X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisakoooo wrote:
    Dziś 12dp IUI zrobiłam test, niestety biało😞 w poniedziałek idę na betę - ale to raczej formalność. Nienawidzę tego. Nie wiem czy od razu podchodzić drugi raz czy miesiąc przerwy.

Przykro mi :( gdzieś słyszałam że dobrze jest robić jedna za drugą, ale tu pewnie bardziej doświadczone osoby się wypowiedza.

Dziewczyny a betę lekarz kazał Wam zawsze robić? Mi w wpisie ze szpitala po iui zaleciła test ciążowy za dwa tygodnie 😂 nie ma wzmianki o bhch z krwi 😜🤔 no ale to szpital NFZ 🤦‍♀️

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • olka_sz Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisakoooo wrote:
    Dziś 12dp IUI zrobiłam test, niestety biało😞 w poniedziałek idę na betę - ale to raczej formalność. Nienawidzę tego. Nie wiem czy od razu podchodzić drugi raz czy miesiąc przerwy.
    Przykro mi :( ale i tak zrób jeszcze betę albo test w poniedziałek. Jeśli było późne zagnieżdżenie to test dziś mógł jeszcze nie wykryć...
    Ja też słyszałam że jak się robi raz za razem to zwiększa szansę.

aisakoooo lubi tę wiadomość

36l. PCOS, IO, hiperprolaktynemia
    15.02.2019 - 1 IUI - ciąża biochemiczna
    20.03.2019 - 2 IUI udana 😊
    7u220dw47mpcpzfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisakoooo wrote:
    Przykro mi ☹️ ja bym podchodziła od razu. Wszystkie wiemy jak boli negatywny test, ale idź za ciosem!

• aisakoooo Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie myślę że raczej podejdziemy od razu tylko z wyliczeń znowu owulacja wyjdzie na weekendzie a wtedy bardzo rzadko robią IUI, i się boje ze znowu będzie za późno.

Powiedziałam mojemu ze test negatywny i pierwszy raz widzę jak jest taki smutny 🙁Dziewczyny zdarzało się tak że ktoś pisał że test negatywny i raczej już nic z tego a potem beta pokazywała inaczej?

30 lat
    Starania od 05.2017r.
    wysoka prolaktyna - cały czas na bromergonie
    AMH 4,99
    10. 2018 HSG - ok,
    nasienie 8% prawidłowych, ruch ok.
    11.03.2019 - 1 IUI :(
    8.04.2019 - 2 IUI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisakoooo tak się zdarza, że test negatywny a beta nie. Do zagnieżdżenia dochodzi między 9 a 11dpo, jeśli u Ciebie było to w 11dpo, to test z 12d nie wyjdzie. Możesz siknac jeszcze w niedzielę jak mąż test no i beta w poniedziałek. Nadal trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisako wszystkie juz chyba wiemy jak boli test negatywny, wiekszosc z nas wie tez jak bola kolejne negatywne i jak bardzo czujemy sie zniecheceni:/
    Zawsze moze sie cos takiego zdarzyc:)
    Wal za ciosem do 3razy!:)

W sumie to ja tez zawsze mam ze beta po 2 tyg ale to raczej tak dla mnie bo ich nigdy nie interesowalo zobaczenie wyniku jak mowilam ze negatywny a robilam bo nie moglam wytrzymac z ciekawosci:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje watek invitro, jaka tam jest wysoka skutecznosc o.O tyle pozytywnych bet, to naprawde podbudowuje <3

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisakoooo bardzo mi przykro. Zgadzam się z dziewczynami lepiej podchodzić jedna po drugiej nie poddawaj się. Myślę,że nawet jakbyś teraz odpuscila IUI to i tak byś się dołowala,że jeszcze ciąży nie ma,dlatego trzeba walczyć 😘😘

• kasiek2620 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    Podczytuje watek invitro, jaka tam jest wysoka skutecznosc o.O tyle pozytywnych bet, to naprawde podbudowuje <3
    Ja też podczytywałam i zdecydowalam nie podchodzić trzeci raz do iui tylko od razu in vitro.Lekarz wyraził zgodę,w tym cyklu podchodzę po punkcji.

Selina, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość

06.2004-ciąża naturalna(corka) 25.03.2018-naturalna-8tc[*]
    2IUI
    Marzec 2019 I procedura
    4.05.2019(2)17.08.2019 19.10.2019
    08.20AK
    27.01 tr AK 6dpt
    26.02tr 2zarodków(AK+AZ) :-(
    30.04.21 tr AZ
    5dpt beta 13.3,7dpt beta 54 10dpt beta 104 11dpt beta 124 13dpt beta 109,15dpt beta 38.
    7.07.21 7tr. 0
    brak kilku kirow impl.wysokienk(38%)
    10.09.21 8tr. 5dpt 8,4 7dpt 30,1 11dpt 33..
    Szczepienia limfocytami
    24.03.22 9tr-0
    27.05.22 10 tr. 6dpt 23 8dpt 58 10dpt beta 117 12dpt beta 251 14dpt beta 593 17dpt beta 2094mlU 19dpt 3773
    20dpt pęcherzyk 25dpt❤i krwiak
    12+4 69mm dziewczynki
    15+4 158 gram szczęścia FHR 154
    18+4 262 g
    19+3 332g
    21+4 462
    24+4 868
    26+4 1220
    28+3 1486
    30+4 1728
    32+4 2400
    34+4 2680
    36+4 3952
    age.png
  • kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    jutro moja druga IUI (w sierpniu 2018 nieudana). Selinko, dopisz mnie do listy. Na CLO wyhodowałam jeden pęcherzyk 21 mm, endo 9, trojliniowe, cokolwiek to znaczy :D Lekarz twierdzi, że warunki u mnie idealne, a co z tego wyjdzie, okaże się za dwa tygodnie :) na szczęście przy tej iui jakoś tak na spokojnie, clo nie dało się we znaki, jajniki delikatnie bolą, biedy nie ma :) i przede wszystkim spokój w głowie.

8Róża8, Selina, olka_sz lubią tę wiadomość

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • Paulina Nessa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za rady.

Ten cykl odpuszczamy. Musze wyleczyć to chorobsko. A nadal mnie trzyma. Antybiotyk narazie nic nie daje :/

Mój plan na ten cykl: laryngolog, endokrynolog i urolog dla Mojego.

I mniej stresu i myślenia o tym.

Dlatego będę rzadziej tu zaglądać.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny i mam nadzieje ze jak wrócę przy drugim iui to będzie dużo więcej serduszek na pierwszej stronie.

Selina, olka_sz lubią tę wiadomość

Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
    32 lata

Drożność i budowa macicy i jajników ok.
    Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
    FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
    Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
    Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
    Dieta bezglutenowa.

Nasienie ok.

- 1 iui - nieudane.

- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
    - 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
    - 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.

Pełna niepokoju. Pełna wiary.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek ja tez bym po 2 nieudanej podchodzila do invitro ale finansowanie miejskie wymaga 3 iui przed bez konkretnych przyczyn :D ale na pewno w tym roku podejde do ivf jesli nic nie ruszy :D trzymam kciuki mocno:)

Kasia Selina dopisuje dopiero po iui:)

Paulina powodzenia!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 12:35

Selina, kasiasiasia28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Nessa trzymaj się i zdrowiej szybciutko!
    U mnie plan na ten tydzień: wtorek gastrolog, w piątek laryngolog a oprócz tego badania moczu jak już mi się @ skończy. W przyszłym tygodniu gin od zabiegów i rozmowa o laparo a później urolog... Zbankrutuje.
    Plukalam przed chwilą zatoki i się przerazilam aż co mi stamtąd wypływa. Oprócz migdałków to i krzywą przegrodę by mi się zdało zrobić i wyczyścić zatoki szczękowe (parę miesięcy temu wyszło mi tam na RTG jakieś zacienienie i dostałam steryd do nosa i ziołowe tabsy na zatoki, nawet pomogło ale teraz znów mam).
    No, ponarzekam sobie znowu ;)

A co to dzisiaj nikt nie testował??😯

Mania u Ciebie na pewno negatyw?

Paulina Nessa, mila2019 lubią tę wiadomość

• 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    U mnie plan na ten tydzień: wtorek gastrolog, w piątek laryngolog a oprócz tego badania moczu jak już mi się @ skończy. W przyszłym tygodniu gin od zabiegów i rozmowa o laparo a później urolog... Zbankrutuje.
    Plukalam przed chwilą zatoki i się przerazilam aż co mi stamtąd wypływa. Oprócz migdałków to i krzywą przegrodę by mi się zdało zrobić i wyczyścić zatoki szczękowe (parę miesięcy temu wyszło mi tam na RTG jakieś zacienienie i dostałam steryd do nosa i ziołowe tabsy na zatoki, nawet pomogło ale teraz znów mam).

Jest plan, będziesz działać i będzie dobrze. Trochę Ci się nazbierało, ale wiem że sobie poradzisz. :) informuj tu pokolei co i jak.

Selina lubi tę wiadomość

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po perypetiach z zimnem, już nie będę się powtarzać bo o tym więcej pisałam niż o samych iui, zaczęło się od kaszlu, później 1 dzień bol gardła, bol przeszedł przeszło na nos, ciągle katar i od wczoraj podwyższona temperatura... oczywiscie co najlepsze to okres okoloowulacyjny i teraz tylko czekanie na miesiączke .. leżę jak zbity pies.. wymeczona przeziębieniem.

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8Róża8 wrote:
    Ja po perypetiach z zimnem, już nie będę się powtarzać bo o tym więcej pisałam niż o samych iui, zaczęło się od kaszlu, później 1 dzień bol gardła, bol przeszedł przeszło na nos, ciągle katar i od wczoraj podwyższona temperatura... oczywiscie co najlepsze to okres okoloowulacyjny i teraz tylko czekanie na miesiączke .. leżę jak zbity pies.. wymeczona przeziębieniem.
    Czemu nie poszłaś od razu do internisty? Przy staraniach mozna brac Amotaks jak cos, jak mialas juz goraczke, to bakteria zaatakowala raczej :/ Czym sie kurujesz?

• 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pojawiła się goraczka. I to jest dziwne bo przeszło mi Gardło kaszel i dostałam tylko katar i gorączkę. To przeziębienie. Gardło nawet nie jest zaczerwienione.
    To co brałam to syrop z babki , septinum nawilżający gardło na przemian z orofarem do ssania i mam pod ręką apap.
    Nie licząc jak byłam mała, to ja brałam z dwa razy w życiu antybiotyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 19:22

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8Róża8 wrote:
    Wczoraj pojawiła się goraczka. I to jest dziwne bo przeszło mi Gardło kaszel i dostałam tylko katar i gorączkę. To przeziębienie. Gardło nawet nie jest zaczerwienione.
    To co brałam to syrop z babki , septinum nawilżający gardło na przemian z orofarem do ssania i mam pod ręką apap.
    Na katar najlepsze płukanie nosa i zatok plus spray Naso Drill (woda morska z siarką), na gardlo do płukania Gargarin i do ssania Argentussin (srebro koloidalne, porost islandzki i pozeczka, super działa). Duzo wit.C, rutinacea max z cynkiem

• 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Na katar najlepsze płukanie nosa i zatok plus spray Naso Drill (woda morska z siarką), na gardlo do płukania Gargarin i do ssania Argentussin (srebro koloidalne, porost islandzki i pozeczka, super działa). Duzo wit.C, rutinacea max z cynkiem

Dziekuje:)

Selina lubi tę wiadomość

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
  • Mania80 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Dziewczyny w czwartek robiłam test, rano jak pisałaś i negatyw. Ale jak dziś mnie zemdliło, to się zastanowiłam ze przecież moja IUI była w 7dc, i do pęknięcia mogło dosc dopiero w niedziele, zapłodnienia tez lub nawet poniedziałek, do tego 10-12 dni, wiec muszę czekac cierpliwie na @, która powinna być dziś lub jutro przy cyklach 23 dni. Oznak brak, cycki ani jajniki nie dają nic znac, wiec życie prowadzę normalne czekając na @. Tym razem pełna stymulacja i atak jakby co na prawy jajnik, bynajmniej wiem ze działa .
    Ps zemdliło mnie pewnie po spalaczu który zjadlam przed rowerem .
    Aaa ale jaka jazda, miałam dziś sen, fasolka do mnie przemówiła i powiedziała -mamusiu dopiero dziś jestem. Szok jak psychika płata figle😂😂😂
    Wiec ze smutna buźka czekamy, nigdy nie wiadomo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 20:12

Selina lubi tę wiadomość

Choroba M-nowotwór
    2019-Azospermia
    starania IUI AID 3x😔
    Nowa klinika Eurofertil
    eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
    1.05 punkcja
    6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
    Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
    3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
    39lat
    Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca.
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ