X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florencja wrote:
    Wiesz co, sama nie wiem jak to jest. Bo na jakiejś stronie angielskiej znalazłam informację, że ovi powinno być w lodówce cały czas i na 5 min przed podaniem należy wyjąć.
    Jak pierwszy raz kupowałam ovitrelle to pani z apteki mi nie mówiła nic o specjalnym przechowywaniu, ale jak ostatnio kupowałam już gdzie indziej to znowu aptekarka od razu mi powiedziała, że szybko do domu i do lodówki.
    Za pierwszym razem pęcherzyk mi nie pękł. A teraz tak.
    Nie wiem czy przyczyną było przechowywanie ovi nie w lodówce, czy po prostu LUF, ale teraz już będę uważać.
    Myślę, że jak generalnie trzymałaś w lodówce, to nie ma co się stresować, a nawet na ulotce jest że miejsce wstrzyknięcia może swędzieć. :)
    To nie wiem po co na opakowaniu jest info, ze do 30dni mozna trzymac w temperaturze pokojowej. Chyba na opakowaniu producent prawde napisał? Echh no nic, jutro jeszcze dopytam lekarki tuz przed IUI. Jak bedzie miała watpliwosci, to moze podadza mi jeszcze jeden zastrzyk

• Lenaa86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze o tym letrozolu......
    Wiem, że to indywidualna sprawa, ale jestem ciekawa ile pęcherzyków Wam po tym rosło? Ja mam swoją naturalną owulację i zastanawiam się czy może być więcej niż dwa?.
    Mam brać od 3 do 7 dc po 1 tabletce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 12:19

35 l.
    Starania od 2017 r.
    Styczeń 2019 - histero
    Luty 2019 - cb 😔
    2 x IUI 👎
    1 IVF - 2 blastki, beta 0
    2 IVF - 0 blastek
    3 IVF - 2 blastki, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 🥰
  • Mania80 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwonił do mnie lekarz z nowej kliniki, będą robić mi dwie IUI przed pęknięciem i po pęknięciu ☺️☺️☺️Żeby zwiększyć szanse
    To już przyszły tydzień...

Selina, Meggie1, buba123, Izunia2707 lubią tę wiadomość

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
    1.05 punkcja
    6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
    Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
    3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
    39lat
    Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca.
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa86 wrote:
    To je jeszcze o tym letrozolu......
    Wiem że to indywidualna sprawa ale jestem ciekawa ile pęcherzyków Wam po tym rosło? Ja mam swoją naturalną owulację i zastanawiam się czy może być więcej niż dwa?.

za pierwszym razem bralam dwie tabletki i mialam 5 pechwrzykow, iui zostala odwolana. za drugim razem bralam po jednej tabletce i.mialam dwa ladne pecherzyki trzeci jakis tyci tyci. :) i przy letrozolu mialam pozniej owulacje niz naturalnie, ale nie bralam tez zastrzyku na pekniecie.

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
  • olka_sz Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa86 wrote:
    To ja jeszcze o tym letrozolu......
    Wiem, że to indywidualna sprawa, ale jestem ciekawa ile pęcherzyków Wam po tym rosło? Ja mam swoją naturalną owulację i zastanawiam się czy może być więcej niż dwa?.
    Ja też brałam od 3 do 7 dc ale 2x1 tabl. i miałam 2 pęcherzyki.

36l. PCOS, IO, hiperprolaktynemia
    15.02.2019 - 1 IUI - ciąża biochemiczna
    20.03.2019 - 2 IUI udana 😊
    7u220dw47mpcpzfo.png
  • megi331 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania80 wrote:
    Dziewczyny dzwonił do mnie lekarz z nowej kliniki, będą robić mi dwie IUI przed pęknięciem i po pęknięciu ☺️☺️☺️Żeby zwiększyć szanse

WoooW ale ekstra - nie wpadłam bym na to, że tak można :) a płatność wtedy też jak za dwie IUI ?

starania od 09.2016 ( od 05.2020 - Invicta)
    IUI nr 3 - 02.06.2021 :) - [*] 8tc

Start IVF - marzec 2022 - długi protokół
    23.03 - transfer 5.2.2
    3dpt - beta 2, prog 40,9
    6dpt - beta 14,9 prog 31,9
    10dpt - beta 8,75

27.04 - transfer 5.1.2 (AH + EmbrioGlue) Leki: Estrofem, Luteina, Clexane, Accofil 1/5 codziennie, Progesterone Besins, Acard75 oraz kwas foliowy metylowany, Omega, Q10 i witaminki)
    04.05- beta 52.3 prog 27.7 🤞🏻🙏🏻
    07.05- beta 200.0 prog 29,4 - oby tak dalej 🤞🏻🙏🏻💪🏻🍀
    10.05- beta 808.0 prog 22.0 - cudzie zostań z nami 🤞🏻🙏🏻🤗
    14.05 - USG - jest pęcherzyk ciążowy 🫣🍀✊🏻🙏🏻
    23.05 - USG - 💗 jest
    19.06 - COVID :( - z maleństwem wszytko OK
    09.07 - 13w1- CRL -7,64mm- 150FHR- USG pierwszego trymestru, niskie ryzyka🤗
    Nifty pro - zdrowa dziewczynka 👧🏻💜🥰
    20.01.2023 - SN - 3620kg, 56cm, 10/10

Mamy jeszcze ❄️❄️

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;23;95/st/20230120/dt/6/n/M/k/a871/age.png
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania80 wrote:

Pozazdroscic lekarza. Robia wszystko co w ich mocy.

Selina lubi tę wiadomość

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
  • olka_sz Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    To nie wiem po co na opakowaniu jest info, ze do 30dni mozna trzymac w temperaturze pokojowej. Chyba na opakowaniu producent prawde napisał? Echh no nic, jutro jeszcze dopytam lekarki tuz przed IUI. Jak bedzie miała watpliwosci, to moze podadza mi jeszcze jeden zastrzyk
    Nie czytałam nigdy tego co na opakowaniu bo kupowałam za każdym razem przed samym podaniem, ale w aptece dostałam lek zapakowany w torbę termiczną i musiałam podpisać oświadczenie że farmaceutka poinformowała mnie o konieczności przechowywania leku w lodówce.

7u220dw47mpcpzfo.png
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto jest ze Szczecina i przenosil sie w tej samej klinice od lekarza do lekarza? Mam wrazenie, ze jeden drugiemu bedzie rece myl i skoro moj powiedzial ze dosc iui to drugi poprze.
    Ale jak tak naprawde po jednej iui mozna powiedziec kooniec.:/

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja miałam 3 pęcherzyki w 1szym cyklu z tym lekiem a później w następnych cyklach mniejz mimo że miałam nawet 2tabl.koniec końców

Mania super wiadomość! :D kciuki za te IUI

Olka echh no nic, trudno. Co ma być to będzie. Byłam wtedy w takich nerwach po tamtej wizycie u dr, że zapomniałam go dać do lodówki a w pracy też byłam wtedy i słabo żebym go wkładała do lodówki. Zaraz by wszystkie pytały a co to a po co ...

• Lenaa86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ostatnie pytanie, czy owulacja występowała u Was później czy wcześniej niż w przypadku naturalnego cyklu?
    Pytam bo naturalną owulacje miałabym przełom soboty i niedzieli a wiem, że w niedzielę klinika jest nieczynna :-/

35 l.
    Starania od 2017 r.
    Styczeń 2019 - histero
    Luty 2019 - cb 😔
    2 x IUI 👎
    1 IVF - 2 blastki, beta 0
    2 IVF - 0 blastek
    3 IVF - 2 blastki, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 🥰
  • olka_sz Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa86 wrote:
    No to ostatnie pytanie, czy owulacja występowała u Was później czy wcześniej niż w przypadku naturalnego cyklu?
    Pytam bo naturalną owulacje miałabym przełom soboty i niedzieli a wiem, że w niedzielę klinika jest nieczynna :-/
    Ja miałam 4 dni wcześniej niż na Clo. Naturalnej owu nie mam wcale więc tu się nie odniosę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 12:53

7u220dw47mpcpzfo.png
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania80 wrote:
    O ja Cię kręcę super! Ile będziesz w sumie płacić za te 2 IUI?
    Powiem Wam, ze mnie tez ta kasa trochę przeraża... człowiek na wakacje porządne nie poleci, ale już dobre pare tys wydał na głupie latanie po lekarzach.
    Mania życzę owocnych IUI! Będziesz miała podwójna szansa, super! :)

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mikia dopisalam :) obys poprawiła z reszta dziewczyn lutwą statystykę!

Dziewczyny czy Wy jak podajecie sobie Ovi, to taki zimny z lodówki? Ja z tego co pamietam zawsze tak robiłam, wczoraj tez. Dzis rano wzielam prysznic i straszie mnie swedzi w miejscu wkłucia, w promieniu kilku cm i mam takie zarozowione to miejsce. Nigdy tak nie miałam. Ja ten zastrzyk za pozno wlozyłam do lodowki, niby do 3h ma byc w zimnie a ja trzymałam 5h w pokojowej temperaturze a pozniej 2h w bagazniku auta, gdzie było chłodno... Obawiam sie jednak, ze moglo sie cosik stac z tym preparatem
    Podawałam z lodówki,ale zanim doniosłam z apteki to minęły ze 2h i potem 1h w domu, bo zapomniałam. Myśle,ze to nie ma takiego znaczenia, podobnie jak 40 minut opóźnienia w zastrzyku. Nam lekarz mówi mniej więcej godzinę, o której mamy robić zastrzyk. Myśle,ze najważniejszy jest spokoj przed jutrzejszą IUI, wiec lepiej nie rozkminiac, tylko iść do kina :) Trzymam mocno kciuki za Twoją jutrzejszą IUI.

Selina, Miła27 lubią tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa86 wrote:
    Owu miałam wtedy jak był zastrzyk podany ;) ale pęcherzyki rosły mi bardzo szybko. W 9-10dc już miałam takie 19mm, więc IUI zwykle w 12dc była.
    Jeśli musisz mieć wykonaną IUI, to klinika na pewno jest rczynna rano na przyjęcie takich osób. Z transferami też tak jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 12:57

Lenaa86 lubi tę wiadomość

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENA po letrozolu przy pierwszej IUI miałam 3 pęcherzyki ,2 IUI dwa pęcherzyki na lewym jajniku, 3 IUI dwa pęcherzyki na prawym jajniku🙂 owulacje miałam natomiast mniej więcej tak jak zwykle 🙂

MANIA super!! Trzymam kciuki za powodzenie🙂

Lenaa86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8Róża8 wrote:
    A kto jest ze Szczecina i przenosil sie w tej samej klinice od lekarza do lekarza? Mam wrazenie, ze jeden drugiemu bedzie rece myl i skoro moj powiedzial ze dosc iui to drugi poprze.
    Ale jak tak naprawde po jednej iui mozna powiedziec kooniec.:/
    Nie znam Twojej kliniki, ale jak byłam w Invimedzie, to wiem, że lekarki miały różne zdania i podejścia jak się je zmieniało. Nie każda popierała zdanie drugiej, więc myślę że warto spróbować skonsultować się z innym dr

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja tez mam swoje owu, po lametcie 1x1 nadal mialam tylko 1 pecherzyk w cyklu owu 3 dni wczesniej w drugim 1 dzien wczesniej czyli w sumie brak reakcji;)

Pochwale sie Wam ze dzis byl moj dzien naukowy, otworzylam przewod doktorski:)

Lenaa86, olka_sz, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz no masz rację, teraz i tak nic nie zmienię ;)
    Tylko spokój może nas uratować, choć wiem że będzie ciężko ;]

Olalasz lubi tę wiadomość

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    Lena ja tez mam swoje owu, po lametcie 1x1 nadal mialam tylko 1 pecherzyk w cyklu owu 3 dni wczesniej w drugim 1 dzien wczesniej czyli w sumie brak reakcji;)

Pochwale sie Wam ze dzis byl moj dzien naukowy, otworzylam przewod doktorski:)
    Gratulacje, ale chociaż z doświadczenia powiem że trudniej to dziadostwo domknąć. Mi przez te starania nauka w ogóle już nie idzie. Jaka dziedzina?

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ