Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Susula wrote:Nie ma jak to iść na baby shower i 4 godziny gadać z trzema ciężarnymi o porodzie!
Jutro 3 i ostatnie IUI..
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Xkali kochana na razie zaczęłam stymulację do 3 IUI.Mam gorsze dni bo koleżanka powiedziała mi o ciąży.W sumie tylko siedzę, płaczę i się buntuję.
Kumam Kochana !!! Doskonale to rozumiem. Ja caly czas powtarzam, ze zycze wszystkim dobrze, ale bede zyczyc jeszcze lepiej ze swoim dzieckiem na rekach———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer!!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIUmaj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUILipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiuLipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUIWrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUIGrudzień 2018 6 IUI
-
Ambriel wrote:Xkali kochana na razie zaczęłam stymulację do 3 IUI.Mam gorsze dni bo koleżanka powiedziała mi o ciąży.W sumie tylko siedzę, płaczę i się buntuję.
Ambriel, z całego serca życzę żeby 3 IUI okazała się szczęśliwa, i pojawiło się upragnione maleństwo! Nie poddawaj się27 lat
9cs -
Susula ja 3 IUI i ostanie mam prawdopodobnie w czwartek. Masz jakiś plan B w razie niepowodzenia ?
Ambirel trzymam kciuki Wiem , jakie to uczucie, wszystkim wkoło się udaje. A Ty chociaż zrobiłabyś wszystko, cały czas tkwisz w jednym miejscu.
Kalade trzymam kciuki za wtorek i za piątek!kalade lubi tę wiadomość
-
Styczeń 2 udane IUI ( Skuteczność 8 % - 24 IUI )
Luty 7 udanych IUI ( Skuteczność 17,5 % - 40 IUI )
Marzec 6 udanych IUI ( Skuteczność 24 % - 25 IUI )
Kwiecień 7 udanych IUI ( Skuteczność 28 % - 25 IUI )
Maj 4 udane IUI ( Skuteczność 16% - 24 IUI )
Czerwiec 8 udanych IUI ( Skuteczność 21% - 38 IUI )
Lipiec 2 udane IUI ( Skuteczność 9% - 22 IUI )
Sierpień :
Ovuprzyjaciolka 01.08.( 2 IUI )
Kasiak621 02.08 ( 3 IUI )
Ambriel 03.08( 2 IUI )
aksb 03.08 ( 1 IUI )
Eve89la 03.08( 2 IUI )
frustratio 04.08 ( 2 IUI )
sucharek85 08.08. ( 1 IUI )
HanaMontanta 08.08. ( 3 IUI )
Milka 87 09.08 (1 IUI )
Xkali 12.08. ( 3 IUI )
Monik123 14.08. ( 2 IUI )
Maja29 17.08. ( 2 IUI )
Susula 20.08. ( 3 IUI )
Susula trzymam kciuki, żeby ta trzecia okazała się szczęśliwa.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
A jednak przełożyli mi na jutro lub środę bo pęcherzyk jeszcze mały 17mm.
AnnMari ja myślę że u nas więcej IUI nie ma sensu.. co innego jak jest jakaś przyczyną albo słabe nasienie ale u nas wszystkie wyniki super. Wierzę w Wasze IUI ale w moją nie.. szkoda mi nerwów i uzgodniliśmy z M że przenosimy się do kliniki leczenia niepłodności (wizyta 300zl!) i zobaczymy co nam jeszcze tam powiedzą ale raczej zaczniemy odkładać na ivf, mam nadzieję że na początku przyszłego roku uda się podejść.MedArt 12/2018
-
Susula wrote:A jednak przełożyli mi na jutro lub środę bo pęcherzyk jeszcze mały 17mm.
AnnMari ja myślę że u nas więcej IUI nie ma sensu.. co innego jak jest jakaś przyczyną albo słabe nasienie ale u nas wszystkie wyniki super. Wierzę w Wasze IUI ale w moją nie.. szkoda mi nerwów i uzgodniliśmy z M że przenosimy się do kliniki leczenia niepłodności (wizyta 300zl!) i zobaczymy co nam jeszcze tam powiedzą ale raczej zaczniemy odkładać na ivf, mam nadzieję że na początku przyszłego roku uda się podejść.
Kasiak621 powtarzałaś betę? Aksb i Frustratio na wieści od was też czekam.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Xkali wrote:Kumam Kochana !!! Doskonale to rozumiem. Ja caly czas powtarzam, ze zycze wszystkim dobrze, ale bede zyczyc jeszcze lepiej ze swoim dzieckiem na rekach
Xkali jesteś mega silna.Mi już po tych 5 latach siada psychika co też jest nie bez znaczenia.Pozbieram się i dokąd starczy mi sił będę walczyć.
IzaW dziękuję kochana oby do trzech razy sztuka
AnnMari trzymam kciuki mocno mocno dziękuję za dobre słowo
Susula rośnijcie i do bojuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 09:23
Susula, Izaw, Xkali lubią tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
My mamy takie wyniki nasienia słabe, że więcej niż 3 IUI nie ma sensu robić, wiec czeka nas in vitro. Wiem o czym piszesz, dla mnie wszystkie ciąze są możliwe prócz mojej.
O matko ale cena! Będziesz chodziła do jakiegoś znanego profesora ? My płacimy za samą wizytę 150zł a za IUI 850zł.
Susula wrote:A jednak przełożyli mi na jutro lub środę bo pęcherzyk jeszcze mały 17mm.
AnnMari ja myślę że u nas więcej IUI nie ma sensu.. co innego jak jest jakaś przyczyną albo słabe nasienie ale u nas wszystkie wyniki super. Wierzę w Wasze IUI ale w moją nie.. szkoda mi nerwów i uzgodniliśmy z M że przenosimy się do kliniki leczenia niepłodności (wizyta 300zl!) i zobaczymy co nam jeszcze tam powiedzą ale raczej zaczniemy odkładać na ivf, mam nadzieję że na początku przyszłego roku uda się podejść. -
AnnMari wrote:My mamy takie wyniki nasienia słabe, że więcej niż 3 IUI nie ma sensu robić, wiec czeka nas in vitro. Wiem o czym piszesz, dla mnie wszystkie ciąze są możliwe prócz mojej.
O matko ale cena! Będziesz chodziła do jakiegoś znanego profesora ? My płacimy za samą wizytę 150zł a za IUI 850zł.
Moja psychika już siada dzisiaj miałam sen że mój M zrobił dziecko niepełnosprawnej kobiecie bez nogi! Hehe nie wiem czy się śmiać z tego czy plakacMedArt 12/2018
-
Susula wrote:Cena z kosmosu ale podobno cała klinika jest bardzo dobra i mam ja 1km od domu. Znajoma po takich przejściach jak ja i mi ja poleciła i mówiła że na pewno będą chcieli mi zrobić jeszcze jedna Iui stymulowana zastrzykami. Zobaczymy idę 12 września na wizytę oczywiście jak 3 Iui się nie uda.
Moja psychika już siada dzisiaj miałam sen że mój M zrobił dziecko niepełnosprawnej kobiecie bez nogi! Hehe nie wiem czy się śmiać z tego czy plakac
Susula, to już psychika podsyła takie obrazymusisz wierzyć że będzie dobrze, cena faktycznie z kosmosu, ale czego się nie zrobi dla upragnionego dziecka.
A może wcale nie będzie konieczności przechodzenia do tej kliniki, bo 3 IUI okaże się szczęśliwe3mam kciuki
Susula lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
Hej
jestem tu dość nowa. Moja historia trwa już dwa lata. jedno poronienie w 6 tyg 1,5 roku temu. do tej pory ciągle nic. w maju miałam laporoskopie. jajowody drożne , ogniska endometriozy usunięte i podobno wszystko gra. Mąż nasienie ma okej, nie jest moze jakieś wzorowe ale jest okej. Od dwoch cykli mam monitoring. w 1 nie było owu bo pęcherzyk nie pękł, teraz cykl z zastrzykiem z pregnylu. nie nastawiam sie na jakies efekty dlatego zaczynam szukać info o inseminacji, bo coś mi sie wydaje że za niedługo będzie nas to czekać. Macie jakaś klinikę/lekarza w Warszawie którego własnie w tym celu polecacie, jaki jest koszt i w ogolę jak to wszystko wygląda.
dziękuje za wszelkie informacje -
nick nieaktualny
-
IGA wrote:Jak ja bym chciala dostac taką armię. Musi sie udać kochana. My zawsze mamy 1.65 mln (płacz)
U mojego nasienie było beznadziejne. Bardzo pomógł lek profertil na poprawę nasienia i zmiana żywienia . Więcej owoców , częste naturalne wyciskane soki z pomarańczy i ananas . Lekarz powiedział ze bardzo dobra poprawaale zobaczymy czy się uda .. aż dziwne ze było ich 30 mln a wystarczy tylko jeden a mimo to tak często się nie udaje..
21.11.2018 mamy serduszko ❤️
6.11.2018r beta 11841 ❤️
3.11.2018r beta 4664❤️ Cykl naturalny bez clo
15.09.18r 3 IUI bez clo
Wrzesień HSG jajowody drożne
17.08.18 2 IUI z clo
18.07.18 1 IUI
2017 sierp Laparoskopia
Lipiec2017 poronienie ciąża 10 tydz.
Endometrioza 2 stopnia
Starania od wrzesień 2016r -
U mnie podobnie .. w rodzinie wpadli, cywilny na szybko bo dziecko w drodze ... a Ty ciagle walczysz ....21.11.2018 mamy serduszko ❤️
6.11.2018r beta 11841 ❤️
15.09.18r 3 IUI bez clo
17.08.18 2 IUI z clo
18.07.18 1 IUI
2017 sierp Laparoskopia
Endometrioza 2 stopnia
Pewnie, warto spóbować, nawet za takie pieniądze . Może nie będziesz musiała korzystać z nowej kliniki
Życzę Ci tego z całego serca ! Na forum były dziewczyny, które zaszły przez IUI z niepłodnością idiopatyczną. Chciałabym poznać kogoś kto zaszedł dzięki IUI z takimi wynikami jak nasze (baaardzo słabe wyniki nasienia) może będziemy pierwsi
Ja lubię mieć plan B, czuję się bezpieczniej i aż tak nie rozpaczam, tylko działam dalej.
Susula wrote:Cena z kosmosu ale podobno cała klinika jest bardzo dobra i mam ja 1km od domu. Znajoma po takich przejściach jak ja i mi ja poleciła i mówiła że na pewno będą chcieli mi zrobić jeszcze jedna Iui stymulowana zastrzykami. Zobaczymy idę 12 września na wizytę oczywiście jak 3 Iui się nie uda.
Moja psychika już siada dzisiaj miałam sen że mój M zrobił dziecko niepełnosprawnej kobiecie bez nogi! Hehe nie wiem czy się śmiać z tego czy plakacIzaw lubi tę wiadomość
-
Anettaa wrote:Hej
jestem tu dość nowa. Moja historia trwa już dwa lata. jedno poronienie w 6 tyg 1,5 roku temu. do tej pory ciągle nic. w maju miałam laporoskopie. jajowody drożne , ogniska endometriozy usunięte i podobno wszystko gra. Mąż nasienie ma okej, nie jest moze jakieś wzorowe ale jest okej. Od dwoch cykli mam monitoring. w 1 nie było owu bo pęcherzyk nie pękł, teraz cykl z zastrzykiem z pregnylu. nie nastawiam sie na jakies efekty dlatego zaczynam szukać info o inseminacji, bo coś mi sie wydaje że za niedługo będzie nas to czekać. Macie jakaś klinikę/lekarza w Warszawie którego własnie w tym celu polecacie, jaki jest koszt i w ogolę jak to wszystko wygląda.
dziękuje za wszelkie informacje21.11.2018 mamy serduszko ❤️
6.11.2018r beta 11841 ❤️
15.09.18r 3 IUI bez clo
17.08.18 2 IUI z clo
18.07.18 1 IUI
2017 sierp Laparoskopia
Endometrioza 2 stopnia
AnnMari ja myślę że u nas więcej IUI nie ma sensu.. co innego jak jest jakaś przyczyną albo słabe nasienie ale u nas wszystkie wyniki super. Wierzę w Wasze IUI ale w moją nie.. szkoda mi nerwów i uzgodniliśmy z M że przenosimy się do kliniki leczenia niepłodności (wizyta 300zl!) i zobaczymy co nam jeszcze tam powiedzą ale raczej zaczniemy odkładać na ivf, mam nadzieję że na początku przyszłego roku uda się podejść.
Susula w moim przypadku też niepłodność idiopatyczna, a nam udalo sie za 5 razem. W przypadku braku powodu rekomenduja 6 prob, taka ilosc maksymalizuje szanse. Oczywiscie sami musicie wiedziec czego chcecie i nie chce tutaj mowic co powinniscie. Ale ivf tez nie daje zadnej pewnosci. Powodzenia na 3 IUI !!! Trzymam kciuki, zebys juz wiecej nie musiala sie zastanawiac co dalej. Aby ten 3 raz okazal sie szczesliwySusula lubi tę wiadomość
———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer!!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIUmaj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUILipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiuLipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUIWrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUIGrudzień 2018 6 IUI
-
Sensula a który masz dzień cyklu ????21.11.2018 mamy serduszko ❤️
6.11.2018r beta 11841 ❤️
15.09.18r 3 IUI bez clo
17.08.18 2 IUI z clo
18.07.18 1 IUI
2017 sierp Laparoskopia
Endometrioza 2 stopnia
Moja psychika już siada dzisiaj miałam sen że mój M zrobił dziecko niepełnosprawnej kobiecie bez nogi! Hehe nie wiem czy się śmiać z tego czy plakacSusula lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV