Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlorencja wrote:Wiesz co, sama nie wiem jak to jest. Bo na jakiejś stronie angielskiej znalazłam informację, że ovi powinno być w lodówce cały czas i na 5 min przed podaniem należy wyjąć.
Jak pierwszy raz kupowałam ovitrelle to pani z apteki mi nie mówiła nic o specjalnym przechowywaniu, ale jak ostatnio kupowałam już gdzie indziej to znowu aptekarka od razu mi powiedziała, że szybko do domu i do lodówki.
Za pierwszym razem pęcherzyk mi nie pękł. A teraz tak.
Nie wiem czy przyczyną było przechowywanie ovi nie w lodówce, czy po prostu LUF, ale teraz już będę uważać.
Myślę, że jak generalnie trzymałaś w lodówce, to nie ma co się stresować, a nawet na ulotce jest że miejsce wstrzyknięcia może swędzieć. -
To ja jeszcze o tym letrozolu......
Wiem, że to indywidualna sprawa, ale jestem ciekawa ile pęcherzyków Wam po tym rosło? Ja mam swoją naturalną owulację i zastanawiam się czy może być więcej niż dwa?.
Mam brać od 3 do 7 dc po 1 tabletce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 12:19
35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
Dziewczyny dzwonił do mnie lekarz z nowej kliniki, będą robić mi dwie IUI przed pęknięciem i po pęknięciu ☺️☺️☺️Żeby zwiększyć szanse
To już przyszły tydzień...Selina, Meggie1, buba123, Izunia2707 lubią tę wiadomość
Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
1.05 punkcja
6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
Lenaa86 wrote:To je jeszcze o tym letrozolu......
Wiem że to indywidualna sprawa ale jestem ciekawa ile pęcherzyków Wam po tym rosło? Ja mam swoją naturalną owulację i zastanawiam się czy może być więcej niż dwa?.
Mam brać od 3 do 7 dc po 1 tabletce.
za pierwszym razem bralam dwie tabletki i mialam 5 pechwrzykow, iui zostala odwolana. za drugim razem bralam po jednej tabletce i.mialam dwa ladne pecherzyki trzeci jakis tyci tyci. i przy letrozolu mialam pozniej owulacje niz naturalnie, ale nie bralam tez zastrzyku na pekniecie.HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Przerwa w staraniach z pomoca med:/ -
Lenaa86 wrote:To ja jeszcze o tym letrozolu......
Wiem, że to indywidualna sprawa, ale jestem ciekawa ile pęcherzyków Wam po tym rosło? Ja mam swoją naturalną owulację i zastanawiam się czy może być więcej niż dwa?.
Mam brać od 3 do 7 dc po 1 tabletce. -
Mania80 wrote:Dziewczyny dzwonił do mnie lekarz z nowej kliniki, będą robić mi dwie IUI przed pęknięciem i po pęknięciu ☺️☺️☺️Żeby zwiększyć szanse
To już przyszły tydzień...
WoooW ale ekstra - nie wpadłam bym na to, że tak można a płatność wtedy też jak za dwie IUI ?starania od 09.2016 ( od 05.2020 - Invicta)
IUI nr 3 - 02.06.2021 - [*] 8tc
Start IVF - marzec 2022 - długi protokół
23.03 - transfer 5.2.2
3dpt - beta 2, prog 40,9
6dpt - beta 14,9 prog 31,9
10dpt - beta 8,75
27.04 - transfer 5.1.2 (AH + EmbrioGlue) Leki: Estrofem, Luteina, Clexane, Accofil 1/5 codziennie, Progesterone Besins, Acard75 oraz kwas foliowy metylowany, Omega, Q10 i witaminki)
04.05- beta 52.3 prog 27.7 🤞🏻🙏🏻
07.05- beta 200.0 prog 29,4 - oby tak dalej 🤞🏻🙏🏻💪🏻🍀
10.05- beta 808.0 prog 22.0 - cudzie zostań z nami 🤞🏻🙏🏻🤗
14.05 - USG - jest pęcherzyk ciążowy 🫣🍀✊🏻🙏🏻
23.05 - USG - 💗 jest
19.06 - COVID - z maleństwem wszytko OK
09.07 - 13w1- CRL -7,64mm- 150FHR- USG pierwszego trymestru, niskie ryzyka🤗
Nifty pro - zdrowa dziewczynka 👧🏻💜🥰
20.01.2023 - SN - 3620kg, 56cm, 10/10
Mamy jeszcze ❄️❄️
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;23;95/st/20230120/dt/6/n/M/k/a871/age.png -
Mania80 wrote:Dziewczyny dzwonił do mnie lekarz z nowej kliniki, będą robić mi dwie IUI przed pęknięciem i po pęknięciu ☺️☺️☺️Żeby zwiększyć szanse
Pozazdroscic lekarza. Robia wszystko co w ich mocy.Selina lubi tę wiadomość
HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Selina wrote:To nie wiem po co na opakowaniu jest info, ze do 30dni mozna trzymac w temperaturze pokojowej. Chyba na opakowaniu producent prawde napisał? Echh no nic, jutro jeszcze dopytam lekarki tuz przed IUI. Jak bedzie miała watpliwosci, to moze podadza mi jeszcze jeden zastrzyk
-
A kto jest ze Szczecina i przenosil sie w tej samej klinice od lekarza do lekarza? Mam wrazenie, ze jeden drugiemu bedzie rece myl i skoro moj powiedzial ze dosc iui to drugi poprze.
Ale jak tak naprawde po jednej iui mozna powiedziec kooniec.HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
nick nieaktualnyLena ja miałam 3 pęcherzyki w 1szym cyklu z tym lekiem a później w następnych cyklach mniejz mimo że miałam nawet 2tabl.koniec końców
Mania super wiadomość! kciuki za te IUI
Olka echh no nic, trudno. Co ma być to będzie. Byłam wtedy w takich nerwach po tamtej wizycie u dr, że zapomniałam go dać do lodówki a w pracy też byłam wtedy i słabo żebym go wkładała do lodówki. Zaraz by wszystkie pytały a co to a po co ... -
No to ostatnie pytanie, czy owulacja występowała u Was później czy wcześniej niż w przypadku naturalnego cyklu?
Pytam bo naturalną owulacje miałabym przełom soboty i niedzieli a wiem, że w niedzielę klinika jest nieczynna35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
Lenaa86 wrote:No to ostatnie pytanie, czy owulacja występowała u Was później czy wcześniej niż w przypadku naturalnego cyklu?
Pytam bo naturalną owulacje miałabym przełom soboty i niedzieli a wiem, że w niedzielę klinika jest nieczynnaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 12:53
-
Powiem Wam, ze mnie tez ta kasa trochę przeraża... człowiek na wakacje porządne nie poleci, ale już dobre pare tys wydał na głupie latanie po lekarzach.
Mania życzę owocnych IUI! Będziesz miała podwójna szansa, super!KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Selina wrote:Mikia dopisalam obys poprawiła z reszta dziewczyn lutwą statystykę!
Dziewczyny czy Wy jak podajecie sobie Ovi, to taki zimny z lodówki? Ja z tego co pamietam zawsze tak robiłam, wczoraj tez. Dzis rano wzielam prysznic i straszie mnie swedzi w miejscu wkłucia, w promieniu kilku cm i mam takie zarozowione to miejsce. Nigdy tak nie miałam. Ja ten zastrzyk za pozno wlozyłam do lodowki, niby do 3h ma byc w zimnie a ja trzymałam 5h w pokojowej temperaturze a pozniej 2h w bagazniku auta, gdzie było chłodno... Obawiam sie jednak, ze moglo sie cosik stac z tym preparatem
Selina, Miła27 lubią tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualnyLenaa86 wrote:No to ostatnie pytanie, czy owulacja występowała u Was później czy wcześniej niż w przypadku naturalnego cyklu?
Pytam bo naturalną owulacje miałabym przełom soboty i niedzieli a wiem, że w niedzielę klinika jest nieczynna
Jeśli musisz mieć wykonaną IUI, to klinika na pewno jest rczynna rano na przyjęcie takich osób. Z transferami też tak jestWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 12:57
Lenaa86 lubi tę wiadomość
-
LENA po letrozolu przy pierwszej IUI miałam 3 pęcherzyki ,2 IUI dwa pęcherzyki na lewym jajniku, 3 IUI dwa pęcherzyki na prawym jajniku🙂 owulacje miałam natomiast mniej więcej tak jak zwykle 🙂
MANIA super!! Trzymam kciuki za powodzenie🙂Lenaa86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny8Róża8 wrote:A kto jest ze Szczecina i przenosil sie w tej samej klinice od lekarza do lekarza? Mam wrazenie, ze jeden drugiemu bedzie rece myl i skoro moj powiedzial ze dosc iui to drugi poprze.
Ale jak tak naprawde po jednej iui mozna powiedziec kooniec. -
nick nieaktualnyLena ja tez mam swoje owu, po lametcie 1x1 nadal mialam tylko 1 pecherzyk w cyklu owu 3 dni wczesniej w drugim 1 dzien wczesniej czyli w sumie brak reakcji;)
Pochwale sie Wam ze dzis byl moj dzien naukowy, otworzylam przewod doktorski:)Lenaa86, olka_sz, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mila2019 wrote:Lena ja tez mam swoje owu, po lametcie 1x1 nadal mialam tylko 1 pecherzyk w cyklu owu 3 dni wczesniej w drugim 1 dzien wczesniej czyli w sumie brak reakcji;)
Pochwale sie Wam ze dzis byl moj dzien naukowy, otworzylam przewod doktorski:)32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 ))