Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Selina ja rozumiem o czym mówisz.Mam wrażenie że nie zależy im na nas pacjentach że jesteśmy jednym z miliona pacjentów.Eksperymentują na nas i nie wiedzą że dla nas to być lub nie być a każda próba wpędza nas w dołek psychiczny.Dodatkowo nie chce im się walczyć o nas tylko invitro od razu.
Selina lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
nick nieaktualnyevkill wrote:Niestety to są tylko ludzie i też się mylą. Każdy lekarz nauczył się ukrywać niewiedzę. Podejrzewam, że na studiach mają z tego zajęcia:)
Mnie się spodobało w nowym dr to, że rozmawialiśmy o jednych badaniach i zauważył, że jednych z tego zakresu nie mam. Zaczął je notować na kartce i tłumaczyć co to za badanie, co wykrywa itd. Ja to już wiedziałam, tylko nie wiedziałam jak ma mu powiedzieć, że wiem, że to nie potrzebne badanie u mnie (tzn tak mi kiedyś inny lekarz powiedział a to forum to potwierdziło). Więc mówie, że taki a taki dr powiedział, żebym tego nie badała, bo to nie ma sensu u mnie. A on, że zna tego dr i że ok w takim razie, żebym nie badała. Wiecie, tak pozytywnie to powiedział, miło a nie z fochem czy oburzeniem. Widać, że respektuje zdanie innych specjalistów z pochodnych dziedzin (bo to nie był ginekolog) a nie wymądrza się, że on wie lepiej. Ja widziałam pasje u niego, naprawdę błyszczały mu oczy jak mi opowiadał o wszystkim. Może dlatego, że jest młody, ma chęci i jeszcze nie jedzie schematami -
Selinko a co u nas w klinice powiedzieli po trzech nieudanych IUI mieli jakiś pomysł?Zlecili jakieś badania?Kazali robić podejście nr 4?Ja się zastanawiam nad tym bo pani dr C zastępując moją panią dr zapytała mnie jakie mam zalecenie do tego IUI.Powiedziałam że sama dokładnie nie wiem bo nikt mi nie wytłumaczył.Więc stwierdziła że pewnie endometrioza.Tylko że tu są dziewczyny z mniejszymi kłopotami niż ja i mają zalecone IUI.Choćby Ty nawet.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
nick nieaktualnyAmbriel wrote:Selinko a co u nas w klinice powiedzieli po trzech nieudanych IUI mieli jakiś pomysł?Zlecili jakieś badania?Kazali robić podejście nr 4?Ja się zastanawiam nad tym bo pani dr C zastępując moją panią dr zapytała mnie jakie mam zalecenie do tego IUI.Powiedziałam że sama dokładnie nie wiem bo nikt mi nie wytłumaczył.Więc stwierdziła że pewnie endometrioza.Tylko że tu są dziewczyny z mniejszymi kłopotami niż ja i mają zalecone IUI.Choćby Ty nawet.
U nas nie wiadomo do końca czy to wina moja czy męża z endo nikt nie stwierdził, bo zabiegu żadnego nie miałam.
Ja nawet nie rozmawiałam z dr po 3 IUI, bo tuż po niej smsowalam z nią. Napisała mi wtedy wynik histopatologii, że wyszło to edno polipowate, że IUI mogła się nie udać. Wtedy się wkurzyłam, nie chciałam już przyjeżdżać do kliniki. Był tam później tylko mój mąż odebrać ten wynik i gadał z koordynatorką o tej sytuacji. Było jej przykro itd. Na tym się zakończyła nasza przygoda z tą kliniką. Dr wcześniej proponowała w smsie jakieś leczenie dopochwowe tego endometrium. Nikt mi tutaj tego nie zaproponował, ja też nie sugerowałem, bo usłyszałam od razu by zrobić histeroskopie. Dlatego czekam sobie teraz na kolejny termin -
Selina wrote:Na jakiej podstawie masz stwierdzoną endo? Miałaś laparo?
U nas nie wiadomo do końca czy to wina moja czy męża z endo nikt nie stwierdził, bo zabiegu żadnego nie miałam.
Ja nawet nie rozmawiałam z dr po 3 IUI, bo tuż po niej smsowalam z nią. Napisała mi wtedy wynik histopatologii, że wyszło to edno polipowate, że IUI mogła się nie udać. Wtedy się wkurzyłam, nie chciałam już przyjeżdżać do kliniki. Był tam później tylko mój mąż odebrać ten wynik i gadał z koordynatorką o tej sytuacji. Było jej przykro itd. Na tym się zakończyła nasza przygoda z tą kliniką. Dr wcześniej proponowała w smsie jakieś leczenie dopochwowe tego endometrium. Nikt mi tutaj tego nie zaproponował, ja też nie sugerowałem, bo usłyszałam od razu by zrobić histeroskopie. Dlatego czekam sobie teraz na kolejny termin
A czy jest jakakolwiek możliwość żeby lekarz bez laparoskopii zauważył, że ma się endometriozę? jakieś wyniki badań? obraz w usg? Skąd to można wiedzieć jeśli nie zrobi się laparo? -
Dziewczyny a mam do Was jeszcze pytanie. Ile od podania ovitrelle miałyście robioną IUI? ja w pt do południa miałam podany zastrzyk, pęcherzyk wtedy miał 22mm jeden, drugi w usg prawie taki sam, ale dr nie podał wielkości, a IUI w sb do południa ( 23mm pęcherzyk). Wszędzie czytam, że IUI wykonuje się po ok. 36 godz od zastrzyku. Moja była po 24h..... Czyli dupa???
To był mój 13 dzień cyklu ( IUI( czyli dokładnie tego dnia mam owulację od kilku cykli) i 23mm pęcherzyk ( takiej wielkości mi pękają zwykle).
Co sądzicie? dlaczego tak krótko po zastrzyku IUI?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 00:53
-
Selinko i to jest właśnie denerwujące przed IUI pierwszą nie trzecią powinni zrobić histeroskopię i sprawdzić czy wszystko jest dobrze.U nas histeroskopię zlecił nasz lekarz zanim nas do kliniki skierował.Powiedział że będą tego wymagać.Po tym co napisałaś sprawdziłam swój wypis i nie pobierali wycinka jest tylko napisane śluzówka prawidłowa bez zmian patologicznych.Nie jestem pewna czy mogą to sprawdzić na oko.Endometriozę mam potwierdzoną laparotomią i badaniem histopatologicznym.Dobrze że w klinice było im przykro ale ich zadaniem jest optymalizacja naszych szans a nie zrobimy a nóż się uda.Zrób koniecznie histeroskopię moim zdaniem masz duuuuże szanse po przemęczeniu tego.
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Marilen cofnij się kochana kilka stron wcześniej dziewczyny pisały na ile przed biorą zastrzyk i dlaczego.Z tego co mówiła mi pani dr można ten czas skrócić i też będzie dobrze.Nie martw się.
Endometriozę potwierdza na 100% badanie histopatologiczne na USG można zobaczyć ogniska, torbiele, ale niewielu lekarzy potrafi to rozpoznać w USG, robi się też markery nowotworowe ale one nie zawsze są miarodajne.
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Marilen wrote:Dziewczyny a mam do Was jeszcze pytanie. Ile od podania ovitrelle miałyście robioną IUI? ja w pt do południa miałam podany zastrzyk, pęcherzyk wtedy miał 22mm jeden, drugi w usg prawie taki sam, ale dr nie podał wielkości, a IUI w sb do południa ( 23mm pęcherzyk). Wszędzie czytam, że IUI wykonuje się po ok. 36 godz od zastrzyku. Moja była po 24h..... Czyli dupa???
To był mój 13 dzień cyklu ( IUI( czyli dokładnie tego dnia mam owulację od kilku cykli) i 23mm pęcherzyk ( takiej wielkości mi pękają zwykle).
Co sądzicie? dlaczego tak krótko po zastrzyku IUI?
Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
I IMSI 08.10.18
transer 8B I 7B )😢
crio 26.11 - 2BB - cb
II IMSI krotkie- 0 zarodkow
III IMSI z KD luty 2019
04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
12.11.19- Fet AZ4 BB cb
16.12.19- AZ 6.1.1 (:
5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj
badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo -
Marilen wrote:Dziewczyny a mam do Was jeszcze pytanie. Ile od podania ovitrelle miałyście robioną IUI? ja w pt do południa miałam podany zastrzyk, pęcherzyk wtedy miał 22mm jeden, drugi w usg prawie taki sam, ale dr nie podał wielkości, a IUI w sb do południa ( 23mm pęcherzyk). Wszędzie czytam, że IUI wykonuje się po ok. 36 godz od zastrzyku. Moja była po 24h..... Czyli dupa???
Co sądzicie? dlaczego tak krótko po zastrzyku IUI?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Ambriel ja miałam wczoraj 2 iui, a w parens robią przez cały tydzień, ale w poprzednim miesiącu miałam monitoring i miałam wizytę w sobotę. Wydawało by się że w niedzielę powinno być mniej ludzi, ale nie. Było pełno. Przerażające jak dużo ludzi nie może mieć dzieci.31lat
2011 córkaciąża naturalna po 3 latach
25.07 iui
26.08 iui -
Borówkowy to prawda straszne to jest super tam jest że można być w sobotę i niedzielę.Trzymam kciuki za Twoje 2 podejście:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 11:38
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
nick nieaktualnyMarilen wrote:A czy jest jakakolwiek możliwość żeby lekarz bez laparoskopii zauważył, że ma się endometriozę? jakieś wyniki badań? obraz w usg? Skąd to można wiedzieć jeśli nie zrobi się laparo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 08:15
-
nick nieaktualny
-
Nie mogę uwierzyć. Dzwonili z kliniki i mam jeszcze 3 zamrożone dzieciaczki!
Borówkowa, martusiawp, Susula, Selina, Nathi2468, Xkali, Freyja, Lolka30, Izaw, monik123, Marilen, IGA, do87, Polcia87, Truskawkowa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Xkali, Monik bardzo mi przykro dziewczyny, że się nie udało
Tulę was mocno :*
A ja czekam na zabieg. Lada chwila powinni mnie brać ehhhh Trzymajcie kciuki!Borówkowa, Lolka30, SylwiaLu, Izaw, Selina, martusiawp, Freyja, kalade, monik123, Xkali lubią tę wiadomość
Starania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm