Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba bym tego nie brała. Tyle co na szybko zobaczyłam to wyciszają tym jajniki przed in vitroStarania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
Operacja żylaków powrózka nasiennego.
Ciągła walka z infekcjami :'( -
kahanka wrote:Kinga, a Twój lekarz tak Ci wszystko dokładnie sprawdza i opisuje? Mój mi tylko powiedział, że pęcherzyki jeszcze nie pękły i to dopiero jak go zapytałam. Pytam się jaka ich wielkość, to mówi, że to nie ma już znaczenia teraz, tylko przy podaniu Ovitrelle. Pytam a co jak nie pękną, a on że to się bardzo rzadko zdarza i żeby się nie martwić.
A ja się właśnie martwię, bo mi temperatura nie skoczyła, więc chyba dalej nie pękły. Żadnego kontrolnego USG mi nie zlecił, tylko test, jak miesiączka nie przyjdzie...
Temperatura nie rośnie od razu jak pęka pęcherzyk, tylko jak podnosi się poziom progesteronu, a to nie ma miejsca w momencie pęknięcia. Spokojnie!kahanka lubi tę wiadomość
-
kinga27.30 wrote:Kahanka, ja dzisiaj zdycham z bólu. Jajniki mnie tak mega ciągną, że aż mnie zgina. My jeszcze serduszkiem rano poprawiliśmy, to już w ogóle myślałam że do pracy nie wstanę...
Tak, ja miałam przedwczoraj USG, sprawdzał pęcherzyki, mierzył ich wielkość, sprawdzał endometrium i skierował na Ovitrelle. A wczoraj przed IUI jeszcze raz miałam USG, jeden pęcherzyk pękał, a dwa jeszcze dodatkowo podrosły. Wszystko mi pokazał na obrazie i omówił. Owulacji z tych dwóch pozostałych spodziewam się dzisiaj / jutro.
Kochana, nie stresuj się, teraz to już nic nie da, pozostaje cierpliwie czekać - poprawiajcie serduszkami (tak na wszelki wypadek)
A ja właśnie nigdy nie poprawiałam. Bo zawsze miałam takie myśli, że jeśli nasienie jest słabe, czyli może mieć przeciwciała, i całą masę innych, to wpuszczenie nie "przebranego" i oczyszczonego nasienia zablokuje drogę lub wybije ( jesli wytwarzają się przeciwciała) to dobre przesortowane podczas IUI -
TęczowyMiś wrote:A ja zła jestem... Na jutro mam zaplanowane IUI a dziś w jajniku klucie mam co znaczy że owulacja nastąpi dziś... To powiniem pewnie na dziś wyznaczyć termin a nie na jutro... Kurde i pewnie nic z tego... Załamana zła i wogole wszystko źle dziś
A jak tam Wy dziewczyny się miewacie?
A dostałaś ovitrelle? On powoduje dojrzewanie pęcherzyków, więc one nie pękają tak jak w cyklach bez stymulacji. U mnie było identycznie. Byłam pewna, że za późno IUI, a tu dzień IUI i żaden niepęknięty. A teraz dwa pęcherzyki ciążoweDobra wróżba..
Izaw lubi tę wiadomość
-
TęczowyMiś wrote:Te życzenia o dziecku i pytania powodują zawsze że wracam do domu i wyje... Bo zawsze najwięcej maja do powiedzenia Ci którzy nie znają sytuacji...
Dlatego ja w tym roku świat w rodzinie męża nie spędzam, rok temu byliśmy na świeżo z informacja o niepłodności i w czasie życzeń dwa razy usłyszałam „życzymy wam dziecka” myślałam, ze umrę w tamtej chwili...
Na szczęście u mnie, po mimo, ze nikt nic nie wie, nie ustawia nikomu życia..TęczowyMiś lubi tę wiadomość
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
nick nieaktualnyNorwegian_forest wrote:Dlatego ja w tym roku świat w rodzinie męża nie spędzam, rok temu byliśmy na świeżo z informacja o niepłodności i w czasie życzeń dwa razy usłyszałam „życzymy wam dziecka” myślałam, ze umrę w tamtej chwili...
Na szczęście u mnie, po mimo, ze nikt nic nie wie, nie ustawia nikomu życia..
Myślę, że nikt nie mówił tego złośliwie...
-
Dziewczyny dramat!!!! Wiedziałam że to się kiedyś zdarzy ale nie że tak szybko!!!!!! Moja młodsza o 5 lat siostra wpadła!!!!! Tak poprostu...... Kurwa jebana mac.... Jak oni to trafili!!!! Jej narzeczony jest kierowcą i jest tylko na weekendy w domu i jeszcze się im udało wpaść..... Dwa lata do ślubu ... Poprostu mój najczarniejszy scenariusz się ziścił!!!! I to za moją ścianą!!!! Człowiek się tu stara jak może a tu dupa... No i do tego mój jak mu powiedziałam to skwitował prostym.... "No i co z tego" ..... A potem jak zobaczył mój nastrój to dodał " wiedziałem,że tak się będziesz zachowywać"... Szlag mnie trafi, świat się kończy. Jeszcze jak na złość po tym pierdolonym dupku @ się mi spóźnia a przez to histero odwleka.... W ciąży nie jestem bo czuje te małpę aż w uszach tylko mi na nosie gra żeby na złość zrobić..... Krew mnie zaleje.....!!!!!!!Starania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
Hipp kochana rozumiem Cię moja młodsza siostra też nieplanowane na szczęście LO ślubie.
U mnie okres ma całego umówiłam się wcześniej do kliniki niż miesiąc temu oby nie przegapić.S pracy mnie dobijają pierdołami.
Trzymać mi się dziewczynki.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Hipp wrote:Dziewczyny dramat!!!! Wiedziałam że to się kiedyś zdarzy ale nie że tak szybko!!!!!! Moja młodsza o 5 lat siostra wpadła!!!!! Tak poprostu...... Kurwa jebana mac.... Jak oni to trafili!!!! Jej narzeczony jest kierowcą i jest tylko na weekendy w domu i jeszcze się im udało wpaść..... Dwa lata do ślubu ... Poprostu mój najczarniejszy scenariusz się ziścił!!!! I to za moją ścianą!!!! Człowiek się tu stara jak może a tu dupa... No i do tego mój jak mu powiedziałam to skwitował prostym.... "No i co z tego" ..... A potem jak zobaczył mój nastrój to dodał " wiedziałem,że tak się będziesz zachowywać"... Szlag mnie trafi, świat się kończy. Jeszcze jak na złość po tym pierdolonym dupku @ się mi spóźnia a przez to histero odwleka.... W ciąży nie jestem bo czuje te małpę aż w uszach tylko mi na nosie gra żeby na złość zrobić..... Krew mnie zaleje.....!!!!!!!
.
HanaMontana lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
Hipp wrote:Dziewczyny dramat!!!! Wiedziałam że to się kiedyś zdarzy ale nie że tak szybko!!!!!! Moja młodsza o 5 lat siostra wpadła!!!!! Tak poprostu...... Kurwa jebana mac.... Jak oni to trafili!!!! Jej narzeczony jest kierowcą i jest tylko na weekendy w domu i jeszcze się im udało wpaść..... Dwa lata do ślubu ... Poprostu mój najczarniejszy scenariusz się ziścił!!!! I to za moją ścianą!!!! Człowiek się tu stara jak może a tu dupa... No i do tego mój jak mu powiedziałam to skwitował prostym.... "No i co z tego" ..... A potem jak zobaczył mój nastrój to dodał " wiedziałem,że tak się będziesz zachowywać"... Szlag mnie trafi, świat się kończy. Jeszcze jak na złość po tym pierdolonym dupku @ się mi spóźnia a przez to histero odwleka.... W ciąży nie jestem bo czuje te małpę aż w uszach tylko mi na nosie gra żeby na złość zrobić..... Krew mnie zaleje.....!!!!!!!
Nikomu o tym nie mówiłam, bo przecież trzeba się cieszyć z ich szczęścia, ale tak na prawdę, to mnie jeszcze ściska w środku. To jest po prostu nie fairWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 18:06
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
-
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie. Endo 8.8 pęcherzyk na prawym 20 mm jutro ovitrelle w poniedziałek 3 i ostatnie AID.... Nie wiem czy się uda na 1 pecherzyku.wątpię...ale cóż podejdę... Z bardzo małą nadzieją.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 21:41
Selina, Hipp, TęczowyMiś, Norwegian_forest, Xkali lubią tę wiadomość
-
Lenka9419 wrote:Jestem po wizycie. Edno 8.8 pęcherzyk na prawym 20 mm jutro ovitrelle w poniedziałek 3 i ostatnie AID.... Nie wiem czy się uda na 1 pecherzyku.wątpię...ale cóż podejdę... Z bardzo małą nadzieją.
Lenka9419 lubi tę wiadomość
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
kahanka wrote:Wiem dokładnie o czym mówisz. Miałam tak samo jak moja szwagierka zaszła w ciążę z drugim dzieckiem. Co prawda oni nie wpadli, ale jednego dnia ogłosili, że się starają o rodzeństwo dla pierwszego, a za chwilę już że się spodziewają. Jedyne co miałam wtedy w głowie, to że teraz była moja kolej, że ona już miała swoje 5 minut (a tak na prawdę to 6 lat). Przepłakałam pół dnia, jak się dowiedziałam.
Nikomu o tym nie mówiłam, bo przecież trzeba się cieszyć z ich szczęścia, ale tak na prawdę, to mnie jeszcze ściska w środku. To jest po prostu nie fairkahanka lubi tę wiadomość
Starania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
Mój też nie do końca ogarnia co ja czuję jako kobieta... Oni są z innej planety. Wiem nie wszyscy... Ale ja akurat tak trafiłam. Cieszę się że się zgodził na to IUI.jutro pokladam w niej wielkie nadzieje ale na jednym pęcherzyk to ciężko cudu oczekiwać. Nie wiem czy na drugą będę miała szansę...
-
nick nieaktualnyTęczowyMiś wrote:Mój też nie do końca ogarnia co ja czuję jako kobieta... Oni są z innej planety. Wiem nie wszyscy... Ale ja akurat tak trafiłam. Cieszę się że się zgodził na to IUI.jutro pokladam w niej wielkie nadzieje ale na jednym pęcherzyk to ciężko cudu oczekiwać. Nie wiem czy na drugą będę miała szansę...
-
nick nieaktualny