Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo jest watek dla osob planujacych lub po inseminacji a co nie wchodze mam do nadrabiania przez gownoburze wywolana przez trolla. Wy*ierdalaj stad a my Dziewczyny wrocmy do dyskusji na temat.
Kasia dzis miala iui, niedlugo kolejne testy, nie reagujcie prosze na te zaczepki, mam nadzieje ze jakas moderacja sie tym zajmie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 18:28
Selina lubi tę wiadomość
-
marikka wrote:Mania teraz rozumiem Twoja sytuacje robisz to dla partnera. Swoja droga podziwiam Cie, ja jestem w pierwszej ciazy i ciezko ja znosze psychicznie i fizycznie. A co dopiero przetrwac tyle ciaz, to jednak duzy wysilek dla organizmu, mdlosci i stres by wszystko bylo dobrze.
Powiem ze po latach się zapomina. Tak samo jak Wy walczę o nasz cud. Zreszta to najpiękniejszy dla nas kobiet czas pomimo trudnych początków. Robię to dla naszej rodziny , i dla siebie tez oczywiscie,Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
1.05 punkcja
6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
Patryka89 wrote:Mila, jesteśmy z Gdańska, a Ty?
Kurczę, gdyby to miało być koło września, to by było fajnie, boję się, że nie załapię się nawet na taki termin
Gdańsk invicta? Zastanawiam się żeby się tam przenieść.HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Przerwa w staraniach z pomoca med:/ -
marikka wrote:Mania to trzymam kciuki zeby sie udalo jak najszybciej a takze zeby stal sie cud i okazalo sie ze Twoj M jednak moze byc tez biologicznym tata. W medycynie nigdy nie ma nic na pewno, iskierka nadzieji zawsze jest jak mna sie jajniki lub jadram chociaz kawalek jednego.
Kasiu trzymamy kciuki🤜🏻Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
Jaaaa coo tooo było... W niedzielę tyle czytania? :p każda z nas niby taka sama ale inna... czytaj wspieraj możesz nie tolerować ale akceptuj. Po to tu jesteśmy. Jedna drugiej.
Co za jad.. tssHSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Przerwa w staraniach z pomoca med:/ -
Czy Utrogestan może opóźnić @? Jakieś doświadczenia?Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
Mania80 wrote:Czy Utrogestan może opóźnić @? Jakieś doświadczenia?2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
Starania od 2017,m brak plemników
Moje wszystkie badania ok
2019 01 11 pierwsze aid☹️
2019 02 05 drugie ☹️
,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach -
Justyska1986 wrote:Prawie to to samo co dupek i luteina, też na podtrzymanie i zagnieżdżenie, niektórzy nawet mówią że lepszy, mnie znowu po progesteronie spóźniał się okres 13 dni po drugiej iui, jednak to hormony i może mieć wpływ, najlepiej lekarza dopytać.
Ja w zeszłym cyklu po luteinie idealnie jak w zegarku, vo prawda brałam do dnia okresu, teraz odstawiłam w zeszłym tygodniu po zrobieniu testu, ale dziś @ nie przyszła jeszcze ☺️☺️.
Osobista moja opinia jest taka, ze ten cykl od 9dc na utrogestanie i zero objawów, żadnego zatrzymania wody, ani tkliwości piersi, nic kompletnie:) chyba mi służyłChoroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
Justyska1986 wrote:Prawie to to samo co dupek i luteina, też na podtrzymanie i zagnieżdżenie, niektórzy nawet mówią że lepszy, mnie znowu po progesteronie spóźniał się okres 13 dni po drugiej iui, jednak to hormony i może mieć wpływ, najlepiej lekarza dopytać.
Justynka ale 13 dni spóźnienia? To przecież można oszaleć ! Jeden, dwa dni jeszcze rozumiem.
No lepiej żebym tak nie miała, bo trzecie podejście przed nami:)Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
Miła27 wrote:Mi opoźnił 2-3 dni 🙂 chyba do 2 tyg może opóźnić
Lepiej żeby nie bo znowu owu wypadnie na weekend wrrr.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 20:24
Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
marikka wrote:Wlasnie, problem jest taki ze WY podjelyscie decyzje nie patrzac na uczucia np partnera. Moze partner powie ze nie przeszkadza mu nasienie dawcy ale po prostu nie wierze ze nie bedzie go to bolalo. Potem wynikna z tego konflikty i taki zwiazek sie rozpadnie. Nasienie dawcy jest dobre jesli ktos nie chce miec partnera a chce miec dziecko. Ale w z wiazku powinno byc wszystko tak by nie ranic drugiej strony. Czyli maja dziecko wspolne, z wlasnych genow, albo adopcja. A nie ze jedna osoba moze miec dzieci, druga nie i ta pierwsza korzysta z tego nie liczac sie z uczuciami drugiej strony. Atakujecie mnie bo mowie swoje zdanie co Wam sie nie podoba.28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarikka po 1.wchodzac na wątek należy się przywitać, więc wredna i agresywna jesteś Ty już nie mówiąc o kulturze osobistej...
A po 2. powiem krótko: spadaj trollu na inny wątek się wyzywać i frustrować jak Ci się tak w niedzielę nudzi.
Bez odzewuMania80, Nadzieja, usia1986, Justyska1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatryka przepraszam masz rację, bo Ty do AID przecież podchodzisz, więc fakt koszty dużo większe Też bym szła w ivf w takim razie. Tym bardziej jak można z dofinansowaniem jakoś.
Tak czy inaczej to przed radzilabym zrobić taką pełna diagnostykę wewnętrzna że tak powiem czyli histero z laparo. Bywa tak, że za pewnik bierzemy jako przyczynę nasienie męża a później po nieudanych transferach z dawcą okazuje się że problem jednak był jeszcze gdzieś w środku u kobiety. Oczywiście nie życzę tego, ale warto mieć pewność że jest wszystko ok -
Selina Ty już ogarnelas temat ivf? Wiesz jak to wszystko wyglada? My dziś szukaliśmy info na ten temat, w sumie decyzja jest żeby jednak spróbować iUI jeszcze raz, ale w razie W wole mieć jakieś przygotowanieChoroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
nick nieaktualnyMania80 wrote:Selina Ty już ogarnelas temat ivf? Wiesz jak to wszystko wyglada? My dziś szukaliśmy info na ten temat, w sumie decyzja jest żeby jednak spróbować iUI jeszcze raz, ale w razie W wole mieć jakieś przygotowanie
-
Selina wrote:Ginka mi tylko napisała smsa, że jak będzie miała zielone światło, żeby nas wpisać na listę, to da znać. U nas w miescie tylko ta klinika ma dofinansowanie (a są jeszcze 3 inne działające). Jednak lekarce juz nie odpisywałam, zeby sie nie spieszyła. Ja naprawde chce odpoczac narazie. Bede tu z Wami oczywiscie, ale przede wszystkim zdrowie ogarniam, pare zabiegow z tym zwiazanych mnie czeka jak wspominałam i chciałabym sie jeszcze postarac chociaz z 3 cykle naturalnie potem i jak nie wyjdzie, to dopiero ivf, wiec mysle ze bardziej na jesien jak cos
Rozumiem. To kuruj się i wracaj do gry. Ja chyba tez odswieze badania, zobaczę co w trawie piszczy. Zadzwonię do lekarza z Czech, dowiem się jutro jak wyglada procedura u nich, nie będziemy korzystać z dofinansowań w Polsce.Selina lubi tę wiadomość
Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca.