Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane jest pecherzyk A w środku zarodek i ciałko żółte. Dr mówi że wszystko wygląda prawidłowo. Tętna niestety nie było jeszcze widać z 2 powodów, słaby aparat usg w tym gabinecie, nawet ja widziałam różnicę w obrazie między tym A aparatem w klinice, a druga sprawa że miałam owulacje w 17dc więc jestem 3 dni do tyłu niż wynika z terminu om. Za tydzień mam przyjść jeszcze raz, wtedy powinno już być serduszko.
kalade, monik123, Freyja, Susula, Xkali, Polcia87, evkill, Nathi2468, agutelka, SylwiaLu, Selina, do87, Maja29, martusiawp, Izaw lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Lolka30 wrote:Kochane jest pecherzyk A w środku zarodek i ciałko żółte. Dr mówi że wszystko wygląda prawidłowo. Tętna niestety nie było jeszcze widać z 2 powodów, słaby aparat usg w tym gabinecie, nawet ja widziałam różnicę w obrazie między tym A aparatem w klinice, a druga sprawa że miałam owulacje w 17dc więc jestem 3 dni do tyłu niż wynika z terminu om. Za tydzień mam przyjść jeszcze raz, wtedy powinno już być serduszko.
Wszystko będzie dobrze!
-
Lolka30 wrote:Kochane jest pecherzyk A w środku zarodek i ciałko żółte. Dr mówi że wszystko wygląda prawidłowo. Tętna niestety nie było jeszcze widać z 2 powodów, słaby aparat usg w tym gabinecie, nawet ja widziałam różnicę w obrazie między tym A aparatem w klinice, a druga sprawa że miałam owulacje w 17dc więc jestem 3 dni do tyłu niż wynika z terminu om. Za tydzień mam przyjść jeszcze raz, wtedy powinno już być serduszko.Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Freyja wrote:Jak wyjdziesz z wizyty podziel się z nami radością
Ja dziś jej bardzo potrzebuję...
Starania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Lolka30 wrote:Kochane jest pecherzyk A w środku zarodek i ciałko żółte. Dr mówi że wszystko wygląda prawidłowo. Tętna niestety nie było jeszcze widać z 2 powodów, słaby aparat usg w tym gabinecie, nawet ja widziałam różnicę w obrazie między tym A aparatem w klinice, a druga sprawa że miałam owulacje w 17dc więc jestem 3 dni do tyłu niż wynika z terminu om. Za tydzień mam przyjść jeszcze raz, wtedy powinno już być serduszko.
Lolka30 lubi tę wiadomość
MedArt 12/2018
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymonik123 wrote:Freya coś się dzieje?
U mnie... jutro o 10:00 mam drugą IUI. W 9dc nie mieliśmy w ogóle pęcherzyka dominującego, ale jakimś cudem gonadotropiny sprawiły, że w 12dc były już trzy. Nie wiem jak jest teraz, wczoraj (14dc) o 23:00 robiłam sobie zastrzyk z Pregnylu. Tylko problem jest taki, że seks uprawialiśmy ostatnio w niedzielę i od tamtej pory mąż... nie miał ochoty. Pokłóciliśmy się przez to w nocy. Więc uprawialiśmy seks dziś rano, ot na 23h przed oddaniem nasienia. Chyba lepsze to niż 6 dni przerwy w razie gdyby pęcherzyki zdecydowały się pękać dzisiaj, ale... Przecież to wiadomo z góry, że nie może się udać. Więc z tymi przebojami, brakiem pęcherzyków, potem brakiem seksu to nawet nie powinnam wpisywać się na listę wpisywać, bo co po? Tylko zaniżę i tak słabe już statystyki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 10:24
-
Lolka30 gratulacje, teraz musi być wszystko dobrze
Monik123 a idziesz na betę ? Oby druga kreseczka szybko ściemniała
Kalade jestem myślami z Tobą! Za kilka godzin będziesz w ciąży!
Xkali co u Ciebie ?monik123, kalade, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Lolka gratuluje !!! Teraz mozesz zlapac gleboki oddech i powoli zaczac sie cieszyc.
Dziewczyny ja nie mam dobrych wiesci. Ach....
zdjecie testu z rana:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c3caf05a00b.jpg
Normalnie bym sie cieszyla gdyby nie to, ze krwawienie zamienilo sie w okres.... wlasnie ide dzwonic do mojego ginekologa i w niedziele najprawdpobniej bede miala usg. Ja pierdole po co ten test wychodzi pozytywny !!!———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer!!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIUmaj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUILipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiuLipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUIWrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUIGrudzień 2018 6 IUI
-
Freya doskonale Cię rozumiem
my też nieraz się o to kłóciliśmy, najgorzej jak człowiek nie ma ochoty a wie, że musi...
Wydaje mi się , że dobrze zrobiliście. My zauważyliśmy, że najlepsze wyniki mamy właśnie po 48h, a czasami nawet mniej . Pierwszą mieliśmy po 6 dniowej wstrzemięźliwości i sprawdziła się nasza teoria, że wyniki były gorsze.
Freyja wrote:U mnie... jutro o 10:00 mam drugą IUI. W 9dc nie mieliśmy w ogóle pęcherzyka dominującego, ale jakimś cudem gonadotropiny sprawiły, że w 12dc były już trzy. Nie wiem jak jest teraz, wczoraj (14dc) o 23:00 robiłam sobie zastrzyk z Pregnylu. Tylko problem jest taki, że seks uprawialiśmy ostatnio w niedzielę i od tamtej pory mąż... nie miał ochoty. Pokłóciliśmy się przez to w nocy. Więc uprawialiśmy seks dziś rano, ot na 23h przed oddaniem nasienia. Chyba lepsze to niż 6 dni przerwy w razie gdyby pęcherzyki zdecydowały się pękać dzisiaj, ale... Przecież to wiadomo z góry, że nie może się udać. Więc z tymi przebojami, brakiem pęcherzyków, potem brakiem seksu to nawet nie powinnam wpisywać się na listę wpisywać, bo co po? Tylko zaniżę i tak słabe już statystyki. -
Freyja wrote:U mnie... jutro o 10:00 mam drugą IUI. W 9dc nie mieliśmy w ogóle pęcherzyka dominującego, ale jakimś cudem gonadotropiny sprawiły, że w 12dc były już trzy. Nie wiem jak jest teraz, wczoraj (14dc) o 23:00 robiłam sobie zastrzyk z Pregnylu. Tylko problem jest taki, że seks uprawialiśmy ostatnio w niedzielę i od tamtej pory mąż... nie miał ochoty. Pokłóciliśmy się przez to w nocy. Więc uprawialiśmy seks dziś rano, ot na 23h przed oddaniem nasienia. Chyba lepsze to niż 6 dni przerwy w razie gdyby pęcherzyki zdecydowały się pękać dzisiaj, ale... Przecież to wiadomo z góry, że nie może się udać. Więc z tymi przebojami, brakiem pęcherzyków, potem brakiem seksu to nawet nie powinnam wpisywać się na listę wpisywać, bo co po? Tylko zaniżę i tak słabe już statystyki.
A teraz Freya głowa do góry, cyc do przodu i postaraj chociaż troche zmienić nastawienie. Będziemy wszystkie trzymać za Ciebie kciuki, z całych sił :*
Nathi2468, Lolka30 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Xkali a masz taki normalny okres ?
Może to się da jeszcze jakoś wytłumaczyć. Oby się wszystko szybko wyjaśniło, przytulam Cię wirtualnie :* -
AnnMari wrote:Monik123 a idziesz na betę ? Oby druga kreseczka szybko ściemniała
Tak, ale dopiero w niedzielę, żeby mieć 100% pewności, że to nie wpływ zastrzykuStarania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Freyja wrote:U mnie... jutro o 10:00 mam drugą IUI. W 9dc nie mieliśmy w ogóle pęcherzyka dominującego, ale jakimś cudem gonadotropiny sprawiły, że w 12dc były już trzy. Nie wiem jak jest teraz, wczoraj (14dc) o 23:00 robiłam sobie zastrzyk z Pregnylu. Tylko problem jest taki, że seks uprawialiśmy ostatnio w niedzielę i od tamtej pory mąż... nie miał ochoty. Pokłóciliśmy się przez to w nocy. Więc uprawialiśmy seks dziś rano, ot na 23h przed oddaniem nasienia. Chyba lepsze to niż 6 dni przerwy w razie gdyby pęcherzyki zdecydowały się pękać dzisiaj, ale... Przecież to wiadomo z góry, że nie może się udać. Więc z tymi przebojami, brakiem pęcherzyków, potem brakiem seksu to nawet nie powinnam wpisywać się na listę wpisywać, bo co po? Tylko zaniżę i tak słabe już statystyki.
Napadajanie myśli typu: Boże, a co jak ivf też się nie uda, w końcu tyłu osoba się nie udaje" ale trzeba się szybko pozbyć tych mysli. Popatrz na lolke, też się miało nie udać.monik123, Lolka30 lubią tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Co Ty opowiadasz, ja miałam lepsze wyniki nasienia gdy przerwa była 1 dzień. Jak jest słaba morfologia to wskazane jest pozbyć się tych zalegających o nieprawidłowej budowie. Głowa do góry, nie myśl o celu tylko o dniu dzisiejszym. Pozytywne nastawienie to połowa sukcesu.
Napadajanie myśli typu: Boże, a co jak ivf też się nie uda, w końcu tyłu osoba się nie udaje" ale trzeba się szybko pozbyć tych mysli. Popatrz na lolke, też się miało nie udać.
Ja wierzę w to, że na każdą z nas przyjdzie pora i każda z nas zostanie w końcu mamąStarania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Xkali kochana może nie wszystko jeszcze stracone? Chyba na początku ciąży czasem się zdarzają krwawienia przypominające okres...co mówi lekarz? Musimy wierzyć w to, że dzidziuś okaże się siłaczem i przetrwa to wszystko, trzymaj się kochana i informuj nas na bieżącoStarania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
nick nieaktualnyRozchmurzę się, dzięki dziewczyny. Cały cykl byłam mega spokojna i miałam nadzieję, że pozostanie tak do końca. Po prostu w nocy byłam przerażona, że pęcherzyki pękną wcześniej i cały cykl będzie zmarnowany, ale chyba nie bo dalej mnie "ciśnie" w jajniku. Ciekawe jak urosły od wtorku
-
Freyja wrote:Lolka gratuluję
Nie będziesz szła już na wizyty do kliniki?
To teraz wielkie kciuki dla kalade i maleństwo (czy dwa?)Lolka30, Izaw lubią tę wiadomość
-
Pacjentka mojego lekarza wzięła 1 i jej się jeszcze podzielił, więc stwierdziłam, że nie będę ryzykować czworaczków i też wezmę jeden.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Xkali wrote:Lolka gratuluje !!! Teraz mozesz zlapac gleboki oddech i powoli zaczac sie cieszyc.
Dziewczyny ja nie mam dobrych wiesci. Ach....
zdjecie testu z rana:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c3caf05a00b.jpg
Normalnie bym sie cieszyla gdyby nie to, ze krwawienie zamienilo sie w okres.... wlasnie ide dzwonic do mojego ginekologa i w niedziele najprawdpobniej bede miala usg. Ja pierdole po co ten test wychodzi pozytywny !!!MedArt 12/2018