X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CYTRYNKA_2016 wrote:
    Nareszcie, super czyli zaczynasz w końcu przygotowania do IUI z nami. Bardzo się cieszę z Tobą. Śmieszne to, że cieszymy się z @, bo zawsze czekamy by nie przyszła zołza.
    Jakby nie było, bez niej nowe życie się nie zacznie :P
    Myślę, że w poniedziałek zacznę zastrzyk i tu jest trochę klops, bo mam się stawić na usg 6-7dc najpóźniej, może uda mi się że w piątek mnie przyjmie

CYTRYNKA_2016 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska a Ty coś brałaś w 2 fazie? Dupka albo luteinę? Myślę że taki odchył to jeszcze nie dużo, poczekała bym jeszcze z 3-4dni

Miła27 lubi tę wiadomość

• Justyska1986 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Justyska a Ty coś brałaś w 2 fazie? Dupka albo luteinę? Myślę że taki odchył to jeszcze nie dużo, poczekała bym jeszcze z 3-4dni
    Progesteron 2 razy dziennie po 1 tabl, zaczęłam dzień po zabiegu przez 10 dni, bo tak lekarz mi każe w sobotę 16 lutego już nie brałam, to był 12 dzień po iui i mój 24 dc

2004 ciąża naturalna-syn
    2007 ciąża naturalna-syn
    Starania od 2017,m brak plemników
    Moje wszystkie badania ok
    2019 01 11 pierwsze aid☹️
    2019 02 05 drugie ☹️
    ,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze to juz az 19 dzien po iui i tydzien od odstawienia dupka. Dla mnie to dziwne troche ale ja jestem panikara i juz dawno bym byla u lekarza

• olka_sz Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam teraz ulotki żeby sprawdzić ale wydaje mi się że tam piszą że do 10 dni po odstawieniu dupka powinien pojawić się okres /a może lekarz mi tak mówił.../

Miła27 lubi tę wiadomość

36l. PCOS, IO, hiperprolaktynemia
    15.02.2019 - 1 IUI - ciąża biochemiczna
    20.03.2019 - 2 IUI udana 😊
    7u220dw47mpcpzfo.png
  • Justyska1986 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszej iui @przyszła w 27 dc

2004 ciąża naturalna-syn
    2007 ciąża naturalna-syn
    Starania od 2017,m brak plemników
    Moje wszystkie badania ok
    2019 01 11 pierwsze aid☹️
    2019 02 05 drugie ☹️
    ,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka_sz wrote:
    Nie mam teraz ulotki żeby sprawdzić ale wydaje mi się że tam piszą że do 10 dni po odstawieniu dupka powinien pojawić się okres /a może lekarz mi tak mówił.../
    Dokładnie tak.
    Justyska widocznie teraz organizm inaczej na niego zareagował, poczekaj jeszcze parę dni jak nie przyjdzie po tych 10dniach od odstawienia, to kontaktuj się z lekarzem

Miła27 lubi tę wiadomość

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzałam dzisiaj badanie AMH. Rok temu wyszło mi 2,7, a teraz 4,38. Rezerwa jajników rośnie, a nie spada? :) Za to TSH 2,8 :( Straszne mam jego skoki.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow nie widzialam ze amh rosnie o.O
    No tsh faktycznie za wysokie..

Never robilas jeszcze test? Ja dzis 9 dzien po ovi i 8 po iui, wciaz widze kreske :p

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po 4IUI odpuscilam i dzis okazalo sie ze jestem w ciazy!!! Moja beta to 372,93 okres 1 dzien milam 24stycznia. Dzis okres spoznial mi sie 4 dni czy beta nie jest za mala?

mila2019, Monika85, Olalasz, Justyska1986, NeverLoseHope, Alu_87, 8Róża8, Mallagga, CYTRYNKA_2016, olka_sz, Anusia87, Pat87, betty001, Igiełka, Miła27, Hipp, Meggie1, Sisii, Puchatek lubią tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    Wow nie widzialam ze amh rosnie o.O
    No tsh faktycznie za wysokie..

Never robilas jeszcze test? Ja dzis 9 dzien po ovi i 8 po iui, wciaz widze kreske :p

Robilam ale juz nic na nim nie ma.
    Ale wciąż mam nadzieje ze moze jeszcze cos sie pokaze na dniach.
    A przy okazji poklucilam sie z M.
    Bo patrze na ten test a on ze po co go ogladam i szukam czegos czego nie ma / realista u niego wszystko jest czarne albo biale /
    I tak sie zdenerwowalam ,mowie mu ze bede sobie patrzec i mi nie zabroni, i wyszlam.
    Ach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, bardzo ladna beta, chociaz z zewnatrz naciagaja dobre wiadomosci, zostaw tu prosze ciazowe zarazki :D

Never szkoda ze tak ostro wyszlo ale ja tam Cie rozumiem. Obracam zawsze we wszystkie strony, odkladam, wracam i kilka razy w ciagu dnia ogladam, a co! I tez zawsze dopatrywalam sie w roznym swietle;) i mam 7 pozytywnych juz,wspanialy widok :D
    to ile Ci ovi trzymal, 9 czy 10 dni?:>
    No ba ze sie pojawi,u kogos musi, a Ty tutaj juz niedlugo masz termin <3

• MagdRy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    Gratulacje, bardzo ladna beta, chociaz z zewnatrz naciagaja dobre wiadomosci, zostaw tu prosze ciazowe zarazki :D

Never szkoda ze tak ostro wyszlo ale ja tam Cie rozumiem. Obracam zawsze we wszystkie strony, odkladam, wracam i kilka razy w ciagu dnia ogladam, a co! I tez zawsze dopatrywalam sie w roznym swietle;) i mam 7 pozytywnych juz,wspanialy widok :D
    to ile Ci ovi trzymal, 9 czy 10 dni?:>
    No ba ze sie pojawi,u kogos musi, a Ty tutaj juz niedlugo masz termin <3

Dziekuje ja nawet nie wiem ktory to dpo bo wgl nie sprawdzalam!!! Wiem ze to 31 dzien cyklu:p kezu dziewczyny ale szooook a akurat dwa tyg temu wykupilam walacje!!!

mila2019 lubi tę wiadomość

oar8s65gim9bi84v.png

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Dziekuje ja nawet nie wiem ktory to dpo bo wgl nie sprawdzalam!!! Wiem ze to 31 dzien cyklu:p kezu dziewczyny ale szooook a akurat dwa tyg temu wykupilam walacje!!!
    Super wiadomość! Gratulacje :)

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magd bardzo bardzo sie cieszymy no i no coz, to chyba kolejne potwierdzenie tzw "sily odpuszczenia sobie"
    Napiszesz nam jak slabe byly te wyniki meza ze znalazly sie w stopce skoro okazaly sie byc akurat aby Wam sie udalo?
    Jeszcze raz gratulujemy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Dziewczyny po 4IUI odpuscilam i dzis okazalo sie ze jestem w ciazy!!! Moja beta to 372,93 okres 1 dzien milam 24stycznia. Dzis okres spoznial mi sie 4 dni czy beta nie jest za mala?

Najważniejszy jest przyrost. Powtórz po 48h i będziesz wiedziała. Skoro nie byłaś na cyklu stymulowanym, to mogłaś mieć owulację później niż w 14dc i tym bardziej taka beta jest w porządku. Gratuluję :)

• Aga-ta86 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Powtarzałam dzisiaj badanie AMH. Rok temu wyszło mi 2,7, a teraz 4,38. Rezerwa jajników rośnie, a nie spada? :) Za to TSH 2,8 :( Straszne mam jego skoki.
    A co robiłaś ze urosło?

32 lata
    rok starań
    wysoka prolaktyna
    nadczynność tarczycy
    2 IUI :(
    1 transfer 😡
    2 transfer 😊
    10 dp beta hcg 401,5
    12 dp beta hcg 1399
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Szok! Gratuluje!!! :) :) :) :)

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wbijam na inseminacyjny pokład. Byłam dzisiaj na monitoringu w 3dc. Zrobiłam badania hormonów i jeśli wszystkie będą w porządku to od dzisiaj zaczynam kłucie puregonem. Któraś też na nim leci? Trochę miałam rozterki czy brać z refundacją czy zostawić na ewentualne invitro, ale wzięłam. Trochę mnie stresuje te kłucie no ale pewnie nie taki diabeł zły... Do tego dostałam globulki z viagrą na endometrium. 1 marca monitoring. Niech się dzieje ;]

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atenka86 wrote:
    Hej dziewczyny:) Dwa tygodnie temu mialam 1 inseminację. Dzis dostalam okres. Jestem załamana. Jestem juz po dwóch poronieniach. Nie wiem na ile jeszcze starczy mi siły. A pocieszanie rodziny że "nie tym razem to innym" wcale nie pomaga. Cholernie sie boje.

Ja jestem potencjalnie 9 dni przed okresem, 4 dni po owulacji i juz jestem sucha na potege. Bede sie szykowac do 4 IUI. I jezeli wstrzele sie w czasie z owulacja, bo ta insem mozna zaliczyc do nieudanych oczywiscie, to bedzie moja ostatnia inseminacja. Koncze pozniej ze stymulacjami, ktore tylko mieszaja, skoro niby wszystko jest okej i jak w zegarku. Bede brala dalej multum witamin sikala na jaskrawo i ryla sobie zoladek. A! plakala w dniu okresu wkurzala sie przed i czekala na cud. A jestem tak wykonczona i zrujnowana psychicznie , ze czasen nawet chcialabym poronic zeby tylko wiedziec ze chociaz raz udalo mi sie w ogole zaskoczyc. Jestej straszna. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 14:23

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ