X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:

A słuchajcie, te wszystkie czystości pochwy itd są ważne nie jeden miesiąc tylko w zależności od kliniki kilka. A co jeśli np zbadałam w jednym miesiącu, ale bakterię złapię w drugim, a badanie nie jest jeszcze wymagane? Teraz mam stresa, że mi z bakterią IUI zrobili :/
    Marilen ja powiem że ja też.Wydawało mi się, że stan zapalny,wykryją na kontroli do IUI, czystości oczywiście nikt nie wymagał do IUI każdego miesiąca.Nie miałam żadnych objawów poza lekkim pieczeniem raz na jakiś czas przez kilka sekund no i proszę bakteria.Też się martwię czy ostatnio jej nie miałam, ale już chyba dałaby objawy przy przemieszczeniu się wgląb jamy brzusznej.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • dorot Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nathi2468,trzymaj się,bardzo Ci współczuję, ale bądź silna..A następnym razem napewno się uda ;-)

Nathi2468 lubi tę wiadomość

Dorka
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Evkill fantastycznie !
    Chyba mnie też zmotywowałaś :) do biegania :)
    Wracamy z kliniki wyobraźcie sobie że dobrze że sama sobie zrobiłam tę biocenozę.
    Wyszła bakteria na szczęście wynik dali na stronę przed moim wejściem do gabinetu.
    Więc IUI odwołana.
    Dobrze, że sama wpadłaś na to, żeby sprawdzić tą biocenozę. Szybciutko się podleczysz i będziesz podchodzić do następnej IUI :)

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nathi2468 wrote:
    Dziewczyny dostałam wypis ze szpitala i już jestem od południa w domku. I wiecie co? Pytałam mojego dr kiedy będziemy mogli wznowić starania a on mi na to, że bezpiecznie za rok! Powiedział, że mam pozszywaną macicę, która mogłaby pęknąć a to byłoby bardzo niebezpieczne. Nigdy nie słyszałam o tak dużej przerwie w staraniach :( Och dziewczyny poszłam na diagnostyczną laparo a tu takie rzeczy wyszły... Kuźwa miało być lepiej a nie tak ;(
    Nathi to faktycznie bardzo długa przerwa, ale może jak wszystko będzie w porządku to uda się skrócić ten czas? Na pewno wolne od starań dobrze Ci zrobi, zregenerujesz siły i wrócisz do walki :) trzymaj się kochana

Starania od 02.2016
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Susula Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nathi może z drugiej strony mięśniaki to była przyczyną niepowodzeń wiec odczekasz kilka miesięcy i później się uda :-) z tym rokiem to chyba przesadził tak jak dziewczyny pisza. Czasami lekarze zakładają najmniej optymistyczny wariant i straszą niepotrzebnie.

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • Kiara1992. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    Teraz załuje, że nie kazałam lekarzowi zrobić zabiegu . Nie było nic do stracenia a może którys z tych ok. 200 tysięcy dałby radę. teraz nie ma sensu próbować naturalnie bo wypsztykany. Ale najgorsze co mamy zrobić (i to jest moim zdaniem strasznie upokarzające) to to, że (z powodu, że nie jesteśmy małzeństwem) musimy iść do urzedu (bo myślimy o dawcy nasienia) stanu cywilnego i prosić o kartkę gdzie partner musi przysięgać że przyjmuje ojcostwo niepoczętego dziecka na siebie. Nie wiem co gorsze.
    Kochana my jesteśmy małżeństwem , a mimo to musieliśmy u adwokata sporządzić akt notarialny gdzie mąż bierze na siebie odpowiedzialność za dziecko ktore wtedy też jeszcze nie było poczęte. U nas nie wie nikt że mieliśmy IUI nasieniem dawcy ale mimo to gdzieś z tylu głowy cały czas się zastanawiam co będzie jak rodzina będzie mówić że nie jest podobne do męża , jak on się będzie czuł . Teraz widzę że się bardzo cieszy choć już o dawcy wogole nie rozmawiamy . Nie jest to prosta decyzja tylko że my nie mieliśmy wogole plemników nawet z biopsji , także wszystkie inne opcje wykorzystaliśmy , mając słabe nasienie na pewno byśmy walczyli dalej choćby in vitro

3jgxdqk3y4vemaw3.png

2018- 3 inseminacje AID
    05.03.2019 - urodzony synuś Wojtuś
    04.04.2019- Wojtuś został aniolkiem 😭
    30.09.2020- termin w klinice novum
    14.10.2020- 1 AID 🥳
    beta 360
    13.11.2020 Mamy bijące serduszko ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mąż którejś z Was robił badanie genetyczne CFTR? Immunolog mi kiedyś powiedział, że jak u męża się będzie utrzymywała lepkość nasienia, to ma zrobić to badanie. To gen mukowiscydozy odpowiadający za produkcję lepkiej wydzieliny w różnych narządach je wytwarzających czyli płuca, jądra itd. W sumie mój mąż ma często mokry kaszel, na zatoki często choruje i długo później ma te wydzielinę. Nie wiem tylko czy takie badanie coś wniesie, co z tego że się dowiemy, że ma ten gen np.?
    Sprawdziłam cen badania z ciekawości w Invimedzie i mnie powaliła na kolana... Raczej mąż tego nie zrobi, ale może skonsultuje się z urologiem w tej sprawie jak już z nowymi wynikami pójdzie

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zagladam caly czas i czytam co piszecie :) trzymam kciuki za testujace ❤️

oar8s65gim9bi84v.png

• taśta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Dziewczyny czy mąż którejś z Was robił badanie genetyczne CFTR? Immunolog mi kiedyś powiedział, że jak u męża się będzie utrzymywała lepkość nasienia, to ma zrobić to badanie. To gen mukowiscydozy odpowiadający za produkcję lepkiej wydzieliny w różnych narządach je wytwarzających czyli płuca, jądra itd. W sumie mój mąż ma często mokry kaszel, na zatoki często choruje i długo później ma te wydzielinę. Nie wiem tylko czy takie badanie coś wniesie, co z tego że się dowiemy, że ma ten gen np.?
    Sprawdziłam cen badania z ciekawości w Invimedzie i mnie powaliła na kolana... Raczej mąż tego nie zrobi, ale może skonsultuje się z urologiem w tej sprawie jak już z nowymi wynikami pójdzie

Mój mąż miał robione i wyszło ok a badania niezmiennie od ok 4 lat wychodzą słabe i lepkość ma zawsze +++. Nam sie udało bo po 2 poronieniach dostaliśmy te badania na NFZ

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Trochę drogie, ja za TSH place 18 zł a za hcg 28.

To ja w Warszawie znalazłam hcg za minimum 35zł, w klinice płacę 40zł (wynik po 40min), a u siebie w rodzinnym mieście chyba 22zł... z TSH podobnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam opowiem o moim szalonym sposobie na spokój... trochę mi wstyd, ale... :P

Mówię sobie, że tak naprawdę przecież czekam do maja na termin porodu (bo na pewno się udało), a nie do przyszłego tygodnia na wynik bety :P

Chyba wchodzę na wyższy poziom zaprzeczenia ;)

Lolka30, Nathi2468, Xkali, Borówkowa lubią tę wiadomość

• Susula Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    A ja Wam opowiem o moim szalonym sposobie na spokój... trochę mi wstyd, ale... :P

Mówię sobie, że tak naprawdę przecież czekam do maja na termin porodu (bo na pewno się udało), a nie do przyszłego tygodnia na wynik bety :P

Hehehe podobno dobrze jest wizualizować sobie to co chcemy osiągnąć więc nie jest to takie głupie ! :-)
    Ja jak mnie coś zakluje to od razu sobie wyobrażam że to zarodek się wczepia w ścianę macicy :-)

Borówkowa lubi tę wiadomość

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:

Freyja to ja w takim razie czekam na Wielkanoc bo tak mi wypada termin porodu ;). A tak na serio to boję się jutrzejszej wizyty. Od kilku dni brzuch mnie boli, dziś musiałam już wziąć nospę. Rozsądek podpowiada, że takie bóle są normalne bo macica się rozciąga, ale i tak czuję niepokój.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susula jak tylko przeczytałam to mnie zakłuło :P ahhh ta siła umysłu. A tak serio to jak zwykle w fazie lutealnej jestem śpiąca, a poza tym czuję piersi i sutki. Czasem jeszcze jajnik mnie męczy, ale ma prawo.

Lolka jasne, że macica się rozciąga! O której masz jutro wizytę? Jutro masz moje kciuki na wyłączność :) niech kruszyna pokaże mamie, że nie trzeba się martwić <3

Lolka30, Nathi2468, Xkali lubią tę wiadomość

• SylwiaLu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nathi2468 życzę Ci, żeby lekarz jak najszybciej zaskoczył Cię optymistyczną informacją o zielonym świetle dla starań :)

Chyba zapytam profilaktycznie swojej gin, jakiej przerwy mam się spodziewać po elektrokauteryzacji... Choć to też będzie pewnie zależało od tego czy napotkają jakieś przeszkody, o których nie wiem.

Maja29, o której wyniki? :)

22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, o oczym piszecie. Jak tu wytrwać do końca przyszłego tygodnia? Niby mam testować w środę, ale chyba poczekam do terminu @, czyli do soboty, ale czy będę na tyle miała cierpliwości? :D u mnie termin porodu na 15.05 hahahaha!

Nathi2468, Xkali lubią tę wiadomość

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 18.05 akurat na moje imieniny :D

monik123, Nathi2468, Xkali lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Susula jak tylko przeczytałam to mnie zakłuło :P ahhh ta siła umysłu. A tak serio to jak zwykle w fazie lutealnej jestem śpiąca, a poza tym czuję piersi i sutki. Czasem jeszcze jajnik mnie męczy, ale ma prawo.

Lolka jasne, że macica się rozciąga! O której masz jutro wizytę? Jutro masz moje kciuki na wyłączność :) niech kruszyna pokaże mamie, że nie trzeba się martwić <3
    No właśnie jestem zapisana jako dodatkowa pacjentka bo nie było już wolnych terminów do mojego lekarza i mam przyjść między 8 a 19 i przyjmie mnie pomiedzy pacjentkami. W związku z tym mogę trochę czekać na wolną chwilę, więc pojdę po pracy. Chyba, że ktoś odwoła wizytę to beda dzwonić, na która mam przyjsc.

Maja29 czekamy na dobre wieści.&&&&&&&&&&

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki życzę Wam, żeby te wizualizacje się sprawdziły :) oby w końcu się udało :)

Lolka stres jest na pewno coraz większy, ale jutro już zobaczysz serduszko :) będziemy trzymać kciuki z całych sił :)

Starania od 02.2016
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Aneczka2014 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mój mąż też ma zawsze lepkość ++ ale lekarz nic na ten temat nie powiedział. Może to jakoś utrudniać zajście?

‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ