Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Miła27 wrote:Pytanie do dziewczyny których mężowie mają problem z nasieniem. Dlaczego u waszych M występują obniżone parametry nasienia?? Macie konkretną przyczynę?? U nas mąż miał wszystkie badania robione jakie są tylko możliwe, nawet rezonans magnetyczny miał i wszystko jest dobrze. Nie rozumiem skąd się biorą te obniżone wartości. Przecież mój M nie pali ,czasem coś wypije, no może sportu nie uprawia,ale z drugiej strony jakoś bardzo źle nie żyjemy na codzień. Nie rozumiem serio 😉 czy czasem tak po prostu mogą być obniżone wartości??2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
Starania od 2017,m brak plemników
Moje wszystkie badania ok
2019 01 11 pierwsze aid☹️
2019 02 05 drugie ☹️
,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach -
nick nieaktualnyKiara1992. wrote:Pewnie Was nie nadrobie teraz . Mam nadzieję że 2 kreseczki już j wielu się pojawiły. Ja chciałam zameldować że z powodu zatrucia ciazowego miałam wywoływany poród i tak o to 5.03 urodziła się nasza najwspanialsza kochana niunia . W przyszłym tygodniu najprawdopodobniej operacja serduszka , niestety po porodzie los nas nie oszczędzil i okazało się że w jamie brzusznej są narzady i męskie i rzenskie co oznacza że nie wiem jakiej płci jest jeszcze moje dziecko , co jest naprawde ogromnym ciosem, ale wiecie co wam powiem że nie sądziłam że można tak kogoś mimo wszystko pokochać . Dla mnie to dzieciątko jest idealne tylko serce się Kraje jak pomyślę co będzie w życiu musiało przejść . Pozdrawiam Was dziewczyny . Buziaki
-
nick nieaktualnyJa już po! Jestem w szoku, bo mąż miał bardzo dobre nasienie tzn.wstepnie ruchliwość była 20% a po preparatyce aż 80%! Podano 35mln plemników Ja miałam endo 11,9mm i pęcherzyki 24 i 23mm. Dr bardzo zadowolona z warunków, to i ja czuję się uskrzydlona
Lecę się wpisać na listęMonika85, CYTRYNKA_2016, mila2019, Miła27, usia1986, Justyska1986, Meggie1, anna1990, Alu_87, karolcia35, JustiJusti, 8Róża8, Hipp lubią tę wiadomość
-
Selina wrote:Ja już po! Jestem w szoku, bo mąż miał bardzo dobre nasienie tzn.wstepnie ruchliwość była 20% a po preparatyce aż 80%! Podano 35mln plemników Ja miałam endo 11,9mm i pęcherzyki 24 i 23mm. Dr bardzo zadowolona z warunków, to i ja czuję się uskrzydlona
Lecę się wpisać na listę
Super! mam nadzieję, że to będzie szczęśliwy cykl:)))!!! Trzymam kciuki
Selina lubi tę wiadomość
jedno dziecko w domu 6 lat
starania o drugie od 2015
hormony: ok
cykle: owulacyjne
nasienie: ok
jajowody drożne
histeroskopia z laparoskopią ok.
1 IUI na niepękniętym - nieudana
2IUI na pękniętym - udana:)
beta 13dpo -124,
beta 15dpo-265
Beta 18 dpo-1024 -
Kiara1992. wrote:Pewnie Was nie nadrobie teraz . Mam nadzieję że 2 kreseczki już j wielu się pojawiły. Ja chciałam zameldować że z powodu zatrucia ciazowego miałam wywoływany poród i tak o to 5.03 urodziła się nasza najwspanialsza kochana niunia . W przyszłym tygodniu najprawdopodobniej operacja serduszka , niestety po porodzie los nas nie oszczędzil i okazało się że w jamie brzusznej są narzady i męskie i rzenskie co oznacza że nie wiem jakiej płci jest jeszcze moje dziecko , co jest naprawde ogromnym ciosem, ale wiecie co wam powiem że nie sądziłam że można tak kogoś mimo wszystko pokochać . Dla mnie to dzieciątko jest idealne tylko serce się Kraje jak pomyślę co będzie w życiu musiało przejść . Pozdrawiam Was dziewczyny . Buziaki
W pierwszej kolejności bardzo, bardzo gratuluję Wam Dzieciątka które z pewnością jest najpiękniejsze na świecie, urodzone dzięki Waszej miłości!
Chciałabym Ci też przekazać słowa otuchy i wsparcia. Życzę Wam aby sprawy Waszego Maleństwa toczyły się tylko dobrze-medycyna działa cuda i z całego serca Wam życzę żeby i Was nie zawiodła. Mam nadzieję, że za jakiś czas wszystko z się unormuje i będziecie mogli spokojnie cieszyć się rodzicielstwem!
Pozdrawiam Cie baaardzo, a Twojemu Maluszkowi przesyłam wirtualnego buziaka! Dużo sił i zdrowia dla Waszej Rodzinki!
Dziewczyny, nie udzielam się już na tym wątku., ale często tu zaglądam i kibicuje bardzo mocno każdej z Was powodzenia!CYTRYNKA_2016, Izunia2707 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiła27 wrote:Rozumiem my mieliśmy tyle badań nic z nich nie wynika. Zastanawiam się czy jego organizm jest tak "wrażliwy". Dieta w sumie nie jest jakaś super,ale źle się też nie odżywiamy. W pracy ma trochę ruchu, czasem też gdzieś tam pójdziemy na spacer. Nie pali, a alkohol wypije okazjonalnie. Widocznie musimy wprowadzić mu jeszcze więcej ruchu ,tylko zdrowa dietę i zero Alko. Najwidoczniej w jego przypadku tak trzeba. Witaminy bierze już prawie rok i zauważyłam,że dopiero teraz coś się zaczęło poprawiać,ale rewelacji nie ma🙂 na szczęście chyba aż tak tragicznie nie jest.
Jak macie problem z ruchliwocia, to chłodny prysznic na jądra po każdym prysznicu podobno działa cuda. Mąż pije dużo wody? Czystek też jest dobry u facetów, bo oczyszcza z toksyn organizm i pokrzywa.
Rozumiem że z posiewu nasienia nic nie wyszło?Miła27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Poszłam na badanie i nie zrobiłam krzywej, moja znajoma laborantka mnie naprostowala, powiedziała że po trzech badaniach glukozy zachodniej mogę robić krzywa, a nie obciążać trzustki bo mnie się wydaje.
Zrobiłam 8 dpo IUI progesteron, 13,73ng/ml czyli jak to lekarz powiedział, że super.
Co najważniejsze TSH zbilam pierwszy raz w życiu z ponad 5 przed ostatni wynik z października 2,8 na słuchajcie 0,31 uIU/mL norma od 0.27 więc idealny wynik do starań, no bo chyba nie za niski skoro poniżej 1? Czy przesadziłam?Selina lubi tę wiadomość
IUI 1 - 30.01.2019 IUI 2 - 27.02.2019
23.04.2019 - IVF
4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
16.08.2022- powrót po ❄️
5.09.2022 - transfer
12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭
24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
25.05.2023 - beta 383 😍
26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
13.06.2023 - ❤️
„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.” -
Selina wrote:Monika hej! A jak Wasze dalsze plany?
Edit: chyba mi lewe jajco właśnie pęka
My jesteśmy w trakcie pierwszej procedury ivf. Niestety pierwszy transfer nieudany, wczoraj @ przyszła zanim zdążyłam zrobić betę. Ta okazała się ujemna
Mamy jeszcze jedna Śniezynkę, po która pojedziemy już w tym cyklu. Za każdym razem mam nadzieję, że to będzie ten szczęśliwy raz.
Wiem, że dluuuugo czekała na to swoje iui dlatego moje kciuki są baaardzo mocno zacisniete -
KIARA gratuluję maleństwa 😘 szkoda,że od początku narodzin wasza droga jest taka trudna. Trzymam za Was kciuki i wierzę,że wszystko dobrze się ułoży 😘
JUSTYSKA masz rację niestety ta chemia w jedzeniu nam nie sprzyja😘 trzymam kciuki za Twojego męża, jak się czuje ??
SELINKA tak z posiewu nic nie wyszło i z żadnych innych badań😘 muszę kupić mu czystek i pokrzywe 😘 sama z resztą zacznę pić, przecież nie zaszkodzi a pomóc może. Mój mąż przyjmuje orthomol fertil plus, strasznie drogie te witaminy. Widzisz dopiero po ilu miesiącach brania wyniki się poprawiły, ale coś ruszyło. U nas z tym ruchem progresywnym(A) jest problem. Teraz na szczęście znacznie podskoczył. Mam nadzieję jak wprowadzimy parę zmian to jeszcze się polepszy -
nick nieaktualnyCYTRYNKA_2016 wrote:Poszłam na badanie i nie zrobiłam krzywej, moja znajoma laborantka mnie naprostowala, powiedziała że po trzech badaniach glukozy zachodniej mogę robić krzywa, a nie obciążać trzustki bo mnie się wydaje.
Zrobiłam 8 dpo IUI progesteron, 13,73ng/ml czyli jak to lekarz powiedział, że super.
Co najważniejsze TSH zbilam pierwszy raz w życiu z ponad 5 przed ostatni wynik z października 2,8 na słuchajcie 0,31 uIU/mL norma od 0.27 więc idealny wynik do starań, no bo chyba nie za niski skoro poniżej 1? Czy przesadziłam?
Z TSH faktycznie uważaj, żeby nie poszło w drugą stronę, masz bardzo niski wynikCYTRYNKA_2016 lubi tę wiadomość
-
Miła27 mój mąż od wczoraj w szpitalu, ma bakterie na jelicie grubym, stąd te biegunki, zakaz odwiedzin nie wiem na ile, i w tym cyklu nie podejdę do iui 😥😥😥bez niego nie ma jak pomimo że aid musi być w dniu zabiegu zgody podpisać, zaraz pierd..... Jeszcze auto zjebalo mi się rura do wymiany zaras oszaleje 😥 😥 😥 czemu nas to spatkało, czemu 🤔☹️😥2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
2019 02 05 drugie ☹️
,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach -
Selina kciuki za piękną betę za 2 tygodnie! Z takimi warunkami to już nie ma innej opcji niż piękne 9 miesięcy z lokatorem na pokładzie
Justyska1986, Selina lubią tę wiadomość
35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
Justyska1986 wrote:Miła27 mój mąż od wczoraj w szpitalu, ma bakterie na jelicie grubym, stąd te biegunki, zakaz odwiedzin nie wiem na ile, i w tym cyklu nie podejdę do iui 😥😥😥bez niego nie ma jak pomimo że aid musi być w dniu zabiegu zgody podpisać, zaraz pierd..... Jeszcze auto zjebalo mi się rura do wymiany zaras oszaleje 😥 😥 😥 czemu nas to spatkało, czemu 🤔☹️😥
A nie możesz tego załatwić sama i zgodę męża dowieść w późniejszym terminie? Myślę że lekarz to uwzględni, jak przedstawisz sytuację35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
Justyska1986 wrote:Miła27 mój mąż od wczoraj w szpitalu, ma bakterie na jelicie grubym, stąd te biegunki, zakaz odwiedzin nie wiem na ile, i w tym cyklu nie podejdę do iui 😥😥😥bez niego nie ma jak pomimo że aid musi być w dniu zabiegu zgody podpisać, zaraz pierd..... Jeszcze auto zjebalo mi się rura do wymiany zaras oszaleje 😥 😥 😥 czemu nas to spatkało, czemu 🤔☹️😥
Też sobie zawsze zadaje to pytanie dlaczego musimy wszystkie mieć w życiu pod górkę... Mam nadzieję, że dla nas wszystkich nadejdą szczęśliwe dni. Tule Cię mocno!!!❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 13:22
-
Kiara bardzo ale to bardzo trxtnam kciuki aby lis był łaskawy dla Was. I dzidzia wróciła w pełni do zdrowia.
Selinka warunki to ty miałaś perfekcyjne. I jeszcze dwa jaja, szanse masz teraz ogromne.
Co do M wypowiem się po swoich doświadczeniach bo też przeszłam trochę w tym temacie. Nie tylko brak sporty jest zły ale jego nadmiar. Tak było u nas. Treningi codzienne bardzo wyczerpujące powodują że zaczynają wyłączać nam się funkcje w organizmie które są mniej odpowiedzialne za podtrzymanie życia. A pierwszym krokiem w takim przypadku jest produkcja spermy. Czyli nie tylko brak ale i nadmiar jest szkodliwy. Zmiana diety. I tu było moje zdziwienie. Jak to. Przecież sama gotuję produkty nie przetworzone. Cześć od rolnika ,mięso także bez chemii. I itd. Mam ogólnie świra na tym punkcie. No ale ciągle słyszałam o zmianie diety. I ok. Zmiana to zmiana. Mięso tylko w niedzielę w tygodniu sałatki ryby zero chleba . Ryze kasze dużo białka. Woda i to bardzo ważne tylko z szklanych butelek. W plastkich pod wpływem światła do wody przedostaje się biosfenol. Hormonalne jesteśmy przez to rozwaleni.
Co do witamin. Mieliśmy F
ertil mam plus. Może i dobry ale u nas nic nie pomogł. Polecam za to Orthomol vital m i Profertil. Nie wiem czy sa dostępne w Polsce my kupiliśmy w Niemczech.
I to wszystko dało nam wyniki prawidłowe. Alkohol od czasu do czasu nie zaszkodzi. Nawet wypity w dużych ilościach ślub czy inne imprezy. Wyniki są cały czas takie same. Ale piwo codziennie już jest szkodliwe czy kieliszek wódki.
Trochę się rozpisalam😁
36 lat 💃
Drożność jajowodów ok.Progesteron niższy w drugiej fazie cyklu.
Starania 06.2017
4×IUI 😔; 28.03.19 - 5 IUI; 28.05.19- 6 IUI
I IVF 02.06.20 - punkcja około 20 pęcherzyków, Pozostały dwa zarodki zamrożone
04.06 - transfer zarodka dwudniowego😏
04.09 - transfer zarodka dwudniowego crio 😏
Poszerzone bad. krwi. Bad. macicy i komórek nk👍
Brak mrozaczkow😑
16.11.20 start stymulacji
27.11.20 punk. 14 occytów, 9 niedojrzałych, 3 zaplodnione, mamy 1 blastke
2.12.20 transfer blastki😔
Naturasek<>14.04.21 test ciążowy pozytywny 😲
21.04 bhcg 270; 26.04 bhcg 64😪 cb
II ivf 18 komórek 1 blastocysta beta 0
III IVF 31.08.22 - 21 komórek, 11 zapłodnionych,1 blastocysta, 5 zamrożonych 2 dniowe😉 -
Dzięki Anusla 🙂 w takim razie czekają nas duże zmiany🙂 muszę chyba sobie wszytko rozpisać i wprowadzić w życie 🙂 my mamy właśnie niemieckie witaminy orthomol fertil plus, coś tam się po nich już poprawia. Pozostaje nam teraz wprowadzić zmiany w życiu codziennym i mam nadzieję pomogą.
-
Lenaa86 wrote:A nie możesz tego załatwić sama i zgodę męża dowieść w późniejszym terminie? Myślę że lekarz to uwzględni, jak przedstawisz sytuację
Zola89 lubi tę wiadomość
2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
2019 02 05 drugie ☹️
Dziewczyny dzisiaj dostałam okres. Jak w zegarku co 28 dni. W tym cyklu do IUI nie przystępujemy bo jesteśmy w trakcie badań. Zmieniłam lekarza. Okazało się ze mam Hashimoto i inulinoodprornosc. A i jeszcze robię markery nowotworowe ze aż strach. Lekarzowi nie podobały się moje wyniki hormonów i przeswietla mnie na całego. W przyszłym tygodniu będę miała komplet badań i zobaczymy co dalej. Dopiero ten lekarz zwrócił uwagę żeby zajść w ciaze tsh musi być koło 1. Ja po euhyroxie miałam najmniej 1.6. Pewnie zwiększy dawkę. Trzymam za Wszystkie kciuki. Jak już coś będę wiedzieć dam znać. Może komuś pomogę32 lata
rok starań
wysoka prolaktyna
nadczynność tarczycy
2 IUI
1 transfer 😡
2 transfer 😊
10 dp beta hcg 401,5
12 dp beta hcg 1399 -
Miła27 wrote:Pytanie do dziewczyny których mężowie mają problem z nasieniem. Dlaczego u waszych M występują obniżone parametry nasienia?? Macie konkretną przyczynę?? U nas mąż miał wszystkie badania robione jakie są tylko możliwe, nawet rezonans magnetyczny miał i wszystko jest dobrze. Nie rozumiem skąd się biorą te obniżone wartości. Przecież mój M nie pali ,czasem coś wypije, no może sportu nie uprawia,ale z drugiej strony jakoś bardzo źle nie żyjemy na codzień. Nie rozumiem serio 😉 czy czasem tak po prostu mogą być obniżone wartości??
Trudno na to pytanie jest odpowiedzieć ja znam dwa przypadki gdzie w jednym facet alkoholik, pijący dzień w dzień, palący 2 paczki dziennie, niezdrowe jedzenie, brak ruchy i wystarczy że wsadzi i już ma dziecko, a drugi ciężko chory (po chemi, problemy z sercem , przyjmujący dużo leków) też został ojcem bez specjalnych starań. Czasami tak jest i nikt tego nie umie wytłumaczyć01.2015 ciąża naturalna [*]
2016 i 2017 słabe nasienie (1% ruchliwych plemników), info o in vitro
12.2018 zmiana kliniki, cudowna poprawa nasienia
01.2019 HSG (obydwa jajowody drożne)
02.2019 IUI
03.2019 2 IUI
04.2019 3 IUI
05.2019 start długi protokół IVF, 5 zarodków 4AA
08.2019 transfer zarodka (1 zarodek się nie rozmroził), zostały 3 zarodki
27.08.2019 bHCG 87, mój mały cudzie trwaj