X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest watek dla osob planujacych lub po inseminacji a co nie wchodze mam do nadrabiania przez gownoburze wywolana przez trolla. Wy*ierdalaj stad a my Dziewczyny wrocmy do dyskusji na temat.
    Kasia dzis miala iui, niedlugo kolejne testy, nie reagujcie prosze na te zaczepki, mam nadzieje ze jakas moderacja sie tym zajmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 18:28

Selina lubi tę wiadomość

• marikka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 11:30

• Mania80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Mania teraz rozumiem Twoja sytuacje robisz to dla partnera. Swoja droga podziwiam Cie, ja jestem w pierwszej ciazy i ciezko ja znosze psychicznie i fizycznie. A co dopiero przetrwac tyle ciaz, to jednak duzy wysilek dla organizmu, mdlosci i stres by wszystko bylo dobrze.

Powiem ze po latach się zapomina. Tak samo jak Wy walczę o nasz cud. Zreszta to najpiękniejszy dla nas kobiet czas pomimo trudnych początków. Robię to dla naszej rodziny , i dla siebie tez oczywiscie,:)

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
    1.05 punkcja
    6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
    Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
    3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
    39lat
    Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca.
  • marikka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 11:30

• 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka89 wrote:
    Mila, jesteśmy z Gdańska, a Ty?
    Kurczę, gdyby to miało być koło września, to by było fajnie, boję się, że nie załapię się nawet na taki termin :/

Gdańsk invicta? Zastanawiam się żeby się tam przenieść.

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
  • Mania80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Mania to trzymam kciuki zeby sie udalo jak najszybciej a takze zeby stal sie cud i okazalo sie ze Twoj M jednak moze byc tez biologicznym tata. W medycynie nigdy nie ma nic na pewno, iskierka nadzieji zawsze jest jak mna sie jajniki lub jadram chociaz kawalek jednego.
    Dziękuje ale niestety po takiej dawcę chemii i radioterapii, po 5 latach nadziei już jej nie ma. A my niestety już nie super młodzi i czas goni

Kasiu trzymamy kciuki🤜🏻

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    1.05 punkcja
    39lat
    Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca.
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaa coo tooo było... W niedzielę tyle czytania? :p każda z nas niby taka sama ale inna... czytaj wspieraj możesz nie tolerować ale akceptuj. Po to tu jesteśmy. Jedna drugiej.
    Co za jad.. tss

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
  • Mania80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Utrogestan może opóźnić @? Jakieś doświadczenia?

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    1.05 punkcja
    39lat
  • Justyska1986 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania80 wrote:
    Prawie to to samo co dupek i luteina, też na podtrzymanie i zagnieżdżenie, niektórzy nawet mówią że lepszy, mnie znowu po progesteronie spóźniał się okres 13 dni po drugiej iui, jednak to hormony i może mieć wpływ, najlepiej lekarza dopytać.

2004 ciąża naturalna-syn
    2007 ciąża naturalna-syn
    Starania od 2017,m brak plemników
    Moje wszystkie badania ok
    2019 01 11 pierwsze aid☹️
    2019 02 05 drugie ☹️
    ,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach
  • Mania80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska1986 wrote:
    Prawie to to samo co dupek i luteina, też na podtrzymanie i zagnieżdżenie, niektórzy nawet mówią że lepszy, mnie znowu po progesteronie spóźniał się okres 13 dni po drugiej iui, jednak to hormony i może mieć wpływ, najlepiej lekarza dopytać.

Ja w zeszłym cyklu po luteinie idealnie jak w zegarku, vo prawda brałam do dnia okresu, teraz odstawiłam w zeszłym tygodniu po zrobieniu testu, ale dziś @ nie przyszła jeszcze ☺️☺️.
    Osobista moja opinia jest taka, ze ten cykl od 9dc na utrogestanie i zero objawów, żadnego zatrzymania wody, ani tkliwości piersi, nic kompletnie:) chyba mi służył :)

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    1.05 punkcja
    39lat
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania80 wrote:
    Mi opoźnił 2-3 dni 🙂 chyba do 2 tyg może opóźnić

Mania80 lubi tę wiadomość

• Mania80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska1986 wrote:

Justynka ale 13 dni spóźnienia? To przecież można oszaleć ! Jeden, dwa dni jeszcze rozumiem.
    No lepiej żebym tak nie miała, bo trzecie podejście przed nami:)

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    1.05 punkcja
    39lat
  • Mania80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Mi opoźnił 2-3 dni 🙂 chyba do 2 tyg może opóźnić

Lepiej żeby nie bo znowu owu wypadnie na weekend wrrr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 20:24

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    1.05 punkcja
    39lat
  • Czekając na szczęście Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Wlasnie, problem jest taki ze WY podjelyscie decyzje nie patrzac na uczucia np partnera. Moze partner powie ze nie przeszkadza mu nasienie dawcy ale po prostu nie wierze ze nie bedzie go to bolalo. Potem wynikna z tego konflikty i taki zwiazek sie rozpadnie. Nasienie dawcy jest dobre jesli ktos nie chce miec partnera a chce miec dziecko. Ale w z wiazku powinno byc wszystko tak by nie ranic drugiej strony. Czyli maja dziecko wspolne, z wlasnych genow, albo adopcja. A nie ze jedna osoba moze miec dzieci, druga nie i ta pierwsza korzysta z tego nie liczac sie z uczuciami drugiej strony. Atakujecie mnie bo mowie swoje zdanie co Wam sie nie podoba.
    Ja pi**do** pani psycholog sie znalazła. Zwiazek później się rozpadnie? Skąd wiesz, że skorzystanie z nasienia dawcy nie jest inicjatywa właśnie faceta? Co do rozpadu związku polecam przyjrzeć się swojemu. Bo skoro zajmujesz się wypisywaniem bzdur tutaj zamiast spędzać czas w rodzinnym gronie to wiesz zdrady też się zdarzają. Dziękujemy już za twoją opinię serdecznie wsadź ją sobie w d*p*, bo jak nie zauważyłaś masz odmiennie zdanie od nas. Nie napisałaś tutaj, żeby rozmawiać o problemach tylko z czystej złośliwości

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania80 wrote:
    Mi spóźnił o 2 dni i przed @ plamilam

Mania80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikka po 1.wchodzac na wątek należy się przywitać, więc wredna i agresywna jesteś Ty już nie mówiąc o kulturze osobistej...
    A po 2. powiem krótko: spadaj trollu na inny wątek się wyzywać i frustrować jak Ci się tak w niedzielę nudzi.
    Bez odzewu

Mania80, Nadzieja, usia1986, Justyska1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka przepraszam masz rację, bo Ty do AID przecież podchodzisz, więc fakt koszty dużo większe :/ Też bym szła w ivf w takim razie. Tym bardziej jak można z dofinansowaniem jakoś.
    Tak czy inaczej to przed radzilabym zrobić taką pełna diagnostykę wewnętrzna że tak powiem czyli histero z laparo. Bywa tak, że za pewnik bierzemy jako przyczynę nasienie męża a później po nieudanych transferach z dawcą okazuje się że problem jednak był jeszcze gdzieś w środku u kobiety. Oczywiście nie życzę tego, ale warto mieć pewność że jest wszystko ok

• Mania80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina Ty już ogarnelas temat ivf? Wiesz jak to wszystko wyglada? My dziś szukaliśmy info na ten temat, w sumie decyzja jest żeby jednak spróbować iUI jeszcze raz, ale w razie W wole mieć jakieś przygotowanie

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    1.05 punkcja
    39lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania80 wrote:
    Selina Ty już ogarnelas temat ivf? Wiesz jak to wszystko wyglada? My dziś szukaliśmy info na ten temat, w sumie decyzja jest żeby jednak spróbować iUI jeszcze raz, ale w razie W wole mieć jakieś przygotowanie
    Ginka mi tylko napisała smsa, że jak będzie miała zielone światło, żeby nas wpisać na listę, to da znać. U nas w miescie tylko ta klinika ma dofinansowanie (a są jeszcze 3 inne działające). Jednak lekarce juz nie odpisywałam, zeby sie nie spieszyła. Ja naprawde chce odpoczac narazie. Bede tu z Wami oczywiscie, ale przede wszystkim zdrowie ogarniam, pare zabiegow z tym zwiazanych mnie czeka jak wspominałam i chciałabym sie jeszcze postarac chociaz z 3 cykle naturalnie potem i jak nie wyjdzie, to dopiero ivf, wiec mysle ze bardziej na jesien jak cos ;)

• Mania80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ginka mi tylko napisała smsa, że jak będzie miała zielone światło, żeby nas wpisać na listę, to da znać. U nas w miescie tylko ta klinika ma dofinansowanie (a są jeszcze 3 inne działające). Jednak lekarce juz nie odpisywałam, zeby sie nie spieszyła. Ja naprawde chce odpoczac narazie. Bede tu z Wami oczywiscie, ale przede wszystkim zdrowie ogarniam, pare zabiegow z tym zwiazanych mnie czeka jak wspominałam i chciałabym sie jeszcze postarac chociaz z 3 cykle naturalnie potem i jak nie wyjdzie, to dopiero ivf, wiec mysle ze bardziej na jesien jak cos ;)

Rozumiem. To kuruj się i wracaj do gry. Ja chyba tez odswieze badania, zobaczę co w trawie piszczy. Zadzwonię do lekarza z Czech, dowiem się jutro jak wyglada procedura u nich, nie będziemy korzystać z dofinansowań w Polsce.

Selina lubi tę wiadomość

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    1.05 punkcja
    39lat
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ