Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Monik jaki wynik ma mąż? Przykro mi, że wcześniej nie zlecono Wam tego badania
i rozumiem tę zmianę kliniki. Trzymam kciuki cały czas i daj znać niebawem jak po 1szej wizycie
Dziękuję Selina za miłe słowa
U Ciebie histero na początku października? Dobrze pamiętam?Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Czesc dziewczyny. Jak już kiedyś pisałam staram się już ponad rok o dziecko. W tym miesiącu miałam sono-hsg - wyszło ok, reszta badań też niby dobrze. Mąż ma morfologie 3-4% i dużo leukocytów w nasieniu - myślicie, że te leukocyty mogą być problemem?. Miałam mieć inseminację w najbliższym czasie, ale lekarz postanowił mnie jeszcze postymulować przez 3 miesiące. Najgorsze jest to, że od kilku miesięcy kilka dni przed okresem mam już plamienia. Dzisiaj 22 dc (cykle mam 28-29 dni) a ja już plamię. lekarz to bagatelizuje, a może właśnie w tym leży problem? Wiem, że to pytanie nie na temat ale czytam Was od bardzo dawna i jesteście moja skarbnicą wiedzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 11:44
35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
nick nieaktualnyLenka9419 wrote:Ja miałam już druga IUI i po tym żadnego monitoringu tylko po 14 dniach test.
Lenka9419 zapytam z ciekawości - w której klinice nie robią usg ani tuż przed IUI ani po dwóch dniach by potwierdzić owulację?
monik123 szkoda, że nie powiedzieli Wam o tych badaniach wcześniejMy mieliśmy pełne badania nasienia i drożność jajowodów już w pierwszym miesiącu w klinice. Wtedy uważaliśmy to trochę za przesadę, ale jednak chyba lepiej sprawdzić od razu wszystko co się da i nie mieć wątpliwości.
Kiara? -
nick nieaktualnymonik123 wrote:41%...a powinno być powyżej 80...ponoć picsi jest w stanie to obejść.
U Ciebie histero na początku października? Dobrze pamiętam?
Fakt, mogli Wam to badanie zlecić już na dzień dobry tam gdzie do IUI podhodziliscie. Jaka to była klinika?
Ja tak, 5.10. mam histero w planie. Żeby planów nic nie pokrzyżowało, żadne plamienie po @, to idę jutro zrobić biocenozę, żeby mieć już komplet jak tam przyjdę
Lenaa86 jak są leukocyty w nasieniu, to należałoby zrobić posiew nasienia. Możliwe, że mąż ma bakterie, która wpływa na gorsze wyniki nasienia. Nie zlecali Wam tego? Szczerze hmm nie podchodzilabym do IUI zanim nie dowiedziałabym się o co kaman z nasieniem.
Co do plamien możliwe że masz niedomoge lutealną, badałaś proga 7-9dpo? Dostajesz może Dupka albo lutke na 2fc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 13:09
monik123 lubi tę wiadomość
-
Lenaa86 jak są leukocyty w nasieniu, to należałoby zrobić posiew nasienia. Możliwe, że mąż ma bakterie, która wpływa na gorsze wyniki nasienia. Nie zlecali Wam tego? Szczerze hmm nie podchodzilabym do IUI zanim nie dowiedziałabym się o co kaman z nasieniem.
Co do plamien możliwe że masz niedomoge lutealną, badałaś proga 7-9dpo? Dostajesz może Dupka albo lutke na 2fc?[/QUOTE]
Tak, były posiewy, wszystko wyszło czysto i lekarz przestał zwracać na to uwagę. Co do proga to robiłam w zeszłym cyklu gdzie sytuacja z plamieniami była podobna i w 22 dc miałam 11 (nie pamiętam jednostek, ale lekarz stwierdził że ok). Zastanawiam się ciągle jakie badania mogłabym zrobić jeszcze ja i mąż żeby określić skąd się biorą u mnie te plamienia a u niego te leukocyty, normę ma przekroczona 7 razy...35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
nick nieaktualnyFreyja wrote:Lenka9419 zapytam z ciekawości - w której klinice nie robią usg ani tuż przed IUI ani po dwóch dniach by potwierdzić owulację?
monik123 szkoda, że nie powiedzieli Wam o tych badaniach wcześniejMy mieliśmy pełne badania nasienia i drożność jajowodów już w pierwszym miesiącu w klinice. Wtedy uważaliśmy to trochę za przesadę, ale jednak chyba lepiej sprawdzić od razu wszystko co się da i nie mieć wątpliwości.
Kiara? -
Selina wrote:To faktycznie, ivf i to jakaś metoda specjalną nie? Chyba picsi się wybiera przy złym wiązaniu z hialuronianiem. Kurde z za dużo chyba o tym wiem
Fakt, mogli Wam to badanie zlecić już na dzień dobry tam gdzie do IUI podhodziliscie. Jaka to była klinika?
Ja tak, 5.10. mam histero w planie. Żeby planów nic nie pokrzyżowało, żadne plamienie po @, to idę jutro zrobić biocenozę, żeby mieć już komplet jak tam przyjdę
IUI robiliśmy w Gyncentrum, oni chyba nawet tego badania nie robią u siebie, więc go nie zlecająszkoda, że tyle czasu zmarnowaliśmy, bo o kasie już nie myślę...a lekarz twierdził, że nie ma się do czego przyczepić, dobrze, że dzięki forum drążyłam temat dalej.
Tym razem już dojdzie do histerowszystko się wyjaśni i oby ten październik był dla nas łaskawy
Selina lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Freyja wrote:Lenka9419 zapytam z ciekawości - w której klinice nie robią usg ani tuż przed IUI ani po dwóch dniach by potwierdzić owulację?
Kiara?Starania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
nick nieaktualnyLenaa86 wrote:Lenaa86 jak są leukocyty w nasieniu, to należałoby zrobić posiew nasienia. Możliwe, że mąż ma bakterie, która wpływa na gorsze wyniki nasienia. Nie zlecali Wam tego? Szczerze hmm nie podchodzilabym do IUI zanim nie dowiedziałabym się o co kaman z nasieniem.
Co do plamien możliwe że masz niedomoge lutealną, badałaś proga 7-9dpo? Dostajesz może Dupka albo lutke na 2fc?
Tak, były posiewy, wszystko wyszło czysto i lekarz przestał zwracać na to uwagę. Co do proga to robiłam w zeszłym cyklu gdzie sytuacja z plamieniami była podobna i w 22 dc miałam 11 (nie pamiętam jednostek, ale lekarz stwierdził że ok). Zastanawiam się ciągle jakie badania mogłabym zrobić jeszcze ja i mąż żeby określić skąd się biorą u mnie te plamienia a u niego te leukocyty, normę ma przekroczona 7 razy...[/QUOTE]
Ale to był posiew nasienia a nie posiewy z cewki, tak? Bo to 2 różne sprawy
Co mąż zażywa? U mojego duża poprawa była jak do FertilMan dołożyły wit.C 1000j i Mace. Po 10 miesiącach fragmentacja DNA poprawiła się z 33% na 7,5% i morfo z 3% skoczyła na 6%
A wynik proga 11 wcale nie jest dobry. Mnie Finowie mówili, że powyżej 15 jest potrzebny do utrzymania ciazy. Taki 11 owszem świadczy o owu, ale jest on niski przy staraniach. Wg.mnie to niedomoga ciałka żółtego i trzeba by posuplementowac go w 2fcWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 15:07
-
Selina wrote:Ale to był posiew nasienia a nie posiewy z cewki, tak? Bo to 2 różne sprawy
Co mąż zażywa? U mojego duża poprawa była jak do FertilMan dołożyły wit.C 1000j i Mace. Po 10 miesiącach fragmentacja DNA poprawiła się z 33% na 7,5% i morfo z 3% skoczyła na 6%
A wynik proga 11 wcale nie jest dobry. Mnie Finowie mówili, że powyżej 15 jest potrzebny do utrzymania ciazy. Taki 11 owszem świadczy o owu, ale jest on niski przy staraniach. Wg.mnie to niedomoga ciałka żółtego i trzeba by posuplementowac go w 2fc. Jestem świeżo po tym hsg, liczyłam na cud, że może coś się "oczyściło" i zaskoczy a tu znowu to plamienie
35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
monik123 wrote:41%...a powinno być powyżej 80...ponoć picsi jest w stanie to obejść.
U Ciebie histero na początku października? Dobrze pamiętam?
U nas wyszło 67% ( norma 80%) i dr zakwalifikował do IUI ( już drugiej). No mam nadzieję, że dr wie co robi... -
Witam wszystkich. W listopadzie podchodzimy z mężem do pierwszej inseminacji. Mamy stwierdzona niepłodność idiopatyczną - niepłodność niewiadomego pochodzenia. Wyniki mamy idealne, mąż nasienie bardzo dobre, ja jajowody drożne, wszystko jak w zegarku a ciąży jak nie było tak nie ma przez 1,5 roku. We wtorek idę na kolejny monitoring, dzis jestem w 10dc. Lekarz trochę mnie zdołował, bo powiedział ze mam się nie nastawiać, ze przy pierwszym razie się uda. Wytyczył mi ścieżkę - 2 inseminacje, laparoskopia, trzecia inseminacja i in vitro. Trochę przerażajace...KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Marilen wrote:U nas wyszło 67% ( norma 80%) i dr zakwalifikował do IUI ( już drugiej). No mam nadzieję, że dr wie co robi...Starania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
monik123 wrote:Przez przypadek polubiłam. No właśnie HBA wykazuje, że plemniki mają niską zdolność do połączenia się z komórka jajową i przy tym stosuje się pICSI
IUI robiliśmy w Gyncentrum, oni chyba nawet tego badania nie robią u siebie, więc go nie zlecająszkoda, że tyle czasu zmarnowaliśmy, bo o kasie już nie myślę...a lekarz twierdził, że nie ma się do czego przyczepić, dobrze, że dzięki forum drążyłam temat dalej.
Tym razem już dojdzie do histerowszystko się wyjaśni i oby ten październik był dla nas łaskawy
Monik, to chyba zależy od lekarza, nasz lekarz prowadzący tylko podstawowe badania zalecił, a jak byłam na monitoringu u innego bo naszej akurat nie było, to wtedy zlecili jeszcze HBA i msome i jeszcze coś tam, i robią w Gyncentrum, aczkolwiek w tym cenniku na stronie nie ma o tym informacji.
Fajnie byłoby trafić na lekarza który kompleksowo od A do Z się zajmie, a nie samemu trzeba szukać albo chodzić do różnych lekarzy może akurat na coś innego zwróci uwagęmam nadzieję że u Was już teraz z górki będzie, przynajmniej wiecie gdzie leży problem.
27 lat
9cs -
Cześć Monik123, my mieliśmy HBA 66% i dwie inseminacje , niestety nieudane.
Teraz jestem już po procedurze invitro metodą ICSI , i zapłodniły się wszystkie 6 komórek , i wczoraj miałam transfer 3-dniowego zarodkaA wyniki nasienia mieliśmy bardzo kiepskie .
monik123 wrote:Z tego, co czytałam to jeśli wynik jest poniżej 80% to kwalifikuje się do in vitro...może tutaj się wypowiedzą na ten temat dziewczyny, które mają większą wiedzę...co lekarz to opiniaSelina, Freyja, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
monik123 wrote:Z tego, co czytałam to jeśli wynik jest poniżej 80% to kwalifikuje się do in vitro...może tutaj się wypowiedzą na ten temat dziewczyny, które mają większą wiedzę...co lekarz to opinia
A nie biorą pod uwagę innych wyników? Może to zależy czy ilość jest taka, że są w stanie oczyścić i pozyskać po spreparowaniu konieczną do IUI ilość? -
AnnMari wrote:Cześć Monik123, my mieliśmy HBA 66% i dwie inseminacje , niestety nieudane.
Teraz jestem już po procedurze invitro metodą ICSI , i zapłodniły się wszystkie 6 komórek , i wczoraj miałam transfer 3-dniowego zarodkaA wyniki nasienia mieliśmy bardzo kiepskie .
dajesz nadzieję, bo ja boję się, że może być problem z zarodkami przy tak niskim HBA. Czyli macie 5 zarodków zamrożonych?
mam nadzieję, że ujrzysz pozytywną betę za dwa tygodnie
Starania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Marilen wrote:A nie biorą pod uwagę innych wyników? Może to zależy czy ilość jest taka, że są w stanie oczyścić i pozyskać po spreparowaniu konieczną do IUI ilość?
Tak jak piszesz oby Twój lekarz wiedział co robiStarania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Izaw wrote:Monik, to chyba zależy od lekarza, nasz lekarz prowadzący tylko podstawowe badania zalecił, a jak byłam na monitoringu u innego bo naszej akurat nie było, to wtedy zlecili jeszcze HBA i msome i jeszcze coś tam, i robią w Gyncentrum, aczkolwiek w tym cenniku na stronie nie ma o tym informacji.
Fajnie byłoby trafić na lekarza który kompleksowo od A do Z się zajmie, a nie samemu trzeba szukać albo chodzić do różnych lekarzy może akurat na coś innego zwróci uwagęmam nadzieję że u Was już teraz z górki będzie, przynajmniej wiecie gdzie leży problem.
Wkurza mnie to bardzo, że niektórzy lekarze omijają pewne kwestie, a potem wychodzą problemy...dobrze, że jest to forum...z niego dowiedziałam się więcej niż od byłego lekarza.Izaw lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
2xIUI
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
Zostały 4❄