Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
I nic,biel bije aż razi ,czekam na @ i będę się umawiać na histeroskopie29 lat
Ponad 3 lata starań
17.05.17 laparoskopia (endometrioza)
17.05.18 I iui cb
03.08.18 II iui
31.08.18 III iui
29.09.18 IV iui
25.10.18 histeroskopia, usuwanie polipów i zrostów
27.11.18 V iui
27.12.18 VI iui
13 dni po iui beta 139
Progesteron 61,75
15 dni po iui beta 352
Progesteron 60
Czekamy 19.09
Dziewczynka -
Eh przykro mi :*
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Marilen wrote:Bez wiedzy medycznej wiadomo też, że zdarzają się całkiem często puste jaja płodowe... Mam wrażenie, że łatwo się człowiekowi komentuje jak nie jego dotyczy problem. Nie narzekam na ciążę, a na okoliczności i to co przeżyłam, bo tej wiedzy nie miałam. Nie wiem czy wiesz, ale zespół hiperstymulacji w takim stopniu jak ja, mają tylko dziewczyny po ivf. Byłam niedoinformowana, bo zaufałam.
Do tego byłam raz informowana ( dla ściemy ) że pęcherzyki dojrzałe są 3, by na kolejnej wizycie dowiedzieć się, że jest ich 5. Narzekam bo czuję się oszukana, zagrożona i nadal bez wiedzy jakie konsekwencje może OHSS przynieść.
A jak się czyta kolejny raz o tym, że są dwa pęcherzyki i odnosi się wrażenie, że wcale nie jesteś z tego powodu zadowolona to potem nie dziw się, że są takie komentarze.
Ja życzę Ci jak najlepiej, oby hiperka szybko przeszła i z dzidziusiami było wszystko w porządku...ale zacznij się cieszyć w końcu tą ciąża, bo jest mnóstwo kobiet, które oddalyby wszystko, żeby być teraz w takiej sytuacji.
A Ty Freyja niczym się nie martw, bo już wystarczająco dużo przeszliscie i teraz nastał ten dobry czas jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 09:08
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
Eve89la wrote:I nic,biel bije aż razi ,czekam na @ i będę się umawiać na histeroskopieStarania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
nick nieaktualnymonik123 wrote:A Ty Freyja niczym się nie martw, bo już wystarczająco dużo przeszliscie i teraz nastał ten dobry czas jak się czujesz?
Czekam z wielką niecierpliwością na pierwsze USG, które mamy w czwartek wieczorem. Nie mogłam umówić się wcześniej przez pracę, ale tłumacze sobie że za to już powinno być widać zarodek i będę spokojna Na razie tylko bolą mnie piersi i brzuch, ale to chyba jeszcze nie czas na inne objawy.
Jeśli chodzi o miovarian to biorę go drugi miesiąc, wcześniej brałam ze dwa miesiące inofem i jakimś magicznym sposobem stymulacje zrobiły się łatwiejsze. Może przypadek, może nie.martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
monik123 wrote:Myślę, że powinnaś sobie darować komentarze o pustych jajach płodowych...podchodząc do IUI z taką ilością pęcherzyków dziewczyny tylko ostrzegały jakie mogą być tego konsekwencje...i nie zauważyłam, żeby ktoś się tutaj wymądrzał.
A jak się czyta kolejny raz o tym, że są dwa pęcherzyki i odnosi się wrażenie, że wcale nie jesteś z tego powodu zadowolona to potem nie dziw się, że są takie komentarze.
Ja życzę Ci jak najlepiej, oby hiperka szybko przeszła i z dzidziusiami było wszystko w porządku...ale zacznij się cieszyć w końcu tą ciąża, bo jest mnóstwo kobiet, które oddalyby wszystko, żeby być teraz w takiej sytuacji.
A Ty Freyja niczym się nie martw, bo już wystarczająco dużo przeszliscie i teraz nastał ten dobry czas jak się czujesz?
A to na tym forum tylko o pięknych i pozytywnych rzeczach wolno pisać? No chyba nie na tym ma to polegać. Ja NIGDY nie oceniam innych, i ich decyzji, bo są ich. To jakby pisać mamie chorego dziecka, która jest załamana i potrzebuje się pożalić i ponarzekać , że wiedziała że dziecko ma takie a nie inne wady i choroby i mogła legalnie dokonać aborcji jak lekarze proponowali a nie narzekać teraz.
Poza tym w jakim momencie padł komentarz od Seliny o tym że narzekam? Kiedy napisałam dwa zupełnie nie związane z tym komentarze. Zresztą ja nie przyszłam ba forum żeby być oceniana i pouczaną, jak proszę o radę to proszę o radę. Ale po co wpierniczyć się w cudze komentarze pisane do innych osób??
Owszem, jestem przerażona bliźniętami. Mam prawo być nieperfekcyjną matką, czy powinnam tu rzygać tęczą żeby było poprawnie politycznie?
Boję się, jestem przerażona czy sobie dam radę, czy dzieci będą zdrowe, bo mam kiepskie wyniki, bo mam zagrożenie zakrzepicą, bardzo złe próby wątrobowe ( cholestaza). Bo grozi mi wiele powikłań i boję się po prostu. Ale to chyba nie grzech? Nigdzie nie napisałam że niw chcę któregokolwiek z moich dzieci. A tak interpretuje mój lęk Selina. I ja na to się nie godzę. Bo nie jestem malolatką, która nieświadoma jest życia.
Dziewczyny po prostu na forum od pewnych komentarzy można się powstrzymać. Ja o pustym jaju płodowym też napisałam dopiero jak już się podkurzyłam komentarzami.
Proszę Was! Nie oceniajmy innych, bo każdy sam odpowiada nawet za swoje błędy. Ja chętnie każdą z Was przytulę wirtualnie, nigdy nie usłyszycie ode mnie: „ twój błąd, a nie mówiłam?”......
kahanka, TęczowyMiś, AnaKwiat lubią tę wiadomość
-
Marilen wrote:Kochana, moj test w dniu w którym beta wynosiła już 127 też nie wyszedł jakoś porażająco mocny więc może jeszcze chwila? Może jest szansa jeszcze?
No jak na razie okresu brak,plamienia też nie mam,i dzisiaj to już nawet nic mnie nie boli,czekam zobaczymy29 lat
Ponad 3 lata starań
17.05.18 I iui cb
03.08.18 II iui
31.08.18 III iui
29.09.18 IV iui
27.11.18 V iui
27.12.18 VI iui
13 dni po iui beta 139
Progesteron 61,75
15 dni po iui beta 352
Progesteron 60
Czekamy 19.09
Dziewczynka -
Eve89la wrote:No jak na razie okresu brak,plamienia też nie mam,i dzisiaj to już nawet nic mnie nie boli,czekam zobaczymy
Trzymam z całego serca kciuki! A który to dzień cyklu i jak długie zwykle masz? Ja byłam zaskoczona bo myślałam, że testy sikane wychodzą tak mocne jak owulacyjne jeśli przekracza poziom 10 lub 25, a tu ani raz takiego jak owulacyjny nie był ten ciążowy. Kciukasy! -
Zastanawiam się czy nie zrobić tego proga 7dpo, tylko czy wynik nie będzie zafałszowany, jeśli przyjmuję progesteron dopochwowo? Myślę też czy nie zrobić od razu BHCG, skoro już mnie będą kłuć, ale czy 7dpo już coś wyjdzie??38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
Kahanka zdecydowanie za wcześnie. 10 dni po owulacji do zupełne minimum. Radzę przynajmniej 12 dni odczekać żeby później się nie głowic i nie lecieć kolejny raz w nerwach i niepewności.
kahanka, monik123 lubią tę wiadomość
Starania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
Operacja żylaków powrózka nasiennego.
Ciągła walka z infekcjami :'( -
kahanka wrote:Zastanawiam się czy nie zrobić tego proga 7dpo, tylko czy wynik nie będzie zafałszowany, jeśli przyjmuję progesteron dopochwowo? Myślę też czy nie zrobić od razu BHCG, skoro już mnie będą kłuć, ale czy 7dpo już coś wyjdzie??
Bety bym nie robiła, bo raz że możesz złapać dola, a test 7 dpo to prawie nigdy wiarygodny nie jest. Proga możesz robić jeśli to syntetyczny. Luteina przekłamuje wynik, ale duphaston nie. Pytanie czy to co wkładasz to syntetyczny progesteron? Spróbuj w ulotce doczytać.kahanka lubi tę wiadomość
-
Eve89la wrote:No jak na razie okresu brak,plamienia też nie mam,i dzisiaj to już nawet nic mnie nie boli,czekam zobaczymy
Kahanka jak bierzesz proga dopochwowo to nie ma sensu to badać bo wynik będzie niemiarodajny. Na betę zdecydowanie za wcześnie. Dla mnie minimum to 12 dni, u mnie implementacja za pierwszym i drugim razem była dopiero w 10-11 dpo A beta we krwi jest podwyższona dopiero ok. 2 dni po zagniezdzeniu.kahanka lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
Marilen wrote:Trzymam z całego serca kciuki! A który to dzień cyklu i jak długie zwykle masz? Ja byłam zaskoczona bo myślałam, że testy sikane wychodzą tak mocne jak owulacyjne jeśli przekracza poziom 10 lub 25, a tu ani raz takiego jak owulacyjny nie był ten ciążowy. Kciukasy!
Dzisiaj 29 dzień cyklu,i dzisiaj termin @ ,i zazwyczaj zawsze na czas dostawałam miesiączke,czasami dzień wcześniej albo dzień później,no i zawsze występowały plamienia przed,myślę że jutro albo we wtorek przyjdzie @ i rozpoczniemy nowy cykl29 lat
Ponad 3 lata starań
17.05.18 I iui cb
03.08.18 II iui
31.08.18 III iui
29.09.18 IV iui
27.11.18 V iui
27.12.18 VI iui
13 dni po iui beta 139
Progesteron 61,75
15 dni po iui beta 352
Progesteron 60
Czekamy 19.09
Dziewczynka -
OK, dzięki dziewczyny. W takim razie odpuszczam kłucie i czekam cierpliwie.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
Ja jestem dzisiaj po monitoringu- pęcherzyka ma 24mm, Endo 10mm. Dzisiaj byo ovitreke a Jutro o 16 IUI. Owulka z lewego drożnego więc warunki idealne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 16:04
kahanka, kinga27.30, Izaw lubią tę wiadomość