Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Selina wrote:Dzięki.
Już parę lat temu jeden laryngolog mi sugerował usunięcie migdałów jak miałam cystę na jednym.
Wymaz miałam robiony tylko raz przy tej cyscie i wyszedł ok. Nalot mi się zdarza, widzę w nich zagłębienia i czasem białe plamki. Ogólnie są naprawdę duże
Jak mąż miał ostatnio gronkowca w nosie i wyleczył, to i ja mogłam mieć. Mogłam go nie usunąć amotaksem który miałam 2x w przeciągu 3 miesięcy. Muszę iść zrobić wymaz teraz, bo jestem przeziebiona a wizytę u laryngolog umówiłam na przyszły piątek, kurczę może mi wynik nie przyjść tak szybko, no ale już trudno
Więc myślę, że będziesz miała problem rozwiązany kochana!
Podobno żeby wyszło coś z wymazu gardła musi być gardło mocno zawalone. Ja też mam kilka dziurek gdzie też sie coś zbiera, ohydne sorry... Ale nie są one przerosniete itd. Nie ma nalotów. Selina czuje że u Ciebie to ma znaczenieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 13:08
Selina lubi tę wiadomość
HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Przerwa w staraniach z pomoca med:/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, zawsze też mogę u Was wsparcie znaleźć Mam mega motywację teraz i czuję ulgę, że nie muszę na monity jeździć i myśleć o płodnych dniach itd.
Mój chyba wszystko musi przetrawić... Wczoraj jak mu powiedziałam, że te migdały mogą być nawet przyczyną mojej niepłodności, to się zaśmiał A co, dziewczyny na forum Ci tak napisały?
Pfff no i co z tego? On się zna na tym jak świnia na gwiazdach, więc tylko podsumował swoją ignorancję. On jak to facet, system zero jedynkowy, jeszcze techniczny typowo myśli zupełnie inaczej, dla niego to niepojęte że coś takiego mogłoby być przyczyną. Żeby się nie zdziwił ;>
Edit: malpiszon do mnie wreszcie zawitał, jak w zegarkuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 14:34
mila2019, Justyska1986 lubią tę wiadomość
-
Selina wrote:Ja zwykle spędzałam w klinice z 2-3h, więc tyle sobie na pewno zarezerwuj. Trzymam kciuki daj znać jak po
Oki dziekuje za info 😊😁Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Wiesz co faceci tak mają nie podchodzą do sprawy tak jak my kobiety🤷♀️ myślę,że nawet tak tego nie przeżywają jak my. Mój to mówi na pewno się któraś IUI uda i koniec 🙂
Na pewno twojemu mężowi szczęka opadnie jak się wszystko wyjaśni 🙂🙂Selina lubi tę wiadomość
-
Hugo87 wrote:Dziewczyny o 17 mam mieć iui. Jak to wygląda? Ile mniej więcej trwa? Narazie się nie stresuje.
-
Selina wrote:Dzięki.
Już parę lat temu jeden laryngolog mi sugerował usunięcie migdałów jak miałam cystę na jednym.
Wymaz miałam robiony tylko raz przy tej cyscie i wyszedł ok. Nalot mi się zdarza, widzę w nich zagłębienia i czasem białe plamki. Ogólnie są naprawdę duże
Jak mąż miał ostatnio gronkowca w nosie i wyleczył, to i ja mogłam mieć. Mogłam go nie usunąć amotaksem który miałam 2x w przeciągu 3 miesięcy. Muszę iść zrobić wymaz teraz, bo jestem przeziebiona a wizytę u laryngolog umówiłam na przyszły piątek, kurczę może mi wynik nie przyjść tak szybko, no ale już trudnoSelina lubi tę wiadomość
36 lat 💃
Drożność jajowodów ok.Progesteron niższy w drugiej fazie cyklu.
Starania 06.2017
4×IUI 😔; 28.03.19 - 5 IUI; 28.05.19- 6 IUI
I IVF 02.06.20 - punkcja około 20 pęcherzyków, Pozostały dwa zarodki zamrożone
04.06 - transfer zarodka dwudniowego😏
04.09 - transfer zarodka dwudniowego crio 😏
Poszerzone bad. krwi. Bad. macicy i komórek nk👍
Brak mrozaczkow😑
16.11.20 start stymulacji
27.11.20 punk. 14 occytów, 9 niedojrzałych, 3 zaplodnione, mamy 1 blastke
2.12.20 transfer blastki😔
Naturasek<>14.04.21 test ciążowy pozytywny 😲
21.04 bhcg 270; 26.04 bhcg 64😪 cb
II ivf 18 komórek 1 blastocysta beta 0
III IVF 31.08.22 - 21 komórek, 11 zapłodnionych,1 blastocysta, 5 zamrożonych 2 dniowe😉 -
nick nieaktualnyHugo super, daj znac po:) to ja chyba krocej bo max 1.5h-maz do labo, potem godzinke sie robi preparatyke nasienia i potem minutka zabiegu i 10min jeszcze na fotelu bez wstawania:)
I nie ma sie czym stresowac ani czego bac:)
Popieram, hsg to podstawa podstaw:)
Kurcze, ja tez mam takie niezbyt migdalki. Mialam kilka razy wymaz zawsze czysto, rzadko choruje ale fakt, zbiera sie w nich cos czasami i sa sporawe;)Hugo87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnusia87 wrote:Tylko Selina musisz pamiętać że po antybiotyku nic wyjdzie ci prawdziwy obraz wymazu. Nie wiem jak dawno miałaś antybiotyk ale branie ich może pokazać że niczego nie masz a będzie inaczej. Mój M też miał mieć wymaz ale że bral antybiotyk musiał poczekać chyba z miesiąc.
-
"DZiewczymy na forum Ci napisały?, skasuje Ci to forum (w zartach) , uda sie nic z nami nie jest, to w Twojej glowie siedzi. Takie teksty z kolei ma mój.. Ale po ostatniej wizycie jak gin powiedziała że nie zrobi iui bo bez sensu to się załamał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 15:23
mila2019, Selina lubią tę wiadomość
HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
mt30 wrote:Mam skierowanie na HSG. Dr. mi odradza to robić i sugeruje od razu podejście do iUI AID.
Wszystkie wyniki mam dobre.
Tak jak Was śledzę, to chyba bardzo rzadko się zdaza niedrożność?
Chyba nie ma sensu tego robić?Malinka2401, mila2019 lubią tę wiadomość
28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪 -
agusza wrote:Dziewczyny, teraz pytanie czysto materialne. Robicie IUI na NFZ czy prywatnie?
Prywatnie. Wszystko co związane ze staraniem musialam prywatnie . Badania, iui.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 17:14
HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
agusza wrote:Dziewczyny, teraz pytanie czysto materialne. Robicie IUI na NFZ czy prywatnie?
Robię na NFZ. Właśnie czekam. 😁😊Selina lubi tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
nick nieaktualny
-
agusza wrote:Dziewczyny, teraz pytanie czysto materialne. Robicie IUI na NFZ czy prywatnie?28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny