Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCYTRYNKA_2016 wrote:Nareszcie, super czyli zaczynasz w końcu przygotowania do IUI z nami. Bardzo się cieszę z Tobą. Śmieszne to, że cieszymy się z @, bo zawsze czekamy by nie przyszła zołza.
Myślę, że w poniedziałek zacznę zastrzyk i tu jest trochę klops, bo mam się stawić na usg 6-7dc najpóźniej, może uda mi się że w piątek mnie przyjmieCYTRYNKA_2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Justyska a Ty coś brałaś w 2 fazie? Dupka albo luteinę? Myślę że taki odchył to jeszcze nie dużo, poczekała bym jeszcze z 3-4dni2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
Starania od 2017,m brak plemników
Moje wszystkie badania ok
2019 01 11 pierwsze aid☹️
2019 02 05 drugie ☹️
,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach -
nick nieaktualny
-
Nie mam teraz ulotki żeby sprawdzić ale wydaje mi się że tam piszą że do 10 dni po odstawieniu dupka powinien pojawić się okres /a może lekarz mi tak mówił.../
Miła27 lubi tę wiadomość
-
Po pierwszej iui @przyszła w 27 dc2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
Starania od 2017,m brak plemników
Moje wszystkie badania ok
2019 01 11 pierwsze aid☹️
2019 02 05 drugie ☹️
,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach -
nick nieaktualnyolka_sz wrote:Nie mam teraz ulotki żeby sprawdzić ale wydaje mi się że tam piszą że do 10 dni po odstawieniu dupka powinien pojawić się okres /a może lekarz mi tak mówił.../
Justyska widocznie teraz organizm inaczej na niego zareagował, poczekaj jeszcze parę dni jak nie przyjdzie po tych 10dniach od odstawienia, to kontaktuj się z lekarzemMiła27 lubi tę wiadomość
-
Powtarzałam dzisiaj badanie AMH. Rok temu wyszło mi 2,7, a teraz 4,38. Rezerwa jajników rośnie, a nie spada? Za to TSH 2,8 Straszne mam jego skoki.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny po 4IUI odpuscilam i dzis okazalo sie ze jestem w ciazy!!! Moja beta to 372,93 okres 1 dzien milam 24stycznia. Dzis okres spoznial mi sie 4 dni czy beta nie jest za mala?
mila2019, Monika85, Olalasz, Justyska1986, NeverLoseHope, Alu_87, 8Róża8, Mallagga, CYTRYNKA_2016, olka_sz, Anusia87, Pat87, betty001, Igiełka, Miła27, Hipp, Meggie1, Sisii, Puchatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymila2019 wrote:Wow nie widzialam ze amh rosnie
No tsh faktycznie za wysokie..
Never robilas jeszcze test? Ja dzis 9 dzien po ovi i 8 po iui, wciaz widze kreske :p
Robilam ale juz nic na nim nie ma.
Ale wciąż mam nadzieje ze moze jeszcze cos sie pokaze na dniach.
A przy okazji poklucilam sie z M.
Bo patrze na ten test a on ze po co go ogladam i szukam czegos czego nie ma / realista u niego wszystko jest czarne albo biale /
I tak sie zdenerwowalam ,mowie mu ze bede sobie patrzec i mi nie zabroni, i wyszlam.
Ach... -
nick nieaktualnyGratulacje, bardzo ladna beta, chociaz z zewnatrz naciagaja dobre wiadomosci, zostaw tu prosze ciazowe zarazki
Never szkoda ze tak ostro wyszlo ale ja tam Cie rozumiem. Obracam zawsze we wszystkie strony, odkladam, wracam i kilka razy w ciagu dnia ogladam, a co! I tez zawsze dopatrywalam sie w roznym swietle;) i mam 7 pozytywnych juz,wspanialy widok
to ile Ci ovi trzymal, 9 czy 10 dni?:>
No ba ze sie pojawi,u kogos musi, a Ty tutaj juz niedlugo masz termin -
mila2019 wrote:Gratulacje, bardzo ladna beta, chociaz z zewnatrz naciagaja dobre wiadomosci, zostaw tu prosze ciazowe zarazki
Never szkoda ze tak ostro wyszlo ale ja tam Cie rozumiem. Obracam zawsze we wszystkie strony, odkladam, wracam i kilka razy w ciagu dnia ogladam, a co! I tez zawsze dopatrywalam sie w roznym swietle;) i mam 7 pozytywnych juz,wspanialy widok
to ile Ci ovi trzymal, 9 czy 10 dni?:>
No ba ze sie pojawi,u kogos musi, a Ty tutaj juz niedlugo masz termin
Dziekuje ja nawet nie wiem ktory to dpo bo wgl nie sprawdzalam!!! Wiem ze to 31 dzien cyklu:p kezu dziewczyny ale szooook a akurat dwa tyg temu wykupilam walacje!!!mila2019 lubi tę wiadomość
-
MagdRy wrote:Dziekuje ja nawet nie wiem ktory to dpo bo wgl nie sprawdzalam!!! Wiem ze to 31 dzien cyklu:p kezu dziewczyny ale szooook a akurat dwa tyg temu wykupilam walacje!!!
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualnyMagd bardzo bardzo sie cieszymy no i no coz, to chyba kolejne potwierdzenie tzw "sily odpuszczenia sobie"
Napiszesz nam jak slabe byly te wyniki meza ze znalazly sie w stopce skoro okazaly sie byc akurat aby Wam sie udalo?
Jeszcze raz gratulujemy! -
nick nieaktualnyMagdRy wrote:Dziewczyny po 4IUI odpuscilam i dzis okazalo sie ze jestem w ciazy!!! Moja beta to 372,93 okres 1 dzien milam 24stycznia. Dzis okres spoznial mi sie 4 dni czy beta nie jest za mala?
Najważniejszy jest przyrost. Powtórz po 48h i będziesz wiedziała. Skoro nie byłaś na cyklu stymulowanym, to mogłaś mieć owulację później niż w 14dc i tym bardziej taka beta jest w porządku. Gratuluję -
Olalasz wrote:Powtarzałam dzisiaj badanie AMH. Rok temu wyszło mi 2,7, a teraz 4,38. Rezerwa jajników rośnie, a nie spada? Za to TSH 2,8 Straszne mam jego skoki.32 lata
rok starań
wysoka prolaktyna
nadczynność tarczycy
2 IUI
1 transfer 😡
2 transfer 😊
10 dp beta hcg 401,5
12 dp beta hcg 1399 -
MagdRy wrote:Dziewczyny po 4IUI odpuscilam i dzis okazalo sie ze jestem w ciazy!!! Moja beta to 372,93 okres 1 dzien milam 24stycznia. Dzis okres spoznial mi sie 4 dni czy beta nie jest za mala?HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Przerwa w staraniach z pomoca med:/ -
Wbijam na inseminacyjny pokład. Byłam dzisiaj na monitoringu w 3dc. Zrobiłam badania hormonów i jeśli wszystkie będą w porządku to od dzisiaj zaczynam kłucie puregonem. Któraś też na nim leci? Trochę miałam rozterki czy brać z refundacją czy zostawić na ewentualne invitro, ale wzięłam. Trochę mnie stresuje te kłucie no ale pewnie nie taki diabeł zły... Do tego dostałam globulki z viagrą na endometrium. 1 marca monitoring. Niech się dzieje ;]32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Atenka86 wrote:Hej dziewczyny:) Dwa tygodnie temu mialam 1 inseminację. Dzis dostalam okres. Jestem załamana. Jestem juz po dwóch poronieniach. Nie wiem na ile jeszcze starczy mi siły. A pocieszanie rodziny że "nie tym razem to innym" wcale nie pomaga. Cholernie sie boje.
Ja jestem potencjalnie 9 dni przed okresem, 4 dni po owulacji i juz jestem sucha na potege. Bede sie szykowac do 4 IUI. I jezeli wstrzele sie w czasie z owulacja, bo ta insem mozna zaliczyc do nieudanych oczywiscie, to bedzie moja ostatnia inseminacja. Koncze pozniej ze stymulacjami, ktore tylko mieszaja, skoro niby wszystko jest okej i jak w zegarku. Bede brala dalej multum witamin sikala na jaskrawo i ryla sobie zoladek. A! plakala w dniu okresu wkurzala sie przed i czekala na cud. A jestem tak wykonczona i zrujnowana psychicznie , ze czasen nawet chcialabym poronic zeby tylko wiedziec ze chociaz raz udalo mi sie w ogole zaskoczyc. Jestej straszna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 14:23
HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Przerwa w staraniach z pomoca med:/