X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • Patryka89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    2 IUI to mało by stwierdzic jej nieskutecznosc, wielu lekarzy zaleca 3-5 IUI. Ja bym nie szła jeszcze w ivf, ale to juz Wasza decyzja. Ja swoja przygode z inse juz zakonczylam, nie bedziemy wiecej probowac. Albo uda nam sie za jakis czas naturalnie albo sie skonczy ivf, ale jeszcze jest czas na to
    Nie mówię o mojej skuteczności, ale o ogólnej. 10-15% za 2,5 tysiąca... Dwie kolejne próby to dla mnie 5 tysięcy, czyli już prawie ivf! Zresztą, nie mam sił podchodzić do tego więcej. To nie jest niestety tak, że podadzą nam nasienie, i dwa tygodnie radośnie czekamy na wynik. Po tych dwóch próbach jestem totalnie wykończona psychicznie. Nie wiem, może jesli będziemy długo czekać na refundację ivf, to spóbujemy jeszcze z raz, ale na razie jestem na nie. Kiedy podchodziliśmy do pierwszej próby, byłam pełna nadziei, teraz kompletnie w to nie wierzę ;(

Zresztą, jeśli chodzi o ifv, to też mam w głowie jedynie opcję braku zarodków. Ciężko mi obecnie wykrzesać z siebie jakikolwiek optymizm ;(

3i49k6nl9z7tnsf6.png
    30 lat
    Starania od września 2016
    U mnie ok, mąż - słabe nasienie
    1 AID - 16.02.2019 :(
    2 AID - 13.03.2019 :(
    30.03 - start długiego protokołu ivf
    20.05 - pick-up, 14 kumulusów --> 11 oocytów, 1 blastocysta 4.1.2
    25.05 - transfer; 6dpt beta 30; 10dpt beta 380
  • Justyska1986 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka89 wrote:
    Za droga zabawa w stosunku do ivf i za mała skuteczność. W tym cyklu wydaliśmy prawie 2,5 tysiąca na to AID, licząc z wizytami i lekami. A statystyka niestety jest brutalna - wystarczy spojrzeć na wątek, ile nas próbuje, a ilu faktycznie się udaje.
    To prawda aid jest droższe, nas też wyniosło sporo dwa podejścia aid, oczywiście z badaniami, lekiem tylko ovitrelle bo ja na naturalnym pochodziłam, monitoring i pykło 5.500😒😒😒

2004 ciąża naturalna-syn
    2007 ciąża naturalna-syn
    Starania od 2017,m brak plemników
    Moje wszystkie badania ok
    2019 01 11 pierwsze aid☹️
    2019 02 05 drugie ☹️
    ,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach
  • Justyska1986 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka89 wrote:
    Nie mówię o mojej skuteczności, ale o ogólnej. 10-15% za 2,5 tysiąca... Dwie kolejne próby to dla mnie 5 tysięcy, czyli już prawie ivf! Zresztą, nie mam sił podchodzić do tego więcej. To nie jest niestety tak, że podadzą nam nasienie, i dwa tygodnie radośnie czekamy na wynik. Po tych dwóch próbach jestem totalnie wykończona psychicznie. Nie wiem, może jesli będziemy długo czekać na refundację ivf, to spóbujemy jeszcze z raz, ale na razie jestem na nie. Kiedy podchodziliśmy do pierwszej próby, byłam pełna nadziei, teraz kompletnie w to nie wierzę ;(

Zresztą, jeśli chodzi o ifv, to też mam w głowie jedynie opcję braku zarodków. Ciężko mi obecnie wykrzesać z siebie jakikolwiek optymizm ;(
    Też tak miałam jak ty, po pierwszym razie pełna optymizmu, bo myślałam że jak badania moje ok, i że to aid nasienie extra, prywatna klinika, to nie może się nie udac, a sue nie udało, druge podejście na szybkiego bo po pęknięciu, pierwsze zresztą też i też nic, także załamał am się, nasze starania stanęły w miejscu że względu na chorobę mojego M, ale gdyby nie to podeszłabym trzeci, nawet w czwarty raz.

2004 ciąża naturalna-syn
    2007 ciąża naturalna-syn
    Starania od 2017,m brak plemników
    Moje wszystkie badania ok
    2019 01 11 pierwsze aid☹️
    2019 02 05 drugie ☹️
    ,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach
  • Mania80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska1986 wrote:
    To prawda aid jest droższe, nas też wyniosło sporo dwa podejścia aid, oczywiście z badaniami, lekiem tylko ovitrelle bo ja na naturalnym pochodziłam, monitoring i pykło 5.500😒😒😒

No zgadzam się z Wami, i tez się spazylam na klinice która zgarnęła 2 tys nie zwracając uwagi ze pewnie już jest po pęknięciu pęcherzyka wiodącego .
    Sama najchętniej dałabym sobie zrobić pobranie komórek, zapłodnienie i transfer, tylko czy to jest takie proste?
    Kompletnie nie wiem jak się to odbywa, stad tez wiara ze jeśli nie teraz to za trzecim razem się uda

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
    1.05 punkcja
    6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
    Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
    3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
    39lat
    Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryka a ja popieram:)
    2 nieudane iui mnie kompletnie zalamaly, w ogole juz nie wierze w skutecznosc tego (u siebie), ekonomiczna sprawa to sama prawda, samo ivf nie wydaje sie byc takie straszne (babki daja sobie rade na tamtym watku :D), skutecznosc na tym watku jest masakryczna a tam KILKA RAZY wieksza -,-
    Korzysci tam przewazaja. Z jakiego miasta starasz sie o dofinansowanie?
    My tez ale jestesmy daleko na liscie na ten rok wiec podobno kolo wrzesnia dopiero bedziemy miec, ma to swoje plusy, odsapne kilka miesiecy i zalicze nareszcie wakacje:)

Patryka89 lubi tę wiadomość

• Patryka89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska1986 wrote:
    No własnie, a drugie tyle, czyli 4 próby, to już koszt in vitro. Ja jednak bardziej wierzę w ivf, więc po prostu szkoda mi funduszy na AID. Gdyby AID kosztowało tyle co IUI nasieniem partnera, pewnie inaczej bym na to patrzyła, może jeszcze z raz bym spróbowała.

Ja akurat miałam jedną IUI na pękniętym, drugą na niepękniętym pęcherzyku. Dobija mnie też to, że tak ciężko wcelować we właściwy moment. Przy drugim podejściu musiałam robić sobie zastrzyk w pracy, w publicznym kiblu... Żeby był odpowiedni czas przed IUI.

Mnie też dobija to, że tak naprawdę nie wiem, czemu nie pykło - czy w ogóle doszło do zapłodnienia, a nie doszło do zagnieżdżenia, czy może nawet zapłodnienia nie było. Przy ivf sytuacja jest bardziej klarowna.

3i49k6nl9z7tnsf6.png
    30 lat
  • Patryka89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    Patryka a ja popieram:)
    2 nieudane iui mnie kompletnie zalamaly, w ogole juz nie wierze w skutecznosc tego (u siebie), ekonomiczna sprawa to sama prawda, samo ivf nie wydaje sie byc takie straszne (babki daja sobie rade na tamtym watku :D), skutecznosc na tym watku jest masakryczna a tam KILKA RAZY wieksza -,-
    Korzysci tam przewazaja. Z jakiego miasta starasz sie o dofinansowanie?
    My tez ale jestesmy daleko na liscie na ten rok wiec podobno kolo wrzesnia dopiero bedziemy miec, ma to swoje plusy, odsapne kilka miesiecy i zalicze nareszcie wakacje:)
    Mila, jesteśmy z Gdańska, a Ty?
    Kurczę, gdyby to miało być koło września, to by było fajnie, boję się, że nie załapię się nawet na taki termin :/

3i49k6nl9z7tnsf6.png
    30 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze tam tez jest program :p daleko, Czestochowa :p

• marikka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja wrote:
    Cześć dziewczyny

Jestem tu nowa. Po wynikach m-tese okazalo sie ze tylko z dawca mamy szanse spelnic nasze najwieksze pragnienie na posiadanie naszego dziecka. Szok byl ogromny nie bralismy pod uwage takiego obrotu sprawy. Chce sie dowiedziec czy ktoras z was tez jest w takiej sutuacji? Bo na ta chwile po wpisac widze ze tylko malinka2401. Jakie odczucia macie w tej sutuacji?
    Na razie jestesmy tuz przed kontrola po biopsji i rozmowie o szczegolach dotyczacych dawcy jaki sposob itp

Jaka jest skutecznosc inseminacji z dawca ?ile procent? Czy mozna wybrac jego grupe krwi zeby byla taka sama jak meza?

Trzymam kciuki za wszystkie 😊
    Azoospermie przy dzisiejszej medyzynie mozna leczyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 13:51

• Mania80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Azoospermie przy dzisiejszej medyzynie mozna leczyc. Przykro mi ale w moich oczach jestes straszna egoistka. Interesuje Cie tylko ze Ty chcesz miec biologiczne dziecko a o tym ze partner tez by chcial zostac ojcem biologicznym nie myslisz. Powinnas postawic na jego leczenie ale wolisz isc na skroty i skorzystac z dawcy, bylebys Ty miala dziecko biologiczne a uczucia partnera sa niewazne.

Co Ty dziewczyno bredzisz?! Lepiej troszkę się doucz w temacie a później oceniaj innych . Czy Ty wiesz skąd może brać się Azo?! kto dał Ci prawo oceniać decyzje innych ludzi?!Nie maszdo tego prawa. Kilka osób na tym forum, korzysta z AID, i nic Tobie do tego. Wspieramy się wzajemnie , wiec polecamCi zmienić forum

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    1.05 punkcja
    39lat
    Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca.
  • marikka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azoospremie da sie leczyc .mama trojki dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 13:52

• Malinka2401 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Azoospermie przy dzisiejszej medyzynie mozna leczyc. Przykro mi ale w moich oczach jestes straszna egoistka. Interesuje Cie tylko ze Ty chcesz miec biologiczne dziecko a o tym ze partner tez by chcial zostac ojcem biologicznym nie myslisz. Powinnas postawic na jego leczenie ale wolisz isc na skroty i skorzystac z dawcy, bylebys Ty miala dziecko biologiczne a uczucia partnera sa niewazne.

Dokładnie, puknij się w głowę. Jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia to się siedzi cicho. Też byś chciała usłyszeć co Ty powinnaś zrobić w swojej sytuacji życiowej? Może Ciebie ocenimy?
    Otóż moja droga, azoospemia może wynikać z wielu czynników. Jak jest wynikiem jakichś bakterii czy żpn to możliwe, że i jest szansa na pozyskanie plemników, natomiast, gdy w grę wchodzi genetyka i nieprawidłowa fizjologia to już koniec. Zajmij się sobą i nabierz trochę pokory do życia, bo takie rzeczy mogą się zdarzyć w każdym ogródku, nie tylko u sąsiadów. ;)

24l
    06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
    03.19 Angelius Provita dr MP
    03.19 drożność ok, hormony ok
    26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨‍👩‍👧‍👦
  • marikka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 13:52

• Mania80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Azoospremie da sie leczyc, to raczej Ty nie masz wiedzy na ten temat. QAzoospermia to nie wyrok, mezczyzna z tym schorzeniem moze miec dzieci po odpowiednim leczeniu. Ale latwiej pojsc na skroty i skorzystac z dawcy. Ty faktycznie wspierasz innych bedac tutaj, tych ktorzy nie maja dzieci i chwalac sie w stopce ze jestes szczesliwa mama trojki dzieci.

Ty masz pojęcie ze u niektórych mężczyzn dochodzi do trwałych uszkodzeniem np na skutek chemioterapii lub innych schorzeń ? Potwierdzasz tylko, ze nie wiesz o czym piszesz.
    Mylisz pojecia , nikt tu nie pisze ze korzysta z nasienia dawcy tylko dlatego ze Azo ma miejsce na skutek nie przedostawania się plemników , co oczywiscie może być procesem odwracalnym.
    I Ps. Stopka nie sluzy chwaleniu się, informuje pozostałych członków o tym, ze mam pewne doświadczenia, i można ze mną wymienić informacje w takim czy innym temacie.
    Mam nadzieje ze opuściłaś już to forum

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    1.05 punkcja
    39lat
  • Malinka2401 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Moze nie mozecie zajsc w ciaze bo jestescie takie zlosliwe i agresywne . Wyrazilam swoje zdanie i mam do tego prawo, od tego jest forum. Nie musze nikomu przytakiwac. Powtarzam ze azoospermie da sie leczyc. Pani Nadzieja nawet nie podjela prob by leczyc partnera.

I nic Ci do tego, czy podjęła czy nie. Z tego co widziałam Twoje wypowiedzi na innych wątkach to nie tylko tutaj siejesz zamęt, na wątku na temat KD i niskie AMH jest to samo. Pozwól, że teraz ja wyrażę swoją opinię. Moim zdaniem, próbujesz się dowartościować na osobach, które podjęły kroki w stronę posiadania dzieci, ponieważ Twoje komórki jajowe są beznadziejnej jakości (po takich wątkach wypisujesz bzdury), a z jakiegoś powodu Ty lub Twój mąż nie chcecie skorzystać z dobrodziejstwa KD, ponieważ może to właśnie Ty jesteś egoistką?

kasiek2620 lubi tę wiadomość

24l
  • Malinka2401 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie kogo obchodzi Twoje zdanie. 😏 temat zakończony.

Mania80 lubi tę wiadomość

24l
  • Malinka2401 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uczucia partnerów owszem, ale Twoje biadolenie ani trochę. Obejrzyj Big Brothera, tam możesz wejść z buciorami w ich życie. 😘

Patryka89, Justyska1986, Mania80 lubią tę wiadomość

24l
  • Patryka89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marikka wrote:
    Po prostu zal mi tych partnerow o ktorych nie myslicie w dazeniu do wlasnego celu. Oni tez maja prawo zostac ojcami biologicznymi. Jak sie kogos naprawde kocha to sie o to walczy. A jak partner nie moze miec dzieci to sie adoptuje dziecko, skoro oboje nie moga miec dziecka biologicznego to oboje. Latwo sie domyslic co bedzie czul cale zycie wiedzac ze partnerka ma dziecko biologiczne a on nie. Sytuacja kiedy jedno z partnerow nie moze miec dzieci a drugie z checia korzysta z komorki dawczyni badz nasienia dawcy jest w moich oczach skrajnym egoizmem i nie liczeniem sie z uczuciami partnera.
    A nie pomyślałaś, że to facet może CHCIEĆ skorzystać z dawcy nasienia, niż przechodzić niepewne leczenie, bez nadziei na poprawę?
    Mój mąż ma plemniki, ale taka jakość nasienia, że na IUI się nie nadajemy. On sam CHCIAŁ spróbować z dawcą.
    Z kolei mój szwagier, wyobraź sobie, nie wyleczył się z azoospermii... Bo, uwaga, to, że coś można leczyć, nie znaczy, że można WYLECZYĆ. Wszystko zależy od przyczyny.
    Nie jesteś w niczyjej głowie, poza swoją, by ferować wyroki, jak będzie czuł się czyjś partner, mając niebiologiczne dziecko.
    Mój szwagier i szwagierka mają adoptowanego syna i kochają go jakby był biologiczny, wyobrażasz sobie? Pewnie nie, ale wierz mi, można tak.
    Twoja retoryka w tym momencie wygląda jak retoryka przeciętnego PISiora - JA bym czegoś nie chciała, więc na pewno wszyscy myślą tak samo, a jak nie, to egoiści!
    Moim zdaniem egoistą jest facet, który nie chce zdecydować się na dawcę nasienia, jeśli sam nie ma plemników, i kobieta, która nie chce zdecydować się na dawczynię komórek, jesli nie ma prawidłowych komórek.

Malinka2401 lubi tę wiadomość

3i49k6nl9z7tnsf6.png
    30 lat
  • marikka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 11:29

Justyska1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Da sie tu kogos jakos zablokowac?

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ