X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Hipp Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loka gratulacje !!! W końcu przełamany ciąg negatywnych bet bo już jestem cała w starciu !!! :-*:-*:-* mało tego to jedziemy na parę dni do rodziny męża i nie wiem czy będę miała gdzie betę zrobić a jak nie to dopiero w czwartek ty chyba zawl będę miała do tego czasu

Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
    Operacja żylaków powrózka nasiennego.
    Ciągła walka z infekcjami :'(
  • Aneczka2014 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Aneczka, ale dlaczego u Was nie miałoby to sensu? U Was jest jakiś konkretny problem? Przypomnij proszę. A samą inseminację robił m dr L. w zastępstwie bo to była sobota ;).
    No właśnie u nas nie ma żadnego problemu.... Biorę tylko bromergon na prolaktyne i jest ok.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka2014 wrote:
    No właśnie u nas nie ma żadnego problemu.... Biorę tylko bromergon na prolaktyne i jest ok.
    A mocno miałaś podwyższoną prolaktyne? Oglądałaś ten filmik z wykładu profesora, który był tu wrzucany jakiś czas temu o błędach w leczeniu niepłodności? Tam był chyba ten temat poruszany.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis 9 dni po iui, I chyba dopada mnie depresja jakas od rana mi sie plakac chce, w dodatku zadnych ale to zadnych objawow ktore wywolywaly by chociaz cien nadzieji nie mam:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 09:22

Ambriel lubi tę wiadomość

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • Susula Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wielkie gratulacje! A swoją drogą to bardzo częste że udaje się od razu po ciąży biochemicznej, tak jakby coś zaskoczyło i organizm jest nastawiony na ciążę, tak mi się przynajmniej wydaje :-)

Lolka30, Xkali lubią tę wiadomość

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Ja dzis 9 dni po iui, I chyba dopada mnie depresja jakas od rana mi sie plakac chce, w dodatku zadnych ale to zadnych objawow ktore wywolywaly by chociaz cien nadzieji nie mam:(
    Kasiu brak objawów nie przekreśla ciąży, wiele dziewczyn nie czuło się "ciążowo" a beta wychodziła pozytywna. Kiedy testujesz?

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Asik89 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Jestem załamana, płakać mi się chce, jeszcze dobrze nie zaczeliśmy a ja już bym się poddała.. Pisałam tutaj w czerwcu, ale może napiszę jeszcze raz... Od ponad roku staramy się z mężem o dziecko. Gdy po 8-9 miesięcy prób nie udawało się, postanowiliśmy zbadać nasienie. No i się zaczęło. Bardzo mała ilość nasienia, przez co wszystkie parametry automatycznie gorsze. Nie działają żadne suplementy, były wizyty u urologa, androloga, wykonywane usg jąder. Nadal nie wiadomo czym jest spowodowana mała ilość. Prawdopodobnie problem tkwi gdzie indziej, a mianowicie w przysadce mózgowej. A co u mnie? Zawsze wydawało mi się, że u mnie jest wszystko ok. Okres regularny, owulację wyczuwałam (tak mi się przynajmniej wydawało), cytologie i usg zawsze prawidłowe. W trakcie, gdy mąż jezdził po lekarzach, ja postanowiałam zbadać hormony. Wszystko w normie. Androlog zasugerował inseminację. Polecił mi ginekologa (swojego kolegę z tej samej kliniki). Miałam pobrany wymaz zwiazany z obecnoscią bakterii. Dostałam Letrox na zbicie TSH( by zajść w ciążę trzbea miec góra 2,5 a ja miałam 3,8 ). Kazał zrobić drożność. Wyniki z wymazu wykazały mi uraplasmę, tsh po letroxie zmniejszylo się do 3 ( nadal biorę). Wczoraj poszłam na konsultację do ginekologa w swoim mieście. Dostałam antybiotyk na bakterię (mąż też). Potwierdził, że z takimi wynikami męża nie ma innej opcji tylko inseminacja. Do wykonania drożności polecił mi doktora z kliniki Artvimed w Krakowie, gdzie miałabym wykonaną też inseminację. I teraz pytanie... czy muszę iść na konsulatację do tego lekarza czy mogę od razu umówić się na drożność? Na wczorajszej wizycie byłam strasznie rozkojarzona, zestresowana, że większość co lekarz mówił po prostu nie zakodowałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 10:04

Staramy się od maja 2017 r.
    Mąż - baaardzo mała ilość ejakulatu, baaardzo mała liczba plemników - nie wiadomo czemu ... :( w planach wizyta u endo.(hipogonadyzm?)
    Ja - niedoczynność tarczycy - Letrox
    Hsg - ok
    Podwyższona prolaktyna po obciążeniu - Norprolac
    Aromek na owulkę
  • Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie. Mam dziś 26 dc i opryszczkę! Ehh
    Wprawdzie nie na pochwie lecz blisko bo na poczatku pośladka. Mam w domy haskovir masc i tabl. Wiem że w ciąży nie mozna tego brać no ale teoretycznie nie jestem w ciąży i nie wiem. Testuje we wtorek.
    Myslicie że choć maść mogę użyć?

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323 możesz użyć maści spokojnie.Potem jak beta będzie negatywna to bombarduj tabletkami.

Lucy2323 lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik 89 umów się na drożność być może przed i tak zlecą konsultację i nowe wymazy żeby infekcja nie przeszła dalej np przez podanie kontrastu.Trzymam za was kciuki.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Lenaa86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik89 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jestem załamana, płakać mi się chce, jeszcze dobrze nie zaczeliśmy a ja już bym się poddała.. Pisałam tutaj w czerwcu, ale może napiszę jeszcze raz... Od ponad roku staramy się z mężem o dziecko. Gdy po 8-9 miesięcy prób nie udawało się, postanowiliśmy zbadać nasienie. No i się zaczęło. Bardzo mała ilość nasienia, przez co wszystkie parametry automatycznie gorsze. Nie działają żadne suplementy, były wizyty u urologa, androloga, wykonywane usg jąder. Nadal nie wiadomo czym jest spowodowana mała ilość. Prawdopodobnie problem tkwi gdzie indziej, a mianowicie w przysadce mózgowej. A co u mnie? Zawsze wydawało mi się, że u mnie jest wszystko ok. Okres regularny, owulację wyczuwałam (tak mi się przynajmniej wydawało), cytologie i usg zawsze prawidłowe. W trakcie, gdy mąż jezdził po lekarzach, ja postanowiałam zbadać hormony. Wszystko w normie. Androlog zasugerował inseminację. Polecił mi ginekologa (swojego kolegę z tej samej kliniki). Miałam pobrany wymaz zwiazany z obecnoscią bakterii. Dostałam Letrox na zbicie TSH( by zajść w ciążę trzbea miec góra 2,5 a ja miałam 3,8 ). Kazał zrobić drożność. Wyniki z wymazu wykazały mi uraplasmę, tsh po letroxie zmniejszylo się do 3 ( nadal biorę). Wczoraj poszłam na konsultację do ginekologa w swoim mieście. Dostałam antybiotyk na bakterię (mąż też). Potwierdził, że z takimi wynikami męża nie ma innej opcji tylko inseminacja. Do wykonania drożności polecił mi doktora z kliniki Artvimed w Krakowie, gdzie miałabym wykonaną też inseminację. I teraz pytanie... czy muszę iść na konsulatację do tego lekarza czy mogę od razu umówić się na drożność? Na wczorajszej wizycie byłam strasznie rozkojarzona, zestresowana, że większość co lekarz mówił po prostu nie zakodowałam :(
    Myślę, że możesz umówić się od razu na drożność. Też mnie czeka w najbliższym czasie 1 inseminacja w tej klinice.

35 l.
    Starania od 2017 r.
    Styczeń 2019 - histero
    Luty 2019 - cb 😔
    2 x IUI 👎
    1 IVF - 2 blastki, beta 0
    2 IVF - 0 blastek
    3 IVF - 2 blastki, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 🥰
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Taka huśtawka nastrojów to też objaw ;). A tak naprawdę to my doszukujemy się na naprawdę bardzo wczesnym etapie objawów, oczywiście czasem jakieś się pojawiają, ale tak naprawdę to częściej się nie pojawiają tylko dziewczyn, które zachodzą w ciąże i nawet o tym nie wiedzą nie ma na tym forum! Objawy wywołują hormony, które tak naprawdę na tym etapie dopiero startują. Wiadomo że lepiej COŚ czuć, ale jak nic nie czujesz to wcale nie świadczy o tym że się nie udało! Dopiero co Xkali pisała, że u niej po udanym IUI nie było żadnych objawów. Głowa do góry!

Kasiak621, Xkali, Xkali lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susula wrote:
    Lolka30 wielkie gratulacje! A swoją drogą to bardzo częste że udaje się od razu po ciąży biochemicznej, tak jakby coś zaskoczyło i organizm jest nastawiony na ciążę, tak mi się przynajmniej wydaje :-)
    Tak czytałam, że to się często zdarza, dlatego uparłam się na TEN cykl i koniec!

Xkali, Susula lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • Asik89 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wiem wiem, że musze zrobić wymaz. Ginekolog też chce zrobić monitoring owulacji. Ale tak jak wspomniałam, mało co zapamietałam z wizyty i nawet nie wiem czy mam isc do niego na ten wymaz czy gdziekolwiek? i na ten monitoring jak już bede mieć wyniki czy mogę isc na wymaz i monitoring w tym samym czasie? Masakra, powinnam była nagrywać wszystko to co do mnie mówi hehe

Ambriel lubi tę wiadomość

Mąż - baaardzo mała ilość ejakulatu, baaardzo mała liczba plemników - nie wiadomo czemu ... :( w planach wizyta u endo.(hipogonadyzm?)
    Hsg - ok
    Aromek na owulkę
  • Ambriel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Kasiak621 tymi objawami się nie martw część ma jak na okres część kompletnie nic część ma nietypowe.Myśl że zrobiłaś wszystko co mogłaś i przez to zwiększyłaś swoje szanse reszta to czynnik Boski a i tu mamy wstawienniczkę Św Ritę tak?
    Jeśli coś nie zależy od nas to nie możemy sobie dokładać.Wysyłam Ci siły.

Kasiak621 lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Aneczka2014 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    A mocno miałaś podwyższoną prolaktyne? Oglądałaś ten filmik z wykładu profesora, który był tu wrzucany jakiś czas temu o błędach w leczeniu niepłodności? Tam był chyba ten temat poruszany.
    Nie,nie widziałam filmiku. Będę w domu to może uda mi się go znaleźć bo w tel.ciezko. Niestety nie pamiętam jaki miałam wtedy wynik ale był lekko poza norma i biorę po pół tabletki.

• Asik89 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa86 a miałas robioną drozność? do jkaiego lekarza idziesz na inseminację? i jakie badania musiałaś wykonać?

Xkali lubi tę wiadomość

Hsg - ok
    Aromek na owulkę
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik89 wrote:
    Ambriel wiem wiem, że musze zrobić wymaz. Ginekolog też chce zrobić monitoring owulacji. Ale tak jak wspomniałam, mało co zapamietałam z wizyty i nawet nie wiem czy mam isc do niego na ten wymaz czy gdziekolwiek? i na ten monitoring jak już bede mieć wyniki czy mogę isc na wymaz i monitoring w tym samym czasie? Masakra, powinnam była nagrywać wszystko to co do mnie mówi hehe
    Asik89 zrób wymaz w laboratorium i idź na wizytę z wynikiem.On musi być też ważny na zabieg ale jeśli w tym wstępnym coś wyjdzie to migą podleczyć przed drożnością.Też zawsze jestem u lekarza strasznie zestresowana i połowy nie pamiętam.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy też bym zastosowała maść, myślę że nieleczona opryszczka jest gorsza niż zastosowanie miejscowo lek.

Asik89 myślę, że możesz od razu zapisywać się na drożność, wypytaj od razu jakie badania wymagają i przygotuj sobie ich wyniki. Pewnie będziesz musiała powtórzyć wymazy po leczeniu antybiotykiem. Jak długo bierzesz już letrox? Może trzeba będzie zwiększyć dawkę, poziom TSH 2,5 jest maksymalny przy staraniach, a tak naprawdę zaleca się trzymać w ok.1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 10:47

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • Asik89 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Asik89 zrób wymaz w laboratorium i idź na wizytę z wynikiem.On musi być też ważny na zabieg ale jeśli w tym wstępnym coś wyjdzie to migą podleczyć przed drożnością.Też zawsze jestem u lekarza strasznie zestresowana i połowy nie pamiętam.

Wiesz miałam nadzieję, bo spoźniał mi sie okres 4 dni ... a on w tkacie badania mówi, że okres pojawi się za kilka godzin... no i dostałam w nocy :| Potem jak już coś mówił to jak do ściany... ;/ Orientujesz się albo ktoś z forum jak długo trzeba czekać na termin, jeśli chodzi o drożność? Nie wiem czy juz teraz dzwonic i sie umawiać czy dopiero jak wyniki będę mieć? Jestem w tym wszystkim tak zielona, że juz chyba bardziej nie można ...

Hsg - ok
    Aromek na owulkę
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ