Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkie się zapołodniły, w 3 dniu były dwa zarodki klasy A, i cztery zarodki klasy B, doktor powiedział, że wszystkie dobrze rokują . Jednego A7 mam w brzuchu, reszta jest hodowana do 5 doby, i dopiero wtedy dowiem się , ile zamrożono
Też mam taką nadzieję, nigdy nie byliśmy, aż tak blisko osiągnięcia celu .
monik123 wrote:O rety to świetnie, że wszystkie komórki zostały zapłodnionedajesz nadzieję, bo ja boję się, że może być problem z zarodkami przy tak niskim HBA. Czyli macie 5 zarodków zamrożonych?
mam nadzieję, że ujrzysz pozytywną betę za dwa tygodnie
Norwegian_forest, Izaw, Maja29 lubią tę wiadomość
-
AnnMari wrote:Wszystkie się zapołodniły, w 3 dniu były dwa zarodki klasy A, i cztery zarodki klasy B, doktor powiedział, że wszystkie dobrze rokują . Jednego A7 mam w brzuchu, reszta jest hodowana do 5 doby, i dopiero wtedy dowiem się , ile zamrożono
Też mam taką nadzieję, nigdy nie byliśmy, aż tak blisko osiągnięcia celu .długo trwało przygotowanie do in vitro? Jakim protokołem szłaś ?
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Meggie1 wrote:Witam wszystkich. W listopadzie podchodzimy z mężem do pierwszej inseminacji. Mamy stwierdzona niepłodność idiopatyczną - niepłodność niewiadomego pochodzenia. Wyniki mamy idealne, mąż nasienie bardzo dobre, ja jajowody drożne, wszystko jak w zegarku a ciąży jak nie było tak nie ma przez 1,5 roku. We wtorek idę na kolejny monitoring, dzis jestem w 10dc. Lekarz trochę mnie zdołował, bo powiedział ze mam się nie nastawiać, ze przy pierwszym razie się uda. Wytyczył mi ścieżkę - 2 inseminacje, laparoskopia, trzecia inseminacja i in vitro. Trochę przerażajace...
A po co laparoskopia?!? Jeśli nic nie stwierdzili, jajowody drożne...
Powodzenia! Racja, ze inseminacja to Ok 17-20% skuteczność ale nie można wykluczać tego, ze sie uda
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
AnnMari wrote:Wszystkie się zapołodniły, w 3 dniu były dwa zarodki klasy A, i cztery zarodki klasy B, doktor powiedział, że wszystkie dobrze rokują . Jednego A7 mam w brzuchu, reszta jest hodowana do 5 doby, i dopiero wtedy dowiem się , ile zamrożono
Też mam taką nadzieję, nigdy nie byliśmy, aż tak blisko osiągnięcia celu .
Powodzenia!!
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
nick nieaktualnyNorwegian forest akurat mnie laparo nie dziwi. Często potrafią być drożne jajowody i wszystko cacy na usg a podczas histero lub laparo jaja wychodzą jak zrosty, mięśniaki itd. Tylko zwykle lekarze histero zlecają na początek, bo nie chcą naruszać jajników i zmniejszać AMH
-
nick nieaktualnyLenaa86 wrote:Mąż robił posiew i z cewki i nasienia, nic nie wyszło, dlatego lekarz odpuścił dociekanie skąd to się bierze. Z suplementów bierze też FertilMan i przez 2 miesiące morfologia poprawiła się o 1%,reszte parametrow ma w normie. Leczyłam się chwilę w Macierzynstwie i wtedy jak w 22dc miałam proga 6 to lekarz też mówił że ok
. Jestem świeżo po tym hsg, liczyłam na cud, że może coś się "oczyściło" i zaskoczy a tu znowu to plamienie
Taki próg naprawdę nie jest dobry, dopiero dwucyfrowy czyli od 10 w górę świadczy i owu a powyżej 15 (niektórzy lekarze nawet mówiący, że 18) jest dobry na tyle by utrzymać wczesną ciążę.
Próbowałaś pić może Miovarian? Albo coś innego z mioinozytolem? Dużo dobrych rzeczy o tym czytam na forum, niektóre dziewczyny piszą właśnie że nie mają plamien przed @ już i pms praktycznie zniknął. Tylko trzeba pić z 2-3miesiace by odczuć różnice. Może wynika to z faktu, że inozytol wpływa na poprawę jakości komórek jajowych, jak jest lepsza owulka, to i ciałko żółte lepiej funkcjonuje? Tak w sumie sobie to tłumaczę na chłopski rozum
Powiedz czy badałaś może kiedyś dheas i shbg? Podobno najlepiej zbadać w 3-4dc razem z testosteronem. Potrafi to dużo powiedzieć o jakości komórek jajowych. Ja właśnie mam zamiar to badać jak dostanę @ jakoś do tygodnia -
Dziękuję
U nas był tylko problem po stronie męskiej, dlatego miałam krótki protokół z antagonistą. 8 września rozpoczęłam stymulację, 19 września miałam punkcję, a transer 22 września. Wszystko poszło bardzo szybko
Badania wszystkie miałam aktualne, bo to wszystkie te same co do IUI.
Jedynie musiałam dodatkowo kilka badań krwi zrobić do znieczulenia.
monik123 wrote:Życzę Ci tego z całego sercadługo trwało przygotowanie do in vitro? Jakim protokołem szłaś ?
-
Norwegian_forest dziękuję!
Zaglądam tu do Was czasamiTrzymam kciuki za wszystkie dziewczyny!
-
AnnMari wrote:Dziękuję
U nas był tylko problem po stronie męskiej, dlatego miałam krótki protokół z antagonistą. 8 września rozpoczęłam stymulację, 19 września miałam punkcję, a transer 22 września. Wszystko poszło bardzo szybko
Jedynie musiałam dodatkowo kilka badań krwi zrobić do znieczulenia.trzymam kciuki za Twoją betę!
AnnMari lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Jedynie musiałam dodatkowo kilka badań krwi zrobić do znieczulenia.
A można wiedzieć jaki jest koszt całej procedury? Cenniki podają każdą rzecz osobno, a nie wiadomo co do kosztu całościowego liczyć. Załamałam się przez to HBA...nie wiem co zrobimy jeśli będzie konieczne in vitro. Wyczytałam, że przy kiepskim HBA powinno się zrobić PCSI, gdzie specjalnie pod kątem hba preparują nasienie.
Kurcze, dr wiedział od pierwszej wizyty o HBA u nas, 67% i najpierw chciał nas leczyć pod kątem nasienia, a jak zapytalam o iui to mówi, że żadnych przeciwskazań nie ma, że nasienie i tak jest preparowane do IUI. Na Bocianie znalazłam jakąś starą wypowiedź experta, że wszystko zależy od tego czy embriolog w danej klinice ( + sprzęt) są w stanie przygotować takie nasienie. -
Monik123 życzę Wam tego!
Marlien my płaciliśmy 10 100zł za całą procedurę z mrożeniem zarodków, za leki do stymulacji około 800zł, i za depozyt nasienia 300zł.
My robiliśmy w Gamecie, ale wiem, że ceny są różne.
Mój M. brał Tamoxifen na poprawę nasienia, ale nie było żadnego rezultatu.monik123 lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Jesteś z Krakowa? Też rok temu byłam w Macierzyństwie, ale na krótko. Mąż tam chodził do androloga. Gdzie się teraz leczycie?
Taki próg naprawdę nie jest dobry, dopiero dwucyfrowy czyli od 10 w górę świadczy i owu a powyżej 15 (niektórzy lekarze nawet mówiący, że 18) jest dobry na tyle by utrzymać wczesną ciążę.
Próbowałaś pić może Miovarian? Albo coś innego z mioinozytolem? Dużo dobrych rzeczy o tym czytam na forum, niektóre dziewczyny piszą właśnie że nie mają plamien przed @ już i pms praktycznie zniknął. Tylko trzeba pić z 2-3miesiace by odczuć różnice. Może wynika to z faktu, że inozytol wpływa na poprawę jakości komórek jajowych, jak jest lepsza owulka, to i ciałko żółte lepiej funkcjonuje? Tak w sumie sobie to tłumaczę na chłopski rozum
Powiedz czy badałaś może kiedyś dheas i shbg? Podobno najlepiej zbadać w 3-4dc razem z testosteronem. Potrafi to dużo powiedzieć o jakości komórek jajowych. Ja właśnie mam zamiar to badać jak dostanę @ jakoś do tygodniamoże akurat pomoże.
Co do tych badań o których piszesz to nie robiłam, szczerze mówiąc nie słyszałam o nich. Testosteron natomiast mam minimalnie podwyższony. Nie wiem co teraz zrobić, czy zacząć stymulacje i liczyć na cud, czy pogłębić diagnostykę. Pierwszej młodości już nie jestem....35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
Jedynie musiałam dodatkowo kilka badań krwi zrobić do znieczulenia..
Lenaa86 też uważam że wynik 11 nie jest specjalnie dobry. Ja miałam zalecenie od lekarza badać progesteron 7 dni po IUI czyli ok. 22dc i gdyby wynosił 11 lub mniej to miałam brać duphaston 2x1. Ale ja nigdy nie miałam problemów z progesteronem w drugiej fazie, a też przeważnie plamilam 2-3 dni przed @.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Lolka30 dziękuję ! Testować będę 2 października
A jak Ty się czujesz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 21:14
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLenaa86 wrote:Tak, z Krakowa. Aktualnie chodzę do Clinicare, oni współpracują z Artvimed i tam docelowo mam mieć IUI.Dotychczas zakładałam, że problem leży po stronie słabej morfologi nasienia, ale teraz już sama nie wiem. Nigdy nie zaproponowano mi przyjmowania luteiny, nawet w macierzyństwie gdzie raz byłam stymulowana. Miovarin jutro kupuje skoro zachwalacie
może akurat pomoże.
Co do tych badań o których piszesz to nie robiłam, szczerze mówiąc nie słyszałam o nich. Testosteron natomiast mam minimalnie podwyższony. Nie wiem co teraz zrobić, czy zacząć stymulacje i liczyć na cud, czy pogłębić diagnostykę. Pierwszej młodości już nie jestem....
Mnie wlasnie dhaes i shbg też nikt nie zlecał, dopoki nie wylądowałam u jednego dr, który w szpitalu pracuje i wykonuje głównie laparo i histero. Szczerze? Momentami sprawiał wrazenie bardziej ogarnietego w tematyce niepłodnosci niz lekarze z klinikTo on zasugerował mi te badania patrzac na moj testosteron (w gornej granicy normy). Czekam zatem na @ i będę badać. No i początkiem pazdzienika histero mam mieć, liczę, że to coś wyjaśni i pomoże
Lenaa86 lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Piąteczka, jesteśmy ten sam rocznik
Mnie wlasnie dhaes i shbg też nikt nie zlecał, dopoki nie wylądowałam u jednego dr, który w szpitalu pracuje i wykonuje głównie laparo i histero. Szczerze? Momentami sprawiał wrazenie bardziej ogarnietego w tematyce niepłodnosci niz lekarze z klinikTo on zasugerował mi te badania patrzac na moj testosteron (w gornej granicy normy). Czekam zatem na @ i będę badać. No i początkiem pazdzienika histero mam mieć, liczę, że to coś wyjaśni i pomoże
35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
nick nieaktualnyLenaa86 wrote:A powiedz mi co te badania wnoszą do diagnostyki? Czy jeśli wyniki będą odbiegaly od norm to można to w jakiś sposób uregulować?
Edit: to ma cos wspolnego z jakością komórek jajowych, wiec myslę, że diagnoza moze duzo wniescWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 22:56
-
Selina wrote:Podobno jak coś jest nie tak z dheas (jest go za mało), to się przyjmuje lek DHEA Eljot bodajże. Co jeszcze, to narazie nie wiem
Edit: to ma cos wspolnego z jakością komórek jajowych, wiec myslę, że diagnoza moze duzo wniesc35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
nick nieaktualnyLenaa86 wrote:Koniecznie daj znać jak już będziesz miała wyniki. Ja póki co zajmę się tym progesteronem. Ogólnie podziwiam Was tutaj że macie tyle siły do walki i dociekania przyczyn niepowodzeń. Ja jeszcze dobrze nie zaczęłam a już mam czarne myśli i stany lekko depresyjne
monik123, Lenaa86, Lolka30, Norwegian_forest lubią tę wiadomość