Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Loka gratulacje !!! W końcu przełamany ciąg negatywnych bet bo już jestem cała w starciu !!! :-*:-*:-* mało tego to jedziemy na parę dni do rodziny męża i nie wiem czy będę miała gdzie betę zrobić a jak nie to dopiero w czwartek ty chyba zawl będę miała do tego czasu
Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
Operacja żylaków powrózka nasiennego.
Ciągła walka z infekcjami :'( -
Lolka30 wrote:Aneczka, ale dlaczego u Was nie miałoby to sensu? U Was jest jakiś konkretny problem? Przypomnij proszę. A samą inseminację robił m dr L. w zastępstwie bo to była sobota
.
-
Aneczka2014 wrote:No właśnie u nas nie ma żadnego problemu.... Biorę tylko bromergon na prolaktyne i jest ok.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Ja dzis 9 dni po iui, I chyba dopada mnie depresja jakas od rana mi sie plakac chce, w dodatku zadnych ale to zadnych objawow ktore wywolywaly by chociaz cien nadzieji nie mam:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 09:22
Ambriel lubi tę wiadomość
Lipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Lolka30 wielkie gratulacje! A swoją drogą to bardzo częste że udaje się od razu po ciąży biochemicznej, tak jakby coś zaskoczyło i organizm jest nastawiony na ciążę, tak mi się przynajmniej wydaje
Lolka30, Xkali lubią tę wiadomość
MedArt 12/2018
-
Kasiak621 wrote:Ja dzis 9 dni po iui, I chyba dopada mnie depresja jakas od rana mi sie plakac chce, w dodatku zadnych ale to zadnych objawow ktore wywolywaly by chociaz cien nadzieji nie mam:(Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Hej dziewczyny
Jestem załamana, płakać mi się chce, jeszcze dobrze nie zaczeliśmy a ja już bym się poddała.. Pisałam tutaj w czerwcu, ale może napiszę jeszcze raz... Od ponad roku staramy się z mężem o dziecko. Gdy po 8-9 miesięcy prób nie udawało się, postanowiliśmy zbadać nasienie. No i się zaczęło. Bardzo mała ilość nasienia, przez co wszystkie parametry automatycznie gorsze. Nie działają żadne suplementy, były wizyty u urologa, androloga, wykonywane usg jąder. Nadal nie wiadomo czym jest spowodowana mała ilość. Prawdopodobnie problem tkwi gdzie indziej, a mianowicie w przysadce mózgowej. A co u mnie? Zawsze wydawało mi się, że u mnie jest wszystko ok. Okres regularny, owulację wyczuwałam (tak mi się przynajmniej wydawało), cytologie i usg zawsze prawidłowe. W trakcie, gdy mąż jezdził po lekarzach, ja postanowiałam zbadać hormony. Wszystko w normie. Androlog zasugerował inseminację. Polecił mi ginekologa (swojego kolegę z tej samej kliniki). Miałam pobrany wymaz zwiazany z obecnoscią bakterii. Dostałam Letrox na zbicie TSH( by zajść w ciążę trzbea miec góra 2,5 a ja miałam 3,8 ). Kazał zrobić drożność. Wyniki z wymazu wykazały mi uraplasmę, tsh po letroxie zmniejszylo się do 3 ( nadal biorę). Wczoraj poszłam na konsultację do ginekologa w swoim mieście. Dostałam antybiotyk na bakterię (mąż też). Potwierdził, że z takimi wynikami męża nie ma innej opcji tylko inseminacja. Do wykonania drożności polecił mi doktora z kliniki Artvimed w Krakowie, gdzie miałabym wykonaną też inseminację. I teraz pytanie... czy muszę iść na konsulatację do tego lekarza czy mogę od razu umówić się na drożność? Na wczorajszej wizycie byłam strasznie rozkojarzona, zestresowana, że większość co lekarz mówił po prostu nie zakodowałamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 10:04
Staramy się od maja 2017 r.
Mąż - baaardzo mała ilość ejakulatu, baaardzo mała liczba plemników - nie wiadomo czemu ...w planach wizyta u endo.(hipogonadyzm?)
Ja - niedoczynność tarczycy - Letrox
Hsg - ok
Podwyższona prolaktyna po obciążeniu - Norprolac
Aromek na owulkę -
Dziewczyny doradzcie. Mam dziś 26 dc i opryszczkę! Ehh
Wprawdzie nie na pochwie lecz blisko bo na poczatku pośladka. Mam w domy haskovir masc i tabl. Wiem że w ciąży nie mozna tego brać no ale teoretycznie nie jestem w ciąży i nie wiem. Testuje we wtorek.
Myslicie że choć maść mogę użyć?
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Lucy2323 możesz użyć maści spokojnie.Potem jak beta będzie negatywna to bombarduj tabletkami.
Lucy2323 lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Asik 89 umów się na drożność być może przed i tak zlecą konsultację i nowe wymazy żeby infekcja nie przeszła dalej np przez podanie kontrastu.Trzymam za was kciuki.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Asik89 wrote:Hej dziewczyny
Jestem załamana, płakać mi się chce, jeszcze dobrze nie zaczeliśmy a ja już bym się poddała.. Pisałam tutaj w czerwcu, ale może napiszę jeszcze raz... Od ponad roku staramy się z mężem o dziecko. Gdy po 8-9 miesięcy prób nie udawało się, postanowiliśmy zbadać nasienie. No i się zaczęło. Bardzo mała ilość nasienia, przez co wszystkie parametry automatycznie gorsze. Nie działają żadne suplementy, były wizyty u urologa, androloga, wykonywane usg jąder. Nadal nie wiadomo czym jest spowodowana mała ilość. Prawdopodobnie problem tkwi gdzie indziej, a mianowicie w przysadce mózgowej. A co u mnie? Zawsze wydawało mi się, że u mnie jest wszystko ok. Okres regularny, owulację wyczuwałam (tak mi się przynajmniej wydawało), cytologie i usg zawsze prawidłowe. W trakcie, gdy mąż jezdził po lekarzach, ja postanowiałam zbadać hormony. Wszystko w normie. Androlog zasugerował inseminację. Polecił mi ginekologa (swojego kolegę z tej samej kliniki). Miałam pobrany wymaz zwiazany z obecnoscią bakterii. Dostałam Letrox na zbicie TSH( by zajść w ciążę trzbea miec góra 2,5 a ja miałam 3,8 ). Kazał zrobić drożność. Wyniki z wymazu wykazały mi uraplasmę, tsh po letroxie zmniejszylo się do 3 ( nadal biorę). Wczoraj poszłam na konsultację do ginekologa w swoim mieście. Dostałam antybiotyk na bakterię (mąż też). Potwierdził, że z takimi wynikami męża nie ma innej opcji tylko inseminacja. Do wykonania drożności polecił mi doktora z kliniki Artvimed w Krakowie, gdzie miałabym wykonaną też inseminację. I teraz pytanie... czy muszę iść na konsulatację do tego lekarza czy mogę od razu umówić się na drożność? Na wczorajszej wizycie byłam strasznie rozkojarzona, zestresowana, że większość co lekarz mówił po prostu nie zakodowałam35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
Kasiak621 wrote:Ja dzis 9 dni po iui, I chyba dopada mnie depresja jakas od rana mi sie plakac chce, w dodatku zadnych ale to zadnych objawow ktore wywolywaly by chociaz cien nadzieji nie mam:(
. A tak naprawdę to my doszukujemy się na naprawdę bardzo wczesnym etapie objawów, oczywiście czasem jakieś się pojawiają, ale tak naprawdę to częściej się nie pojawiają tylko dziewczyn, które zachodzą w ciąże i nawet o tym nie wiedzą nie ma na tym forum! Objawy wywołują hormony, które tak naprawdę na tym etapie dopiero startują. Wiadomo że lepiej COŚ czuć, ale jak nic nie czujesz to wcale nie świadczy o tym że się nie udało! Dopiero co Xkali pisała, że u niej po udanym IUI nie było żadnych objawów. Głowa do góry!
Kasiak621, Xkali, Xkali lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Susula wrote:Lolka30 wielkie gratulacje! A swoją drogą to bardzo częste że udaje się od razu po ciąży biochemicznej, tak jakby coś zaskoczyło i organizm jest nastawiony na ciążę, tak mi się przynajmniej wydaje
Xkali, Susula lubią tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Ambriel wiem wiem, że musze zrobić wymaz. Ginekolog też chce zrobić monitoring owulacji. Ale tak jak wspomniałam, mało co zapamietałam z wizyty i nawet nie wiem czy mam isc do niego na ten wymaz czy gdziekolwiek? i na ten monitoring jak już bede mieć wyniki czy mogę isc na wymaz i monitoring w tym samym czasie? Masakra, powinnam była nagrywać wszystko to co do mnie mówi hehe
Ambriel lubi tę wiadomość
Mąż - baaardzo mała ilość ejakulatu, baaardzo mała liczba plemników - nie wiadomo czemu ...w planach wizyta u endo.(hipogonadyzm?)
Hsg - ok
Aromek na owulkę -
Kasiak621 wrote:Ja dzis 9 dni po iui, I chyba dopada mnie depresja jakas od rana mi sie plakac chce, w dodatku zadnych ale to zadnych objawow ktore wywolywaly by chociaz cien nadzieji nie mam:(
Jeśli coś nie zależy od nas to nie możemy sobie dokładać.Wysyłam Ci siły.Kasiak621 lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Lolka30 wrote:A mocno miałaś podwyższoną prolaktyne? Oglądałaś ten filmik z wykładu profesora, który był tu wrzucany jakiś czas temu o błędach w leczeniu niepłodności? Tam był chyba ten temat poruszany.
-
Lenaa86 a miałas robioną drozność? do jkaiego lekarza idziesz na inseminację? i jakie badania musiałaś wykonać?
Xkali lubi tę wiadomość
Hsg - ok
Aromek na owulkę -
Asik89 wrote:Ambriel wiem wiem, że musze zrobić wymaz. Ginekolog też chce zrobić monitoring owulacji. Ale tak jak wspomniałam, mało co zapamietałam z wizyty i nawet nie wiem czy mam isc do niego na ten wymaz czy gdziekolwiek? i na ten monitoring jak już bede mieć wyniki czy mogę isc na wymaz i monitoring w tym samym czasie? Masakra, powinnam była nagrywać wszystko to co do mnie mówi hehe
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Lucy też bym zastosowała maść, myślę że nieleczona opryszczka jest gorsza niż zastosowanie miejscowo lek.
Asik89 myślę, że możesz od razu zapisywać się na drożność, wypytaj od razu jakie badania wymagają i przygotuj sobie ich wyniki. Pewnie będziesz musiała powtórzyć wymazy po leczeniu antybiotykiem. Jak długo bierzesz już letrox? Może trzeba będzie zwiększyć dawkę, poziom TSH 2,5 jest maksymalny przy staraniach, a tak naprawdę zaleca się trzymać w ok.1.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 10:47
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Ambriel wrote:Asik89 zrób wymaz w laboratorium i idź na wizytę z wynikiem.On musi być też ważny na zabieg ale jeśli w tym wstępnym coś wyjdzie to migą podleczyć przed drożnością.Też zawsze jestem u lekarza strasznie zestresowana i połowy nie pamiętam.
Wiesz miałam nadzieję, bo spoźniał mi sie okres 4 dni ... a on w tkacie badania mówi, że okres pojawi się za kilka godzin... no i dostałam w nocyPotem jak już coś mówił to jak do ściany... ;/ Orientujesz się albo ktoś z forum jak długo trzeba czekać na termin, jeśli chodzi o drożność? Nie wiem czy juz teraz dzwonic i sie umawiać czy dopiero jak wyniki będę mieć? Jestem w tym wszystkim tak zielona, że juz chyba bardziej nie można ...
Hsg - ok
Aromek na owulkę