Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Bogna87 wrote:No i endokrynolog powiedział że zajście w ciążę przy takim tsh jest trudniejsze ale nie niemożliwe. No i że do soboty to napewno trochę spadnie
no i ja nie wiem co mam robić
no bo jeśli mam odpuścić to po co iść jutro na wizytę i płacić 160 zł
Kochana, mówię Ci w pierwszą ciążę zaszłam przy wyniku 2,98 zrobionym tuż przed owu lub w trakcie, więc jeśli zaszłam tzn że jeszcze rosło. A teraz przed terminem @ miałam już 6, więc nie sądzę żeby skoczyło z 2 np na 6 w kilka dni, więc zaszłam nie przy książkowym 1I jestem nadal. Nic się nie dzieje. Bądź dobrej myśli!
Bogna87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, z własnego doświadczenia i wielomiesięcznych obserwacji tego wątku wiem, że trzecia IUI łączy się z największą rezygnacją i brakiem wiary w powodzenie. Równocześnie mam wrażenie, że trzecie mają największą skuteczność.
Norwegian_forest, Ambriel lubią tę wiadomość
-
Freyja wrote:Dziewczyny, z własnego doświadczenia i wielomiesięcznych obserwacji tego wątku wiem, że trzecia IUI łączy się z największą rezygnacją i brakiem wiary w powodzenie. Równocześnie mam wrażenie, że trzecie mają największą skuteczność.
OBY!!!!!! Oby))
Ja po trzeciej będę poważnie myśleć o IVF, bo u nas koszt jednej AID to bagatela 3000 już z wizytami i ovitrelle1/4 IVF z jednym transferem. A skuteczność skacze do 30%...
Okropne to jest, ta kasa, to przeliczanie, to myślenie, zyci od okresu do okresu, bo ja od roku żyje okresami, infkekcjami, posiewami (które nota bene muszę znowu zrobić) czy przypadkiem HIV czy kiłą się nie zaraziłem
A po co? Żeby potem tracić nerwy na dzieckosmutne i śmieszne zarazem..
Ambriel, sucharek85 lubią tę wiadomość
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Freyja wrote:Dziewczyny, z własnego doświadczenia i wielomiesięcznych obserwacji tego wątku wiem, że trzecia IUI łączy się z największą rezygnacją i brakiem wiary w powodzenie. Równocześnie mam wrażenie, że trzecie mają największą skuteczność.
moja jest trzecia nadziei nie mam kompletnie wręcz graniczącą z pewnością, że się nie udało.Więc obyś miała rację
Xkali ściskam mocno i trzymam kciuki za listopad
kahanko a miałaś badaną immunologię?Xkali lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:kahanko a miałaś badaną immunologię?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualnyAmbriel wrote:Freyja
moja jest trzecia nadziei nie mam kompletnie wręcz graniczącą z pewnością, że się nie udało.Więc obyś miała rację
Xkali ściskam mocno i trzymam kciuki za listopad
kahanko a miałaś badaną immunologię?
Życzę Ci żebyś była pozytywnie zaskoczonaJa na tydzień przed ostatnią IUI byłam z mężem w ZOO. Ku memu ogromnemu zdziwieniu natknęliśmy się tam na bociany, które z różnych powodów nie odleciały na zimę. Z uszkodzonymi skrzydłami, poobijane, a nawet bez nogi. Patrzyliśmy na tego ostatniego i pomyślałam sobie, że to chyba mój bocian niezdara i nie mógł do mnie dotrzeć. Było ich tam całe stado i wierzę, że one na nas wszystkie tutaj czekają, ale trzeba dać im szansę i czas. Każda z nas ma swojego bociana.
Xkali, Izaw, kinga27.30, Monika85, Alu_87, Ambriel lubią tę wiadomość
-
Freyja wrote:Życzę Ci żebyś była pozytywnie zaskoczona
Ja na tydzień przed ostatnią IUI byłam z mężem w ZOO. Ku memu ogromnemu zdziwieniu natknęliśmy się tam na bociany, które z różnych powodów nie odleciały na zimę. Z uszkodzonymi skrzydłami, poobijane, a nawet bez nogi. Patrzyliśmy na tego ostatniego i pomyślałam sobie, że to chyba mój bocian niezdara i nie mógł do mnie dotrzeć. Było ich tam całe stado i wierzę, że one na nas wszystkie tutaj czekają, ale trzeba dać im szansę i czas. Każda z nas ma swojego bociana.
My jechaliśmy na wesele i widzieliśmy dwa bociany, gniazdo obok gniazda i śmialiśmy się że będą bliźniaki. Jasna cholera, że też o tym zapomniałam!Izaw, kinga27.30, Ambriel lubią tę wiadomość
-
Ambriel lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Freyja wrote:Życzę Ci żebyś była pozytywnie zaskoczona
Ja na tydzień przed ostatnią IUI byłam z mężem w ZOO. Ku memu ogromnemu zdziwieniu natknęliśmy się tam na bociany, które z różnych powodów nie odleciały na zimę. Z uszkodzonymi skrzydłami, poobijane, a nawet bez nogi. Patrzyliśmy na tego ostatniego i pomyślałam sobie, że to chyba mój bocian niezdara i nie mógł do mnie dotrzeć. Było ich tam całe stado i wierzę, że one na nas wszystkie tutaj czekają, ale trzeba dać im szansę i czas. Każda z nas ma swojego bociana.
Jak pięknie to napisałaś
AnnKwiat, bardzo mi przykro, ciężko zaakceptować że niby wszystko ok, a potem okazuje się że nic z tego. Ale w końcu musi się udać!
Xkali, trzymam kciuki, powodzenia!
Kahanka u mnie badali immunofenotyp, i miałam 12% komórek nk, niby powinno być poniżej tej liczby kiedy stara się o dziecko, więc miałam jeszcze wlew intralipid w dniu IUIXkali lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
A'propo bocianów! U mnie co roku wiją gniazdo u sąsiadów na słupie. Jakoś skubaniutkie przez ponad 4ry lata nie mogły przelecieć do nas na posesję
W tym roku chodził po naszym d
Dziwnym trafem, zapamiętałam to zdarzenie ;P
Izaw lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Norwegian_forest wrote:OBY!!!!!! Oby
))
Ja po trzeciej będę poważnie myśleć o IVF, bo u nas koszt jednej AID to bagatela 3000 już z wizytami i ovitrelle1/4 IVF z jednym transferem. A skuteczność skacze do 30%...
Okropne to jest, ta kasa, to przeliczanie, to myślenie, zyci od okresu do okresu, bo ja od roku żyje okresami, infkekcjami, posiewami (które nota bene muszę znowu zrobić) czy przypadkiem HIV czy kiłą się nie zaraziłem
A po co? Żeby potem tracić nerwy na dzieckosmutne i śmieszne zarazem..
zaznaczę że przy 3 AID miałam zmienionego dawce nie wiem na jakiego tylko mam nadzieję że Wiktoria nie będzie ciemnoskora
bo nie wiem jak to wszystkim wytłumaczę
bo akurat nikt nie wie o dawcy .
2018- 3 inseminacje AID
05.03.2019 - urodzony synuś Wojtuś
04.04.2019- Wojtuś został aniolkiem 😭
30.09.2020- termin w klinice novum
14.10.2020- 1 AID 🥳
beta 360
13.11.2020 Mamy bijące serduszko ♡ -
Kiara1992. wrote:Ja po 2 AID byłam tak zrezygnowana że jak poszłam w nowym cyklu do kliniki to powiedziałam że robię sobie parę miesięcy przerwy . Miałam plan , wykupiłam dietę zaczęłam ćwiczyć , ale lekarka tak mnie namawiala na ta 3 AID że w końcu się zgodziłam bo powiedziała że jak teraz się nie uda to mam mieć laparoskopie czy coś . To mnie tak przestraszylo że schodząc z fotela z IUI powiedziałam do niej że widzimy się po raz ostatni bo teraz będę w ciazy. Miałam rację bo już jej nie zobaczyłam bo jak poszłam na usg ciążowe to miała urlop wtedy
zaznaczę że przy 3 AID miałam zmienionego dawce nie wiem na jakiego tylko mam nadzieję że Wiktoria nie będzie ciemnoskora
bo nie wiem jak to wszystkim wytłumaczę
bo akurat nikt nie wie o dawcy .
Dziewczyny chyba nie mozemy tracic nadzieji...kto jak nie my ma wierzyc? Trzymam kciuki za nas wszystkie! Zycze nam wszystkim duzo cierpliwosci i sily...i niech sie dzieje! Milego dniakinga27.30 lubi tę wiadomość
-
kinga27.30 wrote:A'propo bocianów! U mnie co roku wiją gniazdo u sąsiadów na słupie. Jakoś skubaniutkie przez ponad 4ry lata nie mogły przelecieć do nas na posesję
W tym roku chodził po naszym d
Dziwnym trafem, zapamiętałam to zdarzenie ;P
Dziewczyny co do bocianów to w tym roku w Lipcu na moim nowo wybudowanym domu i tuż przez przrprowadzka siedzial bocian na kominiesasiedzi wszyscy mowili,ze to mega szczescie bo maja domy po kilka lat i nigdy im nie usiadl
wiec moze przyniesie nam to szczescie
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
Hej hej to i ja powiem o swojej historii z bocianami. Na codzień mieszkam we Wrocławiu ale pochodzę z małej miejscowości w mazowieckim i na mazury mam około 80km....będąc u rodziców postanowila m z mezem wybrac sie na jeden dzień...po trasie naliczylam 62 bociany!!! Takze ja mam limit dla nas wszytskich
kinga27.30, Xkali, zolwik85, Ambriel lubią tę wiadomość
Invimed Wrocław 31lat
*io, nt, mutacje mthfr i v leiden,
* małż-slabe nasienie- morfologia 0%
* Immunologia : KIR AA, NK 12%, ANA dodatnie
Mąż - c1c2
3iui nieudane
1ivf
10.07 punkcja
2 śnieżynki ( 3 i 5 doba)
05.09.19 transfer 3 dniowego zarodka...beta 0.1
06.12- transfer blastki...0.1 beta
2ivf start 26.06.2020
3 śnieżynki (2×4aa 1x4ab)
24.08 transfer 2x4aa -
Izaw wrote:
Kahanka u mnie badali immunofenotyp, i miałam 12% komórek nk, niby powinno być poniżej tej liczby kiedy stara się o dziecko, więc miałam jeszcze wlew intralipid w dniu IUI
Izaw, nie mam bladego pojęcia o czym piszeszimmunologia to dla mnie czarna magia.
Martwi mnie jednak coś innego. Czy którejś z Was utrzymywała się wyższa temperatura przez dłuższy czas, mimo przebytej miesiączki i braku żadnych innych dolegliwości?
Ja jestem teraz w 9 dc i mam dziś 36,99, a od początku miesiączki tylko raz miałam 36,61, a tak to cały czas między 36,8 - 37,0. Dodam, że zwykle mam spadek w okolicach 2-3 dc do poziomu 36,6 i tak się utrzymuje do owu. Trochę mnie martwi, że coś jest nie tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 09:09
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
Ja dzisiaj zatestowałam i niestety bladość
. Pojechałam jeszcze na betę by nie mieć złudzeń. Po południu wyniki...
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
mogę spokojnie odstawić luteinę i czekać na okres.
beta <1.2
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))