X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczola2000 wrote:
    My do Jammin mamy skrót wesela nagrany ;p
    Ooo super hehe :D jakbyśmy mieli kamerzystę na weselu to też byśmy coś fajnego pewnie podłożyli :P lubię takie klimaty

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina powodzenia 😘

Jeszcze nie mogę się dziś pozbierać do końca. Czekam na @ i od 3 dnia zaczynam letrozol. Podchodzimy do 4 IUI

Selina, Meggie1, Justyska1986, mila2019 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warunki mam podobno idealne. Pęcherzyki dosłownie niebawem pękną, zbiera się już płyn za macica, śluz ładny i endo też-standardowo nie dopytalam o wymiary wszystkiego... Mąż poszedł czynić swoją powinność i mam nadzieję, że też będzie wszystko ok ;)
    Już z nerwów byłam w toalecie, klasyka. Z 1,5h to potrwa

olka_sz, usia1986, Florencja, Alu_87, CYTRYNKA_2016, Lenaa86 lubią tę wiadomość

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Warunki mam podobno idealne. Pęcherzyki dosłownie niebawem pękną, zbiera się już płyn za macica, śluz ładny i endo też-standardowo nie dopytalam o wymiary wszystkiego... Mąż poszedł czynić swoją powinność i mam nadzieję, że też będzie wszystko ok ;)
    Super trzymam kciuki 😘 staraj się już do toalety nie chodzić 😘 ja zawsze jak wiem,że mam jeszcze 1,5 h to staram się z 40 min przed skorzystać potem napoje się trochę wody i jest ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Selina powodzenia 😘

Jeszcze nie mogę się dziś pozbierać do końca. Czekam na @ i od 3 dnia zaczynam letrozol. Podchodzimy do 4 IUI
    Jak już @ przyjdzie, to się zaraz pozbierasz i będzie kop do działania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 08:29

• olka_sz Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, trzymam kciuki za dziś :*

Selina lubi tę wiadomość

36l. PCOS, IO, hiperprolaktynemia
    15.02.2019 - 1 IUI - ciąża biochemiczna
    20.03.2019 - 2 IUI udana 😊
    7u220dw47mpcpzfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina powodzenia 😘 trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞

Selina lubi tę wiadomość

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Jak już @ przyjdzie, to się zaraz pozbierasz i będzie kop do działania ;)
    Dzięki 😘 mam nadzieję, a jak na razie muszę obmyslac " strategie" działania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 08:41

• Justyska1986 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mocno trzymam kciuki, będzie dobrze, powodzenia 👌

Selina lubi tę wiadomość

2004 ciąża naturalna-syn
    2007 ciąża naturalna-syn
    Starania od 2017,m brak plemników
    Moje wszystkie badania ok
    2019 01 11 pierwsze aid☹️
    2019 02 05 drugie ☹️
    ,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło się Was czyta. Dajecie mnóstwo nadziei i myślę że wszystkie jesteśmy warte tego żeby się udało- i na pewno prędzej czy później to się stanie 😊. Chciałam zapytać czy któraś z Was wie może czy w przypadku niedrożności jajowodów jest możliwe żeby miesiączkować prawidłowo?

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia2707 wrote:
    Miło się Was czyta. Dajecie mnóstwo nadziei i myślę że wszystkie jesteśmy warte tego żeby się udało- i na pewno prędzej czy później to się stanie 😊. Chciałam zapytać czy któraś z Was wie może czy w przypadku niedrożności jajowodów jest możliwe żeby miesiączkować prawidłowo?
    Moim zdaniem tak, bo miesiączka jest to złuszczanie się endometrium, a to nie koliduje z jajowodami. Także można normalnie miesiączkowa a mieć niedrożne jajowody/jajowod.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia2707 wrote:
    Tak, dokładnie tak jak Meggie1 napisała: jajowody mogą być niedrożne a @ będą normalne i regularne, one nic nie mają do @

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyny których mężowie mają problem z nasieniem. Dlaczego u waszych M występują obniżone parametry nasienia?? Macie konkretną przyczynę?? U nas mąż miał wszystkie badania robione jakie są tylko możliwe, nawet rezonans magnetyczny miał i wszystko jest dobrze. Nie rozumiem skąd się biorą te obniżone wartości. Przecież mój M nie pali ,czasem coś wypije, no może sportu nie uprawia,ale z drugiej strony jakoś bardzo źle nie żyjemy na codzień. Nie rozumiem serio 😉 czy czasem tak po prostu mogą być obniżone wartości??

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Pytanie do dziewczyny których mężowie mają problem z nasieniem. Dlaczego u waszych M występują obniżone parametry nasienia?? Macie konkretną przyczynę?? U nas mąż miał wszystkie badania robione jakie są tylko możliwe, nawet rezonans magnetyczny miał i wszystko jest dobrze. Nie rozumiem skąd się biorą te obniżone wartości. Przecież mój M nie pali ,czasem coś wypije, no może sportu nie uprawia,ale z drugiej strony jakoś bardzo źle nie żyjemy na codzień. Nie rozumiem serio 😉 czy czasem tak po prostu mogą być obniżone wartości??
    Przyczyn może być mnóstwo. Tryb życia tzn brak ruchu, zła dieta, używki, rodzaj wykonywanej morscy, bakteria w nasieniu, żylaki powrózka naziemnego...
    Mój mąż jako przyczynę ma raczej swoją pracę. Jest programistą, więc z 10h a czasem i wszystko ecej spędza przy kompie. Ogólnie ćwiczy 3x w tygodniu, ale widocznie to i tak mało. Możliwe, że miał też bakterie w nasieniu, posiewu nie robił, ale brał 2x antybiotyk w ostatnim czasie, mam nadzieję że pomógł (ja bakterię miałam 2x: ureaplasme a ostatnio e.faecalis)

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Krzywa tj.pobieranie 3x krwi: na czczo i 2x po obciążeniu glukozą po 1h i po 2h.

Jak nie urok to...wiecie co. Wczoraj na noc męża zaczęła boleć nerka, nie wiedzieć czemu :/ Wziął Apap, ale teraz też ledwo wstał, dalej Ho boli. Co myślicie że może wziąć? Za 1,5h mamy być w klinice...
    Selina zawsze pod górkę. Będzie dobrze! U nas też kolorowo wczoraj nie było...Mam nadzieję, że leki przeciw bólowe pomogą. Powodzenia dzisiaj! Kciukasy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 09:51

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Przyczyn może być mnóstwo. Tryb życia tzn brak ruchu, zła dieta, używki, rodzaj wykonywanej morscy, bakteria w nasieniu, żylaki powrózka naziemnego...
    Mój mąż jako przyczynę ma raczej swoją pracę. Jest programistą, więc z 10h a czasem i wszystko ecej spędza przy kompie. Ogólnie ćwiczy 3x w tygodniu, ale widocznie to i tak mało. Możliwe, że miał też bakterie w nasieniu, posiewu nie robił, ale brał 2x antybiotyk w ostatnim czasie, mam nadzieję że pomógł (ja bakterię miałam 2x: ureaplasme a ostatnio e.faecalis)
    Rozumiem my mieliśmy tyle badań nic z nich nie wynika. Zastanawiam się czy jego organizm jest tak "wrażliwy". Dieta w sumie nie jest jakaś super,ale źle się też nie odżywiamy. W pracy ma trochę ruchu, czasem też gdzieś tam pójdziemy na spacer. Nie pali, a alkohol wypije okazjonalnie. Widocznie musimy wprowadzić mu jeszcze więcej ruchu ,tylko zdrowa dietę i zero Alko. Najwidoczniej w jego przypadku tak trzeba. Witaminy bierze już prawie rok i zauważyłam,że dopiero teraz coś się zaczęło poprawiać,ale rewelacji nie ma🙂 na szczęście chyba aż tak tragicznie nie jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 10:10

• olka_sz Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam @. Teraz kolejne wyzwanie - dodzwonić się do kliniki ;)

Miła27, Alu_87, Selina, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość

36l. PCOS, IO, hiperprolaktynemia
    15.02.2019 - 1 IUI - ciąża biochemiczna
    20.03.2019 - 2 IUI udana 😊
    7u220dw47mpcpzfo.png
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka_sz wrote:
    Właśnie dostałam @. Teraz kolejne wyzwanie - dodzwonić się do kliniki ;)
    Też czekam na @ , dziś lub jutro powinna nadejść. Powodzenia😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 10:11

• Kiara1992. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Was nie nadrobie teraz . Mam nadzieję że 2 kreseczki już j wielu się pojawiły. Ja chciałam zameldować że z powodu zatrucia ciazowego miałam wywoływany poród i tak o to 5.03 urodziła się nasza najwspanialsza kochana niunia . W przyszłym tygodniu najprawdopodobniej operacja serduszka , niestety po porodzie los nas nie oszczędzil i okazało się że w jamie brzusznej są narzady i męskie i rzenskie :-( co oznacza że nie wiem jakiej płci jest jeszcze moje dziecko , co jest naprawde ogromnym ciosem, ale wiecie co wam powiem że nie sądziłam że można tak kogoś mimo wszystko pokochać . Dla mnie to dzieciątko jest idealne tylko serce się Kraje jak pomyślę co będzie w życiu musiało przejść . Pozdrawiam Was dziewczyny . Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 10:36

Selina, CYTRYNKA_2016, Monika85, Lenaa86, Alu_87 lubią tę wiadomość

3jgxdqk3y4vemaw3.png

2018- 3 inseminacje AID
    05.03.2019 - urodzony synuś Wojtuś
    04.04.2019- Wojtuś został aniolkiem 😭
    30.09.2020- termin w klinice novum
    14.10.2020- 1 AID 🥳
    beta 360
    13.11.2020 Mamy bijące serduszko ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara o matko to już!
    Przelykam łzy jak czytam Twoja wiadomość, to straszne że musicie wszyscy tyle przejść. Mówiłaś że to będzie dziewczynka a teraz nie wiecie... Mam nadzieję, że koniec końców wszystko będzie dobrze z maleństwem. Trzymam za Was ogromne kciuki :) Dużo zdrówka i sił na najbliższy czas! Ogromne gratulacje :*

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ