X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • LILIA1986 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina:) jeśli to ukoi Twoją duszę i doda nowej nadzei, to zrób to co Ci serce dyktuje. Odpoczywaj, zbieraj energię, odbuduj zdrowie i wracaj poinformować o pozytywnym teście:). Trzymamy tu wszystkie za Ciebie kciuki, bo jesteś światełkiem tego forum! Powodzenia!

jedno dziecko w domu 6 lat
    starania o drugie od 2015
    hormony: ok
    cykle: owulacyjne
    nasienie: ok
    jajowody drożne
    histeroskopia z laparoskopią ok.
    1 IUI na niepękniętym - nieudana
    2IUI na pękniętym - udana:)
    beta 13dpo -124,
    beta 15dpo-265
    Beta 18 dpo-1024
  • LILIA1986 Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina:) jeśli to ukoi Twoją duszę i doda nowej nadzei, to zrób to co Ci serce dyktuje. Odpoczywaj, zbieraj energię, odbuduj zdrowie i wracaj poinformować o pozytywnym teście:). Trzymamy tu wszystkie za Ciebie kciuki, bo jesteś światełkiem tego forum! Powodzenia!

Selina lubi tę wiadomość

jedno dziecko w domu 6 lat
    starania o drugie od 2015
    hormony: ok
    cykle: owulacyjne
    nasienie: ok
    jajowody drożne
    histeroskopia z laparoskopią ok.
    1 IUI na niepękniętym - nieudana
    2IUI na pękniętym - udana:)
    beta 13dpo -124,
    beta 15dpo-265
    Beta 18 dpo-1024
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Nathi hej kochana :) Ty wracasz a ja uciekam ;) Tzn nie na zawsze na pewno :) ale czas zleciał i mowilam Ci, ze ani sie obejrzysz a bedziesz tu na nowo. Zobaczysz, bedziesz szybciutko mamą :)

Dziewczyny ja robię przerwę od forum, na pewno dłuższą. Wybaczcie, ale nie poprowadzę już list, moze znajdzie się ktoś chętny na to? Jako, ze nie bede w stanie juz 1go postu edytować trzeba bedzie zrobić tak jak w wątku z 2018r. czyli na bierząco edytować go w postach jak ktos sie bedzie zapisywał do listy itd.
    Do mnie w ostatnim czasie trochę dotarło a trochę musiałam usłyszeć od kogoś obcego. Nie zajdę w ciaze w obecnej sytuacji, bo niestety moj organiz jak i psychika robią mi chyba psikusa. Musze znalezc roznowage miedzy duchem a ciałem, miedzy zdrowiem fizycznym i psychicznym. Wierze, ze wtedy dziecko sie pojawi. Musze uspokoic umysl, nerwy, leki i złosc ktora sie gdzies tam w srodku kłębi.
    Reparacja zdrowia to jedno, ale ukojenie nerwow i spokoj wewnetrzny to drugie, musze sie tego nauczyc i troche przede mną... Od poniedziałku ruszam z zajęciami jogi, moze mi się uda i nie wymięknę ;)
    Czytając posty niektorych z Was ostatnio widzę, że na pewno tez by sie przydał niektorym oddech od wałkowania staran i przezywania ciąż innych. Wiem co to za uczucia, ale wiem tez, ze nie pomagaja a wrecz przeciwnie, lepiej sie ich wyzbyć. Ciesze sie, ze dojrzałam do tego by hmm odpuscic? Nie wiem czy moge tak to nazwac, jak dla mnie to poprostu kolejny etap. Na pewno tym etapem nie jest dla mnie ivf, nie czuje tego jednak. Czuje za to, ze uda nam sie naturalnie, ale musze sie wziac za swoją "głowę" :) Dam radę, bo co mam nie dać :P ale bedzie to na pewno wyzwanie dla mnie, bo wiele razy juz takie proby podejmowałam i sie poddawałam wmawiajac sobie "Eee tam, przeciez zadna blokada psychiczna nie istnieje, co za brednie, wcale nie trzeba byc wyluzowanym i spokojnym w staraniach", no jednak wydaje mi sie, ze to daje wiecej niz te wszystkie leki i suplementy ktore bierzemy.
    Ta moja obecna decyzja dała mi wiecej niz wszystkie obietnice lekarzy, recepty, ich rady, inseminacje i bieganiny po klinikach... Byłam zdolna wydać kazde pieniadze byleby byc w ciazy, zbadac sie pod kazdym kątem (i z reszta majatek wydałam...) a rozwiazanie mogę miec na wyciagniecie ręki, tylko się muszę wysilić. JA sama, nie lekarze ani nikt inny.
    Póki co opanował mnie spokój, bo wiem, że będzie dobrze w końcu kiedyś.
    Na pewno wrócę tutaj do Was, poczytać choćby jak wielu z Was się udało i jak :)
    Trzymam kciuki za Was wszystkie, bo choć jestesmy rozne od siebie, to jednak cel mamy wspolny. Zegnam się z łezką w oku, bo dostałam od Was mnostwo wsparcia w ostatnim czasie, za co Wam bardzo dziękuję :) duzo mi to dało. Trzymam też kciuki za te z Was które ujrzały niedawno 2 kreski, życzę Wam dużo zdrowia i siły i dla Waszych groszków rowniez.
    Obiecuję, że wpadnę kiedyś i pochwalę się, że się udało :)
    Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tym co napisałam i że nie macie mi za złe tej "ucieczki" i zrozumiecie, że muszę to dla siebie zrobić.
    Do zobaczenia kochane staraczki!! <3 :)

Czułam to. Wiedziałam, że to zrobisz. To rozwiązanie i etap w życiu jak i podejście, o które prosi mnie mój mąż. Ciagle powtarza że nie znajdę w żadną ciążę jak się nie usilnie od czytania, od szukania przyczyn, od życia w stresie i czekania. Niby łatwo się mówi, ale ja wiem że on ma rację, podświadomie wiem, że jeśli będę "wolna" to się uda. Nic nie daje mi szukanie sobie zajęć na siłę... na fitness chodzę.. ale zaręczam się codziennie i kilkadziesiąt razy dziennie... mecze się tym.
    Postepujesz dobrze Selina. Tylko wiem, że żeby znaleźć siłę żeby od tego uciec i żyć normalnie " n o r m a l n i e " graniczy z cudem i udaje się nielicznym. TYM... Którzy naprawdę poświęca czas by znaleźć równowagę aniżeli się w tym wszystkim zatracić. Będzie mi Ciebie brakowało.. m.in dlatego,że masz potężną wiedzę:)

Selina lubi tę wiadomość

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
  • aisakoooo Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że te ostatnie dni były okropne, 1IUI nieudana, przeżywam, boli mnie brzuch a przez to boje się czy jakiś wrzodów się nie dorobie z tego wszystkiego, niby od razu byłam negatywnie nastawiona ale dopóki wyniku bety nie było wierzyłam...a teraz myślę i.

Chcę Wam też napisać moje przemyślenia. Nie wiem czy to na ten wątek czy może kogoś nie urażę. Wczoraj i dziś były u mnie rekolekcje i zakonnik mówił, że trzeba się pogodzić z wolą Boga choćby jego plany były wobec nas były inne niż nasze. I tak się zastanawiam jak można się pogodzić z tym że może Bóg nie chce dać nam dzieci, może chce nas powołać do adopcji do pokochania nie kochanej przez nikogo istotki albo ma dla nas jeszcze inne zadanie. Próbuje to przetrawić że może w naszym moim przypadku tak jest, ale mnie to przeraża mimo iż bierzemy pod uwagę że jeśli się nie uda jeszcze tych kilka razy to będziemy kiedyś starać się o adopcję.
    I tak sobie myślę, że muszę sama siebie przekonać że jeśli się nie uda to ok są inne możliwości inne cele dla mnie, że to że nie będziemy mieć dziecka to nie koniec świata bo mamy siebie, kochamy się, ciężkie to zadanie bo serce pragnie czego innego - ale może wtedy przyjdzie odstresowanie i spokój a nie czekanie od okresu do okresu.

Selina lubi tę wiadomość

30 lat
    Starania od 05.2017r.
    wysoka prolaktyna - cały czas na bromergonie
    AMH 4,99
    10. 2018 HSG - ok,
    nasienie 8% prawidłowych, ruch ok.
    11.03.2019 - 1 IUI :(
    8.04.2019 - 2 IUI
  • aisakoooo Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina powodzenia i mam nadzieję, że szybko do nas wrócisz z dobrą wiadomością.

Selina lubi tę wiadomość

30 lat
    Starania od 05.2017r.
    wysoka prolaktyna - cały czas na bromergonie
    AMH 4,99
    10. 2018 HSG - ok,
    nasienie 8% prawidłowych, ruch ok.
    11.03.2019 - 1 IUI :(
    8.04.2019 - 2 IUI
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina! Czuję, że to dobra decyzja i że niedługo przyniesiesz dobrą nowinę. Odpocznij i doprowadź się do zdrowia, później samo się ułoży :* Bywaj szczęśliwa :)

Selina lubi tę wiadomość

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • Czekając na szczęście Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Nathi hej kochana :) Ty wracasz a ja uciekam ;) Tzn nie na zawsze na pewno :) ale czas zleciał i mowilam Ci, ze ani sie obejrzysz a bedziesz tu na nowo. Zobaczysz, bedziesz szybciutko mamą :)

Dziewczyny ja robię przerwę od forum, na pewno dłuższą. Wybaczcie, ale nie poprowadzę już list, moze znajdzie się ktoś chętny na to? Jako, ze nie bede w stanie juz 1go postu edytować trzeba bedzie zrobić tak jak w wątku z 2018r. czyli na bierząco edytować go w postach jak ktos sie bedzie zapisywał do listy itd.
    Do mnie w ostatnim czasie trochę dotarło a trochę musiałam usłyszeć od kogoś obcego. Nie zajdę w ciaze w obecnej sytuacji, bo niestety moj organiz jak i psychika robią mi chyba psikusa. Musze znalezc roznowage miedzy duchem a ciałem, miedzy zdrowiem fizycznym i psychicznym. Wierze, ze wtedy dziecko sie pojawi. Musze uspokoic umysl, nerwy, leki i złosc ktora sie gdzies tam w srodku kłębi.
    Reparacja zdrowia to jedno, ale ukojenie nerwow i spokoj wewnetrzny to drugie, musze sie tego nauczyc i troche przede mną... Od poniedziałku ruszam z zajęciami jogi, moze mi się uda i nie wymięknę ;)
    Czytając posty niektorych z Was ostatnio widzę, że na pewno tez by sie przydał niektorym oddech od wałkowania staran i przezywania ciąż innych. Wiem co to za uczucia, ale wiem tez, ze nie pomagaja a wrecz przeciwnie, lepiej sie ich wyzbyć. Ciesze sie, ze dojrzałam do tego by hmm odpuscic? Nie wiem czy moge tak to nazwac, jak dla mnie to poprostu kolejny etap. Na pewno tym etapem nie jest dla mnie ivf, nie czuje tego jednak. Czuje za to, ze uda nam sie naturalnie, ale musze sie wziac za swoją "głowę" :) Dam radę, bo co mam nie dać :P ale bedzie to na pewno wyzwanie dla mnie, bo wiele razy juz takie proby podejmowałam i sie poddawałam wmawiajac sobie "Eee tam, przeciez zadna blokada psychiczna nie istnieje, co za brednie, wcale nie trzeba byc wyluzowanym i spokojnym w staraniach", no jednak wydaje mi sie, ze to daje wiecej niz te wszystkie leki i suplementy ktore bierzemy.
    Ta moja obecna decyzja dała mi wiecej niz wszystkie obietnice lekarzy, recepty, ich rady, inseminacje i bieganiny po klinikach... Byłam zdolna wydać kazde pieniadze byleby byc w ciazy, zbadac sie pod kazdym kątem (i z reszta majatek wydałam...) a rozwiazanie mogę miec na wyciagniecie ręki, tylko się muszę wysilić. JA sama, nie lekarze ani nikt inny.
    Póki co opanował mnie spokój, bo wiem, że będzie dobrze w końcu kiedyś.
    Na pewno wrócę tutaj do Was, poczytać choćby jak wielu z Was się udało i jak :)
    Trzymam kciuki za Was wszystkie, bo choć jestesmy rozne od siebie, to jednak cel mamy wspolny. Zegnam się z łezką w oku, bo dostałam od Was mnostwo wsparcia w ostatnim czasie, za co Wam bardzo dziękuję :) duzo mi to dało. Trzymam też kciuki za te z Was które ujrzały niedawno 2 kreski, życzę Wam dużo zdrowia i siły i dla Waszych groszków rowniez.
    Obiecuję, że wpadnę kiedyś i pochwalę się, że się udało :)
    Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tym co napisałam i że nie macie mi za złe tej "ucieczki" i zrozumiecie, że muszę to dla siebie zrobić.
    Do zobaczenia kochane staraczki!! <3 :)
    Nie poddawaj się!! Zbieraj siły! Trzymam za ciebie mocno kciuki! Czekam z niecierpliwością na twój powrót! Mam nadzieję, że wtedy będziesz w dwupaku😊 Powodzenia

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę to jeszcze napisać...

Róża tak jak napisałaś, chodzisz na fitness i robisz wszystko na siłę, by wyluzować, tu nie o to chodzi. Też tak wczesnej postępowałam, ale to w głowie się musi poukładać. Nic na siłę, naprawdę. Jeśli tego nie czujesz to nic to nie da, żadne zajęcia nie pomogą. Ja dziś posłuchałam jednej mądrej osoby, gadanie stu innych nie pomogło, doprowadzało mnie do frustracji. Trzeba trafić na ten moment poprostu i tyle. Czasem trzeba trafić na kogoś kto pomoże to przejść lub wskazać drogę, każda z nas ma inną. Ja czuję, że to teraz. Że jak teraz nie dam sobie spokój, to posypie się nie tylko moje zdrowie ale i małżeństwo.

Aisakoooo Bóg nie chce dla nas źle ani nie chce też nas za nic karać. Czasem chce nas nauczyć cierpliwości a czasem pokazać inna drogę. Mnie też modlitwa i wiara pomagają, dużo mi dają. Więc coś w tych słowach zakonnika jest, tylko trzeba je dobrze dla siebie odczytać. Trzymam kciuki aby było tak u Ciebie. Nie miej żalu do Boga

Dziękuję Wam jeszcze raz za wiarę we mnie i to wszystko co napisalyscie... Popłakałam się oczywiście, ale tak pozytywnie. Wiem, że będzie dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego punktu widzenia wygląda to tak,
    Ja miałam równy rok przerwy, nie bylo żadnych lekarzy, leków, supli itd, normalnie zylam, normalnie funkcjonowalam, szczerze? To może dwa lub trzy razy pomyślałam kiedy mam mieć okres lub co oznacza taki a taki śluz. To były dosłownie sekundy takiego myślenia, odcielam się od różnych forów, nie udzielalam się nigdzie, w tym czasie bardzo dużo dziewczyn z mojego otoczenia zaszło w ciążę, jakoś mnie to specjalnie też nie zabolało,.bo to był mój rok na odpoczynek. Odpoczelam nie mogę nic powiedzieć bo faktycznie odpoczelam, unormowal mi się okres, ale ciąży nie było ani wtedy ani wcześniej nie wiem od czego to tak naprawdę zależy i co stoi za niepowodzeniami, bo naprawdę temat ciąży był dla mnie zupełnie obcy, zapomniałam co i jak w które dni po co dlaczego itd, nie interesowało mnie zupełnie nic, a tymczasem sprawa ani drgnela.
    To nie prawda że jest jakaś blokada psychiczna, nie ma czegoś takiego, nie wierzę w takie coś, miałam totalny pohu* na ciążę i sprawy z tym związane a ciąży brak.
    Może aisakoo masz rację, może Bóg od nas chce żebyśmy najpierw zrobiły i walczyły ile się da, a gdy już wszystko zawiedzie wciąż nie poddawać się tylko dźwigać ciężar macierzyństwa poprzez adopcje. Przelanie całej miłości na dziecko które potrzebuję jej naprawdę ogrom.
    Może i masz rację w tym co piszesz... Będę niebawem w pracy to będę nad tym kminic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 04:26

Patryka89, mgielka98 lubią tę wiadomość

• Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinko bardzo dobrze robisz. Ja na początku po operacji byłam zła na mojego nowego lekarza ale teraz jestem mu wdzięczna. Odzyskałam zdrowie psychiczne - na prawdę dziewczyny, te starania niszczyły mnie i moje małżeństwo. Ostatnio powiedziałam mężowi, że przecież i tak nie będziemy mieć dzieci na co on powiedział, że nie mam tak mówić ale wytłumaczyłam mu, że lepiej przyjąć taką opcję a później się zaskoczyć gdyby się udało niż powtarzać w kółko, że na pewno się uda i co miesiąc płakać. Nie zrozumcie mnie źle ale na prawdę przez długie starania można się zatracić... Selinko życzę Ci dużo spokoju :*

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinka bardzo mi Ciebie będzie brakowało. Chciałabym ci bardzo podziękować za wszystko co dla nas robiłaś, za twoje porady ,wsparcie!!😘 jesteś cudowna😘 życzę Ci obyś znalazła spokój, podleczyla zdrówko. Bardzo dobrze,że robisz sobie przerwę, jednak nie ukrywam bedzie mi ciebie brakowało. Zagladaj do nas 😘Musimy zawsze robić wszystko to co podpowiada nam nasze sumienie. Tak jak dziewczyny piszą każdy musi przejść jakaś drogę. Dbaj o siebie i korzystaj z życia!!😘 ja już zmądrzałam walczę nadal,ale korzystam z życia ile się da!! Nie patrzę na jakieś objawy,nie liczę ile zostało do bety itd🙂 po prostu żyje 🙂 oczywiście pielęgnuje również swoje małżeństwo🙂 całuje Cię kochana ❤❤

• Czekając na szczęście Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem troszkę zdenerwowana. Za dwie godziny wizyta w klinice i 1 inseminacja. Ale w głębi serca mam jakieś przeczucie, że może się udać. Trzymać kciuki proszę😊

buba123, Hugo87, liliputkowo90, Pat87, Nadzieja, 8Róża8, mila2019, Atomowka, olka_sz lubią tę wiadomość

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪
  • Pat87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, ogromnie będzie nam Cię tu brakowało. ❤️
    Mam nadzieję, że będziesz tutaj czasem zaglądać i że nas tak do końca nie opuścisz. 😊

🧔‍♂️82r. 👩‍🦰87r.
    Starania od 2016r.
    2018-2019 7 IUI 💔
    Laparoskopia - lewy jajowód niedrożny.
    In vitro🍀
    Gyncentrum
    I IVF 2020-2021 2 Transfery 💔.
    Histeroskopia ok.
    Genotyp hamujący KIR, NK 15%.
    Cross-match 50%➡️25%➡️6%, Allo-MLR 29%➡️0%
    Klinika Bocian
    II IVF 2021-2022 2 Transfery 💔
    III IVF 2022 Transfer 5 - cb 😭💔
    2023 Transfer 6 💔
    IV IVF 06.2023 - Transfer 7 + ivig 💔
    Brak ❄️, decyzja o AZ
    2024 Angelius drGM❤️🍀
    18.04.2024 - Transfer 8 - AZ(1) 💔
    28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
    23.09.2024 - Transfer 9 - AZ(2) 💔
    25.11.2024 - laparoskopia & laparotomia - usunięcie mięśniaka
    02/03.2025 - histetroskopia- usunięcie zrostów?

Nie poddajemy się, walczymy🍀
    "W momentach trudnych miej zawsze nadzieję dni pogodnych."
  • Nadzieja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina podziwiam Cię za odwazna decyzje i bardzo trudna. Wracaj do zdrowia, znajdz spokoj.
    Trzymam kciuki i wierze ze Ci sie uda 😊
    Bedziemy czekac na ciebie i wtedy bedziesz miała fantastyczna wiadomością ze wam Się udalo i oczekujecie na narodziny wspaniałego cudu.
    Bedzie nam Cię brakowało choć tu jestem krotko.
    Ale teraz zadbaj o siebie i o sobie pomysl. ❤❤

860ix1hp6806789i.png

147a8caae8.png

qq87io4phvumny7i.png

35 lata
    Starania od 2018
    29.03.2019 -nadżerka
    05.04.2019 usunięcie nadżerki
    15.10.2019 start I iv protokół krotki
    26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
    31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
    12dpt 476,5, 14dpt 888,2
    18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
    27.11.2019 -27dpt ❤️

10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien

02.2021 wracamy po rodzeństwo
    20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
    03.03.2021 - 11dpt - 600
    05.03.2021 - 13dpt - 1443
    26.03.2021- ❤️
    Zostań z nami ....🍀🍀🍀

29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien
  • frustratio Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8Róża8 Hej. widzę w Twojej stopce, że miałaś wysoką homocysteine. Na jakim poziomie ja miałaś i jak ja zbilas?

Starania od 2015 r.
    31 lat
    2017 AMH 1,6
    2019 AMH 0,8
    2020 AMH 1,23

KIRY bx
    08.2017 sono HSG- lewy jajowody drozny, prawy niewiadomo.
    02.2018 histeroskopia- oba jajowody drożne.
    3 x iui nieudane.
    Mąż- słabe nasienie
    11. 2018 - pierwsze ivf nieudane. Artvimed
    03.2019 - drugie ivf nieudane. Artvimed
    10.2019 dr Przybycień - trzecie ivf nieudane. Macierzyństwo
    11.2020 stymulacja do ivf w Eurofertil w Czechach- brak komórek

KD Eurofertil Ostrava
    ET 29.04.2021r. I transfer
    Beta➡️
    7dpt 68,8
    9dpt 266
    12dpt 686
    14dpt 965
    19dpt 3554
    23dpt jest ❤ (6 +1)
    Cudzie trwaj...
    ✊✊✊✊
    Czekamy na córeczkę ❤
    Mamy jeszcze ❄❄❄❄

thgfleb4gmkpfdqd.png
  • agusza Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzz, dziewczyny ale już mam kocioł w głowie. Dziś jest 9 dp iui, boli mnie brzuch jakby na okres. Jutro chyba pojadę na bete... znowu.. 🤦‍♀️

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina! Podjęłaś ważną decyzję. Trzymam kciuki za unormowanie spraw zdrowotnych . Mam nadzieję że szybko do nas wrócisz ,w dwupaku i będziesz dalej nas wspierać 😘 powodzenia Kochana ❤️
    A ja mam pytanie do dziewczyn które robią zastrzyki z Ovaleap. W tamtym cyklu miałam Ovaleap 450IE/0,75 ml i wstrzykiwała sobie dawkę 75 IE w tym cyklu miałam ten sam Ovaleap ale gin kazała brać w dawce 112.50 IE wczoraj rano dzwonilam do recepcji że skończył mi się zastrzyk a mam brać jeszcze 3 dni , recepcjonistka powiedziała że skonsultuje się z gin i zastrzyk będę miała do odbioru w aptece. Odebrałam te. Zastrzyk ale dawka jest 900IE/1,5ml i mam brać tak jak kazała 112.50 IE. Tak się zastanawiam nie za dużą dawkę gin kazała wstrzykiwać? Stężenie folitropiny jest dwa razy większe. Boję się że się przestymuluję

• Anusia87 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj o 8.00 na monit i jutro już inseminacja. Jajeczko 19 mm ale end mam tylko 7 mm. Co mam na szybkiego zrobić aby przyrosło chociaż trochę. Orzechy i wino. Coś jeszcze ?
    A ja na spokojnie będzie IUI w piątek albo w sobotę a to już jutro. Moja 5 już IUI i lekarz bardzo mnie namawiał na invitro bo tylko kasę tracą niepotrzebnie. A jakie jest wasze zdania.
    Lecą do pracy miłego dnia 😎

age.png

36 lat 💃
    Drożność jajowodów ok.Progesteron niższy w drugiej fazie cyklu.

Starania 06.2017
    4×IUI 😔; 28.03.19 - 5 IUI; 28.05.19- 6 IUI
    I IVF 02.06.20 - punkcja około 20 pęcherzyków, Pozostały dwa zarodki zamrożone
    04.06 - transfer zarodka dwudniowego😏
    04.09 - transfer zarodka dwudniowego crio 😏
    Poszerzone bad. krwi. Bad. macicy i komórek nk👍
    Brak mrozaczkow😑
    16.11.20 start stymulacji
    27.11.20 punk. 14 occytów, 9 niedojrzałych, 3 zaplodnione, mamy 1 blastke
    2.12.20 transfer blastki😔
    Naturasek<>14.04.21 test ciążowy pozytywny 😲
    21.04 bhcg 270; 26.04 bhcg 64😪 cb
    II ivf 18 komórek 1 blastocysta beta 0
    III IVF 31.08.22 - 21 komórek, 11 zapłodnionych,1 blastocysta, 5 zamrożonych 2 dniowe😉
  • Lenaa86 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia1986 wrote:
    Selina! Podjęłaś ważną decyzję. Trzymam kciuki za unormowanie spraw zdrowotnych . Mam nadzieję że szybko do nas wrócisz ,w dwupaku i będziesz dalej nas wspierać 😘 powodzenia Kochana ❤️
    A ja mam pytanie do dziewczyn które robią zastrzyki z Ovaleap. W tamtym cyklu miałam Ovaleap 450IE/0,75 ml i wstrzykiwała sobie dawkę 75 IE w tym cyklu miałam ten sam Ovaleap ale gin kazała brać w dawce 112.50 IE wczoraj rano dzwonilam do recepcji że skończył mi się zastrzyk a mam brać jeszcze 3 dni , recepcjonistka powiedziała że skonsultuje się z gin i zastrzyk będę miała do odbioru w aptece. Odebrałam te. Zastrzyk ale dawka jest 900IE/1,5ml i mam brać tak jak kazała 112.50 IE. Tak się zastanawiam nie za dużą dawkę gin kazała wstrzykiwać? Stężenie folitropiny jest dwa razy większe. Boję się że się przestymuluję

Dawkę masz tą samą, tylko inna objętość zastrzyku.

35 l.
    Starania od 2017 r.
    Styczeń 2019 - histero
    Luty 2019 - cb 😔
    2 x IUI 👎
    1 IVF - 2 blastki, beta 0
    2 IVF - 0 blastek
    3 IVF - 2 blastki, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa86 wrote:
    Dawkę masz tą samą, tylko inna objętość zastrzyku.
    Tak przecież wiem dawka jest ta sama 112.50 IE ale stężenie zastrzyku jest większe. Mam wrażenie że za duże,mamy wychodowac więcej niż jeden pęcherzyk. Ale żeby od razu tak zwiększyć dawkę i stężenie

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ