wielkie :) w poniedziałek zadzwonię i dam znać.
    Trzymaj się!

Mąż - baaardzo mała ilość ejakulatu, baaardzo mała liczba plemników - nie wiadomo czemu ... :( w planach wizyta u endo.(hipogonadyzm?)
    Hsg - ok
    Aromek na owulkę
  • rebe Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 07:37

mhsvl6d8myv1scse.png
    starania od 2014, PGD NGS: ❄️❄️❄️ Crio 02.19 i 04.19 nieudane, crio 06.19: 14 dpt beta 1613, 16 dpt beta 3391, 19 dpt 7172, 7t4d mamy ❤️
  • Lenaa86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik89 wrote:
    Dzięki wielkie :) w poniedziałek zadzwonię i dam znać.
    Trzymaj się!
    Artvimed jest nieczynny do 30.08 z powodu urlopów

35 l.
    Starania od 2017 r.
    Styczeń 2019 - histero
    Luty 2019 - cb 😔
    2 x IUI 👎
    1 IVF - 2 blastki, beta 0
    2 IVF - 0 blastek
    3 IVF - 2 blastki, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 🥰
  • Asik89 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa86 wrote:
    Artvimed jest nieczynny do 30.08 z powodu urlopów

No to cudownie... :/

Hsg - ok
    Aromek na owulkę
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:

Evkill zrób co trzeba żeby odzyskać wiarę i siły do boju. My tu będziemy czekać na dobre wieści od Ciebie. Trzymamy kciuki Kochana. Będzie mi Ciebie brakowało.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • Aneczka2014 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Poszukaj w wolnej chwili, ja też miałam raz wynik lekko powyżej normy, ale nigdy nic nie brałam. Tak w skrócie to ten profesor na wykładzie mówił, że leczenie lekko podwyższonej prolaktyny w przypadku, gdy kobieta ma normalnie owulację to duży błąd. Tłumaczy tam dokładniej co i jak, ale nie pamiętam dobrze więc nie będę wymyślać.
    Ja miałam kilka razy badane a później endokrynolog zlecił badanie po tabletce po godzinie ale nie pamiętam nazwy i też wyszło źle. Dzięki za info poszukam filmiku

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik89 wrote:
    Letrox biorę od 12 czerwca, ale badanie robiłam po 3 tyg. brania, więc obstawiam, że teraz mam jeszcze mniejszy poziom. Dostałam wczoraj wykaz co mam zrobić tj. TSH fT4, prolaktyna test MTC. Prolaktyna w marcu 29,1, w lipcu w trakcie brania Letroxa(nie wiem czy ma wpływ ) 51,8.

Lepiej po kuracji zrobić te badania czy nie ma to znaczenia?
    Jeśli masz na myśli kurację antybiotykiem to wydaje mi się, że na te wyniki nie będzie miała ona wpływu. A jeśli chodzi ci o kurację letroxem to obawiam się, że może się ona nigdy nie skończyć. To jest lek, który raczej trzeba przyjmować do końca życia, jeśli masz problem z tarczycą. Jeśli badanie robiłaś po 3 tyg to rzeczywiście teraz może już być niższy poziom. Myślę, że teraz jest dobry moment na zrobienie badań tarczycowych bo po takim czasie już będzie wiadomo czy dawka jest wystarczająca.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka2014 wrote:
    Ja miałam kilka razy badane a później endokrynolog zlecił badanie po tabletce po godzinie ale nie pamiętam nazwy i też wyszło źle. Dzięki za info poszukam filmiku
    To miałaś badanie po metoklopramidzie. Podobno już się w ogóle odchodzi od tego badania.

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    Kasiu brak objawów nie przekreśla ciąży, wiele dziewczyn nie czuło się "ciążowo" a beta wychodziła pozytywna. Kiedy testujesz?
    We wtorek planuje 12 dzien po iui dr sugerowal poczekac do czw ale najwyzej pohde drugi raz

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • Asik89 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Jeśli masz na myśli kurację antybiotykiem to wydaje mi się, że na te wyniki nie będzie miała ona wpływu. A jeśli chodzi ci o kurację letroxem to obawiam się, że może się ona nigdy nie skończyć. To jest lek, który raczej trzeba przyjmować do końca życia, jeśli masz problem z tarczycą. Jeśli badanie robiłaś po 3 tyg to rzeczywiście teraz może już być niższy poziom. Myślę, że teraz jest dobry moment na zrobienie badań tarczycowych bo po takim czasie już będzie wiadomo czy dawka jest wystarczająca.

Mam na myśli antybiotyk na ureaplasmę ... Biorę Unidox 2x1 przez 10 dni. Zastanawiam się czy iść teraz, bo własnie jestem w 1dc czy dopiero przy kolejnym.

Hsg - ok
    Aromek na owulkę
  • Xkali Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susula wrote:
    Lolka30 wielkie gratulacje! A swoją drogą to bardzo częste że udaje się od razu po ciąży biochemicznej, tak jakby coś zaskoczyło i organizm jest nastawiony na ciążę, tak mi się przynajmniej wydaje :-)

Kurcze to daje tez nadzieje na moj sukces :) w końcu w niedzielę będe miała iui po biochemicznej ciąży.

Hipp lubi tę wiadomość

———————————
    Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
    niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
    IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer :) !!! 9 x ❄️
    IUI:
    kwiecień 2017 1 UIU :( maj 2017 2 IUI :(
    Czerwiec 2017 3 IUI :( Lipiec 2017 4 UIU :(
    Sierpień 2017 5 IUI Nicola
    Czerwiec 2018 1 uiu :( Lipiec 2018 2 iui CB
    Sierpień 2018 3 IUI :( Wrzesień 2018 4 IUI :(
    Listopad 2018 5 IUI :( Grudzień 2018 6 IUI :(
  • Xkali Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:

Mój lekarz też tak mówi ! A na dodatek pisalam juz tutaj raz, ale napisze jeszcze raz Bromergon jest bardzo bardzo nie zdrowym lekkiem. W Holandii przepisywanym przy hiperprolaktynie czyli bardzo wysokich jej wynikach oraz w zachowaniu laktacji. Natomiast przy chamowaniu laktacji lekarze odradzaja ten lek i mowia, ze jednak lepiej sie przemeczyc. Bo skutki uboczne moga byc bardzo nieprzyjemne i dlugofalowe.

———————————
    IUI:
  • Lenaa86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik89 wrote:
    Lenaa86 a miałas robioną drozność? do jkaiego lekarza idziesz na inseminację? i jakie badania musiałaś wykonać?
    Za 2 tyg będę miała robiona drożność w klinice która współpracuje z artvimed-em. Jeśli ona wyjdzie ok to przystąpimy do 1 inseminacji w artvimed, ale szczerze mówiac nie wiem jeszcze u którego lekarza. Z badań jakie robiłam to wymazy, podstawowe hormony i amh (plus mąż cały pakiet badań nasienia). Z tym amh mam zgryza bo przed chwilą przyszedł mi wynik: 2,59....szału nie ma :-(

35 l.
    Starania od 2017 r.
    Styczeń 2019 - histero
    Luty 2019 - cb 😔
    2 x IUI 👎
    2 IVF - 0 blastek
    3 IVF - 2 blastki, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 🥰
  • Xkali Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:

Evkill trzymam bardzo za Ciebie kciuki! Mam nadzieję, że niedlugo znajdziesz w sobie dalsza sile do walki. Dziekuje za duzo milych slow, ktore uslyszalam od Viebie. Trzymaj sie !!!! A jakbys potrzebowala to zawsze tutaj jestesmy.

———————————
    IUI:
  • Asik89 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa86 wrote:
    Za 2 tyg będę miała robiona drożność w klinice która współpracuje z artvimed-em. Jeśli ona wyjdzie ok to przystąpimy do 1 inseminacji w artvimed, ale szczerze mówiac nie wiem jeszcze u którego lekarza. Z badań jakie robiłam to wymazy, podstawowe hormony i amh (plus mąż cały pakiet badań nasienia). Z tym amh mam zgryza bo przed chwilą przyszedł mi wynik: 2,59....szału nie ma :-(

A jaką metodą będziesz mieć robioną drożność? Mi lekarz przedstawił 3 opcje, USG Sono, HSG coś tam, i laparoskopię. Jak mu powiedziałam, że wolałabym SONO to powiedział, że może się okazać, że to będzie za mało i trzeba bedzie zrobić np laparoskopię ? hmm i bądz tu mądry. Wymazy miałam zrobione, wszystko ok oprocz ureaplasmy, więc do powtórki po leczeniu, hormony zrobione (tsh i prolaktyna bedzie jeszcze raz), o amh nawet nie słyszałam, a mąż zrobił badanie nasienia, nawet jakies genetyczne.

Hsg - ok
    Aromek na owulkę
  • Lenaa86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik89 wrote:
    A jaką metodą będziesz mieć robioną drożność? Mi lekarz przedstawił 3 opcje, USG Sono, HSG coś tam, i laparoskopię. Jak mu powiedziałam, że wolałabym SONO to powiedział, że może się okazać, że to będzie za mało i trzeba bedzie zrobić np laparoskopię ? hmm i bądz tu mądry. Wymazy miałam zrobione, wszystko ok oprocz ureaplasmy, więc do powtórki po leczeniu, hormony zrobione (tsh i prolaktyna bedzie jeszcze raz), o amh nawet nie słyszałam, a mąż zrobił badanie nasienia, nawet jakies genetyczne.
    Będę miała robione prawdopodobnie jakąś metoda HyCoSy, gdzie kontrastem jest pianka, nie sól fizjologiczna. Amh to ocena rezerwy jajnikowej, jest to wazne badanie jeśli chodzi o stymulacje.

35 l.
    Starania od 2017 r.
    Styczeń 2019 - histero
    Luty 2019 - cb 😔
    2 x IUI 👎
    2 IVF - 0 blastek
    3 IVF - 2 blastki, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 🥰
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ