Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySelina wrote:Ja nie wiem jak to jest, ale w 90% jak jedziemy do teściów to to mam @ no i dziś akurat jedziemy śmieszne to
Selina nie wiem jaka masz tesciowa ale tak mi przeszlo przez mysl ze jak sie @z małpą spotka to sie dogadają
/ zartuje oczywiscie /
A co do tego testu to na zdjeciu nic nie widac sama nie wiem czy to cien czy swiatlo sie odbija moze. Tak jak pisalam moze mnie wzrok mylic bo to juz ten czas.
Jak tylko pokaże sie kreska ktora bedzie rzeczywiście widac to napewno pokaze.
Nie chce sie osmieszac teraz z tym testem bo wiem ze oczy moga bardzo chciec widziec cos czego tam nie ma.
Ale powiem wam ze wszystko mnie denerwuje. Juz zdazylam sie z M posprzeczac. Nie wiem dlugo on to jeszcze zniesie biedaczyskoSelina lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Agata dzięki całe napięcie że mnie uszło jak się już zaczęło hehe
Ja nie wiem jak to jest, ale w 90% jak jedziemy do teściów to to mam @ no i dziś akurat jedziemy śmieszne toPoziomka6 lubi tę wiadomość
32 lata
rok starań
wysoka prolaktyna
nadczynność tarczycy
2 IUI
1 transfer 😡
2 transfer 😊
10 dp beta hcg 401,5
12 dp beta hcg 1399 -
MagdRy wrote:Dziewczyny po 4IUI odpuscilam i dzis okazalo sie ze jestem w ciazy!!! Moja beta to 372,93 okres 1 dzien milam 24stycznia. Dzis okres spoznial mi sie 4 dni czy beta nie jest za mala?
Gratulacje28 styczeń- 1 iui
2 cykle z lametta
4 cykle z clo
Badanie nasienia- bardzo dobre
HycoSy- drożne
Miostigyn Gt od października 2017
PCOS -
Dziewczyny, ile czasu są wazne badania hormonów: FSH, LH, TSH? Czy przed inseminacją pierwszy miesiąc od miesiączki jest w celu monitoringu i badań? Jeszcze nie jestem psychicznie gotowa do insemiacji a chcę kompletnie się przebadać czy ze mną wszystko ok i dostać skierowane na HSG. W którym dniu cyklu najlepiej się zgłosić?
-
nick nieaktualnyZalezy od kliniki, u mnie nie ma czasu waznosci hormonow to wg zaleceb a tsh 1 rok, najlepiej od razu po miesiaczce i mozna zrobic 1 cykl monitoringu wtedy tez dowiesz sie kiedy i jakie badania:)
Tak mnie dzisiejsza biel porazila ze az zarezerwowalam wakacyjny wyjazd;)
Ale oczywiscie z tylu glowy wiem ze to tylko brak ovi i o niczym nie swiadczy;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 12:42
-
A my z mężem doszliśmy do konsensusu... nie lecimy teraz na wakacje, bo wybrałam IUI. Jeśli wyjdzie to nie polecimy oczywiście, ale jeśli nie wyjdzie to na początku kwietnia polecimy i po powrocie wracamy do IUI. Czyli stracimy 1 IUI w międzyczasie ewentualnie.KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:A my z mężem doszliśmy do konsensusu... nie lecimy teraz na wakacje, bo wybrałam IUI. Jeśli wyjdzie to nie polecimy oczywiście, ale jeśli nie wyjdzie to na początku kwietnia polecimy i po powrocie wracamy do IUI. Czyli stracimy 1 IUI w międzyczasie ewentualnie.
Never teściowa małpą nie jest zdecydowanie Stara się być naprawdę dobrą teściową, martwi się moim zdrowiem jak jestem chora dzwoni i pyta, to naprawdę miłe. Może nie jesteśmy jakimis funfelkami, ale wiem jakie czasem matki mężów potrafią być i nie trafiłam źle hehe
Co do testu to czekamy zatem, może już będzie lepiej widać
Byliśmy właśnie z mężem w sanktuarium bożego miłosierdzia w Łagiewnikach, mieszkamy dosłownie 15min od niego a w sumie nigdy na mszy tam nie byliśmy. Nie wiem czy to re hormony związane z @ czy cóż ale przeplakalam albo miałam łzy w oczach przez większość mszy. Kazanie było o rodzinie itd., wiele słów pasujących do siebie i do nas usłyszałam i może to dlategoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 13:26
Anusia87, mila2019, CYTRYNKA_2016, 8Róża8, Miła27, Mania80 lubią tę wiadomość
-
Never, trzymam kciuki,żeby cień się nasilił
My wczoraj zrobiliśmy zastrzyk Pregnyl dla odmiany. W poniedziałek IUI najprawdopodobniej. Martwi mnie tylko poziom TSH, bo skoczyło mi do 2,7. Ostatnio strasznie mi skacze... Żongluję dawkami i nie mogę unormować.
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Selina wrote:Dobra decyzja poza tym nic nie stracicie a zyskacie oddech, odpoczynek i czas tylko dla Was Po takiej regeneracji można znów podejść do walki
Never teściowa małpą nie jest zdecydowanie Stara się być naprawdę dobrą teściową, martwi się moim zdrowiem jak jestem chora dzwoni i pyta, to naprawdę miłe. Może nie jesteśmy jakimis funfelkami, ale wiem jakie czasem matki mężów potrafią być i nie trafiłam źle hehe
Byliśmy właśnie z mężem w sanktuarium bożego miłosierdzia w Łagiewnikach, mieszkamy dosłownie 15min od niego a w sumie nigdy na mszy tam nie byliśmy. Nie wiem czy to re hormony związane z @ czy cóż ale przeplakalam albo miałam łzy w oczach przez większość mszy. Kazanie było o rodzinie itd., wiele słów pasujących do siebie i do nas usłyszałam i może to dlategoSelina lubi tę wiadomość
2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
Starania od 2017,m brak plemników
Moje wszystkie badania ok
2019 01 11 pierwsze aid☹️
2019 02 05 drugie ☹️
,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach -
Selina wrote:Ja mam oficjalnie 1dc dziś i zdycham póki co... Wszystkie wnętrzności mnie bolą ałaaaaa. Do tego nie mogę brać za bardzo p.bolowych że względu na żołądek, więc tylko nospa i apap mnie ratują i jakoś muszę dać na nich radę
Ważne, że dotarła do Ciebie i teraz to nowy start, nowy czas i wierzę, że ta wiosna wraz z bocianami przyniesie same grube bety:-)mila2019, Selina lubią tę wiadomość
IUI 1 - 30.01.2019 IUI 2 - 27.02.2019
23.04.2019 - IVF
4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
16.08.2022- powrót po ❄️
5.09.2022 - transfer
12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭
24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
25.05.2023 - beta 383 😍
26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
13.06.2023 - ❤️
„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.” -
Selina wrote:Dobra decyzja poza tym nic nie stracicie a zyskacie oddech, odpoczynek i czas tylko dla Was Po takiej regeneracji można znów podejść do walki
Byliśmy właśnie z mężem w sanktuarium bożego miłosierdzia w Łagiewnikach, mieszkamy dosłownie 15min od niego a w sumie nigdy na mszy tam nie byliśmy. Nie wiem czy to re hormony związane z @ czy cóż ale przeplakalam albo miałam łzy w oczach przez większość mszy. Kazanie było o rodzinie itd., wiele słów pasujących do siebie i do nas usłyszałam i może to dlatego
Ostatnio jak nigdy ciągnie mnie na mszę, i każde kazanie wydaje mi się, że jest kierowane do mnie i zawsze siedzę z szklanymi oczami.
Więc albo hormony, albo nasza psychika już zaczyna świrować.
Selina lubi tę wiadomość
IUI 1 - 30.01.2019 IUI 2 - 27.02.2019
23.04.2019 - IVF
4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
16.08.2022- powrót po ❄️
5.09.2022 - transfer
12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭
24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
25.05.2023 - beta 383 😍
26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
13.06.2023 - ❤️
„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.” -
nick nieaktualnyU teściów dziś koszmar... Teściu zrobił awanturę o poglądy polityczne, on jest mega za pisem (fanatycznie wręcz) i była dyskusja, bo PiS chce dać 500+ na 1sze dziecko. No i mąż wraz z jego siostra że rozdawanie kasy jest bez sensu a teść wyszedł na środek salonu i tak się na nas zaczął drzec! Że nie żyliśmy w tych czasach co on, gdzie nic nie było bla bla bla i że jak będziemy mieć dzieci to inaczej będziemy gadać. Nie wytrzymałam i wykrzyczałam im, że możemy dzieci nie mieć, bo się tyle czasu staramy i państwo nam na diagnostykę nie dało i nie da a idą na to tysiące. Mówię Wam, aż łzy miałam w oczach i mną telepalo z teściowa zszkowana a teściu w dupie miał co ja mówię i swoje tłukł, że mamy iść głosować na pedałów i PO w takim razie w kółko ta polityka... Poczułam się jak debil naprawdę. Prosiłam go żeby się uspokoił, że dopiero co z kościoła wróciliśmy i ksiądz mówił o przebywaniu z rodziną i wzajemniej miłości i zrozumieniu i nie mam ochoty się kłócić. Ale co Wy! Dupą się do nas odwrócił i patrzył w tv. Zjadł z nami obiad a jak przyszliśmy do niego żeby na skoki popatrzeć, to wstał i wyszedł obrażony... Nie mam siły powiem Wam na takie akcje Nie dość, że wyrzuciłam im nasze starania i bolączki, to jeszcze on krzyczy na nas i nic nie rozumie. Siedzę i ściska mnie w żołądku, nie mogę się stresować, bo to gorzej na te moje nadżerki, ale przecież teściu ma to gdzieś... Tylko on i jego zdanie się liczą a my jesteśmy debilami (tak, tak powiedział).
Sory dziewczyny, musiałam się wyżalić i sobie ulżyć bo mi to siedzi w środkuCYTRYNKA_2016 lubi tę wiadomość
-
NeverLoseHope wrote:Selina nie wiem jaka masz tesciowa ale tak mi przeszlo przez mysl ze jak sie @z małpą spotka to sie dogadają
/ zartuje oczywiscie /
A co do tego testu to na zdjeciu nic nie widac sama nie wiem czy to cien czy swiatlo sie odbija moze. Tak jak pisalam moze mnie wzrok mylic bo to juz ten czas.
Jak tylko pokaże sie kreska ktora bedzie rzeczywiście widac to napewno pokaze.
Nie chce sie osmieszac teraz z tym testem bo wiem ze oczy moga bardzo chciec widziec cos czego tam nie ma.
Ale powiem wam ze wszystko mnie denerwuje. Juz zdazylam sie z M posprzeczac. Nie wiem dlugo on to jeszcze zniesie biedaczyskoNeverLoseHope lubi tę wiadomość
HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Przerwa w staraniach z pomoca med:/ -
Selina wrote:U teściów dziś koszmar... Teściu zrobił awanturę o poglądy polityczne, on jest mega za pisem (fanatycznie wręcz) i była dyskusja, bo PiS chce dać 500+ na 1sze dziecko. No i mąż wraz z jego siostra że rozdawanie kasy jest bez sensu a teść wyszedł na środek salonu i tak się na nas zaczął drzec! Że nie żyliśmy w tych czasach co on, gdzie nic nie było bla bla bla i że jak będziemy mieć dzieci to inaczej będziemy gadać. Nie wytrzymałam i wykrzyczałam im, że możemy dzieci nie mieć, bo się tyle czasu staramy i państwo nam na diagnostykę nie dało i nie da a idą na to tysiące. Mówię Wam, aż łzy miałam w oczach i mną telepalo z teściowa zszkowana a teściu w dupie miał co ja mówię i swoje tłukł, że mamy iść głosować na pedałów i PO w takim razie w kółko ta polityka... Poczułam się jak debil naprawdę. Prosiłam go żeby się uspokoił, że dopiero co z kościoła wróciliśmy i ksiądz mówił o przebywaniu z rodziną i wzajemniej miłości i zrozumieniu i nie mam ochoty się kłócić. Ale co Wy! Dupą się do nas odwrócił i patrzył w tv. Zjadł z nami obiad a jak przyszliśmy do niego żeby na skoki popatrzeć, to wstał i wyszedł obrażony... Nie mam siły powiem Wam na takie akcje Nie dość, że wyrzuciłam im nasze starania i bolączki, to jeszcze on krzyczy na nas i nic nie rozumie. Siedzę i ściska mnie w żołądku, nie mogę się stresować, bo to gorzej na te moje nadżerki, ale przecież teściu ma to gdzieś... Tylko on i jego zdanie się liczą a my jesteśmy debilami (tak, tak powiedział).
Sory dziewczyny, musiałam się wyżalić i sobie ulżyć bo mi to siedzi w środku
Jejuu.. no przesada. Ludzie sobie sprawy nie zdaja. Dla niektorych to niepojete, do tego stopnia, ze potrafia powiedziec, ze sobie wmawiasz wkrecasz choroby.. bo jakby sie przestalo jezdzic w kolko po lekarzach to by sie na pewno udalo. mhmm na pewno...HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Przerwa w staraniach z pomoca med:/ -
Selina wrote:U teściów dziś koszmar... Teściu zrobił awanturę o poglądy polityczne, on jest mega za pisem (fanatycznie wręcz) i była dyskusja, bo PiS chce dać 500+ na 1sze dziecko. No i mąż wraz z jego siostra że rozdawanie kasy jest bez sensu a teść wyszedł na środek salonu i tak się na nas zaczął drzec! Że nie żyliśmy w tych czasach co on, gdzie nic nie było bla bla bla i że jak będziemy mieć dzieci to inaczej będziemy gadać. Nie wytrzymałam i wykrzyczałam im, że możemy dzieci nie mieć, bo się tyle czasu staramy i państwo nam na diagnostykę nie dało i nie da a idą na to tysiące. Mówię Wam, aż łzy miałam w oczach i mną telepalo z teściowa zszkowana a teściu w dupie miał co ja mówię i swoje tłukł, że mamy iść głosować na pedałów i PO w takim razie w kółko ta polityka... Poczułam się jak debil naprawdę. Prosiłam go żeby się uspokoił, że dopiero co z kościoła wróciliśmy i ksiądz mówił o przebywaniu z rodziną i wzajemniej miłości i zrozumieniu i nie mam ochoty się kłócić. Ale co Wy! Dupą się do nas odwrócił i patrzył w tv. Zjadł z nami obiad a jak przyszliśmy do niego żeby na skoki popatrzeć, to wstał i wyszedł obrażony... Nie mam siły powiem Wam na takie akcje Nie dość, że wyrzuciłam im nasze starania i bolączki, to jeszcze on krzyczy na nas i nic nie rozumie. Siedzę i ściska mnie w żołądku, nie mogę się stresować, bo to gorzej na te moje nadżerki, ale przecież teściu ma to gdzieś... Tylko on i jego zdanie się liczą a my jesteśmy debilami (tak, tak powiedział).
Sory dziewczyny, musiałam się wyżalić i sobie ulżyć bo mi to siedzi w środku2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
Starania od 2017,m brak plemników
Moje wszystkie badania ok
2019 01 11 pierwsze aid☹️
2019 02 05 drugie ☹️
,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach -
Selina wrote:Alu mam dawkę 50j. Ja ogólnie szybko i dobrze reagowałam na stymulację, więc balabym się brać większych dawek w moim przypadku. Ginka też podeszła z rezerwa, że mała dawka i monit w 6dc z kontrolą czy dalszą stymulacja czy koniec. Boję się z żebym nie wyhodowała tylko więcej niż 3 pęcherzyki. Równy rok temu w lutym miałam mieć IUI, stymulowana byłam Aromkiem 1tabl.i miałam 4 dominujące pęcherzyki! IUI miała się odbyć, ale ja zrezygnowałam, bo miałam jakiś gorszy okres. Teraz myślę, że może to była głupota że nie podeszliśmy, ale widać tak miało być (w końcu to też za duża ilość pęcherzyków). Wpadłam w jakiś dołek, że to wszystko bez sensu, ale w marcu już podchodziliśmy i miałam tylko 2 pęcherzyki przy tej samej dawce. Dobrze więc reaguję na nowy lek a później jakby organizm się przyzwyczaja.
Lek mam bez refundacji, ginka stwierdziła, że w razie wu zostawię ja sobie na ewentualny ivf zapłaciłam więc 350zl32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
as88 wrote:hej dziewczyny z mezem tez myslmy o inseminacji ale nasz lekarz powiedzal ze to tylko 10 % szansy. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
-
as88 wrote:hej dziewczyny z mezem tez myslmy o inseminacji ale nasz lekarz powiedzal ze to tylko 10 % szansy. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."