X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogna87 wrote:
    No i endokrynolog powiedział że zajście w ciążę przy takim tsh jest trudniejsze ale nie niemożliwe. No i że do soboty to napewno trochę spadnie :/ no i ja nie wiem co mam robić :/ no bo jeśli mam odpuścić to po co iść jutro na wizytę i płacić 160 zł

Kochana, mówię Ci w pierwszą ciążę zaszłam przy wyniku 2,98 zrobionym tuż przed owu lub w trakcie, więc jeśli zaszłam tzn że jeszcze rosło. A teraz przed terminem @ miałam już 6, więc nie sądzę żeby skoczyło z 2 np na 6 w kilka dni, więc zaszłam nie przy książkowym 1 :) I jestem nadal. Nic się nie dzieje. Bądź dobrej myśli!

Bogna87 lubi tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z własnego doświadczenia i wielomiesięcznych obserwacji tego wątku wiem, że trzecia IUI łączy się z największą rezygnacją i brakiem wiary w powodzenie. Równocześnie mam wrażenie, że trzecie mają największą skuteczność.

Norwegian_forest, Ambriel lubią tę wiadomość

• Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Dziewczyny, z własnego doświadczenia i wielomiesięcznych obserwacji tego wątku wiem, że trzecia IUI łączy się z największą rezygnacją i brakiem wiary w powodzenie. Równocześnie mam wrażenie, że trzecie mają największą skuteczność.

OBY!!!!!! Oby :)))
    Ja po trzeciej będę poważnie myśleć o IVF, bo u nas koszt jednej AID to bagatela 3000 już z wizytami i ovitrelle :/ 1/4 IVF z jednym transferem. A skuteczność skacze do 30%...

Okropne to jest, ta kasa, to przeliczanie, to myślenie, zyci od okresu do okresu, bo ja od roku żyje okresami, infkekcjami, posiewami (które nota bene muszę znowu zrobić :/) czy przypadkiem HIV czy kiłą się nie zaraziłem :/

A po co? Żeby potem tracić nerwy na dziecko :D smutne i śmieszne zarazem..

Ambriel, sucharek85 lubią tę wiadomość

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Freyja :) moja jest trzecia nadziei nie mam kompletnie wręcz graniczącą z pewnością, że się nie udało.Więc obyś miała rację :)

Xkali ściskam mocno i trzymam kciuki za listopad :)

kahanko a miałaś badaną immunologię?

Xkali lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • kahanka Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Nie miałam, wielu lekarzy przerabiałam i żaden tego nie zasugerował, a teraz to już mi szkoda czasu. Chyba, że to jakoś między kolejnymi podejściami do IUI warto zrobić?

38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
    zamrożone 10 oocytów
    19.10.21 histero - znowu antybiotyki...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Freyja :) moja jest trzecia nadziei nie mam kompletnie wręcz graniczącą z pewnością, że się nie udało.Więc obyś miała rację :)

Xkali ściskam mocno i trzymam kciuki za listopad :)

Życzę Ci żebyś była pozytywnie zaskoczona :) Ja na tydzień przed ostatnią IUI byłam z mężem w ZOO. Ku memu ogromnemu zdziwieniu natknęliśmy się tam na bociany, które z różnych powodów nie odleciały na zimę. Z uszkodzonymi skrzydłami, poobijane, a nawet bez nogi. Patrzyliśmy na tego ostatniego i pomyślałam sobie, że to chyba mój bocian niezdara i nie mógł do mnie dotrzeć. Było ich tam całe stado i wierzę, że one na nas wszystkie tutaj czekają, ale trzeba dać im szansę i czas. Każda z nas ma swojego bociana.

Xkali, Izaw, kinga27.30, Monika85, Alu_87, Ambriel lubią tę wiadomość

• Marilen Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Życzę Ci żebyś była pozytywnie zaskoczona :) Ja na tydzień przed ostatnią IUI byłam z mężem w ZOO. Ku memu ogromnemu zdziwieniu natknęliśmy się tam na bociany, które z różnych powodów nie odleciały na zimę. Z uszkodzonymi skrzydłami, poobijane, a nawet bez nogi. Patrzyliśmy na tego ostatniego i pomyślałam sobie, że to chyba mój bocian niezdara i nie mógł do mnie dotrzeć. Było ich tam całe stado i wierzę, że one na nas wszystkie tutaj czekają, ale trzeba dać im szansę i czas. Każda z nas ma swojego bociana.

My jechaliśmy na wesele i widzieliśmy dwa bociany, gniazdo obok gniazda i śmialiśmy się że będą bliźniaki. Jasna cholera, że też o tym zapomniałam! :D

Izaw, kinga27.30, Ambriel lubią tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    A ja najbardziej wierzylam w 3 i sie gorzko rozczarowalam. Planuje 4 w przyszlym roku, w ta 4 najmniej wierze, moze sie wreszcie zdziwie.

Ambriel lubi tę wiadomość

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:

Jak pięknie to napisałaś :)

AnnKwiat, bardzo mi przykro, ciężko zaakceptować że niby wszystko ok, a potem okazuje się że nic z tego. Ale w końcu musi się udać! :)

Xkali, trzymam kciuki, powodzenia!

Kahanka u mnie badali immunofenotyp, i miałam 12% komórek nk, niby powinno być poniżej tej liczby kiedy stara się o dziecko, więc miałam jeszcze wlew intralipid w dniu IUI

Xkali lubi tę wiadomość

27 lat
    9cs
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A'propo bocianów! U mnie co roku wiją gniazdo u sąsiadów na słupie. Jakoś skubaniutkie przez ponad 4ry lata nie mogły przelecieć do nas na posesję ;)
    W tym roku chodził po naszym d ;)

Dziwnym trafem, zapamiętałam to zdarzenie ;P

Izaw lubi tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Kiara1992. Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian_forest wrote:
    OBY!!!!!! Oby :)))
    Ja po trzeciej będę poważnie myśleć o IVF, bo u nas koszt jednej AID to bagatela 3000 już z wizytami i ovitrelle :/ 1/4 IVF z jednym transferem. A skuteczność skacze do 30%...

Okropne to jest, ta kasa, to przeliczanie, to myślenie, zyci od okresu do okresu, bo ja od roku żyje okresami, infkekcjami, posiewami (które nota bene muszę znowu zrobić :/) czy przypadkiem HIV czy kiłą się nie zaraziłem :/

A po co? Żeby potem tracić nerwy na dziecko :D smutne i śmieszne zarazem..
    Ja po 2 AID byłam tak zrezygnowana że jak poszłam w nowym cyklu do kliniki to powiedziałam że robię sobie parę miesięcy przerwy . Miałam plan , wykupiłam dietę zaczęłam ćwiczyć , ale lekarka tak mnie namawiala na ta 3 AID że w końcu się zgodziłam bo powiedziała że jak teraz się nie uda to mam mieć laparoskopie czy coś . To mnie tak przestraszylo że schodząc z fotela z IUI powiedziałam do niej że widzimy się po raz ostatni bo teraz będę w ciazy. Miałam rację bo już jej nie zobaczyłam bo jak poszłam na usg ciążowe to miała urlop wtedy :-D zaznaczę że przy 3 AID miałam zmienionego dawce nie wiem na jakiego tylko mam nadzieję że Wiktoria nie będzie ciemnoskora :-D bo nie wiem jak to wszystkim wytłumaczę :-D bo akurat nikt nie wie o dawcy .

3jgxdqk3y4vemaw3.png

2018- 3 inseminacje AID
    05.03.2019 - urodzony synuś Wojtuś
    04.04.2019- Wojtuś został aniolkiem 😭
    30.09.2020- termin w klinice novum
    14.10.2020- 1 AID 🥳
    beta 360
    13.11.2020 Mamy bijące serduszko ♡
  • Monika85 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara1992. wrote:
    Ja po 2 AID byłam tak zrezygnowana że jak poszłam w nowym cyklu do kliniki to powiedziałam że robię sobie parę miesięcy przerwy . Miałam plan , wykupiłam dietę zaczęłam ćwiczyć , ale lekarka tak mnie namawiala na ta 3 AID że w końcu się zgodziłam bo powiedziała że jak teraz się nie uda to mam mieć laparoskopie czy coś . To mnie tak przestraszylo że schodząc z fotela z IUI powiedziałam do niej że widzimy się po raz ostatni bo teraz będę w ciazy. Miałam rację bo już jej nie zobaczyłam bo jak poszłam na usg ciążowe to miała urlop wtedy :-D zaznaczę że przy 3 AID miałam zmienionego dawce nie wiem na jakiego tylko mam nadzieję że Wiktoria nie będzie ciemnoskora :-D bo nie wiem jak to wszystkim wytłumaczę :-D bo akurat nikt nie wie o dawcy .
    Kiara ja tez 3 AID mialam robiona ze zmiana dawcy. Dostalam tez nowe leki "po" bo do AID nic oprocz ovitrelle mi nie dawal. Czuje sie troche dziwnie ale to chyba po progesteronie. Niech te 3 i wszystkie nastepne IUI beda udane!

Dziewczyny chyba nie mozemy tracic nadzieji...kto jak nie my ma wierzyc? Trzymam kciuki za nas wszystkie! Zycze nam wszystkim duzo cierpliwosci i sily...i niech sie dzieje! Milego dnia :-)

kinga27.30 lubi tę wiadomość

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    A'propo bocianów! U mnie co roku wiją gniazdo u sąsiadów na słupie. Jakoś skubaniutkie przez ponad 4ry lata nie mogły przelecieć do nas na posesję ;)
    W tym roku chodził po naszym d ;)

Dziwnym trafem, zapamiętałam to zdarzenie ;P

Dziewczyny co do bocianów to w tym roku w Lipcu na moim nowo wybudowanym domu i tuż przez przrprowadzka siedzial bocian na kominie :) sasiedzi wszyscy mowili,ze to mega szczescie bo maja domy po kilka lat i nigdy im nie usiadl :) wiec moze przyniesie nam to szczescie :)

kinga27.30 lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• artam89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej to i ja powiem o swojej historii z bocianami. Na codzień mieszkam we Wrocławiu ale pochodzę z małej miejscowości w mazowieckim i na mazury mam około 80km....będąc u rodziców postanowila m z mezem wybrac sie na jeden dzień...po trasie naliczylam 62 bociany!!! Takze ja mam limit dla nas wszytskich

kinga27.30, Xkali, zolwik85, Ambriel lubią tę wiadomość

Invimed Wrocław 31lat
    *io, nt, mutacje mthfr i v leiden,
    * małż-slabe nasienie- morfologia 0%
    * Immunologia : KIR AA, NK 12%, ANA dodatnie
    Mąż - c1c2
    3iui nieudane
    1ivf
    10.07 punkcja
    2 śnieżynki ( 3 i 5 doba)
    05.09.19 transfer 3 dniowego zarodka...beta 0.1
    06.12- transfer blastki...0.1 beta

2ivf start 26.06.2020
    3 śnieżynki (2×4aa 1x4ab)
    24.08 transfer 2x4aa
  • kahanka Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaw wrote:

Kahanka u mnie badali immunofenotyp, i miałam 12% komórek nk, niby powinno być poniżej tej liczby kiedy stara się o dziecko, więc miałam jeszcze wlew intralipid w dniu IUI

Izaw, nie mam bladego pojęcia o czym piszesz :P immunologia to dla mnie czarna magia.

Martwi mnie jednak coś innego. Czy którejś z Was utrzymywała się wyższa temperatura przez dłuższy czas, mimo przebytej miesiączki i braku żadnych innych dolegliwości?
    Ja jestem teraz w 9 dc i mam dziś 36,99, a od początku miesiączki tylko raz miałam 36,61, a tak to cały czas między 36,8 - 37,0. Dodam, że zwykle mam spadek w okolicach 2-3 dc do poziomu 36,6 i tak się utrzymuje do owu. Trochę mnie martwi, że coś jest nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 09:09

38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
    zamrożone 10 oocytów
    19.10.21 histero - znowu antybiotyki...
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zatestowałam i niestety bladość :(. Pojechałam jeszcze na betę by nie mieć złudzeń. Po południu wyniki...

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • anett13 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Ja dzisiaj zatestowałam i niestety bladość :(. Pojechałam jeszcze na betę by nie mieć złudzeń. Po południu wyniki...
    Przykro mi :( daj znać jaki wynik

I IUI udana ❤️
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Czekamy na wynik...

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • anett13 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już czuję @ i pewnie nic z tego:(

I IUI udana ❤️
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 31 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogę spokojnie odstawić luteinę i czekać na okres.
    beta <1.2 :(

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ