X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CYTRYNKA_2016 wrote:
    Nareszcie, super czyli zaczynasz w końcu przygotowania do IUI z nami. Bardzo się cieszę z Tobą. Śmieszne to, że cieszymy się z @, bo zawsze czekamy by nie przyszła zołza.
    Jakby nie było, bez niej nowe życie się nie zacznie :P
    Myślę, że w poniedziałek zacznę zastrzyk i tu jest trochę klops, bo mam się stawić na usg 6-7dc najpóźniej, może uda mi się że w piątek mnie przyjmie

CYTRYNKA_2016 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska a Ty coś brałaś w 2 fazie? Dupka albo luteinę? Myślę że taki odchył to jeszcze nie dużo, poczekała bym jeszcze z 3-4dni

Miła27 lubi tę wiadomość

• Justyska1986 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Justyska a Ty coś brałaś w 2 fazie? Dupka albo luteinę? Myślę że taki odchył to jeszcze nie dużo, poczekała bym jeszcze z 3-4dni
    Progesteron 2 razy dziennie po 1 tabl, zaczęłam dzień po zabiegu przez 10 dni, bo tak lekarz mi każe w sobotę 16 lutego już nie brałam, to był 12 dzień po iui i mój 24 dc

2004 ciąża naturalna-syn
    2007 ciąża naturalna-syn
    Starania od 2017,m brak plemników
    Moje wszystkie badania ok
    2019 01 11 pierwsze aid☹️
    2019 02 05 drugie ☹️
    ,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to juz az 19 dzien po iui i tydzien od odstawienia dupka. Dla mnie to dziwne troche ale ja jestem panikara i juz dawno bym byla u lekarza

• olka_sz Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam teraz ulotki żeby sprawdzić ale wydaje mi się że tam piszą że do 10 dni po odstawieniu dupka powinien pojawić się okres /a może lekarz mi tak mówił.../

Miła27 lubi tę wiadomość

36l. PCOS, IO, hiperprolaktynemia
    15.02.2019 - 1 IUI - ciąża biochemiczna
    20.03.2019 - 2 IUI udana 😊
    7u220dw47mpcpzfo.png
  • Justyska1986 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszej iui @przyszła w 27 dc

2004 ciąża naturalna-syn
    2007 ciąża naturalna-syn
    Starania od 2017,m brak plemników
    Moje wszystkie badania ok
    2019 01 11 pierwsze aid☹️
    2019 02 05 drugie ☹️
    ,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka_sz wrote:
    Nie mam teraz ulotki żeby sprawdzić ale wydaje mi się że tam piszą że do 10 dni po odstawieniu dupka powinien pojawić się okres /a może lekarz mi tak mówił.../
    Dokładnie tak.
    Justyska widocznie teraz organizm inaczej na niego zareagował, poczekaj jeszcze parę dni jak nie przyjdzie po tych 10dniach od odstawienia, to kontaktuj się z lekarzem

Miła27 lubi tę wiadomość

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzałam dzisiaj badanie AMH. Rok temu wyszło mi 2,7, a teraz 4,38. Rezerwa jajników rośnie, a nie spada? :) Za to TSH 2,8 :( Straszne mam jego skoki.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow nie widzialam ze amh rosnie o.O
    No tsh faktycznie za wysokie..

Never robilas jeszcze test? Ja dzis 9 dzien po ovi i 8 po iui, wciaz widze kreske :p

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po 4IUI odpuscilam i dzis okazalo sie ze jestem w ciazy!!! Moja beta to 372,93 okres 1 dzien milam 24stycznia. Dzis okres spoznial mi sie 4 dni czy beta nie jest za mala?

mila2019, Monika85, Olalasz, Justyska1986, NeverLoseHope, Alu_87, 8Róża8, Mallagga, CYTRYNKA_2016, olka_sz, Anusia87, Pat87, betty001, Igiełka, Miła27, Hipp, Meggie1, Sisii, Puchatek lubią tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    Wow nie widzialam ze amh rosnie o.O
    No tsh faktycznie za wysokie..

Never robilas jeszcze test? Ja dzis 9 dzien po ovi i 8 po iui, wciaz widze kreske :p

Robilam ale juz nic na nim nie ma.
    Ale wciąż mam nadzieje ze moze jeszcze cos sie pokaze na dniach.
    A przy okazji poklucilam sie z M.
    Bo patrze na ten test a on ze po co go ogladam i szukam czegos czego nie ma / realista u niego wszystko jest czarne albo biale /
    I tak sie zdenerwowalam ,mowie mu ze bede sobie patrzec i mi nie zabroni, i wyszlam.
    Ach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, bardzo ladna beta, chociaz z zewnatrz naciagaja dobre wiadomosci, zostaw tu prosze ciazowe zarazki :D

Never szkoda ze tak ostro wyszlo ale ja tam Cie rozumiem. Obracam zawsze we wszystkie strony, odkladam, wracam i kilka razy w ciagu dnia ogladam, a co! I tez zawsze dopatrywalam sie w roznym swietle;) i mam 7 pozytywnych juz,wspanialy widok :D
    to ile Ci ovi trzymal, 9 czy 10 dni?:>
    No ba ze sie pojawi,u kogos musi, a Ty tutaj juz niedlugo masz termin <3

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    Gratulacje, bardzo ladna beta, chociaz z zewnatrz naciagaja dobre wiadomosci, zostaw tu prosze ciazowe zarazki :D

Never szkoda ze tak ostro wyszlo ale ja tam Cie rozumiem. Obracam zawsze we wszystkie strony, odkladam, wracam i kilka razy w ciagu dnia ogladam, a co! I tez zawsze dopatrywalam sie w roznym swietle;) i mam 7 pozytywnych juz,wspanialy widok :D
    to ile Ci ovi trzymal, 9 czy 10 dni?:>
    No ba ze sie pojawi,u kogos musi, a Ty tutaj juz niedlugo masz termin <3

Dziekuje ja nawet nie wiem ktory to dpo bo wgl nie sprawdzalam!!! Wiem ze to 31 dzien cyklu:p kezu dziewczyny ale szooook a akurat dwa tyg temu wykupilam walacje!!!

mila2019 lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Dziekuje ja nawet nie wiem ktory to dpo bo wgl nie sprawdzalam!!! Wiem ze to 31 dzien cyklu:p kezu dziewczyny ale szooook a akurat dwa tyg temu wykupilam walacje!!!
    Super wiadomość! Gratulacje :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd bardzo bardzo sie cieszymy no i no coz, to chyba kolejne potwierdzenie tzw "sily odpuszczenia sobie"
    Napiszesz nam jak slabe byly te wyniki meza ze znalazly sie w stopce skoro okazaly sie byc akurat aby Wam sie udalo?
    Jeszcze raz gratulujemy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Dziewczyny po 4IUI odpuscilam i dzis okazalo sie ze jestem w ciazy!!! Moja beta to 372,93 okres 1 dzien milam 24stycznia. Dzis okres spoznial mi sie 4 dni czy beta nie jest za mala?

Najważniejszy jest przyrost. Powtórz po 48h i będziesz wiedziała. Skoro nie byłaś na cyklu stymulowanym, to mogłaś mieć owulację później niż w 14dc i tym bardziej taka beta jest w porządku. Gratuluję :)

• Aga-ta86 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Powtarzałam dzisiaj badanie AMH. Rok temu wyszło mi 2,7, a teraz 4,38. Rezerwa jajników rośnie, a nie spada? :) Za to TSH 2,8 :( Straszne mam jego skoki.
    A co robiłaś ze urosło?

32 lata
    rok starań
    wysoka prolaktyna
    nadczynność tarczycy
    2 IUI :(
    1 transfer 😡
    2 transfer 😊
    10 dp beta hcg 401,5
    12 dp beta hcg 1399
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Szok! Gratuluje!!! :) :) :) :)

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wbijam na inseminacyjny pokład. Byłam dzisiaj na monitoringu w 3dc. Zrobiłam badania hormonów i jeśli wszystkie będą w porządku to od dzisiaj zaczynam kłucie puregonem. Któraś też na nim leci? Trochę miałam rozterki czy brać z refundacją czy zostawić na ewentualne invitro, ale wzięłam. Trochę mnie stresuje te kłucie no ale pewnie nie taki diabeł zły... Do tego dostałam globulki z viagrą na endometrium. 1 marca monitoring. Niech się dzieje ;]

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atenka86 wrote:
    Hej dziewczyny:) Dwa tygodnie temu mialam 1 inseminację. Dzis dostalam okres. Jestem załamana. Jestem juz po dwóch poronieniach. Nie wiem na ile jeszcze starczy mi siły. A pocieszanie rodziny że "nie tym razem to innym" wcale nie pomaga. Cholernie sie boje.

Ja jestem potencjalnie 9 dni przed okresem, 4 dni po owulacji i juz jestem sucha na potege. Bede sie szykowac do 4 IUI. I jezeli wstrzele sie w czasie z owulacja, bo ta insem mozna zaliczyc do nieudanych oczywiscie, to bedzie moja ostatnia inseminacja. Koncze pozniej ze stymulacjami, ktore tylko mieszaja, skoro niby wszystko jest okej i jak w zegarku. Bede brala dalej multum witamin sikala na jaskrawo i ryla sobie zoladek. A! plakala w dniu okresu wkurzala sie przed i czekala na cud. A jestem tak wykonczona i zrujnowana psychicznie , ze czasen nawet chcialabym poronic zeby tylko wiedziec ze chociaz raz udalo mi sie w ogole zaskoczyc. Jestej straszna. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 14:23

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ